Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
evva napisal/-a:Kot prvo jaz osebno se nikol tok ne napijem, da ne vem zase, ker se mi to za žensko ne spodobi
Carka Za človeka se tudi ne spodobi nevednost kaj je KOKA in kokin liker, ki te ne napije, ampak zadane.
Drugač pa SWEETPrincess, kako ti sploh lah živiš? Ne, resno, mal si mi boga.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
positive vibration napisal/-a:floribunda napisal/-a:še vedno trdim da je biciku najboljša opcija. džabe, pa še noben ti nič ne more.
aja. čisto komot se ga da vozit tudi v petah. videno in preverjeno.
(samo opcija, čeprav bi bilo tudi okolje in naši nasledniki bolj srečni, če bi damice često uporabljale kolo)
Pazi, da ne boš v Not to wear pristala
Sicer je kolo+alkohol totalna no-go kombinacija. Sem si že razbila čeljust na ta način, kolega pa ima 2 državna zoba. Tako, da...rajš ne. Madona, še bolj tvegano se je nažgan s peciklom peljat kot pa z avtom!
sem se že sekirala, ja. večino dnevov moj biciku ni čisto usklajen z osalimi cota
no, meni se še ni uspelo tolko napit, da bi si na kolesu kej resnega nardila. (tok-tok) , sem pa že peljala kolo poleg sebe, enkrat ko je bilo bolj pestro.
na srečo nimam dolge poti do doma in če se pelješ po stari ljubljani je kvazi varno glede policajev (računam na to, da so ob 4h zjutraj raje okoli fast-foodov in po slovenski)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ne sam kakšna polomljena čeljust, tudi kazen, če te policaji ustavijo in dajo za pihat (kolo pa odvzamejo).
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
sončk super živim...hvala za skrb
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Jaz živim v malo večji vasi, pa se mi je vsaj petkrat naredilo, da mi je ko sem šla tiste 800 m ali manj peš sama do doma (živimo malo izven vasi), ustavil avto poln čudnih pijanih ljudi,... odpirali so vrata, ustavljali avto,.. to je bilo 100m iz vasi in 100m stran od moje hiše.. okoli pa sami travniki.. psihiči bi me komot v avto zbasali in peljali v bližnji gozd..
potem me je enkrat 5 šiptarjev zasledovalo.. ko sem jaz pospešila korak, so ga oni tudi,.. dokler nisem stekla in se skrila pri eni hiši v garaži..
pa to govorim o vasi.. tako da verjetno tudi mesto ni prav nedolžno..
tako da sedaj ne grem nikoli sama domov.. ali grem prespat k fantu ali pa me kdo pospremi do doma..
potem me je enkrat 5 šiptarjev zasledovalo.. ko sem jaz pospešila korak, so ga oni tudi,.. dokler nisem stekla in se skrila pri eni hiši v garaži..
pa to govorim o vasi.. tako da verjetno tudi mesto ni prav nedolžno..
tako da sedaj ne grem nikoli sama domov.. ali grem prespat k fantu ali pa me kdo pospremi do doma..
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
se ena pametna...no pol se ocitno te stvari dogajajo in nism tok zmesana in paranoicna...si predstavljas da se teh 5 tipov spravi nate?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^Enkrat se je name hotelo spravt ... oh, sori, samo 4je so bili, ne 5 tipov, okoli 11h zvečer v Tivoliju; so me sicer s kolesa vrgli, ampak sem se začela dret kt zmešana in so se raj pobral. Vidš, ni mi blo hudga.
Aha, pa pol leta sem mela tako delo, da sem ob 5h zjutraj dam hodila, iz centra na Vič - aja, glej ga zlomka, spet sem bla s kolesom, zato je vse skupaj hitrej minil in sem bla manj lahka tarča za čudake z neprimernimi nameni.
Ahhja...
Aha, pa pol leta sem mela tako delo, da sem ob 5h zjutraj dam hodila, iz centra na Vič - aja, glej ga zlomka, spet sem bla s kolesom, zato je vse skupaj hitrej minil in sem bla manj lahka tarča za čudake z neprimernimi nameni.
Ahhja...
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
meni je že to dovolj velika travma, da me s kolesa dol vržejo.. ni treba da me ravno posilijo..
Sej včasih, ko nisem smela okoli spat sem itak tvegala, samo da sem bila lahko zunaj. Sedaj, ko so pa druge rešitve me pa za noben denar več ne postaviš sredi noči samo nekam. Trezno še posebno ne..
Sej včasih, ko nisem smela okoli spat sem itak tvegala, samo da sem bila lahko zunaj. Sedaj, ko so pa druge rešitve me pa za noben denar več ne postaviš sredi noči samo nekam. Trezno še posebno ne..
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
sončk napisal/-a:evva napisal/-a:Kot prvo jaz osebno se nikol tok ne napijem, da ne vem zase, ker se mi to za žensko ne spodobi
Carka Za človeka se tudi ne spodobi nevednost kaj je KOKA in kokin liker, ki te ne napije, ampak zadane.
Drugač pa SWEETPrincess, kako ti sploh lah živiš? Ne, resno, mal si mi boga.
Liker iz kokinih listov ima 30% alkohola (če govoriva o Agwi), torej si pijan in ne zadet! Ne smeši se... kdaj sem jaz že probala ta liker, ko ti še vedla nisi kaj to pomeni bit pijan Jap, je bil tud del mojih študentskih stroškov
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Liker iz kokinih listov ima 30% alkohola (če govoriva o Agwi), torej si pijan in ne zadet! Ne smeši se...
NE ne govorimo o agwi. In čist povsem očitno nisem bla pijana, ker sm spila en kozarček in sem bla še 2 dni zmedena, da ne govorim o 8-urni luknji v glavi. In ne, ni bil date-rape drug, tud to vem kaj je in tud to si najbrž ti spila, ko sm bla še v plenicah, ane
TOXIC napisal/-a:bolj k je zenska privlacna (beri: huda), bolj je izpostavljena temu in bolj jo mora bit (upraviceno) strah....tko da, tiste ki se tega in podobnega ne bojite... -> Twisted Evil
evva napisal/-a:hahhaha, a veš da sm js tud o tem že razmišljala, logično je že
Oho, kakšna skromnost. Če si taka starka, pol očitno že nisi tok huda za kakršno se maš Neverjetno, kaj lahko en par visokih petk nardi, ane?
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz si tudi nebi upala sama hoditi ponoči po mestu. p***a pač
Vračajoč se na študentske stroške... 30 eurov na noč žuranaj se meni zdi absolutno preveč. In to niti ne štejem pod študentske stroške.
Mene pa zanima, koliko rabite tiste, ki živite doma?
Jaz živim doma in porabim nekje 40 eur benzina na mesec, kar vključuje vsakodnevno vožnjo ali na delo ali v šolo. In ker doma me ni skoraj nič porabim precej na hrani, recimo 3 eur na dan, morda kej več, včasih pa si kej nesem od doma. To pride nekje 135 eur na mesec in mi večino krijejo moji.
Vračajoč se na študentske stroške... 30 eurov na noč žuranaj se meni zdi absolutno preveč. In to niti ne štejem pod študentske stroške.
Mene pa zanima, koliko rabite tiste, ki živite doma?
Jaz živim doma in porabim nekje 40 eur benzina na mesec, kar vključuje vsakodnevno vožnjo ali na delo ali v šolo. In ker doma me ni skoraj nič porabim precej na hrani, recimo 3 eur na dan, morda kej več, včasih pa si kej nesem od doma. To pride nekje 135 eur na mesec in mi večino krijejo moji.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
jaz nisem brala vsega. in ni mi čisto jasno kako ste iz stroškov prišle na pijančevanje. sumim da morda ene štejete zapit denar pod "stroški štud. življenja".
no jaz lahko preživim cel teden v lj z recimo le 20€ (če je res kriza). od tega gre ene 10 za prevoz, 6 za čike in ostalo za kako kavico ali malenkost iz trgovine. seveda ob predpostavki, da si od doma navlečem hrano (ki je sicer isto strošek, a ne moj, ker "nakradem" od staršev).
drugač pa v splošnem mesečni stroški: mesečna 17€, boni 30€, prevoz 40€, hrana 50€, čiki 20€-> to so moji stroški
št. dom 70€, telefon 20€- plačajo starši.
moji mesečni stroški so torej približno 250€.
za obleke, čevlje zapravim lahko nič, lahko pa kar precej. imam zoisovo štipendijo+ delam, tako da lahko še našparam kar precej- do 500€ na mesec.
no jaz lahko preživim cel teden v lj z recimo le 20€ (če je res kriza). od tega gre ene 10 za prevoz, 6 za čike in ostalo za kako kavico ali malenkost iz trgovine. seveda ob predpostavki, da si od doma navlečem hrano (ki je sicer isto strošek, a ne moj, ker "nakradem" od staršev).
drugač pa v splošnem mesečni stroški: mesečna 17€, boni 30€, prevoz 40€, hrana 50€, čiki 20€-> to so moji stroški
št. dom 70€, telefon 20€- plačajo starši.
moji mesečni stroški so torej približno 250€.
za obleke, čevlje zapravim lahko nič, lahko pa kar precej. imam zoisovo štipendijo+ delam, tako da lahko še našparam kar precej- do 500€ na mesec.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov