Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Nov. 2008 21:12

Vse pišete o najemninah... Kaj pa tiste študentke, ki ste doma v Ljubljani, Mariboru... in tm tut študirate?

Čist tko informativno me zanima, če je kj razlike v denarju in lifestylu. A se vozte z busi al z avti? Jaz mam LPP dost čezinčez, pomojem da se bom kr z avtom na faks vozila, čeprov moja linija pelje direkt do faksa.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 20. Nov. 2008 21:34

No js študiram v Ljubljani iz kje tudi sem.. In dajem za mesečno vozonico 17€, ker z avtom se mi finanncno res ne splača, časovno bi se mi že, ampak nimam svoega avtomobila in se mi zdi brezveze zgublat zivce s parkirnim prostorom..

Na začetku leta je blo mal več stroškov z knigami in skriptami.. Zdej pa dam na teden okol 4€ za bone pa kakšen € za kavo in to je to. :)
Pa obleke si kupujem ko jih rabim, večinoma si dam duška na razprodajah, kozmetike pa ne rabim kej preveč, tisto maskaro na let in navadno kremo.
Aja pa zdej mam še naročnino za mobitel 10€na mesec.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 20. Nov. 2008 21:40

jullia_ napisal/-a:Ti daš 100 evrov mesečno za prevoz in 130 za stanovanje? Tega si pa ne znam skombinirat v glavi, zakaj se pa toliko voziš, če živiš v kraju študija?

Najbrž čez teden živi v kraju študija, za vikend se pa domov pelje.
Tudi jaz, če nimam drugega prevoza, moram domov z vlakom+avtobusom in me stane 12 eur v eno smer. :?
Ja, 10 eurov tu, 10 tam...se kar hitro nabere... :?
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Nov. 2008 0:25

jullia_ napisal/-a:Ti daš 100 evrov mesečno za prevoz in 130 za stanovanje? Tega si pa ne znam skombinirat v glavi, zakaj se pa toliko voziš, če živiš v kraju študija?

Men se pa zdi še kr logično ... recimo da se voziš iz enga dost oddaljenga kraja, pa še vlaka nimaš in morš it na bus, kr hitr nanese tok.

Drugač pa, moji osnovni (mesečni) stroški so naslednji:
- 150evrov (al pa še kakšn evro več, odvisno od stroškov) za stanovanje
- okol 40evrov za vlak
- 17evrov mesečna za trolo
- okol 30evrov za bone
Ostalo pa še kakšne pijače, kozmetika, oblačila itd., sam to je pač odvisno, kak mesec ful zapravim, kak mesec pa skor nč (no edino za pijače gre vedno velik :D).
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Nov. 2008 0:44

Ja, to je res, na avtobuse sem pozabila, ker jih tudi v RL ignoriram :) Ampak mater, to pa je drago.
semencica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 12. 2005
Kraj: Laško

Neprebrana objavaNapisal/-a semencica » 21. Nov. 2008 20:15

Ammm jst sm tut kr dost razsipna s kešom, če priznam.

Torej, za najemnino+storški dam približno 100€ (s fantom sem v garsonjeri)
-boni 15€
-ostala hrana 30€
-bus 17€
-benz 17€
čist preveč dam za kofetkanje, skor ni dneva k neb šla na kofe, torej če je kava z mlekom 1,20 € je to 24€ na mesec (OMG!!! :stumm: )...bom začela juice pit k je 80 centov :P

torej, tole vse skp je 203€, kar pomeni da če si omislim še kakšno razvado poleg kofetkanja bo jokjok.

ammm keš dobim od staršev, niam štipandije (republiške n dajo!!!), za moj kader je ni, oh well!
delat v bistvu n morem, ker je precej zajeban študij (vaje mam vsak dan, razni seminarji, predavanja pri horrible profesorji ipd.), tko da zagrabim samo kšna priložnostna dela

verjamem da je študentom ki živijo v lj oz mb dost lažje. Ampak je zato nam verjetno bl fun... :D
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 21. Nov. 2008 20:38

kok je enim fajn k jim kr oči pa mami dasta dinarčke :razz: :roll:
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 21. Nov. 2008 21:31

KittyCat napisal/-a:kok je enim fajn k jim kr oči pa mami dasta dinarčke :razz: :roll:

Joooj vi pa delate kt zamorci vsak dan.. :roll:
men to sošolka skoz očita. :roll:

Ker sem odvisna trenutno od staršev, pač mam denar samo za osnovne stvari (ne morm velikokrat v kino, picerije pa te fore odpadejo..) :roll: Ona pa si lahko kupi superge nevemkere šmeksi znamke, pa tono majičk vsakič kupi, js pač nosim ene čevlje npr. od lanskega leta in mi težko.
---

Js, ki mam daleč kraj faxa, se pa verjetno ne bom vozila ravno vsak teden.. oz. je bus res predrag in je fajn, če najdeš ritplac v kakem avtomobilu... Nekateri študenti, ki so od daleč.. se sploh ne vozijo domov in na ta način (fajn je če ti ne pobegnajo vsi domu)lahko res prihraniš
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Nov. 2008 23:51

sončk napisal/-a:Vse pišete o najemninah... Kaj pa tiste študentke, ki ste doma v Ljubljani, Mariboru... in tm tut študirate?

nism lih študent, ampak useen.
Trenutni stroški?
Kar plačujem sama/mesec:
-položnico za telefon, internet, ZD zavarovanje z varčevanjem, cerka 100€ na mesec
-kar je osnovne hrane in potrebščin (kšna salama, sirček, paštetka, mleko, kavica, sol, poper, cukr,vložki, tamponi, deodorant, krpice za pomivat, čistila ipd...)cerka 100€
-en kos dam za elektriko če mam pržgan ceu dan električni radiator (ampak ga letos nimam, ker šparam, si raj pulover oblečem LOL) :D
aja, to če je je okol 10-15€
-bencin cerka 20-30€ (si deliva z mami, ampak glede na nižje cene in dizelski šparovček, naju pride usake tud pod 20 € na mesec)
-malca za na šiht, recmo da usak dan približno do dva eura, kar mesečno znese cerka 70 €
-ostalo je pa mojga in sicer odplačujem nekatere dolgove mami, ki mi je kupla del pohištva na Dinersko obročno.Kar ostane, pa kavice, šopingi in tako naprej.Pomoje mi čistga ostane cerka 200 €, odvisno od mesca, kdaj več kdaj manj.

"Taglauna" hrana, kurjava, štrom, to pa še use tastari plačujejo.razen pač sezonsko jst neki zarad radiatorja in ko filam bazen plačam položnco za vodo.

mislm, da je to use no...
-
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 22. Nov. 2008 0:05

KittyCat napisal/-a:kok je enim fajn k jim kr oči pa mami dasta dinarčke :razz: :roll:

Ja, res...Če 10 let delaš faks in medtem kelnariš v eni beznici, si pa 1000x večji car!! :D

Še moji mesečni stroški:
* 135€ za stanovanje
* cca 40€ za hrano
* 10-20€ za bone
* cca 50€ za prevoz
* mesečna za bus 17€
* stroški za faks: cca 20€
* kavice, kino in druge neumnosti: recimo do 20€
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Nov. 2008 9:28

hja.. nikol še nism šla delat računice stroškov:

stroški bivanja: 70euro/mesec (starši plačujejo)
fax in skripte: čist odvisn okol 20euro vrjetn na mesec
hrana (sadje ipd): 20-25euro na mesec

edin stroške bivanja mi starši plačujejo. za ostalo sem sama. simbolična štipendija+delo preko študenta (kir dan čez teden, ostalo večinoma vikendi). poleg tega so pa tu pa tam še kakšni stroški za popravilo avta. ampak avto kot študent je baje luksuz priboljšek tak, da se glede tega ne pritožujem niti omenjam. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 22. Nov. 2008 10:44

Jaz pa živim pri starših in študiram v domačem kraju (lj), tako da ne porabim veliko denarja.

Okrog:
40 evrov mesečno dam za bencin
20 za kavice, žuranja, kino
10 za parkirnino
10 mobitel

Kar mi ostane dam pa na stran za razna potovanja, registracijo ...
Ostalo mi plačujeta starša. :)
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 22. Nov. 2008 13:45

men se pa zdi, da se je vsaj pri meni v Ljubljani poznalo to, da pač ni drugega dela kot šoping pa naokol hodit in sem za te stvari dost več zapravla kot pa bi običajno.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2008 15:00

ej js pa nevem kje se najdejo taki ki jim starsi ne devajo?! vsa moja druzba iz srednje sole - sosolci (gimnazija) - okrog 40 ljudi...NOBEN ne dela...mogoce za kak luksuz poleti, za kako potovanje...da bi se pa prezivljali pa za sprotne stroske? ne...

60 sosolcev na faksu - noben ne dela...na nasem faksu se redno ne da delat...lanski letniki so meli 3 ljudi ki so delali..noben od teh treh ni naredu letnika...

mislim ne vem, men je bolj cudno da enim starsi ne devajo?! okej ce res nimajo denarja, ampak da bi pa pac zato ne devali kr naj bi si studenti sami sluzli - to se mi pa res zdi mal smesno :roll: sj starsi naj bi prezivljali otroka dokler se sola..zato tut se vedno dobijo otroski dodatek in vse=)
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 22. Nov. 2008 17:08

@smrketka@ napisal/-a:men se pa zdi, da se je vsaj pri meni v Ljubljani poznalo to, da pač ni drugega dela kot šoping pa naokol hodit in sem za te stvari dost več zapravla kot pa bi običajno.

mislim, da nimaš takih problemov če redno študiraš in se posvečaš faxu. konc koncev smo zato v ljubljani/mariboru, da študiramo ne? jaz z vsemi mojimi predavanji, vajami pa še pol delo doma, športno aktivnostjo in delom preko študenta, si morm prav izborit kake frajurice, da lahko grem v šoping :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov