Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
*pikapoka* napisal/-a:Moji stroški:
× najemnina v ŠD: okrog 45 €
× pjačke: 10 €, prevoz: 20 €
× mobitel: 15 €
Žepnine dobim pa 80 € in se mi zdi čisto dovolj, če nisi razsipen.
Mi gremo s sošolci skoraj vsak dan na kavo, ki stane cca 1,5eur , potem bi lahko samo prvi teden hodila na kavo, vse ostale dni bi pa se vsedla zraven in ko bi prišla kelnarca, bi rekla "Ne bi nič, hvala" . Dobra si, da zdržiš s tako malim zneskom cel mesec.
-
Lamia - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 12. 2009
- Kraj: Ljubljana
evva napisal/-a:*pikapoka* napisal/-a:Moji stroški:
Mi gremo s sošolci skoraj vsak dan na kavo, ki stane cca 1,5eur , potem bi lahko samo prvi teden hodila na kavo, vse ostale dni bi pa se vsedla zraven in ko bi prišla kelnarca, bi rekla "Ne bi nič, hvala" . Dobra si, da zdržiš s tako malim zneskom cel mesec.
Jst pa mislm da je pomembno, da pri teh letih razmišljaš kaj je pomembno in kaj ne. Men se zdi 10 € za pijačko čist dost, ker nočem mojega denarja zapravljat za bedarije. In ja, s tem mislim na kavo, ki stane 1,5€. Lahko je pa teb tale kavica bolj pomembna kot nekaj kar je men pomembn, al pa maš velik denarja za zapravljat
And I'd give up forever to touch you.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
Lamia napisal/-a:evva napisal/-a:*pikapoka* napisal/-a:Moji stroški:
Jst pa mislm da je pomembno, da pri teh letih razmišljaš kaj je pomembno in kaj ne. Men se zdi 10 € za pijačko čist dost, ker nočem mojega denarja zapravljat za bedarije. In ja, s tem mislim na kavo, ki stane 1,5€. Lahko je pa teb tale kavica bolj pomembna kot nekaj kar je men pomembn, al pa maš velik denarja za zapravljat
skoraj vsak dan na kavo s sošolci? a se ti to res zdi potrebno? Ker meni se to zdi čisto stran metanje denarja, ker te kavice niti slučajno niso poceni.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^za 10€ mesečno, se gre lahko tud 2x na (delovni) dan na kavico - na tisto za 0,25€ iz avtomata.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Nekomu je mogoče to res malo (meni tudi), ampak si znam predstavljat, da se da komot tudi s tem "preživet" na mesec, ker kava pač ni nujno zlo, čeprav sem sama dost velka kofetarca. Mislim, da smo v tej temi že obdelali podtemo v smislu začudenja nad tem, kako lahko eni normalno shajajo z občutno manj denarja kot drugi, zato se mi take diskusije zdijo brezpredmetne. Se da spit kavico iz avtomata, kot je že omenila purple, al pa si jo narediš doma. Problem solved!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*pikapoka* napisal/-a:Moji stroški:
Kaj pa kakšna malica? Kaj narediš, ko ti zmanjka šampona in zobne paste? Ali če te recimo na faksu ožulijo čevlji in si moraš it nujno kupit obliže?
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
[vanessa] napisal/-a:^^ ja ma kava iz avtomata/kava k jo nrdiš doma, ni isto (pa ne ciljam sam na okus)
Ni ne, ampak to je bilo mišljeno v "sili", če kdo res ne zdrži brez kave, pa mu je hodit vsak dan po kafičih predrago.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
jullia_ napisal/-a:*pikapoka* napisal/-a:Moji stroški:
Kaj pa kakšna malica? Kaj narediš, ko ti zmanjka šampona in zobne paste? Ali če te recimo na faksu ožulijo čevlji in si moraš it nujno kupit obliže?
to se meni tudi zdi čudno, to ne morejo bit vsi stroški. Glede na to da stanuješ v ŠD verjetno porabiš nekaj denarja tudi za hrano/bone, kozmetiko, čistila, verjetno si tudi kaj za obleč kupiš ??
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Saj je napisala, da ji dajo še 80 € žepnine, s katero verjetno potem razpolaga za nujne in nenujne stvari.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
pridne ste ene...resno....jst sm pa full zapravljivka kar se mi letos zeloooo pozna na dohodnini
res pa se vedno ne razumem kako ene shajate
res pa se vedno ne razumem kako ene shajate
-
janeva - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
Tud js vem da na mesec ziher porabim okrog 300€.
Študiram v Lj in že samo za stanovanje in prevoz porabim okrog 130€ (kar niti ni tak velik). Na mesec gre ziher 100€ še za hrano, potem so pa še tu kakšne skripte, čistila, kakšne nove cunje al pa čevlji, kozmetika, pijačke itd.
Tako da z mojo štipendijo (200€) ne pridem skoz in občasno zato delam, al pa dobim doma
Študiram v Lj in že samo za stanovanje in prevoz porabim okrog 130€ (kar niti ni tak velik). Na mesec gre ziher 100€ še za hrano, potem so pa še tu kakšne skripte, čistila, kakšne nove cunje al pa čevlji, kozmetika, pijačke itd.
Tako da z mojo štipendijo (200€) ne pridem skoz in občasno zato delam, al pa dobim doma
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2008
170 stanovanje s stroški vred
17 urbana + 35 vlak
100 hrana
to je čista osnova....
zapravim pa povprečno 450€ mesečno...200 dobim od staršev, s tem pokrijem ponavadi stanovanje pa urbano...200 imam štipendije, ostalo se pa nabere priložnostno (rojstni dnevi, prazniki, ...)
17 urbana + 35 vlak
100 hrana
to je čista osnova....
zapravim pa povprečno 450€ mesečno...200 dobim od staršev, s tem pokrijem ponavadi stanovanje pa urbano...200 imam štipendije, ostalo se pa nabere priložnostno (rojstni dnevi, prazniki, ...)
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov