Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 14. Nov. 2009 10:22

*mala* a sm ti stopila na rep, da je bla taka reakcija? :D sj sm napisala na lep način. in to, da ti zapraviš sam 20 € na tedn, ni primerljivo s tem, da nekdo živi v Lj privat (ajde al pa v študentu, čeprav je to dost ceneje), ti pa doma. to je vlka razlika. :wink: sam to hočm povedat. pol tud ne morš sprašvat čemu ona al pa kdo drug ful zapravi. jst drgač poznam eno punco (moja sošolka), k recimo skos neki kupuje pa to, pa mam občutk, da zapravi na mesec isto kokr ona, pa mi je zanč rekla da "sam" 450 € (skupi z najemnino), očitno pol ful cenejš kupuje pa tko al kaj js vem. sj usak ve kok dnarja ma oz. kok si lahko privošči :) če si nekdo lahko zakaj pa ne, sm fovš ampak v poz. smislu, ne da bi bla zavistna kar ma že samo po sebi slab prizvok in je značilno za dost slovencev :D (ne pravim, da si ti, sam tko sm napisala)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Nov. 2009 10:27

Sem do pred 1 mescom in pol tudi sama živela čez teden v Lj; v študentskem domu sicer :wink:

To z 20€ je odkar nisem več v Lj.

Seveda bi tudi jaz z veseljem zapravila neskončno denarja, ampak to vprašanje je bilo mišljeno bolj v smislu nasvetov (ne ravno dobesedno), ampak seveda bi tudi jaz rada razpolagala s toliko denarja, zato vprašanje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Nov. 2009 13:01

Študentka. napisal/-a:nevem kako tisti shajajo ki majo malo denarja.. jaz si ne predstavljam da nebi bla skos lepo oblečena, mela za žure,pijače itd.. to je življenje!:D

No evo, jaz sem taka ki me je po brezveznem metat stran veliko gnarja za žure in pijačke in podobno sranje.

Moji stroški so nekje:

70€ študent - tega mi krije moja super fajna mama
40€ hrana (boni in kupljeno)
80€ prevoz (benz)
če porazdelim denar za fotokopije in podobno me pride nekje 5€ na mesec, seveda ko je izpitno obdobje in manično kopiram nanese več, potem pa do naslednjega ponavadi spet nič....
20€ kavice, malice, kino itd.
15€ telefon

---
Se pravi mesečno gre iz mojega žepa cca. 155-160€.

Štipendije imam 160 € (no sem jo imela), sfurala sem vsak mesec. Občasno tudi delam, vendar ta denar šparam da, ko pride čas za to, plačam zavarovanje in registracijo za avto, tehničnega, vinjeto in podobno.

Cot si ne kupujem pogosto, mogoče 1x letno, isto šuhe, zližem jih do daske. Men se zdi da sn daleč od tega, da ne bi bila lepo oblečena.

Vsake toliko dam še donacijo mačjemu azilu ozrioma kupim pri njih kakšen izdelek, da vsaj vem, da je denar za npr. majico šel nekam z namenom.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Nov. 2009 13:21

Moji stroški študija so sledeči:
cca. 50 evrov mesečno za prevoz
20 za hrano
5-10 za faks - razna študijska gradiva, fotokopije, zvezki, svinčniki,... (samo to ni enakomerno razporejeno, na začetku in koncu leta dam ful, vmes pa praktično nič)

Ostalega ne štejem za strošek študentskega življenja ampak za mojo osebno porabo :) Kavice, žuranje, obleke, kozmetika, potovanja,...
Pojma nimam, koliko dam za kaj, ampak mesečni dohodek je 230 evrov, porabim pa tudi približno toliko.
V oktobru sem recimo 180 dvignila na bankomatu vse skupaj. V decembru bom pa precej več. Ampak na letni ravni se mi prejemki in izdatki izglihajo, tako da že nekaj let čisto solidno živim od štipendije + občasnega priliva s strani staršev.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 14. Nov. 2009 14:56

Študentka. napisal/-a:nevem kako tisti shajajo ki majo malo denarja.. jaz si ne predstavljam da nebi bla skos lepo oblečena, mela za žure,pijače itd.. to je življenje!:D

Pač, daš namesto za žure in lepe cunjice za hrano in položnice. Simple as that. Jaz si ponavadi kupim kak 'dražji' kos obleke tako, da malo šparam, malo grem pa v minus. Za obleko, ki mi je res draga, npr. kak plašč (plašči so ponavadi tam okrog 100€), rečem staršem, če mi dajo za novo leto ali rojstni dan. Za počitnice pa naberem, ko delam med poletjem (saj med letom tudi, ampak je občasna služba). Pa nekako znese. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 14. Nov. 2009 18:50

mene pa ful zanima, kako vam uspe dat na mesec samo 40€ za hrano? in to celo skupaj z boni.. povejte mi recept :D jaz sem namreč tudi ena izmed tistih z bolj nizkim budgetom in ne kupujem kar vse povprek, pa mi redkokdaj uspe prit pod 60€. samo za bone dam nekje 20€..

no, prosim :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Nov. 2009 19:38

Jaz sem pogruntala za to preprost recept, ki se mi kar dobro obnese, in sicer ne hodim v trgovino po eno in eno stvar. Med vikendom ko sem doma grem v trgovino, nakupujem pa večinoma v Lidlu, ker mi majo super izdelke, pa še cenovno ustrezajo za moj žep. Nakupim ponavadi si na zalogo nekaj vrečk pašte, riž, omake, sir, paradižnik, žemlje ali toast, kavo kosmiče ter jogurte. Priznam, mleko kradem doma ker ga ponavadi kupimo kar pakirano, ponavadi kar dva ali tri platoje po 10L. Isot je s krompirjem, ker ga doma kupujemo v žaklih po 30 kil. Edino kar si grem posamično kupit je sadje in zelenjava, pa še to kuham itak zase in mi recimo glava zelene solate zdrži za 3 kosila. Sira npr. ne kupujem nikoli onega v lističih, ampak si ga kupim v kosu in doma narežem na rezalniku. Pojem tud zelo malo kruha, zato mi tovst (v hladilniku) zdrži tud dva tedna, isto sir,pašta in kosmiči. Bone si kupujem pa večinoma samo za kebap ( :oops: ), pa še to ena 2 na mesec, ki so okoli 0,8€.

Sem opazila da mi dosti denarja npr. ''požre'' če grem med faksom v merkator (je pač nasproti faksa) in si kupim npr. žemljo in dve rezini sira ali pa sendvič iz avtomata (ki stane npr. 1,5€), zato si malico pakiram za na faks, če imam dolg urnik.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 14. Nov. 2009 19:48

ja saj jaz ponavadi tudi grem po konkretne zaloge, kr se mi niti nebi ljubilo it po vsako stvar posebej..
se pa strinjam glede obiskov merkatorja npr. med predavanji, in mislim, da ravno tukaj tiči moj problem. tričetrt mojih dnevov namreč poteka po vrstnem redu fax-job (včasih še pol enkrat fax) in jaz bi si v bistvu cel dan mogla vlačit hrano s sabo za cel dan. in to mi velikokrat ne gre skupaj, kr pač ne jem samo žemljic. in enostavno MOREM it skoraj vsak dan enkrat vmes po jogurt, solato.. včasih skočim v tvojih5minut kjer se ti sendviči/solate varjante ful splačajo, ampak vedno mi tudi časovno ne gre skoz, da bi se tam ustavla.
v bistvu sploh nevem, kje bi se lotla tega finančnega načrta, ker mi gre na živce, da keš dobesedno stran mečem..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Nov. 2009 19:53

No js si tud vzamem s sabo pol litra jogurta ali pa kakšno jabolko poleg sendviča, to je pa to. Ker po mojem urniku niti nimam časa za tazaresno kosilo in sem se nekak navadla da včasih pač jem kosilo/večerjo šele ob 7h zvečir. In ravno zarad tega sem se prisilila jest zajtrk.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 16. Nov. 2009 0:17

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 16. Nov. 2009 3:41

o moj bog, tle berem ene shajate čez mesec s 300 euri, jaz živim pri starših in ne plačujem nobenih stroškov doma, mesečni prihodek imam zadnje dva, tri mesece okrog 700-800eur pa mi nikoli NIČ ne ostane! Kako vam rata?? :roll: . Jaz porabim 70eur mesečno za bencin, 20 eur za parking na faksu, 100eur za cigarete, 80eur za malico v službi, 30-40 za kavice s kolegicami oz. pijačke, 50 za telefon, vsak mesec kaka cunjica in kozmetika-gre takoj 200eur, greš enkrat ven, gre takoj 40-50eur, pa če si slučajno še kej nepričakovanega kupm, al plačam (npr kako kazen za parkiranje), ma zmer vse porabm. :? . Pa že tko se mi zdi, da ful skromno živim, ampak čist resno! Si ne predstavljam, da ne bi delala in bi morala shajat čez mesec z 200 ali 300 euri. To je po moje ful ful odvisno od tega kako se navadiš, ker enim kot vidim je pa to čist normalno.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Nov. 2009 11:09

evva, no ti bom razlozila:

- nimam avta, odpade 90€ tvojih stroskov + razne kazni za parkiranje itd. (porabim 10€ za bus)
- ne kadim: odpade 100€
- ne porabim 50€ telefona
- ce odstejem se za kavice in za zuranje (ker mi ne gre tolk dost) recimo se 50€ manj

= 290€ kar tako...pa smo ze na 500€ potem odpade se 200€ sopinga na mesec pa smo na 300€.

to je vse luksuz :D ti bos pac tudi s placo 1500€ tezko shajala, pa bo mel tvoj fant 2000€ (recimo) ti pa 1500€ pa vama nic ne bo ostajalo pa se bosta sprasevala kam vama gre denar in kako drugim znese met otroka ce je pa vse tako drago... :D

kakor si navajen :wink:
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 16. Nov. 2009 11:38

Pri meni se je letos malo zmanjšal strošek, ker ne živim več v privatnem stanovanju v Ljubljani. Pa tudi predavanj imam manj, tako da so moji stroški nekako takole:

- 90 € prevoz (vlak + trola)
- 50 € kavice + cigareti
- 20€ telefon
- 20 € žuranje
- 30 € nekje, za razne malenkosti (oblačila - ki si jih ne kupujem vsak mesec, kakšno darilo kdaj, kakšen krajši izlet, kino, ipd..)
- za hrano ne plačujem, ker živim še pri starših
Se pravi vsega skupaj 210€. Delam tudi preko študentskega servisa redno, tako da mi še dovolj ostane od plače, kar pa dajem na stran za "hude" čase :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 16. Nov. 2009 11:50

Meni je jasno, da nekdo pač več zapravi, če si to lahko privošči. Ni mi pa jasno, kako lahko nekdo zapravi na mesec 100 € (!) za cigarete. :eek: Pa sem sama redna kadilka, a mi na mesec gre za to okoli 25 € (se pravi cca dve škatli na teden, včasih še več, če grem žurat). :wink: Kar se pa tiče drugih stvari, pa mam najemnino 200 €, cca 40 € za vso hrano (boni in hrana iz trgovine, a ne kupujem dosti ampak samo kakšno sadje, rogljiček, jogurt), cca 30 € za kavice, 30 € za žur (na mesec grem recimo 4x žurat, včasih več včasih manj), pa še kakšnih 50 € za ostale stvari, pa si vsak mesec kaj za oblečt kupim, pa pridem s tem denarjem normalno skozi. Če bi rabla več bi itak doma lahko rekla, ampak ponavadi ne, ker mi s tem čist znese skozi mesec. :wink:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Nov. 2009 11:51

joj...sem se odlocla da zacnem ta mesec sparat pa mam ze 3 nove torbice :oops: ...ni cudn da ni kesa :roll:

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov