Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 19. Nov. 2009 17:47

Študentka. napisal/-a:za 30e 4x žurat? tale recept pa tut mene zanima! že če greš 1x te pride več kot 30 oz. 20,30 če šparaš.. taxi,prevoz,vstopnina,pijača vsaj 1 oz. runda, čiki... jao jao

Greš peš ne na taxi, greš tja kjer ni vstopnine, pijačo kupiš v trgovini, pa nehaš kaditi :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Nov. 2009 18:40

evva napisal/-a:Bolj malo sem razumela kaj si napisala, ampak sklepam po tistem, kar sem razumela, da ti, ko greš ven, kupiš v trgovini pijačo, zuni pa več ne piješ? Ok, pač kakor komu paše, jaz se nekak ne najdem v tej zgodbi, ampak ok, sej pravim, vsak ma svoje.

Ja, blazno sem zakomplicirala svoj odgovor, oh my oh my. Še enkrat po korakih:

Jaz ko grem ven, hodim večinoma na koncerte. Ne hodim na študentske privat pijanice, ne hodim ga žurat v KMŠ in podobne zadeve. Za mene je dober žur dober koncert. Če grem na koncert skoraj nikoli ne pijem. Če že, si kupim v trgovini dva pira in jih spijem pred vhodom na koncert, noter, ko nabijejo cene do daske, kupim en pir da izkažem podporo in je to to.

Se ne rabiš najt v moji zgodbi. Tri, štiri leta nazaj sem tudi jaz zmetala bek dosti keša, ker si nisem znala predstavljat žura brez ful alkohola pa najmanj dveh škatl čikov. Zaj pa si.

Js ne hodim na koncerte vsak teden 3x,čeprav bi se znalo najt ziher enega na teden, ki bi mi bil zanimiv. Ampak jaz niti nimam ne časa, ne volje da bi se skoz okol kolovratila. Tako da v povprečju se zna zgodit da grem npr. na koncert kjer dam za karto 20-30€, pa pol tri mesece nič. Ali pa obratno, grem poslušat kake lokalne bende, ki računajo 2-5€, včasih celo nič. Pač, izven Lj se to dogaja :)

Da se pridet tud na dobre koncerte za manj kot 20€. Ljubljana je itak overrated, če se mi zalušta pa poslušat nekih lokalcev, bom prej kot Metelkovo izbrala Pekarno v Mb. Če pa že, pred VPK in na Metelkovi se kamot lahka poknem dol in si zatepem v goltanec kapljico žlahtnega. Aja pa pr nas v družbi že skoz velja, da plačuje vsak zase, tak da nič rund po 20, 30€ inu podobno.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 20:47

Tearjerker napisal/-a:
evva napisal/-a:Bolj malo sem razumela kaj si napisala, ampak sklepam po tistem, kar sem razumela, da ti, ko greš ven, kupiš v trgovini pijačo, zuni pa več ne piješ? Ok, pač kakor komu paše, jaz se nekak ne najdem v tej zgodbi, ampak ok, sej pravim, vsak ma svoje.

Ja, blazno sem zakomplicirala svoj odgovor, oh my oh my. Še enkrat po korakih:

Jaz ko grem ven, hodim večinoma na koncerte. Ne hodim na študentske privat pijanice, ne hodim ga žurat v KMŠ in podobne zadeve. Za mene je dober žur dober koncert.

Ne gre se zato, da bi bil zakompliciran tvoj odgovor, ampak te neke besede so ble mal čudn napisane, ne vem, verjetn kak naglas...mah sej sploh ni važn...v glavnem tud jaz ne hodm v KMŠ, ker je za moje pojme preveč kmečki, koncertov pa ni tok dobrih v LJ, da bi lahko vsak tedn hodila. Pa smo tam.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 20:52

kokica87 napisal/-a:
Študentka. napisal/-a:za 30e 4x žurat? tale recept pa tut mene zanima! že če greš 1x te pride več kot 30 oz. 20,30 če šparaš.. taxi,prevoz,vstopnina,pijača vsaj 1 oz. runda, čiki... jao jao

Greš peš ne na taxi, greš tja kjer ni vstopnine, pijačo kupiš v trgovini, pa nehaš kaditi :D

Peš greš lohk, če živiš nekje na vasi, ki ma eno gostilno pa 10 bajt, pa maš vse blizu, ne pa če živiš npr. v LJ! Si ne predstavljam, da bi po končanem žuru npr 5,6 km še peš v petkah ob 4h,5h zjutri hodila :roll: ... tud če pijačo kupiš v trgovini, je treba še vseen zuni kako pijačo spit, sej nismo 16 let stari, da bi se tkole švercal, men je to tko :roll: ...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Nov. 2009 21:48

Glih v LJ se da peš. Pa nehaš nost petke. Pa pač kupš mesečno. Jst živim v sosednji občini in sm večkrat šla iz centra peš domov. Al pa iz Šiške v Tacen. Al pa iz Montmartra do Eifflovega stolpa :lach: Ljubljana je tok mejhna, da je vse v peš distanci, samo dat se ti more.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 21:56

ma ženska ti nisi normalna, zdej naj neham nost petke zato da bom lahko pešačla iz centra do doma 6km?? wtf?! zato, da bom porabla 30eur za 4-kratno "žuranje" v mescu pa res ne bom v 10cm petkah ob 4h zjutri peš domov hodila, niti se ne bom mesečne kupovala, ker mam avto, če pa kej spijm, pa raj žrtvujem tistih 5 eur in grem s taksijem kot pa da me še kdo napade ob tej uri na cesti :roll: ... js enih ljudi zgleda res nikol ne bom razumela...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Nov. 2009 22:06

Lej, briga me, tvoj dnar, tvoj lajf, ti zapravlaš in izgledaš kot navadna kokoš, ker zapravljaš za taksi zaradi petk in nevarnosti, ki je ni ;)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 20. Nov. 2009 3:08

evva, saj si sama vprašala, kako se da tako malo zapraviti, zakaj ti zdaj odgovor ni všeč? Saj te nobena ne sili, da začni hoditi z avtobusom ali peš. Samo nehaj pa počasi s temi snobovskimi 'jaz že ne bom šla brez petk, pa z busom tudi ne, kolk ste vi čudni ki to počnete'. Ok, imaš veliko keša, smo dojeli. Daj še ti dojemi, da ga vse nimamo, in da tiste, ki ga nimamo, pač ne žuramo na tvojem fensi nivoju ampak gremo kdaj kam peš, pijemo poceni iz trgovine in zapravimo manj kot 30€ na en večer, pa da se imamo kljub temu čisto fino.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Nov. 2009 9:25

Haha, sem se prav narežala ob tej temi kakšne eni streljate (v smislu koliko zapravljate). Boli mene patak koliko kdo zapravi, jaz sem pred leti way too much denarja zakantala na račun pijače v klubih, zdaj pa malo bolj racionalno gledam na denar, pa še vseeno nisem škrt. Na noč več ne dam več kot 20 € če sem kje zunaj, razen ob posebnih priložnostih (kakšen res hud party, rojstni dan, novo leto ipd.) sem pripravljena več zapraviti v eni noči. :wink: Da pa bi konstantno zapravljala toliko keša, pa se mi zdi milo rečeno potrata denarja. In tudi moje kolegice iz srednješolskih let so zdaj podobno kot jaz. Ko gremo skupaj ven, že prej spijemo pri kateri v stanovanju kakšna dva litra rdečega recimo (ali pa Pinq penine, ker je poceni in toliko za priokus :D), ki je itak za đabe, če se dobimo tri in to spijemo, pol gremo počasi ven v kakšen klub ali lokal, kjer pa tudi ne zapravimo dosti. Več kot dve pijači zunaj ne spijem oz. res redko kdaj. Pa ima vsaka zadosti za ornk žur (kakšne dražje pijače, recimo koktejli), a si redko kdaj privoščimo "drago" noč, večinoma shajamo vsaka z 20 € (vključuje taxi). :wink: Vsak pač zapravi po svojih zmožnostih, no eni se forsirajo in vse zapijejo pa pol itak nimajo nič od tega.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 20. Nov. 2009 10:04

evva napisal/-a:ma ženska ti nisi normalna, zdej naj neham nost petke zato da bom lahko pešačla iz centra do doma 6km?? wtf?! zato, da bom porabla 30eur za 4-kratno "žuranje" v mescu pa res ne bom v 10cm petkah ob 4h zjutri peš domov hodila, niti se ne bom mesečne kupovala, ker mam avto, če pa kej spijm, pa raj žrtvujem tistih 5 eur in grem s taksijem kot pa da me še kdo napade ob tej uri na cesti :roll: ... js enih ljudi zgleda res nikol ne bom razumela...

Nobeden ti ni rekel, da moraš to narediti. Samo povedala sem kako se pride s 30€ za 4x žuranje. In pri nas ko sem še živela v Lj, smo iz vsakega žuranja šle peš oz. greš na trolo, glede na to, da ob 4ih zjutraj jih že večina vozi. Pa še to, ne vem v kakšni LJ ti živiš, samo naše družbe ni še nobeden napadel, ko smo šli peš domov, pa tudi če sem šla sama, se nisem počutila v nobeni nevarnosti. In tako kot so druge rekle, če imaš veliko denarja (kot si se že velikokrat pohvalila tukaj) si lahko privoščiš vse. Jaz pa raje malo prišparam, pa bolj racionalno z denarjem delam. Mislim, pa da te bo v prihodnosti, ko boš imela "odrasle" stroške, tale tvoj način življenje fajn na realna tla spravil, ker ne verjamem, da boš dobila službo, kjer boš dobivala minimalno 2000€ mesečno, da boš imela za vse svoje priskutovanje. Razen če si boš našla enga miljonarčka, da te bo financiral. :roll:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Nov. 2009 11:12

sej ste full pride tiste ki sprate. res...to vam bo enkrat se full prou prslo. mene vcasih kar sticne, ko pomislim koliko denarja sem ze zmetala za cunje :(
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 20. Nov. 2009 11:55

js sem ta teden tok zapravla, da bom zdaj cel vikend toast jedla :D :D joke!
Ampak resno bo treba v moje življenje vpeljat kak sistem denarne politike, ker malo izgubjam nadzor :?
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 20. Nov. 2009 12:28

ne vem ej, očitno se beseda "žurat" od človeka do človeka razlikuje.

Ene pač hodte "žurat" v neki fensi diskače, z dresscodeom pa 10 € vstopnine.
Stari da bi zapravla 30 € na večer zato da grem vn ni šans.

Zame je pač to da se grem mau sprostit, mi gremo v park,čvekamo zravn mamo pa vino pa kej za mešat pa vodo. lahko sm v supergah in dam grem peš. muzko si pa tud lah sami prnesemo al pa je pač nimamo.

Če je zate pač žur to da ti tm en Dj vrti muzo, v enem diskaču nabito polnem folka kjer se dihat ne da in ni pjače pod 10€...sori zdej :D

Pa da greš v petah žurat...uredu. Si pač rada lepa pa fensi.
Jst si ne predstavljam noči preplesat v 10 cm petah. To je za sedet za mizo pa kofe za pit.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 20. Nov. 2009 12:45

kokica87 napisal/-a:
evva napisal/-a:ma ženska ti nisi normalna, zdej naj neham nost petke zato da bom lahko pešačla iz centra do doma 6km?? wtf?! zato, da bom porabla 30eur za 4-kratno "žuranje" v mescu pa res ne bom v 10cm petkah ob 4h zjutri peš domov hodila, niti se ne bom mesečne kupovala, ker mam avto, če pa kej spijm, pa raj žrtvujem tistih 5 eur in grem s taksijem kot pa da me še kdo napade ob tej uri na cesti :roll: ... js enih ljudi zgleda res nikol ne bom razumela...

Nobeden ti ni rekel, da moraš to narediti. Samo povedala sem kako se pride s 30€ za 4x žuranje. In pri nas ko sem še živela v Lj, smo iz vsakega žuranja šle peš oz. greš na trolo, glede na to, da ob 4ih zjutraj jih že večina vozi. Pa še to, ne vem v kakšni LJ ti živiš, samo naše družbe ni še nobeden napadel, ko smo šli peš domov, pa tudi če sem šla sama, se nisem počutila v nobeni nevarnosti. In tako kot so druge rekle, če imaš veliko denarja (kot si se že velikokrat pohvalila tukaj) si lahko privoščiš vse. Jaz pa raje malo prišparam, pa bolj racionalno z denarjem delam. Mislim, pa da te bo v prihodnosti, ko boš imela "odrasle" stroške, tale tvoj način življenje fajn na realna tla spravil, ker ne verjamem, da boš dobila službo, kjer boš dobivala minimalno 2000€ mesečno, da boš imela za vse svoje priskutovanje. Razen če si boš našla enga miljonarčka, da te bo financiral. :roll:

Jaz sem mela probleme že z enim zalezovalcem, o tem sem pisala že na eni drugi temi tle na forumu in ja itak da me je strah. Pa tud na lastne oči sm vidla enga starega v plašču kako se enim puncam na sred ceste razkazuje in hodi za njimi-spodi je bil čisto nag! Kolegico je napadel en tip skoraj da pred blokom in mu je na srečo uspela zbežati (pa btw ne živi na Fužinah al pa v kakem takem naselju). Tko da ne mi o tem, da ni nevarnosti, je še dost takih primerov, samo se mi ne da tu naštevati. In ne nisem se nič hvalila, to si ti in še kaka druga narobe razumela, jaz sem samo povedala, da delam prek študenta, in kakšen je moj mesečni prihodek, ki se meni osebno sploh ne zdi velik, ker sem bila kot študentka navajena prihodka tudi okrog 1500eurov, ko sem še delala v trženju, sedaj pa zaradi večjih študijskih obveznosti na žalost več ne morem tam delat in se mi celo zdi, da dost skromno živim. Verjetno v primerjavi na prej, ko sem si pač lahko zamislila "A gremo tja pa tja za en teden?" in sem šla, al pa če sem vidla karkoli, kar mi je blo všeč, sem si kupla. Zdaj recimo si še vedno lahko provoščim npr. šoping vsak mesec, ampak vseeno si ne morem kupiti čisto vsake stvari, ki si jo zaželim in tudi okrog hodit zdaj nekaj časa več ne morem s takim prihodkom, tko da res ne vidim kaj je tu snobovskega :roll: . Jaz sem to vaše pešačenje in kupovanje pijače v trgovini dojela kot predloge, zato sem pač rekla, da se jaz ne vidim v tej zgodbi in ni noben reku, da je s tem kej narobe, če ve to počnete, še prevečkrat sem poudarla, da pač vsak ima svoje in to je ok, da pa jaz tega ne bom počela, ker se mi to pač pri teh letih ne zdi lih. Ok pijačo že kupimo v trgovini, pijemo pri komu doma, samo pol zunaj še vseeno spijemo kaj.
Glej ne rabiš mi pametovat kaj me bo spravlo na realna tla, če bi hotla, bi zdaj že imela pogodbo in bila zaposlena kot tržnica, kjer bi imela prihodek sigurno 2000eur, ampak nisem hotla, ker želim najprej faks končat. Kakšno plačo bom imela potem, ne vem, vseeno pa s fakultetno izobrazbo ne pričakujem ravno 700eur a ne, poleg tega pa mi plača ne bo edini vir dohodka, tko da se ne rabiš sekirat zame ;) In imam vsaj to srečo, da mi ne bo treba plačevat kake najemnine ali kredita za stanovanje, pa nimam fanta milijonarčka, niti doma nismo bogati, ampak čisto povprečna familija.
Če ti racionalno delaš z denarjem, super, lepo da šparaš, če imaš za kaj, tud jaz začnem z novim letom, ker bi si rada nov avto kupla, pa si ga ne morem privoščit, vidiš sem že na realnih tleh :D
P.S. Ene ful preveč resno jemljete tole vse skupaj, ljudje smo si pač različni, ne bom se zdej prepirala tukaj z vami, če pač ene porabte tok na mesec, druge pa pač tok, vsak naj dela, kar mu paše....če vam sede kupt pir v trgovini, pa pit na klopci go on, men je vseen :wink:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Nov. 2009 16:44

Smetka_ napisal/-a:ne vem ej, očitno se beseda "žurat" od človeka do človeka razlikuje.

Ene pač hodte "žurat" v neki fensi diskače, z dresscodeom pa 10 € vstopnine.
Stari da bi zapravla 30 € na večer zato da grem vn ni šans.

Zame je pač to da se grem mau sprostit, mi gremo v park,čvekamo zravn mamo pa vino pa kej za mešat pa vodo. lahko sm v supergah in dam grem peš. muzko si pa tud lah sami prnesemo al pa je pač nimamo.

Če je zate pač žur to da ti tm en Dj vrti muzo, v enem diskaču nabito polnem folka kjer se dihat ne da in ni pjače pod 10€...sori zdej :D

Pa da greš v petah žurat...uredu. Si pač rada lepa pa fensi.
Jst si ne predstavljam noči preplesat v 10 cm petah. To je za sedet za mizo pa kofe za pit.

samo ob odebeljen tisk bi se rada malce spotaknila. daleč od tega, da bi meli le fensi diskači vstopnino. danes grem npr. na metelkovo na en koncert. vstopnna 15€. pa nit neki ekstra znani niso. so pa dobri.
če pač hočeš slišat določenega dj-a (ne kr enega levega kekca iz zgornje pm., ampak nekoga, ki je v svojih sferah znan, moš pač odštet minimalno 10€).

za vse tiste, ki bentite čez taksije. taksi je ponavadi manjši strošek od garderobe. če se ga pokliče in napolne, končna cena redko preseže 1,5€/os.(kar je skoraj primerljivo z busom). sicer grem raje s kolesom ven (busa ne prakticiram, ker se mi ne da ob 4h zjutraj še pol ure viset na bavarcu in čakat bus), ampak če vreme tega ne dovoljuje, pač pokličemo taksi.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov