Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 17. Nov. 2009 13:14

red_rose napisal/-a:sej pa nismo use mahjene na torbice pa cevlje da bi se mogle cemu upirat ;) :P meni je tezko samo ce probam kaksno stvar in mi res dobro stoji, recimo kaksne hlace, to tezko prebolim ce ni dnarja... =) da bi pa kaj vidla in se ''zaljubila'' to pa se mi se nikol ni zgodilo :D

Meni isto, pa še včasih se mi zgodi, da se zaljubim v kak kos obleke ali kake čevlje. Po pravilu je potem točno ta kos/par nesramno drag. Je pa odvisno, včasih pač prebolim, včasih pa potem našparam in kupim.

Me pa zanima, a nobena nima nič slabe vesti, ko si kupi kaj dragega? Jaz si zelo težko kupim kako drago obleko ali čevlje, če vem, da bi lahko ta denar dala na stran za nov monitor, skupne počitnice, ... pač karkoli, česar še nimam, ker pač obleko in čevlje že imam, čeprav so starejši in ne tako lepi kot to, kar si privoščim.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 15:06

aderyn napisal/-a:
evva napisal/-a:ok mene pa zanima kako lahko porabiš na mesec samo 30 eur za žuranje, če greš 4x na mesec recimo žurat? A samo vodo piješ, al si celo noč samo z eno pijačo?? To mi res ni jasno :roll:

Jaz delam tako, da ponavadi kupim npr. vodko ali kakšno drugo alkoholno pijačo plus sok v trgovini, za kar dam nekje max. 10-15 eur in imam potem to za 2x - torej okoli 5eur porabim za pijačo za 1x ko grem ven. In potem to ponavadi pri komu doma ali kje zunaj spijemo in gremo kasneje v kakšen bar, kjer pa nikoli ne kupujemo pijače. Tako da damo samo za vstopnino, če je, pa še to skušamo žurat, kjer je vstopnina čim nižja :D

O moj bog, brez zamere, ampak men je pa to tko :roll: ...js raj neb šla vn kot pa da bi šla ven brez da bi pijačo spila (btw če bi lastnik to vedu, bi vas ven vrgu :D ), pa sej nismo 16 let stari, da se tkole švercamo :? ... no ja, smo si različni očitno.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 17. Nov. 2009 15:13

evva napisal/-a:ok mene pa zanima kako lahko porabiš na mesec samo 30 eur za žuranje, če greš 4x na mesec recimo žurat? A samo vodo piješ, al si celo noč samo z eno pijačo?? To mi res ni jasno :roll:

Jst mam 30 € za žuranje na mesec čist dovolj. Itak ga več ne žuramo toliko kot smo ga včasih. Imamo se fajn že če gremo na kakšno pjačko, če se gre pa žurat pa tako ponavadi v trgovini kupimo, kar znese nekje maximum 10€ na osebo, pa pri komu doma pijemo, potem pa če gremo naprej v kakšen lokal, ponavadi se gre pri nas potem naprej v diskača, je pa tako, da tam spiješ še kakšno pivo in je to to. In je po takšni kalkulaciji 30€ čist dovolj za 2-3x na mesec. Če bi pa žurale tko kot smo včasih, bi pa seveda zapravile več kot 30€.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 15:16

moje vprašanje je blo sledeče : "Kako lahko zapraviš samo 30eur na mesec, če greš 4x na mesec žurat?!" in ne, če greš samo kdaj pa kdaj...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 17. Nov. 2009 15:20

''zuranje'' oz ''iti ven'' se razlikuje od cloveka do cloveka, poznam punce k porabjo tolk pa grejo skor vsak dan ven. a ti povem kako? sparajo :D kupijo si poceni litrce pa coca-colo pa se ga doma ali na prostem nekje napijejo, potem pa po lokalih kjer pa vec ne kupujejo pijace oz. jo castijo prijazni fantje :D

jaz sem v svojih srednjesolskih letih na tak nacin prezurala se in se, pa mi je slo na en vecer najvec 5€ :lach: (od tega je se najvec stal kak burek ali polovica ki smo si ga privoscli na poti domov :lol: ) pa smo vedno bli rahlo pijani :lach:

seveda niso vsi za take vrste prezivljanje vecerov, ti mas ocitno bolj rada tisto mal bolj fino (pac pijaca po lokalih..), meni pa recimo vcasih ni blo lepsega kot s klapo sedet v parku na mrzlem in pit poceni vino....prav fajn smo se meli :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 15:26

ja sej verjamem, sej zato pa pravim, da smo si različni. Jaz ko sem bla smrklja 16 let, sem tud s 500 tolarji skoz pršla, ker sem mela skoz (grdo rečeno, ampak tko je blo) sponzorje, samo zdej, ko sem starejša, mi je pa to mal tko, da mi nekdo kr plačuje pijačo, če ga ne poznam :roll: . Te klopca variante, pa nikol nism sprobala, ker smo nekak zmer dobil prostor pri komu doma, pa smo ga tud prej kej spil, ampak nikol pa nism šla v lokal oz. diskač (tud če smo ga prej doma že pil), da ne bi potem naročila še kake pijače, to se mi pa res zdi tko, ne vem, ne znam niti opisat, pač ne bi mogla, bi raj doma ostala :roll: . Ampak ok, vsak ma svoje, maš prav, vsak si žur drgač predstavlja.
Zadnjič spremenil evva, dne 17. Nov. 2009 15:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 17. Nov. 2009 15:27

red_rose napisal/-a:''zuranje'' oz ''iti ven'' se razlikuje od cloveka do cloveka, poznam punce k porabjo tolk pa grejo skor vsak dan ven. a ti povem kako? sparajo biggrin kupijo si poceni litrce pa coca-colo pa se ga doma ali na prostem nekje napijejo, potem pa po lokalih kjer pa vec ne kupujejo pijace oz. jo castijo prijazni fantje

jaz sem v svojih srednjesolskih letih na tak nacin prezurala se in se, pa mi je slo na en vecer najvec 5€ lach (od tega je se najvec stal kak burek ali polovica ki smo si ga privoscli na poti domov lol ) pa smo vedno bli rahlo pijani

seveda niso vsi za take vrste prezivljanje vecerov, ti mas ocitno bolj rada tisto mal bolj fino (pac pijaca po lokalih..), meni pa recimo vcasih ni blo lepsega kot s klapo sedet v parku na mrzlem in pit poceni vino....prav fajn smo se meli

Ane? :wink: Se strinjam. Zdaj pa mi zapaše it nekam v lokal ali klub, pijemo pa prej privat pri kom, pa se delno tudi prišpara na denarju, čeprav potem zunaj še vedno zapravimo za kakšno pijačo. :D
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 17. Nov. 2009 17:42

evva napisal/-a:moje vprašanje je blo sledeče : "Kako lahko zapraviš samo 30eur na mesec, če greš 4x na mesec žurat?!" in ne, če greš samo kdaj pa kdaj...

Ni me treba takoj nazaj napadat. Znam brati, in vem kakšno je bilo tvoje vprašanje. Napisala sem kako je pri meni, pa verjemi da tudi če grem 4x mesečno žurat, imam 30€ čisto dovolj.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Nov. 2009 18:50

No saj, če imaš denar, ga pač lahko zapraviš. In evva tukaj še zdaleč ni izjema. Marsikdo na račun študentskega dela, subvencij in ostalih ugodnosti med študijem fura standard, ki ga ne bo nikoli več dosegel. Kar pomeni 2 stvari. Prva je ta, da bo pristanek na realnih tleh redne zaposlitve in "odraslih" stroškov zanje precej trd. Druga pa ta, da smo študenti najbolj priviligirana kasta v državi.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 17. Nov. 2009 20:10

red_rose napisal/-a:''zuranje'' oz ''iti ven'' se razlikuje od cloveka do cloveka, poznam punce k porabjo tolk pa grejo skor vsak dan ven. a ti povem kako? sparajo :D kupijo si poceni litrce pa coca-colo pa se ga doma ali na prostem nekje napijejo, potem pa po lokalih kjer pa vec ne kupujejo pijace oz. jo castijo prijazni fantje :D

seveda niso vsi za take vrste prezivljanje vecerov, ti mas ocitno bolj rada tisto mal bolj fino (pac pijaca po lokalih..), meni pa recimo vcasih ni blo lepsega kot s klapo sedet v parku na mrzlem in pit poceni vino....prav fajn smo se meli :D

to je ze vse lepo in prav. ampak meni, na primer, se v parkcu sedet in pit ne da kej preveč.
če hočeš it pa nekam kjer se vrti, za moje pojme, normalna muzika pomeni to v povprečju 10€ samo za vstopnino. in potem še recimo 2, 3 pijače na noč (ker ubadat se z enimi modeli, samo da pijem zastojn...ne hvala. pa že raja sama odbijem tistih 10€ in v miru uživam ob glasbi)...to je tako 20€ za žur.
po tamalem!
+najemnima+hrana (kako vam rata pridet s 30€ za bone in 10€ za ostalo hrano na mesec, nimam pojma, al pa js res tolko pojem?!)+telefon+čiki+cote/kozmetika in takoj nanese na okoli 400€. ali še kej čez, če ne pazim.

sem pa načeloma mnenja, da več kot maš, več porabiš. kej blazno prišparat, mi v študentskih letih ni uspelo. :/
Zadnjič spremenil floribunda, dne 17. Nov. 2009 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 20:23

jullia_ napisal/-a:No saj, če imaš denar, ga pač lahko zapraviš. In evva tukaj še zdaleč ni izjema. Marsikdo na račun študentskega dela, subvencij in ostalih ugodnosti med študijem fura standard, ki ga ne bo nikoli več dosegel. Kar pomeni 2 stvari. Prva je ta, da bo pristanek na realnih tleh redne zaposlitve in "odraslih" stroškov zanje precej trd. Druga pa ta, da smo študenti najbolj priviligirana kasta v državi.

Kaj si imela v mislih z odraslimi stroški?
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 20:25

kokica87 napisal/-a:
evva napisal/-a:moje vprašanje je blo sledeče : "Kako lahko zapraviš samo 30eur na mesec, če greš 4x na mesec žurat?!" in ne, če greš samo kdaj pa kdaj...

Ni me treba takoj nazaj napadat. Znam brati, in vem kakšno je bilo tvoje vprašanje. Napisala sem kako je pri meni, pa verjemi da tudi če grem 4x mesečno žurat, imam 30€ čisto dovolj.

Eh sej te nism napadla, glede na to, da si citirala moj post v svojem, sem sklepala, da si mi želela odgovort na vprašanje, pa mi nisi, ampak si samo povedala kako je pri tebi, zato sem ti še enkrat napisala vprašanje, ker se mi je pač zdelo, da ga nisi dobro razumela. No, kakorkoli, praviš da tud ti prideš na mesec skozi s 30euri, če greš 4x žurat, lepo to, to je potem tud verjetno una varianta, da zuni nč ne pijete al kako to?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Nov. 2009 21:07

evva napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:No saj, če imaš denar, ga pač lahko zapraviš. In evva tukaj še zdaleč ni izjema. Marsikdo na račun študentskega dela, subvencij in ostalih ugodnosti med študijem fura standard, ki ga ne bo nikoli več dosegel. Kar pomeni 2 stvari. Prva je ta, da bo pristanek na realnih tleh redne zaposlitve in "odraslih" stroškov zanje precej trd. Druga pa ta, da smo študenti najbolj priviligirana kasta v državi.

Kaj si imela v mislih z odraslimi stroški?

- najemnina/kredit (le redkokdo je danes brez obeh)
- vse položnice, ne samo mobitel, ampak tudi komunala, elektrika, voda, ogrevanje,...
- kompletno cela prehrana - tukaj lahko odgovorim še floribundi, da se komot da 30 evrov mesečno zapravit za hrano, če vsako nedeljo doma izropaš hladilnik
- popravila oziroma nov nakup stvari, ki crknejo in znajo bit kar precej velik in nepredviden strošek (pralni stroj recimo ni večen, ampak zaenkrat je to težava staršev, čeprav pere tudi moje cunje)

Otroci pa itak podražijo življenje staršev, ampak tega ne mislim pisat zraven, ker ne vem, kakšne imaš poglede na to.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 18. Nov. 2009 8:29

enostavno. Nekateri pa ne pijemo alkohola in "it ven" ne pomeni "se ga napit" ampak ŽURAT. Ker, če sem prav razumela iz tvojih postov, večino denarja zapraviš za alko?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 18. Nov. 2009 9:54

lovefrance napisal/-a:enostavno. Nekateri pa ne pijemo alkohola in "it ven" ne pomeni "se ga napit" ampak ŽURAT. Ker, če sem prav razumela iz tvojih postov, večino denarja zapraviš za alko?

Točno tako. Men je najjače hodit na koncerte in mi da tam bende gledala nabasana ko mavra in se pol spomnala, pol pa ne. Če se mi pa zlušta alkohola pa valda da nem plačvala 2€ za per, če lahka pa polovico manj, če se nakupi. Men je to najbolj stran vržen denar, isto za kavice v gostilni inu podobno.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov