Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 23. Nov. 2009 17:49

Glede študijske literature moram rečt, da je pri nas že vpisnina tako prekleto draga, da je kar joj (od 100-170 €, odv. od letnika). Potem pa še en kup laboratorisjke opreme, vsako leto kaj dodatnega (najprej samo halja, očala, potem še kake pincete, določevalne ključe), tako da potem že to nekaj nanese, ampak dobr, ker potem itak rabiš. Drugače si pa kopiram skripte, sem pa tja tut kake zapiske (čeprav se je še najlažje meni osebno učit iz skript), knjig si večinoma ne kupujem (ena je obv. ker jo moraš met v 2. letniku skos s sabo, brez nje ne moreš). Sicer se pa ne morem učit iz neta dol, ker nism skoncentrirana sploh, printer mam slab, tko da potem za take zadeve rajš dam v kopirnici kak €. Tko, da če ne štejem vpisnine in ostale obvezne opreme, me sama skripte ipd. ne pridejo velik, ne vem točno kok. Sm pa naravoslovni fax... :)

Glede žuranja pa...hja, js nisem iz lj, tko da če hočem it žurat moram it z avtom (bus povezave so slabe - zadnji bus zvečer odpleje ob 20h, prvi zjutraj ob 6h nazaj), tko da če vozim sama, potem niti ne pijem. Zuni redko sploh kaj naročim (če že kako vodo, če me daje žeja), je že dost, da vstopnino plačam. Če smo pa pil, smo pa ponavad kje doma in šli potem ven, zuni smo redko kdaj kaj naročil. Tako da če grem vn ne z namenom, da bi pila alkohol (kar je ponavad), zapravim do 2€ za pjačo, če sm res žejna, pa če je vstopnina (ki je pa odvisna pod tega al greš pač v nek disko al pač poslušat Tiestota) :) No, škoda mi je dnarja za preveč pijače. Res!
Zadnjič spremenil snezinka*, dne 23. Nov. 2009 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Nov. 2009 17:53

no saj tamala_mrha, ampak moram povedat tud to, da se jaz redkokdaj oblečem izzivalno, če se že, je to na morju, drugače pa v LJ, ko grem žurat, al pa tko na sploh, mi je najbolj kul eleganten stil, tko da dejansko tud če nisi izzivalno oblečena, imaš take čudake, ki jim je važno samo da si ženska :roll: ...se pa načeloma strinjam, da je Ljubljana med varnejšimi mesti v primerjavi z drugimi, ampak če je mesto še tako varno na splošno, v vsakem mestu živijo čudaki, pedofili, pijanci, psihopati, manijaki...nočem nobenga psihirat al pa kej tazga, povem samo, da bodte previdne :roll:
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 23. Nov. 2009 19:08

Uf, jz pa ne vem, kolk me kej pride na mesec vseskupi. Stanujem doma. Jem večinoma doma, bone sm lani nabavila 2x, letos jih še nisem. Kopiram dost pri mami v službi, ker je lih blizu. Ma gre še vseeno kr neki za kopije, ker ne hodim redno na predavanja. Knjige sem kupovala v prvem letniku, zdej si raj v knjižnici sposojam. Če bi šla na svoje, bi šla verjetn v flat, ki ga zdej oddajamo, tko da bi mela za ene 50€ stroškov. Si pa ne predstavljam, kolk bi šlo za hrano. Ko sem tle brala, se mi je zdel, da ful mal dajete. Jz sm mela v glavi zensek okol 200€. Ne vem, a tolk jem, al sm sam zbirčna, al kaj :D

Kar se pa žuranja tiče, je pa pr men ful odvisno od posameznega večera. Lah grem na metelkovo, kjer je slučajn lih kaka stvar brez vstopnine, spijem en svoj pir, domače borovničke, si natakam vodo na wcju in pridem čez skor zastonj. Lah grem pa v 4ko, dam 10€ za vstopnino, notr spijem dve pijači, kupim eno vodo (ker mi na vhodu vzamejo plastenko, arr), še prej doma kej spijem ... in sm nazadnje tkole skor 50€ spušila čist out of nowhere! Lah dam 25€ že za karto za koncert pa grem pol še žurat in gre itak spet še i još ... Žal nisem več nadvušenka nad KMŠjem, kjer je vstopnina itak zanemarljiva, najbl poceni vin pa tut ne pijem, ker mi niso všeč. Ampak ajde, sej kak traminec, muškat spet ni tolk :) Najbolj me jebejo vstopnine, ker je ful koncertov, na kere bi šla, pa je vse 10, 15€, Air so clo 40€ (auč!).

Drgač pa če se da, se pred/po žuru po centru sprehodim do placa (tut če sm v petkah), včasih se pa mal preseravamo pa damo za taksi, čeprav bi lah šli peš. Domov se pa večinoma vozim z busom, sam občaaasno taksi, ker živim v pm in je res predrago (min. 10€, max. smo pa mal čez 20€ plačale).
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Nov. 2009 19:33

OT:air so zaenkrat še 35€, tko da pohiti z nakupom karte, da boš lahko not še eno pivo spila :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Nov. 2009 0:08

Vem, da ste s temo že ful naprej, ampak si ne morem pomagat:
floribunda napisal/-a:once again. bajk je zakon!
Olvejs end forevr! :D

Tamala_mrha napisal/-a:Ljubljana je navidezno varna, in ja, varna je - v primerjavi s tujimi mesti, kjer je itak opazno več kriminala. Ampak če se vam kaj takega še ni zgodilo, pa četudi ste šle ne vem kolikokrat peš in ne vem kako daleč, še ne pomeni, da se to ne dogaja. :wink:
To, da se dogaja, še ne pomeni, da se dogaja 24/7 in da smo vse vedno, na vsakem koraku, ogrožene.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 24. Nov. 2009 1:17

sej ni noben reku, da je LJ tok nevarna, da bi morale biti 24/7 ogrožene, govorili smo o pešačenju po žuru, npr. ob 4h zjutraj, ker pač nekatere raj pršparajo denar (ki spada v študentske stroške), namesto, da bi žrtvovale tistih par evrov in varno prišle domov.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 24. Nov. 2009 9:05

evva napisal/-a:sej ni noben reku, da je LJ tok nevarna, da bi morale biti 24/7 ogrožene, govorili smo o pešačenju po žuru, npr. ob 4h zjutraj, ker pač nekatere raj pršparajo denar (ki spada v študentske stroške), namesto, da bi žrtvovale tistih par evrov in varno prišle domov.

Zdej pa že nehi enkrat. Če tolk govoriš kolk je nevarno pešačenje, potem je bolje da tudi podnevi ne hodmo naokrog po LJ, ampak da se pelemo s taxijem. In če se ti varno počutiš pelat s taxijem, pol se vozi s taxijem, mi je čist usejen. Meni je bilo peš še zmeri najbolj varn, zato ne pridigat tuki da smo tolk škrte, da nam je usejn za našo varnost.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 24. Nov. 2009 9:47

ok sam resno....to pesacenje ponoci tudi sama nisem nikoli prakticirala! zato je pa toliko zensk posiljenih...kako ves da so vsi v ljubljani posteni? lahko te bo pa enkrat skupina klosarjev posilila ko bodo totalno pijani pa se jim bo glih zalustal....mozno je...to ne morte rect da ne...sam ne pol jokat :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Nov. 2009 9:52

LOL, evo o tej psihozi sem govorila. Koliko žensk so skupine klošarjev posilile v zadnjem času? Koliko ljudi je umrlo v avtomobilu? Kaj je potem v resnici bolj tvegano, hodit peš ali se vozit z avtom?
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 24. Nov. 2009 10:04

SWEETprinces napisal/-a:ok sam resno....to pesacenje ponoci tudi sama nisem nikoli prakticirala! zato je pa toliko zensk posiljenih...kako ves da so vsi v ljubljani posteni? lahko te bo pa enkrat skupina klosarjev posilila ko bodo totalno pijani pa se jim bo glih zalustal....mozno je...to ne morte rect da ne...sam ne pol jokat :roll:

če si že pri teh ameriških scenarijih,...lohka te tud taksist posil? Ker se mu bo glih zaluštal... možno je... tko da ne pol jokat... :roll:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Nov. 2009 10:17

jullia_ napisal/-a:LOL, evo o tej psihozi sem govorila. Koliko žensk so skupine klošarjev posilile v zadnjem času? Koliko ljudi je umrlo v avtomobilu? Kaj je potem v resnici bolj tvegano, hodit peš ali se vozit z avtom?

Glede prvega dela se strinjam. Kar se pa tiče zadnjega stavka - še vedno bolj zaupam prevozu taxista, s katerimi še nikoli nisem imela problema kot pa ponoči pešačiti domov (ker slučajno nimam blizu). Tista kera je govorila o ogroženosti 24/7... kdo je rekel za cel dan? Govorimo o noči oz. zgodnjem jutru, ko se zunaj ne sprehaja nujno normalen folk, vsaj ne tak, ki bi šel s psom na sprehod.
Kakšen tip je že tako ali tako čudak, potem pa še pod vplivom alkohola in slučajno vidi žensko, ki gre sama peš... ne vem kaj je narobe s tem, da nam pa nekaterim ni vseeno, da nas napade kakšen frik, okrade ali karkoli podobnega. Če mi ni treba hoditi peš sama, zakaj bi se dodatno ogrožala? Tistih par € ali še manj pa se za moje pojme splača plačati za taxi, ampak če nekateri na noč spijete samo eno pijačo in že tukaj gledate na vsak cent (ene ste same tako napisale, ne delam nekih svojih zaključkov), pa potem še šparate pri prevozu ali pa raje več spijete in šparate pri prevozu... mogoče pa se vam enkrat ne bo splačalo, če se bo kaj zgodilo... in se boste spomnile svojih prepričanih besed kako je Ljubljana varna. :wink:
Meni se ni treba nič zgoditi, pa imam vseeno neko rezervo, ker nikoli ne moreš biti zares prepričan. Nič ne kompliciram, samo svoj pogled na to sem podala. :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Nov. 2009 10:26

kokica87 napisal/-a:
SWEETprinces napisal/-a:ok sam resno....to pesacenje ponoci tudi sama nisem nikoli prakticirala! zato je pa toliko zensk posiljenih...kako ves da so vsi v ljubljani posteni? lahko te bo pa enkrat skupina klosarjev posilila ko bodo totalno pijani pa se jim bo glih zalustal....mozno je...to ne morte rect da ne...sam ne pol jokat :roll:

če si že pri teh ameriških scenarijih,...lohka te tud taksist posil? Ker se mu bo glih zaluštal... možno je... tko da ne pol jokat... :roll:

Ne vem o kakšnih ameriških scenarijih ti pišeš. A je slovenski narod res tako zaplankan, da verjame, da je cela Slovenija ena velika vas in da se pri nas pa reees ne dogajajo grde stvari? Daj stopi ti (in še kdo drug) iz svoje lupinice in kdaj kakšen cajtng preberi. Ne pravim, da se pri nas številčno dogajajo umori, posilstva ipd. kot v Ameriki, če si že ravno izpostavila kriminal čez lužo, ampak ne pa bit tako naivni, ker vas bo že jutri lahko kakšen tip (magari najstnik), ki sploh ne izgleda kriminalec, napadel ali vam ukradel dragoceno torbico.
Kar se tiče tega, da te tudi taksist lahko posili... nikoli še nisem slišala za tak primer, besides - taxi družba, katero ponavadi pokličem, je ves čas v kontaktu, da šoferju iz centrale sporočijo koga naj naslednjega pobere in kje, ali pa da je nekdo rekel tam pa tam, a ga ni bilo, torej je vse evidentirano. :wink: Jaz bi pa rekla temu primeru, da je izvzet iz kakšnega filma.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 24. Nov. 2009 10:31

evva napisal/-a:sej ni noben reku, da je LJ tok nevarna, da bi morale biti 24/7 ogrožene, govorili smo o pešačenju po žuru, npr. ob 4h zjutraj, ker pač nekatere raj pršparajo denar (ki spada v študentske stroške), namesto, da bi žrtvovale tistih par evrov in varno prišle domov.

Jst pa še NIKOL nisem šla sama iz žura domov :lol: Ponavad smo bli u skupini al pa vsaj v paru.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 24. Nov. 2009 12:11

pa ok kaj vam ni jasn???? a vi mislite da vsako posilstvo pride v medije!!!halo!!!! a pol ce ze neki casa niste brale to pomeni da jih ni...fak kok ste ene naivne...kakor zelite ampak krive si boste same! ne pol jokat ok...pa full je raznih frikov v ljubljani! verjemte...tako kot je bilo ze receno...ljubljana ni ena vas kjer se imamo vsi zelo radi in si zaupamo...dej stopte ven iz te namisljene pravljice....pa hisice iz piskotkov in cokolade so tudi a ne? dejte se mal spustit na realna tla....
zenske so posiljene in ugrabljene tudi cez dan...ampak ok vsemu se pac ne mores izognit...ampak ponoci so pa te stvari lazje izvedljive tko da....zakaj ne bi raj dala kes za taxi in zmanjsala moznosti da do tega pride? ce imas kes za zuranje ga zber se za prevoz da ne boste slucajno kdaj razkosane po ljubljani lezale...aja sej res...v vasem pravljicnem svetu to ni mogoce ne :roll: ?!
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 24. Nov. 2009 12:14

kokica87 napisal/-a:

pa kaj teb ni jasn zenska!!!! lahko zmanjsas moznost! v taxiju si z enim tipom na cesti jih je pa vec....a te mal razmerje daje a ne? :roll:
a ves....vec moznosti....malo moznosti...ja? :wink:

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov