Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
SWEETprinces napisal/-a:ok sam resno....to pesacenje ponoci tudi sama nisem nikoli prakticirala! zato je pa toliko zensk posiljenih...kako ves da so vsi v ljubljani posteni? lahko te bo pa enkrat skupina klosarjev posilila ko bodo totalno pijani pa se jim bo glih zalustal....mozno je...to ne morte rect da ne...sam ne pol jokat
Lol, kakšni predsodki.
Veliko večja verjetnost, kot da te bo posilil klošar, je da te bo kakšen sorodnik ali znanec.
Drugi v vrsti zelo verjetnih kandidatov je pa "en simpatičen dečko", ki ga spoznaš v klubu in te počasti s pijačo ( po možnosti ti jo on prinese in ti spotoma kaj strese not).
Treba je biti previden, vendar ene vidite nevarnost na napačnem koncu.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
no sej je vseen...vi delite po svoje, jst bom pa po svoje
- Valeria
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 6. 2005
Drugače se pa v tej temi vidi ena razlika: punce, ki v času študija ne živijo pri starših, imajo resne stroške (najemnina..), druge pa opisujejo, koliko zapravijo za žure, cigarete, cunje in to štejejo za "stroške študenstkega življenja."
-
moment_musical18 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 12. 2009
- Kraj: Ljubljana
maš kar prav .. meni npr starši plačujejo najemnino za sobo ki je nekaj več kot 100evrčkov in, če živiš v neki prestolnici ki je večja od tvoje domače prestolnice je včasih težko ne zapravljat, ko je toliko vsega povsod.. predvsem moj potrošniški fetiš- kozmetika..
sicer imam kar lepo štipendijo ampak se trudim zapravljat res le ob posebnih prilikah, dnarja za cigarete mi je po tanovem žal in namesto da grem 3x na dan vn na kavo sm si kupla električni čajnik sej se da met use, če mal premisliš, kaj res rabiš in kaj ne.
imam pa eno sramotno mano in to je telefon, že pol leta nisem prišla na račun nižji od 60eurov :S sicer si plačujem sama (mam nekaj čez 300e štipendije) ampak glede na to da imam en telefon za tujino (stroškov le tega nisem štela zravn) in en za slo je potem vseskupaj ena zmeda x( zdaj sem ukrepala tako da sem se slovenskega znebila za cel mesec- ostal je pri prijatlci..morda mi pa le uspe porabit le 20evrov ta mesec :S
sicer imam kar lepo štipendijo ampak se trudim zapravljat res le ob posebnih prilikah, dnarja za cigarete mi je po tanovem žal in namesto da grem 3x na dan vn na kavo sm si kupla električni čajnik sej se da met use, če mal premisliš, kaj res rabiš in kaj ne.
imam pa eno sramotno mano in to je telefon, že pol leta nisem prišla na račun nižji od 60eurov :S sicer si plačujem sama (mam nekaj čez 300e štipendije) ampak glede na to da imam en telefon za tujino (stroškov le tega nisem štela zravn) in en za slo je potem vseskupaj ena zmeda x( zdaj sem ukrepala tako da sem se slovenskega znebila za cel mesec- ostal je pri prijatlci..morda mi pa le uspe porabit le 20evrov ta mesec :S
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
Valeria napisal/-a:Drugače se pa v tej temi vidi ena razlika: punce, ki v času študija ne živijo pri starših, imajo resne stroške (najemnina..), druge pa opisujejo, koliko zapravijo za žure, cigarete, cunje in to štejejo za "stroške študenstkega življenja." :D
in zakaj se to naj nebi štelo k stroškom študentskega življenja? a samo najemnina je lahko strošek? pa prevoz?
ja no, tisti ki so s svojim lajfom omejeni le na prostore faxa, svojega flata pa mogoče še mestne knjižnice pač v svojem študentskem obdobju res ne zapravljajo za žure in podobno, ampak če nekdo v času študija hodi ven, ima svoje razvade in kdaj poleg hrane celo potrebuje kaj za oblečt in za to vse rabi SREDSTVA, potem je to pač strošek, strošek študentskega življenja
jaz si vsekakor ne predstavljam, da med študijem nebi hodila ven in mladost izkoristila maximalno tudi na tem področju.. če nebi študirala, bi bila za nekatere ugodnosti prikrajšana in bi moje življenje potekalo verjetno malo drugač.. s spet drugačnimi stroški. ampak zdaj imam pač takšne
morm pa priznat, da sem se zaradi povišanih dohodkov in štipendije (prvič v lajfu yeeey) malenkost razvadila, tako da se morm malo brzdat da ne pristanem med tistimi, ki s 400€ ne morjo preživet mesca več imaš, več daš goddammit.
kar se pa tiče stroškov za razne skripte pa to, pa tudi jaz tisti vrhunec izdatkov doživim oktobra in pol spet pred izpiti, ko je treba kopirat kake izpiske pa to..ponavadi letno znese ene 50-70€ edino letos sem prišla skoz z zaenkrat 15€, ker ponavljam letnik.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Valeria napisal/-a:Drugače se pa v tej temi vidi ena razlika: punce, ki v času študija ne živijo pri starših, imajo resne stroške (najemnina..), druge pa opisujejo, koliko zapravijo za žure, cigarete, cunje in to štejejo za "stroške študenstkega življenja."
nego? zaenkrat žur, cigareti in cote še niso zastojn. in meni se ne da 5 let faksa čamit doma v eni in isti trenirki.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
saj ni noben reku da morš dokler žviš doma nost eno trenirko point je bil drgje - da majo tisti, ki so "na svojem", denimo v študentu al privat, bl resne stroške in jim verjetno bl mal ostane še za ostale stvari al jim je pa škoda dat (al pa majo pa si useen prvošjo kej zravn).
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^to je res. ampak to so zame recimo osnovne življenske potrebšične (oz. to bi si kupila tudi, če ne bi študirala).
torej če bi bile natančne, bi pod stroške študentskega življenja štele: cene skript in fotokopij, najemnino, mogoče trolo do faksa oz. prevoz do kraja študija, bone. kaj več pa skoraj da ne.
torej če bi bile natančne, bi pod stroške študentskega življenja štele: cene skript in fotokopij, najemnino, mogoče trolo do faksa oz. prevoz do kraja študija, bone. kaj več pa skoraj da ne.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
*Gaja* napisal/-a:saj ni noben reku da morš dokler žviš doma nost eno trenirko point je bil drgje - da majo tisti, ki so "na svojem", denimo v študentu al privat, bl resne stroške in jim verjetno bl mal ostane še za ostale stvari al jim je pa škoda dat (al pa majo pa si useen prvošjo kej zravn).
jah. js si sama plačujem najemnino, hrano (malo se mi zdi bedasto pri 24ih mami praznit hladilnik), vse položnice, cote in sploh vse vse vse. pa še vedno žuram, kadim čike, nucam dnar za brezvezne stvari ipd.
to, če sem študentka ne pomeni, da morem cele dneve za knjigami ždet in asketsko živet.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Valeria napisal/-a:Drugače se pa v tej temi vidi ena razlika: punce, ki v času študija ne živijo pri starših, imajo resne stroške (najemnina..), druge pa opisujejo, koliko zapravijo za žure, cigarete, cunje in to štejejo za "stroške študenstkega življenja."
Raziskave pravijo drugače: http://www.student-info.net/index.php/s ... e/ID/66125
Glede na to, da večini starši plačujejo stanovanje, smo nekak na istem tisti, k živimo doma, al pa še na slabšem, ker imamo bolj patetične štipendije, če že. Jest pa tud mormo, ker smo cel dan na faksu.
-
cebelica_Kaja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 7. 2008
Moji stroški:
- 225 € najemnina + stroški
- 17 € mesečna
- okrog 70 € za hrano ( hrano kupujem jaz, fant plačuje bencin za avto ) + nekaj hrane prineseva od doma ( kakšno zelenjavo, solato, meso (sicer bolj redko)
- položnica za mobitel: 20 €
- stroški za šolo : kopije, knjige: 30€
- 225 € najemnina + stroški
- 17 € mesečna
- okrog 70 € za hrano ( hrano kupujem jaz, fant plačuje bencin za avto ) + nekaj hrane prineseva od doma ( kakšno zelenjavo, solato, meso (sicer bolj redko)
- položnica za mobitel: 20 €
- stroški za šolo : kopije, knjige: 30€
Put your seatbelt on guys, I wanna try something*
- BabyG
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2009
Moji stroški znašajo okrog 170 eur/mesec. Odvisno od stroškov. Zraven pa porabim, še toliko kot želim
Poslikava nohtov - Vse o poslikavi nohtov in nohtih nasploh!
- *Gaja*
- Kofetarica
sončk napisal/-a:
Glede na to, da večini starši plačujejo stanovanje, smo nekak na istem tisti, k živimo doma, al pa še na slabšem, ker imamo bolj patetične štipendije, če že. Jest pa tud mormo, ker smo cel dan na faksu.
Ok sori, ampak ne moreš primerjat nekoga, ki stanuje v študentu/privat in plačuje za to, prevoz od doma do Lj in nazaj konec tedna, mesečna karta za trolo, hrana (doma si ti še vedno lahko vzameš kaj iz hladilnika, medtem ko si tisti, ki živi v Lj med tednom, mora it to nakupit), skratka to so stroški, ki so enaki stroškom nekoga, ki sam živi in ni več študent.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Ko sem sama vse kupovala v Lj in nič vlekla od doma (razen mleko, ki ga mami dobi v službi, ker ne malca), so me vsi kolegi čudno gledal, zakaj doma ne izpraznim hladilnika Meni to niti na pamet ni padlo, medtem ko teta bratrancema vsakemu kupi eno škatlo hrane za v LJ. Meni je to absurd, ampak je pa ogromno folka, ki dejansko izropa hladilnik doma.
Trolo pa tudi tisti ki živijo v Lj plačajo
Itak vsak zapravi toliko kolikor ima. Več imaš, več zapraviš, čisto logično
Trolo pa tudi tisti ki živijo v Lj plačajo
Itak vsak zapravi toliko kolikor ima. Več imaš, več zapraviš, čisto logično
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Gaja*
- Kofetarica
Meni je vseeno koliko kdo zapravi, jaz sem samo napisala, da niti približno ne moreš primerjat študenta, ki se vozi daleč od doma 2x tedensko in plačuje sobo/stanovanje, in nekoga, ki živi doma med študijem. Pri študentu daleč vstran od doma se nabere v 4 letih veš koliko denarja, ki so starši ali sam plačal za sobo ali flat, sploh če nimaš štipendije in subvencioniranega bivanja.
Pri hrani pa nisem mislila izropat doma hladilnika, ker potem se itak izravna in je isto, kot če tam kupiš in zapraviš (sicer mora mama še enkrat toliko kupiti za tiste, ki še so doma). Jaz sem mislila na to, da recimo kosilo doma skuha mama in logično potem ne boš šel jest na bon ali kupit sam hrano v trgovino. Tukaj pa SE prišpara, da ne govorim o drugih stroških.
Pri hrani pa nisem mislila izropat doma hladilnika, ker potem se itak izravna in je isto, kot če tam kupiš in zapraviš (sicer mora mama še enkrat toliko kupiti za tiste, ki še so doma). Jaz sem mislila na to, da recimo kosilo doma skuha mama in logično potem ne boš šel jest na bon ali kupit sam hrano v trgovino. Tukaj pa SE prišpara, da ne govorim o drugih stroških.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov