Splošna tema za krajše nasvete

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Dec. 2024 9:43

em, moj nasvet - obvezno eno omaro ki se jo lahko zapre/zaklene in mu rotiraš igrače :) . ne vem, pri nas manj igrač hkrati na voljo dobro funkcionira (razmečejo vse kar je na voljo, igrajo se pa na koncu itak z eno ali 2 hkrati).
drugače pa tisti regali ikea v katere gredo velike plastične gajbice oziroma predali (trofast menda?). za na police pa sem izvohala lepe plastične gajbice ki po merah čisto pašejo v našo omaro in funkcionirajo kot predali.
tako da moja taktika je čimmanj in vsaka stvar ima svojo škatlo :lach: nisem vedno uspešna, kako bo šel letošnji december skozi, nimam pojma. že včeraj so k bam prišle prve 3 vreče daril :/
(nočem bit nehvaležna, ma se mi zdi da je to potrošništvo na otrocih res next level)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Dec. 2024 12:02

Ja, po moje bojo res neke ikeine policke/kocke kobminacije. Plus ena glavna omara za stvari, s katerimi se trenutno ne igramo.

Kje pa kaj na splosno kupujete pohistvo, da ni bez pekel ikee?
Splanica predvsem me muci, ostalo ze imam nekako nagledano. Pa da se ne caka 3 mesece. Od teh glavnih trgovin imam po moje ze vse pregledano.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Dec. 2024 13:39

Mi nismo nic do sedaj posebi kupovali pohistva. Edino par kosov, v prejsnjem stanovanju. Posteljo je moj kupil nekje rabljeno, bila kombinacija bela in svetlo-bež les.

Previjalno komodo smo v lesnini. Neko omaro za kuhinjo v ikei.
Po moje odvisno koliko zelis dat, od fizicnih trgovin v slo je po moje najdrazja lesnina, ikea najmanj al ikea skupaj z jyskom in se katero zraven najmanj, ok v Rutarju edino nisem nikoli bila. Kaj in kako na netu je še, se ne spoznam…

Prav za otrosko sobo pa ne bi vedla, moj spi v nasi postelji in nima otroske sobe.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Dec. 2024 14:20

Mah ne vem, nekje srednji cenovni razred gledam. Ne bi rada zapravila ogromno, ampak po drugi strani bi pa za dolocene stvari rada, da zdrzijo neki casa in da so mi vsec. Po moje bom za glavno spalnico dala najvec, ostalo bom nekako skombinirala. Se mi pa lesnina ne zdi tak pretirana, ni najceneje, ampak jaz imam itak malo predsodkov do najcenejsega. Edino kavc je lahko cisto poceni, ker obstaja precejsnja verjetnost, da bo macek zasadil kremplje vanj :<
Drugace smo mi v Bangladesu imeli vecino vse staro (moj je imel vse se v svojem cisto prvem stanovanju, ko se se nisva niti poznala) ali kupljeno rabljeno.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Dec. 2024 6:43

Meni na videz Lesnina zgleda kar precej bolj kakovostna od jyiska, momaxa, dipota in ikee in povsod kjer sem bila v zadnjih dveh letih od pohistva. Zdaj ja za samo eno oamro npr mi je cist ok ikea.. Pa moja mama mislim, da je enkrat pravila, da je tudi Rutar bolj draga trgovina.
Potem mogoce obstajajo se kaksne opcije samo online, ceprav je skorajda fajn, da vidis v zivo, kaj kupuješ od pohištva…

Jaz pa lih razmisljam za kavc, da jebpri otrocih posebi fajn, da je usnjen, da lahko samo pobrises umazano in ne gre noter v tkanino.

Starsi od mojega so pred kratkim en kavc nekje rabljen dobili v bolj starinskem stilu, usnjen, so imeli do predkratkim 4 macke v stanovsnju, zdaj 3. Mislim da imajo neke prevleke tudi za kavce al kot neke oddeje da se malo skrije, da je obrabljeno/ popraskano..
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 07. Dec. 2024 10:13

Mi imamo zdaj usnjeni kavc (od lastnikov zdajsnjega stanovanja) in kar se macka in otroka tice, se vredu obnese. Moram sicer imeti dekico cez, ker macek sicer ne praska, ampak vcasih divja cez in bi se sledi krempljev poznali. Meni osebno pa ni vsec, na zivce mi gre, da moram te dekice skoz popravljat, ker je gladek materijal in dol lezejo. Pa se dragi so.
Otrok je zdaj manj problem, je pa nas kavc v Bangladesu enkrat v manj kot 5 minutah, ko nisem bla pozorna, cisto porisal s flomastri. :lach: K sreci je bil kavc nas.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Dec. 2024 10:02

Moj otrok se je tudi porisal s flomastrom, ma sam sebe po licu, ene 3 dni nazaj.

Moji pravijo, da je najdrazji Harvey Norman od trgovin, samo, da ima samo najdrazje marze verjetno, moj je kupoval pralni stroj v prejsnjem najinem stanovanju, je menda en in isti pralni stroj bil najdražji v Harvey Normanu. Ali pa kaksni tej manjsi mizarji, menda da ima družina od Prevca mizarstvo. :D
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 09. Dec. 2024 0:49

_patchouli_ napisal/-a:Ja, po moje bojo res neke ikeine policke/kocke kobminacije. Plus ena glavna omara za stvari, s katerimi se trenutno ne igramo.

Kje pa kaj na splosno kupujete pohistvo, da ni bez pekel ikee?
Splanica predvsem me muci, ostalo ze imam nekako nagledano. Pa da se ne caka 3 mesece. Od teh glavnih trgovin imam po moje ze vse pregledano.

Mi smo večinoma vse opremili z alples pohištvom. Nekaj imajo standardnega v ponudbi, nudijo pa tudi vse po meri kjer je potem še večja izbira barv in vsega.
Že prej smo za v stanovanje kupili alplesovo sobico, ker smo bili zadovoljni z njo smo tudi opremo za hišo naročili tam. V lesnini imajo običajno samo par njihovih kosov pohištva na ogled, v izris ti dajo samo tiste serijske kose. V kolikor želiš njihovo pohištvo po meri moraš običajno v kakšen manjši salon kjer se potrudijo za stranke. Cena ni pretirana. Par mesrcev nazaj se je čakalo 6t. Stvari po meri malo več.

Kavč se nam je pri psu in mačku dobro obnesel iz mikrofibre. Maček sicer ni praskal je imel pa občasne izpade in je šel na polno po kavču. Če si res na blizu gledal se je kje kaj poznalo ampak minimalno.
Lesnina pod znamko beldomo prodaja polipol sedežne.
Če uporabljate robotski sesalec je pri nakupu sedežne dobro biti pozoren na višino nogic, da gre sesalec lahko spodaj.

Ikea na prvi pogled deluje poceni, na dolgi rok ni, ker žal tisto ne zdrži dolgo in večkrat menjaš. Ni enaka kvaliteta kot kaj drugega. Najbolj me pa zmoti tisto vse belo in ko nekajkrat pobrišeš prah so že vsi robovi pri zaključkih črni, v vseh špranjah je grdo.
Za hitre rešitve je ok, ker imajo zalogo. Če je le možnost za kaj drugega bi pa sama raje drugo izbrala.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 09. Dec. 2024 18:38

hayley napisal/-a:Moj otrok se je tudi porisal s flomastrom, ma sam sebe po licu, ene 3 dni nazaj.

:lach: :lach: :lach:

mayaeb, hvala za namige, bom pregledala.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Dec. 2024 11:16

Ma ste kakšno novo stanovanje kupili, ali zdajšnjega prenavljate? :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Dec. 2024 15:40

Ne, selimo se v poslovno-stanovanjsko stavbo (vse selimo, nas in poslovne prostore). Zaenkrat najem, z moznostjo odkupa, ampak bomo videli, kako bo cez kaki 2 leti.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov