Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 18. Nov. 2009 10:01

jullia_ napisal/-a:No saj, če imaš denar, ga pač lahko zapraviš. In evva tukaj še zdaleč ni izjema. Marsikdo na račun študentskega dela, subvencij in ostalih ugodnosti med študijem fura standard, ki ga ne bo nikoli več dosegel. Kar pomeni 2 stvari. Prva je ta, da bo pristanek na realnih tleh redne zaposlitve in "odraslih" stroškov zanje precej trd. Druga pa ta, da smo študenti najbolj priviligirana kasta v državi.

se full strinjam...oci mi skos govori da imam zdej najvec denarja in da ga cez 10 let verjetno ne bom vec tok zapravljala samo zase...ker denar je ta trenutek samo zame...potem pa se za otroka, hiso,... :cry:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Nov. 2009 14:22

Tearjerker napisal/-a:
lovefrance napisal/-a:enostavno. Nekateri pa ne pijemo alkohola in "it ven" ne pomeni "se ga napit" ampak ŽURAT. Ker, če sem prav razumela iz tvojih postov, večino denarja zapraviš za alko?

Točno tako. Men je najjače hodit na koncerte in mi da tam bende gledala nabasana ko mavra in se pol spomnala, pol pa ne. Če se mi pa zlušta alkohola pa valda da nem plačvala 2€ za per, če lahka pa polovico manj, če se nakupi. Men je to najbolj stran vržen denar, isto za kavice v gostilni inu podobno.

ampak koncert stane v povprečju 10-20€. piva za 2€ pa sploh nikjer ne dobiš, vsaj v ljubljani ne (izjema je metelkova kjer je pivo 1.7€).
poleg tega na večino koncertnih prizorišč in klubv ne smeš prinest svoje pijače.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 18. Nov. 2009 17:33

^študentski žuri (v mb) so ali brez vstopnine, ali kaka 2€-5€. tisti ta večji so do 8€ (pa še takrat so v predprodaji za polovico manj).
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 18. Nov. 2009 18:00

gaby_ napisal/-a:^študentski žuri (v mb) so ali brez vstopnine, ali kaka 2€-5€. tisti ta večji so do 8€ (pa še takrat so v predprodaji za polovico manj).

tako je.
Na Štuku, ki je središče študentskih žurov v mb, je vstopnina največ 5 evrov (ponavadi je seveda manj, če že je).
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Nov. 2009 18:02

Tearjerker je napisala, da hodi na koncerte; ne žure. Malce razlike...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 18. Nov. 2009 18:10

je razlika, ja. ampak kje so kaki koncerti vsak teden za 20€?
saj tudi jaz hodim na koncerte in pač tiste skupine, ki jih poslušam, koncertirajo mogoče parkrat na leto, torej dam takrat res malo več. ne vem pa, kako glasbo poslušate, da mate ta večje koncerte vsak teden. :?

sicer pa se gre tukaj samo glede tega, koliko zapraviš za žure: torej enostavno, če hodiš na študentske žure (btw. z živo glasbo, oz. raznimi slo skupinami ala tabu, kreslin, alya ipd.) in piješ že prej kje na stanovanju, se zapravi ful manj oz. komot prideš s kakimi 30-40€ na mesec skoz.

drugače pa mi ponavadi na ta večjih žurih vržemo skupaj (okrog 10-15 frendov), vsak da 5 ali 10€ (odvisno od žura) in potem s tistim pijemo. pa se tudi na tak način kar prihrani, ko ne kupuješ pol pijače vsevprek.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Nov. 2009 18:13

Samo ti študentski žuri (z skupinami) so v povprečju enkrat na mesec (kakšen mesec več, kakšen manj).

Se pa komot najdejo koncerti vsak teden, če malce bolj spremljaš sceno. Pa kakor jaz vem Tearjerker posluša bolj metal :wink:

No, saj bo že sama pojasnila.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Nov. 2009 22:12

ja nevem. na metelkovi so kaki bolj 'zares' koncerti takoj 10-15€, če je kdo bolj znan tudi več.

študentski žuri pa... kopice mrtvo nažganih študentov, ki so na žuru, samo zato ker so ga niso meli kje drugje prbit, meni ni glih za gledat. načeloma raje hodim na place, kjer je folk tam zaradi muzike. je čisto drug filing. poleg tega sta alya, kreslin in podobne fore stalnice na teh žurih že od mojega prihoda v ljubljano. kar pomeni...5 let. tudi če bi mi bli všeč, bi jih do zdaj imela že pošteno čez glavo.

na pa sej....malo dnarja, malo muzike. in vice versa :wink:

je pa res, da js js včasih tudi hodla z jurjem ven, 3000 so je blo že luksuz, zdej pa izpod 20€ praktično ne pridem skozi. tak je to, če smo v EU.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 18. Nov. 2009 22:21

floribunda napisal/-a:
je pa res, da js js včasih tudi hodla z jurjem ven, 3000 so je blo že luksuz, zdej pa izpod 20€ praktično ne pridem skozi. tak je to, če smo v EU.

