Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
*Gaja* napisal/-a:Meni je jasno, da nekdo pač več zapravi, če si to lahko privošči. Ni mi pa jasno, kako lahko nekdo zapravi na mesec 100 € (!) za cigarete. Pa sem sama redna kadilka, a mi na mesec gre za to okoli 25 € (se pravi cca dve škatli na teden, včasih še več, če grem žurat). Kar se pa tiče drugih stvari, pa mam najemnino 200 €, cca 40 € za vso hrano (boni in hrana iz trgovine, a ne kupujem dosti ampak samo kakšno sadje, rogljiček, jogurt), cca 30 € za kavice, 30 € za žur (na mesec grem recimo 4x žurat, včasih več včasih manj), pa še kakšnih 50 € za ostale stvari, pa si vsak mesec kaj za oblečt kupim, pa pridem s tem denarjem normalno skozi. Če bi rabla več bi itak doma lahko rekla, ampak ponavadi ne, ker mi s tem čist znese skozi mesec.
So tudi takšni, ki skadijo škatlico na dan. Kar pa znese tam okrog 80€ na mesec.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
lah da jih mata s tipom skupi
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Jst mam mesečno nekje 200€. S tem gre 80€ takoj samo za bencin + 30€ na mesec za vlak. Zakaj avto? Zato ker živim do prve avtobusne postaje 4 km + imamo zelo bedne povezave. Bus na vsake 2 ure itd. Stroški za telefon so maximalno 13€, kadim ne. Potem pa zapravim nekaj evrčkov za kakšno sirovko, ko grem na faks pa sem lačna, pa za rojstnodnevna darila. Kaj za oblečt si kupim res ko nekaj zelo rabim, al pa ko mi konec mesca še kaj ostane. Tud nimam celo omaro čevljev, kot nekatere, ampak si kupim tiste, za katere sem prepričana, da jih rabim in jih bom nosila. Na bone ne jem veliko, ker mam tak urnik, da grem lahko domov na kosilo. Prav tako pa ne kupujem karte za trolo, ampak se rajš sprehodm do faksa, 20 min hoje v eno stran nobenemu ne škod al kako?: )
Včasih se meni zdi, da zapravim veliko, pa zapravim samo 200€. Tako da tiste s 700€...ne vem kam daste Ampak kot pravite, več maš, več zapraviš. Ampak jst sm že od skoz šparovna, tud privoščim si veliko stvari, sam pač pazim, da ne kupujem traparij ki jih ne potrebujem.
sicer pa, Vse se da če se hoče
Včasih se meni zdi, da zapravim veliko, pa zapravim samo 200€. Tako da tiste s 700€...ne vem kam daste Ampak kot pravite, več maš, več zapraviš. Ampak jst sm že od skoz šparovna, tud privoščim si veliko stvari, sam pač pazim, da ne kupujem traparij ki jih ne potrebujem.
sicer pa, Vse se da če se hoče
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
js skadim škatlico in pol na dan Gaja, to pride še malce več kot 100 eur na mesec, izračunaj kok je 30 x 2.35 (za eno škatlico na dan) + ena polovica tega zneska, ker skadim pač eno in pol na dan. Ne vem kaj je tu čudnega, zame ni redna kadilka una, ki skadi dve škatlici na teden, moje kolegice tud skadijo škatlo, dve na dan...Imam pa sošolke, ki si kupijo dve škatlici na teden, ko jim zmanjka, pa fehtajo . Če grem ven žurat al pa na kako daljšo pijačko, skadim tud dve škatlice na dan, tko da verjemi ni težko zapravit 100eur . Pa nimava jih s tipom skupi, ker pol bi še več porabla . Jullia ne vem še kakšna plača se mi obeta, ker ne bom delala nič v povezavi s tem, kar študiram. Ampak celo življenje za 700 eur sigurno ne bi delala, ker sem navajena več porabit.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Saj ti ni treba tako zavijat z očmi kot otrok, ko mu kaj ne paše. Nisem te napadala, samo zanimalo me je oz. se mi je zdelo res veliko. In potem meni pravijo, da sem verižna kadilka. Jaz hodim ful na kave, pa še vedno skadim do max. 3 škatle na teden, če grem ven večkrat mogoče 4, presežem ne. Ni pa vsak teden ista cifra, ker ne žuram vsak teden isto po parkrat, ampak variiram od 1x do 3x na teden. Jaz sem prvi mesec letos ogromno zapravila, ampak mi je fotr rekel, da mi ne namerava dajati 600 € na mesec za moja preseravanja in mu dam čisto prav. Glede na moje nakupovalne navade kolikor kupujem mi še vedno zadostuje manj denarja, pa niti ne kupujem poceni stvari, pa tudi ne dragih (sem pa tja recimo), nek srednji cenovni razred (Mango, Zara, Peek&Clopp. ipd.). Ker vem, da če se zdaj ne bi naučila ravnat z denarjem, mi tudi kasneje pri plači cca 1200 € na mesec ne bi dovolj ostalo. Če pa znaš z majhnim denarjem ravnat, pa lahko komot tudi žuraš in nakupuješ, samo obračat ga je treba znat.
Se pozna, da sem odrasla v familiji, kjer so vsi ekonomisti. mene pa je šele zdaj srečala pamet.
Se pozna, da sem odrasla v familiji, kjer so vsi ekonomisti. mene pa je šele zdaj srečala pamet.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Moji stroški na mesec so pa povprečno takšni:
*70€ mesečna za bus.
*17€ mesečka za trolo.
*povprečno 2€ za malico na dan, tko da na mesec pride to 40€.
*10€ za razne fotokopije, skripte.
*obleke,kozmetika: do 100€ na mesec
*vsak mesec poskušam dat vsaj 50€ na stran za poletje
*pijačke, kakšna kosila na bone, žuranje: do 50€
Starši mi plačajo obe mesečni vozovnici, sem pa tja mi dajo še za fotokopije/skripte če jih prosim. Drugač malico, obleke, kozmetiko, pijačke, itd...si pa sama financiram. Moj prihodek je pa na mesec 200-300€, delam preko študenta.
*70€ mesečna za bus.
*17€ mesečka za trolo.
*povprečno 2€ za malico na dan, tko da na mesec pride to 40€.
*10€ za razne fotokopije, skripte.
*obleke,kozmetika: do 100€ na mesec
*vsak mesec poskušam dat vsaj 50€ na stran za poletje
*pijačke, kakšna kosila na bone, žuranje: do 50€
Starši mi plačajo obe mesečni vozovnici, sem pa tja mi dajo še za fotokopije/skripte če jih prosim. Drugač malico, obleke, kozmetiko, pijačke, itd...si pa sama financiram. Moj prihodek je pa na mesec 200-300€, delam preko študenta.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
evva napisal/-a:ok mene pa zanima kako lahko porabiš na mesec samo 30 eur za žuranje, če greš 4x na mesec recimo žurat? A samo vodo piješ, al si celo noč samo z eno pijačo?? To mi res ni jasno
Napisala sem: 30 € za žur (na mesec grem recimo 4x žurat, včasih več včasih manj), v primeru da grem večkrat, vzamem vstran od tistih 50 €, ki jih mam za ostale drobnarije. Pa da si ne boš iztaknla oči, ker spet zavijaš na veliko. Včasih plača tudi kdo iz družbe (fantje), vsaj jaz mam takšne kolege, pa se ne dajo prepričat, da bi kdo drug plačal. V tem primeru prišparam, ne vem kaj te tako čudi, da ne damo vsi 100 € za žur. Get a life.
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
a vseh 7 pije pivo al pa bambus??? Dobri ste Js ne pijm nč od tega, spijm pa recimo, redbulvodko, al pa malibukolo, no tud kak koktejl včasih, ampak večinoma taprvidve pijači, kar pride okrog 4,5 eurov in če bi nas blo 7, je ena runda takoj 30,4o eurov. Od mojih kolegic nobena piva ne pije
Gaja res res
Gaja res res
Zadnjič spremenil evva, dne 16. Nov. 2009 20:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov