Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2009 13:13

Tamala_mrha napisal/-a:Pomoje so tiste cifre (od cca 300 do 400 €) mišljene vse skupaj (delno denarni priliv od staršev + kolikor sami zaslužijo in hitr nanese tok). :wink: Al pa je mišljeno kot znesek, v katerem je že všteta cena najemnine in se pol sam sliši velik. Lahko pa da si nekateri dejansko lahko privoščijo toliko zapravit na mesec, ampak to je njihova stvar ane. :)

No ja, to je res, če si lahko privoščijo vsak mesec zapravit po 400€ pol...svaka čast...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Okt. 2009 13:15

Drugač ni preveč priporočljivo it na kolo pod vplivom alkohola. Že zarad vaše lastne varnosti, pa dva znanca je ustavla policija in jim dala za pihat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 11. Okt. 2009 13:16

Moji bivši sošolki so tud dal za pihat enkrat. :D
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 11. Okt. 2009 13:19

Js tud poznam en par ljudi k so mogli pihat. Zto pa priporočam noge :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Okt. 2009 13:22

McLarnovc napisal/-a:No ja, to je res, če si lahko privoščijo vsak mesec zapravit po 400€ pol...svaka čast...

no ampak poglej takole: 200€ najemnina, 50€ prevozi (do doma in nazaj), 50€ boni, ostane 100€ za hrano za zajtke in vecerje, oblacila, kak fitnes, pa 1x na mesec ven, vozovnica za trolo, skripte, ekskurzije...to res ni velik...

niso vsi v studentskih domovih =)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2009 13:30

red_rose napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:No ja, to je res, če si lahko privoščijo vsak mesec zapravit po 400€ pol...svaka čast...

no ampak poglej takole: 200€ najemnina, 50€ prevozi (do doma in nazaj), 50€ boni, ostane 100€ za hrano za zajtke in vecerje, oblacila, kak fitnes, pa 1x na mesec ven, vozovnica za trolo, skripte, ekskurzije...to res ni velik...

Sej jst tud nisem v študentskem domu.
120€ najemnina
35 prevoz
15 telefon
17 trola
kakih 65€ še za jest pa za pit in to je to
aja pa domače klobase in pršut pa mešana solata in kisle gobe in podobno se tudi pozna nekaj no, ampak vseeno, tudi če si nič ne bi nosil od doma za jest, še vseeno ne bi zapravil 400€.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 11. Okt. 2009 13:33

Baje da so tud visoke kazni, 200-300€. Mojo bivšo sošolko so tud že ustavl.

Drgač js si sploh ne predstavlam, kakšne stroške bi mela, če ne bi živela doma. Že zdej si praktično ne kupujem cunj in kozmetike, mobitel mi mami plača, pa sem SKOS brez denarja, trenutno mam 5€ in jih tok čuvam :D
Pač ok, sej se res da ful omejit na lifestylu, sam a pol sploh živiš? Pa js sm kao bol sociala. Pa greš npr. enkrat na teden ven, je to 4x na mesec. Pa če ne greš nekam, kjer je vstopnina, daš npr. samo 5€ za pijačo in potem 2-3€ za hrano (a ni najbol grozn, ko nimaš za burek?), pa še kašni čigumiji in pizdarije in je 10€, je 40 na mesec. Če greš pa kam kjer je vstopnina in daš npr. 10€, je to 60 na mesec (2x na mesec vstopnina). Pol morš čez dan it na kšno pijačo, ker pač vsi hodijo in si socialno bitje. Več kot maš lukenj, na več pijač greš. Ampak ok, ena na dan, je to 60€, pa recimo da ne greš vsak dan, je 50€. Pa smo že na 100€, samo petki (sociala) in kave.
Pol kosila in večerje so spet taki družabni dogodki, greš npr 2-3x na teden na bone, je to 40€ na mesec. Pa smo že na 150. Pol greš kdaj mem trgovince pa ti zapaše kos pice/čokolada/si žejen in nimaš flaške, npr. 2x na teden, je to 20€ na mesec :D Pač take pizdarije men ful nanesejo.
Kje je pol to kokr smo včasih delal, ko smo skor vsak dan zuni jedl (še ni blo bonov), pa svašta no. Pa pol še kej za oblečt, pa kšni izleti, paaa....

Aja, pa rosjtni dnevi!!! SKOS so :D
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 11. Okt. 2009 19:54

McLarnovc napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Sej jst tud nisem v študentskem domu.
120€ najemnina
35 prevoz
15 telefon
17 trola
kakih 65€ še za jest pa za pit in to je to
aja pa domače klobase in pršut pa mešana solata in kisle gobe in podobno se tudi pozna nekaj no, ampak vseeno, tudi če si nič ne bi nosil od doma za jest, še vseeno ne bi zapravil 400€.

Kje pa si pol, da ne daš nič za stroške, pa da imaš tako majhno najemnino? Jaz sem v garsonjeri (sva 2 osebi notri), dam 175 samo najemnine zdaj ko ni subvencije, potem pa še sigurno ene 20€ stanovanjskih stroškov (pa verjetno več), ene 30€ za bone in vsaj kakih 50 za trgovino (hrana, pijača, higienski pripomočki, čistila, itd.), 17 za prevoz in 12-15 za telefon.

To nanese potem ene 300 evrov - brez obleke, izletov/žuranja ali pa hobijev, ki kaj stanejo (fitnes, plesne, bilokaj ...). Si ne predstavljam, kje bi lahko prihranila.
Every rose has its thorn
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 11. Okt. 2009 20:22

Js dam za stanovanje-najemnina in stroški 100evrov(imam subvencijo). In ne nisem na obrobju, ampak v šiški, natančneje postajališče kino šiška...tko da vse se da. Stanovanje si delim še s tremi, imamo dnevno sobo, kuhinjo in kopalnico, sobo si delim še z eno osebo. Uau a ne? Eni pa res dajete take vsote za bivanje v ljubljani, je pa to najbolj stran vržen denar v vseh letih študija.. no razen denar za kavice :D vsaj men se tko zdi!
Sama preživim mesec z 230 evri, telefon mi plačajo doma.
100 za bivanje
17 mesečna
40 prevoz do lj
ostalih 70 hrana, boni,kavice,kšna fotokopija, žur dvakrat na mesec..no oktobra malo več, zato doma doložijo. Cifra je oktobra vedno vsaj 100evrov večja, ker moram na novo narediti zalogo osnovnih potrebščin, kozmetike, kšno knjigo kupim itd.
Seveda v to ni vštet frizer enkrat na dva, tri mesece, oblačila, ki jih tudi ne kupujem vsak mesec...všteti le stroški, ki se pojavljajo mesečno
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 11. Okt. 2009 20:27

Aja no, si me spomnila, da mogoče nisem najboljši primer, ker tukaj živim (ne hodim domov za čez vikend, v stanovanju sva skupaj s fantom). Pa vseeno. 300 evrov se komot zapravi samo za osnovne stroške.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 11. Okt. 2009 20:42

najemnina: cca 200€, plačajo starši
mesečna: 17€
prevoz: cca 35€
boni: 40-50€
mobitel: 15€
hrana&pijača&stvari za stanovanje: 120-140€
žuri: 1-2x na tedn, 5-10 € na žur: 40-60€
skupaj cca 500€
štipendije mam 220€, razliko si pač morm zaslužit s kakimi deli prek študenta, al pa pač kaj odpade..itak vedno končam na nuli konc mesca, se pa res zelo redko zgodi, da bi mi mogl starši zalagat, običajno dajo mal zram za kak morje al pa začnem konc mesca mal več hrane od doma nosit, pa znese
:D
sem pa tip človeka, ki raj več dela, da si lahk pol prvoščim kar hočm, kt pa da bi zmanjšala svoje potrebe.
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 17. Nov. 2010 19:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 12. Okt. 2009 15:03

...
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 14:40, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 14. Okt. 2009 20:27

aderyn napisal/-a:Pri meni pa je nek drug problem...ko sem živela doma in ni šlo toliko denarja, sem bila navajena, da imam na računu vedno okoli 100 eur, sem bila pač nekako mirna "aha, sej znese in imam", ko pa zdaj pogledam na račun na sredi meseca in vidim npr. 50 eur, se mi zdi to ful malo pa me takoj panika prime, da bo zmanjkalo :D

jaz isto :D takoj ko je znesek pod 80€, začenjam delat finančne načrte kako pa kaj kr me vedno čist zapaničari..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 17. Okt. 2009 8:17

Pri meni gre kar veliko denarja: 200 najemnina, 100 hrana, 100 prevoz-vlak,bus&pijačke&malenkosti, 100 oblačila itd..
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 25. Okt. 2009 10:35

Spadam med zelo potrošne ljudi :) na mesec gre:
- 100 najmenina
- 40-60 stroški stanovanja
- 17 Urbana
- 35 boni