tole je čisto res,ja. mene prav panika grabi, ko mam manj ko 20€ v denarnici.
včasih sem imela pa tisočaka in sem mislila, da sem 'bogata'.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Nov. 2009 22:31

gaby_ napisal/-a:včasih sem imela pa tisočaka in sem mislila, da sem 'bogata'.
Včasih smo ble tud vse mlajše z manjšimi potrebami/željami/stroški...zato je blo tud lažje preživet s tistim "prijateljem"(:D).
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 18. Nov. 2009 22:38

malo OT...ampak od kar sem študentka moje potrebe bolj ali manj ostajajo iste.
pa se mi zdi da sta 1000sit in 10€ nekako postali ekvivalenti vsoti.
kot froc sem s svojo borno žepnino veselo lizala sladoled, danes je sladoled že cel luksuz. 2krat premislim če bi odštela 3€ za dve kepici in si navadno premislim.

vsaj v ljubljani (in tudi na obali) je tako.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 15:27

Tearjerker napisal/-a:
lovefrance napisal/-a:enostavno. Nekateri pa ne pijemo alkohola in "it ven" ne pomeni "se ga napit" ampak ŽURAT. Ker, če sem prav razumela iz tvojih postov, večino denarja zapraviš za alko?

Točno tako. Men je najjače hodit na koncerte in mi da tam bende gledala nabasana ko mavra in se pol spomnala, pol pa ne. Če se mi pa zlušta alkohola pa valda da nem plačvala 2€ za per, če lahka pa polovico manj, če se nakupi. Men je to najbolj stran vržen denar, isto za kavice v gostilni inu podobno.

Bolj malo sem razumela kaj si napisala, ampak sklepam po tistem, kar sem razumela, da ti, ko greš ven, kupiš v trgovini pijačo, zuni pa več ne piješ? Ok, pač kakor komu paše, jaz se nekak ne najdem v tej zgodbi, ampak ok, sej pravim, vsak ma svoje.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 15:31

lovefrance napisal/-a:
evva napisal/-a:moje vprašanje je blo sledeče : "Kako lahko zapraviš samo 30eur na mesec, če greš 4x na mesec žurat?!" in ne, če greš samo kdaj pa kdaj...

enostavno. Nekateri pa ne pijemo alkohola in "it ven" ne pomeni "se ga napit" ampak ŽURAT. Ker, če sem prav razumela iz tvojih postov, večino denarja zapraviš za alko?

Tud če piješ sok, v kakem klubu le-ta ne stane pod 3eure in če ste 3, 4 prjatlce, je ena runda takoj 10, 15 eurov (v primeru, da nobena ne pije alkohola!) + vstopnina 5eurov, je to takoj 20 eurov in jaz si še vedno ne predstavljam kako potem lahko greš 4x na mesec žurat za 30eur??? Razen, če, ko greste ven žurat, vsaka nabira tam tiste 3 eure za svojo pijačo in potem ždiš celo noč s tistim enim sokom v roki, al kako, ne vem, vprašam :roll:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 19. Nov. 2009 15:35

jullia_ napisal/-a:
evva napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:No saj, če imaš denar, ga pač lahko zapraviš. In evva tukaj še zdaleč ni izjema. Marsikdo na račun študentskega dela, subvencij in ostalih ugodnosti med študijem fura standard, ki ga ne bo nikoli več dosegel. Kar pomeni 2 stvari. Prva je ta, da bo pristanek na realnih tleh redne zaposlitve in "odraslih" stroškov zanje precej trd. Druga pa ta, da smo študenti najbolj priviligirana kasta v državi.

Kaj si imela v mislih z odraslimi stroški?

- najemnina/kredit (le redkokdo je danes brez obeh)
- vse položnice, ne samo mobitel, ampak tudi komunala, elektrika, voda, ogrevanje,...
- kompletno cela prehrana - tukaj lahko odgovorim še floribundi, da se komot da 30 evrov mesečno zapravit za hrano, če vsako nedeljo doma izropaš hladilnik
- popravila oziroma nov nakup stvari, ki crknejo in znajo bit kar precej velik in nepredviden strošek (pralni stroj recimo ni večen, ampak zaenkrat je to težava staršev, čeprav pere tudi moje cunje)

Otroci pa itak podražijo življenje staršev, ampak tega ne mislim pisat zraven, ker ne vem, kakšne imaš poglede na to.

S tem se delno strinjam, zato, ker v prihodnosti z redno plačo pričakujem tudi precej višji dohodek, poleg tega sta potem v skupnosti dva, kar bo še lažje, edino kar se tiče stroškov glede otrok, tu se pa strinjam, da so velik strošek. No, ampak nekako bomo že...
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 19. Nov. 2009 16:40

za 30e 4x žurat? tale recept pa tut mene zanima! že če greš 1x te pride več kot 30 oz. 20,30 če šparaš.. taxi,prevoz,vstopnina,pijača vsaj 1 oz. runda, čiki... jao jao

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov