Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Okt. 2009 21:46

^^Itak. :D :zustimm:

*Gaja* napisal/-a:^^ Sej sem napisala, da zjutri ko grem z žura ne vozjo trole. :wink:
Pa pač zavlečeš žur še mal, do prvega busa (3:30, 6ka). :D
Peš pa menda ja ne bom hodla ponoč sama iz centra do Bežigrada.
Ker? Ne, ni nevarno.

Sicer pa, tvoj denar, tvoj problem. Ane. ";)"
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 10. Okt. 2009 22:08

Celo lansko leto sm hodila domou peške (če sm bla sama in je bla pač tolko ura da busi niso furali) iz centra do bežigrada (postaja mercator), kar je ene 20-25min hoje pa se mi ni zgodilo nič hudega (po pravici povedano nikoli nism niti razmišljala v tej smeri, da bi se mi lahko kej zgodilo), kr na glauni cesti ni žive duše. dajat za taxi je res metanje keša, sploh pa če se ne pogajaš. pač vprašaš za kolko bi te zapeljali (ponavadi je blo 4€) in pol rečeš, da ne pol pa neč in greš h naslednjemu (verjemi,d a te marsikateri taxist ne bo kr tko pustu h naslednjemu) al pa se nrdiš neumno in rečeš ko si že pred blokom da pač nimaš dovolj in mu daš npr. 2€..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2009 23:06

V bistvu se je precej bolj nevarno sredi noči vozit po cesti, kot pa peš hodit. Kar malo beri črno kroniko, vsak vikend se kakšen dvajsetletnik ubije, ko gre z žura domov. Kdaj je pa zadnjič kdo iz grmovja napadel kakšno bejbo, se pa ne spomnim :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 11. Okt. 2009 8:49

Mogoče pa ne pricurlja vse v javnost oz. so nekateri primeri pač taki, da punce ne dajo na velki zvon? Sej ok, bom hodla peš domov, mi ni problem, sam ko je moja sestra študerala pred leti v lj, so njeno sošolko baje napadli eni južnjaki (ni zdej tuki poudarek na tem kdo so, je pa pač del podatka, da se ne bo kdo vpikvou v to). sicer ni bla posiljena, je pa bla fizično napadena pa okradena. :roll: pol raj dam neki za taksi (se bom naslednjič pogajala), če sm res sama al pa kej k pa da mi kdo spizdi še tist dnar kar ga mam al pa me verbalno/fizično napade nek norc. ja ok ljubljana je varna, ni dvakrat za rečt, kr se lah že jutr kej zgodi. :wink:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 11. Okt. 2009 8:52

no ja, mogoče je pa sam zto k si "nova". js sm tudi 1 leto nazaj zapravla prva 2 mesca po 400€, pa še zdej ne vem za kaj je šlo.. mogoče več al manj za hrano, k jo zdej komi da kupim (tudi z boni ne pretiravam kr mi 5-7 na mesec zadostuje)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2009 10:50

Ko takole mal berem kolk keša eni porabite med študijem... Pa kaj ga jeste al kaj?? :eek:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 11. Okt. 2009 11:10

sestra je mela 200€ na v prvih letnikih popolnoma dovolj. pa ni nic zraven zasluzla. aja to brez najemnine - to nama starsi placajo...
da se, obstajajo zivi dokazi da se da z minimalno denarja prit skozi mesec. ampak potem tut 1 evro ne smes kar tako zapravit. ker ce 1€ kar tako zapravis za nepredviden strosek (recimo 1 cokoladica) in to naredis 10x v mesecu, je to ze 10€, kar pa nanese dvajsetino celotnega zneska...in je ze ogromno (glede na to da je slo v nic). treba je bit izredno sparoven in se treba znat obvladat. jaz dvomim da bi mi uspelo, oz. bi mi samo ce bi bla res prisiljena v to :?

McLarnovc dnarja pa res ni tezko zapravit. midva ogromno zapravima za za hrano, ker pac doma kuhama, in mam vedno poln hladilnik in vse omare :) da je vedno veliko izbire :D

medtem ko poznam ljudi ki v svojem studentskem stanovanju nimajo nic za jest, mogoce kak kruh in namaz...ali mleko in cokolino. to pojejo zjutri, kosilo na bone, vecerja pa kak fast food...no meni to ni neko normalno prehranjevanje, vsakodnevno hrana iz restavracij mi ne pase...max 2x na teden jem zunaj pa mi je ze dovolj. ko sama skuham tocno vem kaj vse je notri in naredim si tako kot je najboljse =)

no poleg hrane pa seveda se stroski za faks, mi ogromno printamo barvnih kopij A3, A2, A1...in to je zelo drago, sploh ce to potrebujes vsak teden, pa kake korekture, pa potem popravljat in spet printat. pa vse skripte, zapiski, terenske vaje, ekskurzije, malica dopoldne na faksu...

+ kaksen hobi, kino, zuranje...

kako pa ti zivis oz. koliko zapravis? :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Okt. 2009 12:38

V Ljubljani je vse pač drago... Greš v Müllerja, nabaviš par krem in kakšen šampon, pa te pride 40€. Pol greš še na tortico in kavo - 5€, kupiš kakšno kartušo - 50€, dve knjigi za faks, 50€...

Jaz vsak žur zavlečem do 5. zjutri, ker mam takrat bus za domov. Taxi? Yeah right :D

Iz centra do Bežigrada pa res ni problem it peš? :? Ne bi rekla, da bi po kšni samotni ulci mogla hodt, ajd, dobr, pijančki pa to. Ampak na Slovenski so vedno ljudje, res ne vidm problema. Pa zanimivo kako vedno napadejo samo raznorazne študente oz. nekoga, ki ga nekdo pozna, jst roko na srce ne poznam nobenga domačina, ki bi bil okraden al karkol že. Ljubljana je RES varno mesto.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 11. Okt. 2009 12:57

McLarnovc napisal/-a:Ko takole mal berem kolk keša eni porabite med študijem... Pa kaj ga jeste al kaj?? :eek:

kolk denarja pa se ti zdi normalno da zapravis?

ce zacnemo kar na zacetku:

mesecna vozovnica za trolo = 17 eur
bencin do LJ = 60 eur
najemnina za studentski dom z internetom = 70 eur
boni za cez cel mesec = 50 eur
hrana cez teden za cel mesec= 40 eur
skripte, fotokopije= najmanj 20 eur

SKUPAJ: 257 eur

in vse to je brez vsakih bonusov, dodatkov... kje je se kozmetika, frizer, oblacila, poloznice za telefon, avto, popravila avta itd.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 11. Okt. 2009 12:58

Ob kolkih zjutrej začne vozit trola (prva trola in al začnejo vse naenkrat al kako)? Drgač pa... če ne greš lih v športnih copatih vn pol je mal težko se vozt s kolesam do žurk ane :D No, to mislim za Gajo... če ne pa ajde pač peš. ni tak problem, razen če nis navajena dost hodit in si skos mela prevoz do vrat (pa ne mislm na grd način da ne boš narobe razumela) :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Okt. 2009 13:06

mah. js sm tudi že v štiklah vozla bicikl, pa nisem najbolj domača v njih. in v mini krilu in sploh ob vsaki možni priložnosti, vremenskih razmerah in psihofizičnem stanju.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2009 13:07

Ok 200 al pa 250€ je normalno, ampak tukaj se pojavljajo tudi cifre 300 in celo 400€.. Nevem, men je to zelo veliko no... Jst si tud kupujem za jest pa za pit, pa tud mrskšno neumnost, pa še noben mesec nisem porabil dosti več kot 250€(všteta tud najemnina). Res pa je da je žurk bolj malo ker obveznosti za faks tega ne dopuščajo....
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 11. Okt. 2009 13:09, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 11. Okt. 2009 13:08

Vse se da, če se hoče ane. :D Je pa ena druga, ne tako postranska stvar, če se pelješ s kolesom žurat, in sicer ta, da pazi kje ga pustiš (četudi ga zakleneš), ker maš dost frikov, ki ti mimogrede ukradejo bicikl. :?
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 11. Okt. 2009 13:09

Tamala_mrha napisal/-a:Vse se da, če se hoče ane. :D Je pa ena druga, ne tako postranska stvar, če se pelješ s kolesom žurat, in sicer ta, da pazi kje ga pustiš (četudi ga zakleneš), ker maš dost frikov, ki ti mimogrede ukradejo bicikl. :?

Že ko smo pri tem... Ta teden gre baje FS v napad pred filofaks... :twisted:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 11. Okt. 2009 13:10

McLarnovc napisal/-a:Ok 200 al pa 250€ je normalno, ampak tukaj se pojavljajo tudi cifre 300 in celo 400€.. Nevem, men je to zelo veliko no... Jst si tud kupujem za jest pa za pit, pa tud mrskšno neumnost, pa še noben mesec nisem porabil več kot 250€(všteta tud najemnina). Res pa je da je žurk bolj malo ker obveznosti za faks tega ne dopuščajo....

Pomoje so tiste cifre (od cca 300 do 400 €) mišljene vse skupaj (delno denarni priliv od staršev + kolikor sami zaslužijo in hitr nanese tok). :wink: Al pa je mišljeno kot znesek, v katerem je že všteta cena najemnine in se pol sam sliši velik. Lahko pa da si nekateri dejansko lahko privoščijo toliko zapravit na mesec, ampak to je njihova stvar ane. :)

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov