Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 20. Nov. 2010 8:38

kok vas pol prbližno na mesec stane vse skupaj? hrana + stanovanje recimo? :oops:
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 20. Nov. 2010 11:20

Blah. Nekaj časa sem imel stanovanje, pa so me vrgli ven. Prišlo me je okrog 185 € enoposteljna soba z stroški vred. Kake 100 € za hrano in kofeti vred. Potlej pa še čiki in kaki občasni prevoz z avtom v lj 40 €. Pa kaki nočni izhodi še ene 100 € kar je malo. Okrog 425 do 450 € na mesec.

No sedaj pa sem ugotovil, da me vožnja z avtom pride ceneje pa tudi bolj paše mi. V obe smeri naredim cca 115 km, plačam pa samo bencin ter bone. Pa še bencin mi častijo večinoma. Mobitel mi plačajo doma, čike, pa vse kar rabim za zraven. Edino cunje si kupujem zadnje leto pretežno sam. Bencin me pride okrog 100 € mesečno. Pa nekaj malega za bone.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 21. Nov. 2010 11:29

^^ čike ti kupujejo (oz. financirajo) starši?? je samo meni to čudno?
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 21. Nov. 2010 12:17

predvidevam da tudi starši kadijo in se ne ozirajo preveč na zdravje :roll:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 21. Nov. 2010 12:22

Ali se pa držijo pravila, da je od nečesa treba crknit... :lach:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Nov. 2010 12:33

meni se zdi kar malo neodgovorno da starši dajejo študentu za čike, pa za žurat... pri teh letih bi pa že lahko sam poskrbel za tvoje osebne potrebe, kot so žuranje in čiki. ne vem, meni se tole sliši rahlo razvajeno. al pa se samo meni tolk čudno zdi ker delam že od 18 leta (prej sem samo med počitnicami), kar pomeni da mi starša ne dajeta denarja. plačata elektriko, vodo, hrano, ker še živim doma. da bi jim rekla če mi dajo 50€ da grem mal požurat mi na kraj pameti ne pade, oz. me je kr sram rečt.

drugače pa s študenstskim delom zaslužim od 300€ - 400€, odvisno od meseca. od tega gre:
- max. 70€ za bencin (za fax, službo in to)
- 40€ za čike
- 50€ za kavice, pirčke, malibu-kole ko gremo ven
- 20€ za bone
- 40€ za Merkatorja; sem spada hrana, ki se mi zalušta pa jo doma ni, npr. kakšno sadje, sladoled, kakšno pivo in tko
- kar ostane ponavadi zapravim v DMu za razne drobnarije, ki jih ne rabim vedno pod nujno, ampak sem mnenja, da če že delam cel mesec, si potem vsaj kaj privoščim... iz tega ostanka gre tudi nekaj za oblačila, ampak bo treba zmanjšat ker nimam več placa v omari :oops:
- šparam pa takrat, ko vem da me čaka večji strošek, npr. registracija, morje, potovanja po evropi itd.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Nov. 2010 12:35

Pozabla sem dodat tut strošek za aerobiko, ampak sem si kupla karta za 12 obiskov, kar zadostuje za 2 dobra meseca, lahko bi posplošila da cca. 20€ mesečno namenim tudi športu.
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 21. Nov. 2010 12:38

Dita- napisal/-a:meni se zdi kar malo neodgovorno da starši dajejo študentu za čike, pa za žurat... pri teh letih bi pa že lahko sam poskrbel za tvoje osebne potrebe, kot so žuranje in čiki.

se strinjam. ok, logično mi je, če ti pač še dajo nekaj poleg za hrano, itd. ampak za čike? to ni osnovna potreba, ampak bolj luksuz. :D
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 21. Nov. 2010 13:03

^^moje mnenje je, da študent naj, če se le da, študira, čimprej konča in gre potem v službo. starši so dolžni otroka preživljat dokler se redno šola, do njegovega 26 leta. država določi minimum, maksimum pa je odvisen od staršev samih. in če njegovi pojmujejo čike zraven, gd 4 him.

da ne bom ot: nekje med 400-500€ mesečno.
gre pa po prioritetah: stanovanje, hrana, nujne stvari. ostanek, če kaj ostane pa za oblačila/potovanja/kozmetiko/zabave.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Nov. 2010 13:19

Sej pravim, mogoče se samo meni čudno zdi ker že od nekdaj delam preko študenta. pa sem odlično zrihtala srednjo šolo in redno delam fax z kar lepimi ocenami. Zato se mi zdi čudno da so še ljudje, ki vse dobijo doma. Sej drugače res, hvalabogu za njegove straše, je lahko vesel.

Mah ne vem mene so pač doma učili da denar ne pade iz neba, da je treba zanj delat in šele takrat ga znaš cenit in ravnat z njim. :)
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 21. Nov. 2010 13:27

naj dodam še to, da so starši dolžni preživljati otroka dokler študira, to pa pomeni da mu nudijo prenočišče, hrano, elektriko, osnovne potrebščine in potrebščine za fax, po svojih zmožnostih. čiki, žurke itd. ne spadajo v to kategorijo. in meni se zdi, zaradi mojih navad ki sem jih opisala v prejšnem postu, da bi jaz pri 22ih letih lahko tudi že delno poskrebela sama zase, s tem razbremenila starša in se hkrati še naučila kako ravnati z denarjem.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Nov. 2010 15:40

s0nckic4 napisal/-a:^^moje mnenje je, da študent naj, če se le da, študira, čimprej konča in gre potem v službo.

Tudi jaz mislim, da je tako prav. Ampak to je danes skoraj nemogoče, ker je težko v teh časih dobit službo, še posebej če nimaš čist nobenih vez in moraš imet par let izkušenj s tega področja, da te sploh vzamejo. Tako, da čist razumem študente, ki dolgo 'študirajo.'
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 21. Nov. 2010 19:18

^^Sam, ce smo cist odkriti, studentje ne studirajo dlje, zato ker se bojijo, da ne bojo dobili sluzbe pa pol rajs mal dlje studirajo in tacas pridobivajo izkusnje.

Studentsko zivljenje ma predvsem druge, zlo vabljive ugodnosti, ala boni, studentsko delo, razni popusti ipd.

No pa da ne bom posplosvala, vsaj jst takih ne poznam, pa poznam velik ljudi, k bojo studiral/studirajo dlje kot tista 4 leta+absolvent.
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Nov. 2010 19:23

Prosim no...
Vraga izkušnje....itak da si raje lenuh in kao študiraš obenem pa malo delaš, malo hodiš okrog kot pa da bi končal kar imaš za končati in se spravit delat.
Vsi jamrajo o pomanjkanju služb.Kdor hoče delati, bo službo dobil.Mogoče ne tako šmensi kot si je predstavljal, ampak sužbe so.
Jaz nimam niti pikice sočutja itd do ubogih študentov,ki podaljšujejo in vlečejo status.
The world is as you are.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 21. Nov. 2010 19:52

no ja ... to sm tut js mislna, sam sm hotla na zlo olepsan in neobtozujoc nacin napisat :D

ampak ja, u read my mind :D
Live. Love. Surf.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov