Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 16. Nov. 2009 20:39

No ja če se tko zmente, pol kul, pač jaz ne mislim nobenmu vsiljevat kaj bo pil, sama pa tud ne bi rada vidla, da men kdo vsiljuje. Pij kar hočeš. Zato pa pravim, da raj ne grem ven, če sem na tesnem z dnarjem...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 16. Nov. 2009 20:43

^^

Khmm,da ne bo nesporazuma,nič se ne vsiljuje :wink: .
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 16. Nov. 2009 20:45

sej sem napisala, da je kul to, da se loh zmente, preber še enkrat :roll: . Js sam pravm, da pr moji družbi a veš pa ni tko, da bi nekdo zmer isto pil in se pol valda tud pr rundi to pozna, ne morm pa nekomu vsiljevat (niti ne bi hotla), da pije tist kar naj bi kao vsi pil, zato da bo cenej, štekaš.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 16. Nov. 2009 20:49

:P
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 16. Nov. 2009 20:51

a tud če vidš eno stvar v izložbi k ti je ful ful ful všeč??? :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Nov. 2009 20:56

Se prepričaš da tega res ne rabiš in greš preprosto mimo trgovin in ne gledaš preveč v izložbe :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 16. Nov. 2009 21:01

ja sej vem, mal se hecam, bo res treba mal omejit tele moje stroške, ker drgač bo kriza, sam vam povem, da ko se enkrat navadiš, je ful težko...sem že probavala kej prišparat, pa mi en mesec rata tko mal, ampak potem drug mesec se zmer najde kaka stvar, ki jo "rabim" in vzamem še tist, kar sem prejšnji mesec našparala s kupčka. Bom pa probala, zdej sm dobila idejo za novoletno zaobljubo--> vsak mesec polovico svojga prihodka prišparat!
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Nov. 2009 23:00

ej jst vas full razumem une k full zapravte...ce mas pac das. jst mam naprimer 700 na mesec+pokojnina 380(130 dam na stran) pa vse zapravim :oops: . ne vem no...bencin, mobi, fitnes to itak. pol je pa se povno cunc, make up, kremice, samponcki, frizer, hrana za zivali, boni, cevli, lakci, ksna kazen za parking, zamuda za knjiznico, hrana za sprot, kavice,...prevec je....pa zih sm kej pozabla napisat. je pa res da samo kartico vlecem. zadnjic sem mojmu povedala kok sem zasluzla preko studenta (pokojnine mu nisem niti omenila) pa sem bila kar ornk kregana ker ve koliko prisparam...pa sej bi sparala...res bi...sam k je vedno neki. zanc nism hotla v soping pa sem pol vidla eno cist hudo torbico pa sm jo mogla met.
tezko je ce mas kes, pa ti je neki res full usec pa gres kar mimo...tistim k vam rata...svaka vam cast! resno! :respekt:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Nov. 2009 23:20

sej pa nismo use mahjene na torbice pa cevlje da bi se mogle cemu upirat ;) :P meni je tezko samo ce probam kaksno stvar in mi res dobro stoji, recimo kaksne hlace, to tezko prebolim ce ni dnarja... =) da bi pa kaj vidla in se ''zaljubila'' to pa se mi se nikol ni zgodilo :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Nov. 2009 23:22

ja ne...sej verjamem...da bi vse mele tok torbic, kot jih imam sama bi bilo cudno....popolnoma razumem :wink: . vsaka ima nekaj. sam kaj ces...smo pac zenske in v nasi naravi je da se rihtamo :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Nov. 2009 23:30

Jou, če bi js tolk dnarja imela kot ve, bi vsaka 2 meseca potovala :D za potovanja bi pa js dobesedno dušo prodala. Se odpovem vsem novim oblačilom, kozmetiki, .... Samo da grem naokol :) (pa seveda tam malce več zapravim).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Nov. 2009 23:33

joj *mala* to mi pa ni jasno...kot sem ze napisala mi delujes cisti modni frik :D . misleno v zelo pozitivnem smislu :) . si te skos predstavljam v cunah za dol past. :P
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Nov. 2009 23:58

^^ Res ne vem od kje ti ta ideja :D Včasih sem kupovala en kup cunj (srednja šola). Imela sem štipendijo skoraj 200€, pa še dedek dal vsaj 100€ (stroškov pa nisem imela 100€), ostalo vse zapravila za oblačila. Sedaj se kontroliram, da kupim le tisto, kar mi res všeč in tisto z veliko večjim veseljem nosim (kot pa prej polno omaro cunj). Še vedno imam čisto preveč oblačil, samo jih ogromno ne nosim več. Sem pripravljena dati precej denarja za kozmetiko višjega razreda, oblačila pa kakor kaj. Nazadnje sem v Londonu zapravljala za oblačila (okol 200€, ampak nakupila še in še), po tem le 2 oblekci na eBayu, mogoče kakšne žabe, ene gladiatorke, superge sem dobila za darilo, pa en spleten nakup pri La Senzi; naslednje bo pa naslednje leto v Londonu.

Se vidi da nimam denarja in da nimam izbire :D Kar mi pa trenutno popolnoma ustreza. Še vedno zelo rada nakupujem, ampak so pa stvari, ki jih še raje počnem in te imajo prednost pred vsem :D
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 17. Nov. 2009 0:22

mala js se čist strinjam s tabo to glede potovanj, tud sama recimo zlo rada hodim okoli in če le imam možnost, grem kam, je pa pol spet drug problem, ker fant je pa že redno zaposlen in se moram pol njemu prilagajat,če bi rada šla na kako daljše potovanje. Ampak vseen mislm, da sm za svoja leta že kr precej sveta vidla, nism nardila zdej turo okrog sveta :) , ampak recimo da precej več kot moje vrstnice, ker sem imela do pred kake pol leta eno super službo, kjer sem zaslužila tudi do 1500eur na mesec in sem si to res lahko privoščla. No sej zato pa morm začet šparat, da loh spet mal okol začnem hodt :D
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 17. Nov. 2009 9:25

evva napisal/-a:ok mene pa zanima kako lahko porabiš na mesec samo 30 eur za žuranje, če greš 4x na mesec recimo žurat? A samo vodo piješ, al si celo noč samo z eno pijačo?? To mi res ni jasno :roll:

Jaz delam tako, da ponavadi kupim npr. vodko ali kakšno drugo alkoholno pijačo plus sok v trgovini, za kar dam nekje max. 10-15 eur in imam potem to za 2x - torej okoli 5eur porabim za pijačo za 1x ko grem ven. In potem to ponavadi pri komu doma ali kje zunaj spijemo in gremo kasneje v kakšen bar, kjer pa nikoli ne kupujemo pijače. Tako da damo samo za vstopnino, če je, pa še to skušamo žurat, kjer je vstopnina čim nižja :D
There are no shortcuts to any place worth going.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov