Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
zadnje časee...
80 bencin
50 mobi
55 fitnes
20 briketi za kuzka
10 briketi za mucka
30 boni
20 ostala hrana
100 kremice, kej za oblect
20 kavice
obcasno....40 kazen za parkiranje
pa ocitno se par stvari k ubistvu zapravim vec denarja
80 bencin
50 mobi
55 fitnes
20 briketi za kuzka
10 briketi za mucka
30 boni
20 ostala hrana
100 kremice, kej za oblect
20 kavice
obcasno....40 kazen za parkiranje
pa ocitno se par stvari k ubistvu zapravim vec denarja
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
uf....
75 študenski dom
20 simobil
50 bencin
50 boni
40 ostala hrana
50-100 cunje
20 žuri
30 izredni odhodki
= cca. 350 eur
75 študenski dom
20 simobil
50 bencin
50 boni
40 ostala hrana
50-100 cunje
20 žuri
30 izredni odhodki
= cca. 350 eur
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Pred časom sem že pisala kolikšni bodo okvirni stroški... no, zdaj po mescu in pol je slika povsem drugačna.
- 200 € gre za najemnino
- cca 40 € za bone
- cca 40 € ostala hrana
- bus do Lj je ful poceni in ne nanese dosti zaradi subvencije, domov pa se vozim s sestro
- 17 € trola
- 100 € za žur, kofetke, drobnarije...
- 162 € pa je štipendija, s katero upravljam po svoje (šoping, nekaj dam na stran ipd.)
- 200 € gre za najemnino
- cca 40 € za bone
- cca 40 € ostala hrana
- bus do Lj je ful poceni in ne nanese dosti zaradi subvencije, domov pa se vozim s sestro
- 17 € trola
- 162 € pa je štipendija, s katero upravljam po svoje (šoping, nekaj dam na stran ipd.)
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Tamala_mrha napisal/-a:Pred časom sem že pisala kolikšni bodo okvirni stroški... no, zdaj po mescu in pol je slika povsem drugačna.
- 200 € gre za najemnino
- cca 40 € za bone
- cca 40 € ostala hrana
- 17 € trola
hehe zanimivo tebe studentsko zivljenje stane skoraj 600€ na mesec skoraj dve delavski placi
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Tamala_mrha- od kje ti pa toliko denarja za vse to?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Nisem hotela, da se kdo ob te moje stroške spotakne... Sem napisala, da imam tudi štipendijo, delno pa je še kaj denarja od sorodnikov, ampak ga ne porabim do konca (recimo babica mi da vsak mesec, pa včasih teta). Mogoče se sliši veliko, ampak ni vsak mesec isto, toliko sem recimo zapravila prvi mesec. No, ne mislim pa polagat računov glede tega koliko zapravim, ker vsak oceni kakšne so njegove finančne zmožnosti.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
moji stroški so nekje za 200 € manjši od tvojih tamala_mrha, ampak ne vem, zakaj si kdo drug sploh upa vprašati od kje komu toliko denarja? to je pa ja zasebna stvar. nočem se kregat al pa kej, ampak kaj pa če nekdo dela zraven ima še sigurno več na mesec kot ona. zakaj pa ne.. sicer pa je napisala, da ni vse iz žepa staršev, ampak konec koncev, kakšno pravico pa ima sploh kdo to vedet? tema je o tem kolikšni so naši stroški in za kaj zapravimo. če pa ima kdo zadost dajat otroku, valda da mu bo, komu pa bo, če ne svoji družini?
-
*mala* - Cosmopsiho
Pač firbec. Kot da bi jo ne vem kaj vprašale. Očitno že ima dovolj denarja, da lahko toliko zapravi, drugače verjetno nebi. Ne vem kje je problem?
Sej če komu ni všeč kakšno vprašanje, ne rabi odgovorit. So bile pa tudi že teme, od kje vam denar za... (*Gaja*- zbrskaj, pa se pejt še tja mal pritožit )
Sej če komu ni všeč kakšno vprašanje, ne rabi odgovorit. So bile pa tudi že teme, od kje vam denar za... (*Gaja*- zbrskaj, pa se pejt še tja mal pritožit )
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
No ok, sam da ne bo krega, ker to ni bil moj namen.
-
*mala* - Cosmopsiho
Ne bo Sej js bi še več denarja zapravila, če bi ga imela/dobila. Verjetno za druge stvari, ampak itak vsak sam razpolaga z denarjem.
-
red_rose - Cosmofrik
ja tamala_mrha tudi moj komentar je bil iz cistega firbca pac, poznam ljudi ki jim je 150€ na mesec dovolj (60€ student, ostalo hrana, prevoz...) pa glih tak studirajo, medtem ko bi sama tut 1000€ zapravla ce bi mela, hvalabogu
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Sej men gre tudi ogromno.. 600€ je nekje povprečno. včasih manj, včasih več. pa še to če štejemo brez stroškov ki jih maš še doma ( raznorazne stvari, žuri doma... )
nevem kako tisti shajajo ki majo malo denarja.. jaz si ne predstavljam da nebi bla skos lepo oblečena, mela za žure,pijače itd.. to je življenje!:D
nevem kako tisti shajajo ki majo malo denarja.. jaz si ne predstavljam da nebi bla skos lepo oblečena, mela za žure,pijače itd.. to je življenje!:D
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Komot shajamo, nč se bat tudi z 300€ na mesec sem imela vedno dovolj za hrano, oblačila, ličila, žure (ne maram viset po gostilnah, imam pa rada žure po zidancah, zasebne fešte, ki so pa zastonj, ali pa zelo poceni glede na to, da ima vsak vino doma). Zame žuranje ni vse, komot zdržim brez, isto pijače v gostilnah, ki so totalno precenjene; bi pa umrla brez potovanj. In tudi z 300€ mi je vedno ratal pišparat za potovanja vsaj 2-3× na leto
Letos sem pa doma in lahko zdržim z 20€ na teden. Zaenkrat še praznim prihranke, ker sem letos brez štipendije. Oblačil novih ne rabim, ker jih imam gore (pa tudi ne maram več nakupovanja v Slo). Ko zmanjka zalog, bo treba pa delat, ali pa doma fehtat, kar mi je pa nekaj najbolj groznega in tega res ne maram
Letos sem pa doma in lahko zdržim z 20€ na teden. Zaenkrat še praznim prihranke, ker sem letos brez štipendije. Oblačil novih ne rabim, ker jih imam gore (pa tudi ne maram več nakupovanja v Slo). Ko zmanjka zalog, bo treba pa delat, ali pa doma fehtat, kar mi je pa nekaj najbolj groznega in tega res ne maram
-
red_rose - Cosmofrik
ma, moji studentski prihodki so tocno 470€ na mesec. pa gre od tega 120€ za stroske stanovanja, 155€ za hrano, ostale fiksne stroske in izpit za avto ki sm ga vzela na obroke...ostane mi 200€. od tega gre 100€ mesecno za kopije in printanje za faks (oddajamo vse projekte barvno A3 ali vecji format, po 10,20 strani...in ful nanese to enga dnarja ), ostane mi 100€, pri cemer rabim 15€ za telefon, vsake dva meseca 35€ za lece, ostane 50€. to porabim za kaksno malico na faksu, pijaco...za soping prakticno ni... se navadis, jaz preprosto ne hodim v trgovine, nocem niti razmisljat kako bi se dejansko oblacila ce bi mela dnar. nekoc bom mela polno omaro oblek in dodatkov! do takrat pa ne razmisljam o teh stvareh, so mi druge stvari bolj pomembne
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov