Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
ok, meni tudi ni jasno od kje vam 30€ na noč za žuranje
js hodim žurat najmanj 1x na tedn (to je standard), ponavadi nanese 2x, če sm v formi tudi 3x.. res je da nism neka fensi da bi tkoj laufala za šankom spit martini al malibukolo..
do šanka pridem v primeru da kdo k ga poznam al z družbe časti, čeprou se rekdokdaj zgodi da sprejmem, kr mi ni za pit na račun drugih.
ponavadi kupimo vino in se ga prej napijemo, vsak da približno 1€, če mormo vzet taksi še dodatn 1€ na osebo (kar sploh ni drago!) in v celi noči (vsaj js) naročim samo eno alkoholno pijačo in to je to.. se pa tudi zgodi da preživim skor celo noč za šankom in sm js tista k večkrat častim.. sam 30€?? to mi rata sam ko se gremo napit s koktejli (na srečo se zgodi samo 3x na leto )
js hodim žurat najmanj 1x na tedn (to je standard), ponavadi nanese 2x, če sm v formi tudi 3x.. res je da nism neka fensi da bi tkoj laufala za šankom spit martini al malibukolo..
do šanka pridem v primeru da kdo k ga poznam al z družbe časti, čeprou se rekdokdaj zgodi da sprejmem, kr mi ni za pit na račun drugih.
ponavadi kupimo vino in se ga prej napijemo, vsak da približno 1€, če mormo vzet taksi še dodatn 1€ na osebo (kar sploh ni drago!) in v celi noči (vsaj js) naročim samo eno alkoholno pijačo in to je to.. se pa tudi zgodi da preživim skor celo noč za šankom in sm js tista k večkrat častim.. sam 30€?? to mi rata sam ko se gremo napit s koktejli (na srečo se zgodi samo 3x na leto )
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Meni se 30€ za 1× ven ne zdi veliko. Npr. da grejo 4 babe in vsaka časti 2runde redbull vodk. To je 8 redbull vodk (plačilo na vsako osebo), kar je že kr približek, če ne že presežek tistega zneska. Pa itak ne ostane samo pri tem, ampak pade še kera druga pijača, makar samo voda...
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
kokica87 napisal/-a:Študentka. napisal/-a:za 30e 4x žurat? tale recept pa tut mene zanima! že če greš 1x te pride več kot 30 oz. 20,30 če šparaš.. taxi,prevoz,vstopnina,pijača vsaj 1 oz. runda, čiki... jao jao
Greš peš ne na taxi, greš tja kjer ni vstopnine, pijačo kupiš v trgovini, pa nehaš kaditi
lahko rečem samo hahahaha! peš ponoči?? da te kdo napade?? plus tega si lepo zrihtan naličen lase uštimane, petkice.. če greš peš se use pokvari pa tut peš nemoreš v topa iz bežigrada, halo?! raj daš 5e za taksi in te direkt prpelje,druge možnosti ni. drgač pa glede vstopnine-vedno je, če je party dober! in valda da boš dau pa se lepo meu! pijačo v trgovini -to edno kupimo, pa spijemo doma, ampak tut v kafiču/klubu se spije par rund ker nemoreš tam kot en debil stat brez pijače-najbol grozno kar je možno vidt, vsaj ena se spije ane?! tut kafiči morjo od nečesa živet.. nehati kadit- ja to bi blo pa fajn, ampak ti to bistvenega pomena, ker čiki so 3 evre na teden recimo.nič torej.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Nihče ni rekel, da moraš ti upoštevati te nasvete, ampak to so le "razlage" kako se lahko malo denarja zapravi, ko greš ven.
Mene v Lj še nikoli ni bilo strah, da bi me napadli- Še po Londonu sem se ob 2eh zjutraj sama iz diskača šetala, ko na napačni postaji šla dol.
Pa ponavadi ne žuraš sam in vas gre več skupaj v isti konc domov.
Mene v Lj še nikoli ni bilo strah, da bi me napadli- Še po Londonu sem se ob 2eh zjutraj sama iz diskača šetala, ko na napačni postaji šla dol.
Pa ponavadi ne žuraš sam in vas gre več skupaj v isti konc domov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Dokler imaš denar za zapravljat, se lahko zgražaš nad absurdnimi idejami pešačenja in piva iz trgovine. Ko pa enkrat enostavno ne boste več imele teh 30 evrov, boste pa ugotovile, da se da tudi brez taksija preživet
To sicer pišem bolj teoretično, ker zaenkrat (na srečo) še nisem bila v položaju, ko denarja dejansko ne bi imela, so me pa starši dovolj šparovno vzgojili, da se mi vse te stvari, ki jih naštevate, ne zdijo neizogibne za večer žuranja. In tudi iz Topa do Bežigrada se mi zdi čisto znosno it peš. Sem prehodila že precej več
To sicer pišem bolj teoretično, ker zaenkrat (na srečo) še nisem bila v položaju, ko denarja dejansko ne bi imela, so me pa starši dovolj šparovno vzgojili, da se mi vse te stvari, ki jih naštevate, ne zdijo neizogibne za večer žuranja. In tudi iz Topa do Bežigrada se mi zdi čisto znosno it peš. Sem prehodila že precej več
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Jaz sem že tok denarja stran zmetala za taksije, včasih sem celo v šola šla s taksijem, ker sem bila pozna Potem se je pa situacija spremenila in sem ugotovila, da je peš domov it iz centra ful dobr, prov prijeten sprehod je. Pa Ljubljana je res varna, no, razen tam pri Erjavčevi, kjer je blo že nevemkok umorov, abje da so eno babico celo razkosali (ni smešno, da so babico razkosali, če so sploh res jo, hecno mi je, da kao obstaja neka zakleta ulica, kjer se dogajajo umori, me je blo pa v petek prov malo strah, ko sem sama tam ponoči hodila )
Uglavnem, odkar več ne uporabljam taksija in ne znam prižgati lučke na kolesu, hodim domov peš in imam se super.
Uglavnem, odkar več ne uporabljam taksija in ne znam prižgati lučke na kolesu, hodim domov peš in imam se super.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz res ne razumem te masovne psihoze, kako je Ljubljana nevarna. V resnici se je precej bolj nevarno vozit z avtomobilom - svojim, prijateljevim, taksijem,... kot pa it peš. Veliko več ljudi umre v prometni nesreči, kot pa zaradi razkosanja na Erjavčevi.
Kar se posilstev tiče, reskirate tudi s tem, da se vsedete v taksi. Kaj pa veš, kakšen čudak ga vozi. Sploh se pa večina spolnih napadov zgodi med poznanimi ljudmi (žlahta in prijatelji), ne pa v temnih ulicah.
Enivej, preveč filme gledate.
Kar se posilstev tiče, reskirate tudi s tem, da se vsedete v taksi. Kaj pa veš, kakšen čudak ga vozi. Sploh se pa večina spolnih napadov zgodi med poznanimi ljudmi (žlahta in prijatelji), ne pa v temnih ulicah.
Enivej, preveč filme gledate.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Jaz sem sicer še toliko na komot, da počakam na bus in ne grem peš domov, ampak ja, z enega konca LJ na drugega ni prav veliko. Pa enkrat sem šla v petkah iz centra do InBoxa (trezna, samo ni bilo nobenega avtobusa več pa brez denarja sem bila) Ampak priznam, da so me potem za znoret bolele noge.
Every rose has its thorn
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
mah, js sm se po enem sprehodu od doma do metelkove (cca. 40 minut hoje) po snežnem metežu (ko smo 1 uro in še kej gazli po snegu, prišli na metelkovo celi mokri. itak smo bli do oči zadekani in potem v gali od vročine skoraj crknili (žab in termosk si pač ne moreš v wc-ju slačit). do metelkove sem pršla cela razpacana (in ne, nismo šli na metal, da bi bili črni kolobarji okoli oči modni dodatek), ko sem hotla malo popravit situacijo z maskaro sem si ponesreči lečo iztaknila). no po tej izkušnji sem se odločila, da je ob vremenskih neprilihak 1€ za taksi zelo majhna cena (v primerjavi z izgubljeno lečo).
če sm sama pa ne. mi je škoda 3€:) pol vseeno biciku gonim. z marelo, da maskara ostane na mestu.
ampak še vedno ostaja problem vstopnin. hvala bogu za guest listo, da lahko kej prisparam.
če sm sama pa ne. mi je škoda 3€:) pol vseeno biciku gonim. z marelo, da maskara ostane na mestu.
ampak še vedno ostaja problem vstopnin. hvala bogu za guest listo, da lahko kej prisparam.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
jaz grem tudi ponavadi iz bežigrada peš do štirke ali pa še dlje (včasih do faxa na aškerčevi), tudi v petkah. se pa sprašujem, kaj bi nekatere naredile, če bi živele v nekem res velikem mestu? očitno bi šlo pol plače samo za taksije
si pa ravno ta trenutek razbijam glavo, kje za boga sem včeraj na partiju zapravila 60€?! okej, vstopnina je bla 15€, za vlak od ptuja do maribora (in nazaj) sem dala 6€, 12€ je šlo za dvojne cigarete in 0,7 amaretta. not sem plačala 1€ za garderobo, 4 pive pa nekaj evrov sem menda dala zravn za zeleno ilegalno rastlinje (ja kr linčajte me ), ampak še vedno se mi zdi ta znesek OGROMEN!
včasih niti v sanjah nisem pomislila, da bom zapravila na žuru 12 jurjev.
drugač se je pa moj mesečni budget začel malo večat, izdatki niti ne, tako da z 280€ na mesec živim kot kraljica
si pa ravno ta trenutek razbijam glavo, kje za boga sem včeraj na partiju zapravila 60€?! okej, vstopnina je bla 15€, za vlak od ptuja do maribora (in nazaj) sem dala 6€, 12€ je šlo za dvojne cigarete in 0,7 amaretta. not sem plačala 1€ za garderobo, 4 pive pa nekaj evrov sem menda dala zravn za zeleno ilegalno rastlinje (ja kr linčajte me ), ampak še vedno se mi zdi ta znesek OGROMEN!
včasih niti v sanjah nisem pomislila, da bom zapravila na žuru 12 jurjev.
drugač se je pa moj mesečni budget začel malo večat, izdatki niti ne, tako da z 280€ na mesec živim kot kraljica
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
jullia_ napisal/-a:Kar se posilstev tiče, reskirate tudi s tem, da se vsedete v taksi. Kaj pa veš, kakšen čudak ga vozi.
Se strinjam. Ponoč sm šla 500x po Ljubljani tud pr petnajstih letih, v taksi pa reees redko zaidem. No, enkrat zjutri sm po več urah blackouta bla pa totalno zadeta (od kokinga likerja - ne tega pit) in sm tko ful nezavedno šla v en taxi k je bil tm, in sm šla na sprednji zic, ker sm bla pač zadeta. In me je taksist otipavu, v bistvu se ne spomnem velik, no ni me posilu, ker sm se mu začela dret, da nej me na Brilejevi odloži in me je pač odložu.
Pač ja no, ta neutemeljen strah pred pešačenjem ponoč je res mal absurden.
Hahaha, zdej sm pogledala kera je Erjavčeva, in sm vidla da sm tm šla v petek in je res taka čudna cesta za ponoč Ampak je pač res čist v centru tko da pač zlaufaš, če te kdo hoče razkosat
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov