sobna temperatura
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
GoldenEye - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
Tud pri nas mamo velikokrat probleme zaradi tega. Ene nas rado zebe, drugim je hitro vroče... tko, da se velikokrat nardi, da je v stanovanju premrzlo al pa prevroče Drgač povprečno mamo tam okol 21, 22 stopinj. Včas jih je pa tud sam 18 - takrat me zebe; včas pa kar 26 - takrat pa gagam od vročine... Tk da je kr tapravo "knajpanje" včasih
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Mi mamo doma termostat vključen med 18-20 stopinjami ponavadi. Drugače čez ne kurmo skoraj nič, razen če zlo mrzlo zun. Tukaj v lj, v štud. domu, pa ne vem na kolko stopinj imamo nastavljeno, v glavnem na preveč.
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Mislm da je normalna temperatura v hiši okol 21-22C.Pr 18C jst zmrzujem,da mam pa tako temperaturo u sobi pa sploh zmrznem,že dons sm bla pokrita s tremi koutri pa štumfe sm mela pa sm se komi ogrela.Drgač pa se spomnem da so pr bivšem mel v usaki sobi okol 26-28C da so lahko u gatah okol hodil pa tko.Sam pol je emu pa 25C v sobi pa celo noč odprt okn.Tega nikol nism razumela da sred zime maš v hiši 28C uzun pa -5C.Sej ni čudn da je biu skoz bolan.Če je zima mej doma oblečene hlače pa pulover,kaj ti je problem sej je zima.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ja, to se strinjam. Moj bivši živi v bloku, kjer jim kurijo na 25+. Je sicer jer, da prišparaš pri pranju cunj, ker si lahko celo zimo doma praktično nag, ampak zdravo se pa to meni tudi ne zdi, ker je kar temperaturni šok, ko stopiš ven na minus 10.
- Maudisa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 8. 2006
Trenutno 18 stopinj. Drgače pa nekje 20 stopinj. Kurimo še na drva in je težko zagret vse prostore, če se ne kuri že od jutra. In prav zato, ker nas ni blo doma, se tud na temperaturi pozna.
Meni idealna je tam 23 - 25 stopinj. Sem taka, ki me rado zebe.
Meni idealna je tam 23 - 25 stopinj. Sem taka, ki me rado zebe.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
mi mamo navadno čez 20 stopinj,zjutraj malo manj,zvečer malo več. seveda je kje drugje kot ravno v moji sobi najhladneje,ker skoz nagaja radiator pa še sobo mam na senčni strani (sonca pozimi ni veliko pa vseeno) pa ravno jaz sem največji zmrzljivec.
drugaače pa tud moja starša spita celo zimo ob odprtem oknu,pokrita sta z dvema odejama (kovtra nimata!) in samo v spodnjem perilu.men to nikoli ni blo jasno,ker jst obvezno moram imet štunfe in pižamo,kovter,deko in čisto malo priprto okno,ker drugače zmrznem
drugaače pa tud moja starša spita celo zimo ob odprtem oknu,pokrita sta z dvema odejama (kovtra nimata!) in samo v spodnjem perilu.men to nikoli ni blo jasno,ker jst obvezno moram imet štunfe in pižamo,kovter,deko in čisto malo priprto okno,ker drugače zmrznem
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst mam pa pr seb, mrzzzzz
ubistvu je tko, da smo iz garaže in kletnih prostorou naredl stanovanje,kar pomeni, da nimam izolacije.no v sobi je en kos stene izloran, ampak v kuhni pa ne.
zdej temperature mam nekje od 18 pa do 20 stopinj, kar mi ubistvu čist sede.razen če me zebe, zakurblam električni radiator, pa se pol segreje tud tolk, da lohk u kopalkah notr pohajam
sobo mam pa skos mrzlo, usaj ponoč in zarqad tega tud ne kurmo ponoč, ker je itak brezveze pa ker noben od nas ne more u toplem spat.Tko, da si kljub ne-ravno-sobnim temperaturam, preden grem spat še odprem okn na stežaj v sobi za pet do deset minut, da je res ledenica.Potem pa spiiiim, ko top
načeloma ne maram nekih preveč toplih prostorou, ker otežuje dihanje, nabira se preveč suh zrak...tko, da redno zračm in pazm, da ne kurm skos tolk da je prevroče.
je pa hudo, ker mam in polet in pozim približn enake temperature v fletu (pritličje, večinoma senčna stran) in polet uživam ko lord v svoji naravni klimi in neverjetno, spim v piđami z dolgimi rokavi in hlačami in s koutrom, hehe...ampak sede, sede dihat!
sm pa tud nezmrzljiv človek, to se kaže ko kot eden redkih kadilcev pri minus 5 še vedno vztrajam zunaj na kavici
ubistvu je tko, da smo iz garaže in kletnih prostorou naredl stanovanje,kar pomeni, da nimam izolacije.no v sobi je en kos stene izloran, ampak v kuhni pa ne.
zdej temperature mam nekje od 18 pa do 20 stopinj, kar mi ubistvu čist sede.razen če me zebe, zakurblam električni radiator, pa se pol segreje tud tolk, da lohk u kopalkah notr pohajam
sobo mam pa skos mrzlo, usaj ponoč in zarqad tega tud ne kurmo ponoč, ker je itak brezveze pa ker noben od nas ne more u toplem spat.Tko, da si kljub ne-ravno-sobnim temperaturam, preden grem spat še odprem okn na stežaj v sobi za pet do deset minut, da je res ledenica.Potem pa spiiiim, ko top
načeloma ne maram nekih preveč toplih prostorou, ker otežuje dihanje, nabira se preveč suh zrak...tko, da redno zračm in pazm, da ne kurm skos tolk da je prevroče.
je pa hudo, ker mam in polet in pozim približn enake temperature v fletu (pritličje, večinoma senčna stran) in polet uživam ko lord v svoji naravni klimi in neverjetno, spim v piđami z dolgimi rokavi in hlačami in s koutrom, hehe...ampak sede, sede dihat!
sm pa tud nezmrzljiv človek, to se kaže ko kot eden redkih kadilcev pri minus 5 še vedno vztrajam zunaj na kavici
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Hm, ponavad tam nekje 18-20. Men je pa itak prevroče če je več ko 18 .
Tko da ponavad držim nekje na 18 na mi je čis kul. Kr če mam na več, zvečer ne morem spat. Raj mam, da je mal "hladneje" (kar itak ne pomeni, da zmrzujem), ampak da je neka normalna temperatura, pa se js lepo zavijem v dekoo Pa ponavad pred spanjem še mal okno odprem, da se lepo shladiii
Tko da ponavad držim nekje na 18 na mi je čis kul. Kr če mam na več, zvečer ne morem spat. Raj mam, da je mal "hladneje" (kar itak ne pomeni, da zmrzujem), ampak da je neka normalna temperatura, pa se js lepo zavijem v dekoo Pa ponavad pred spanjem še mal okno odprem, da se lepo shladiii
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
midva mama s fantom zarad tega kr probleme kr sem js iz take bolj ''mrzle'' druzine
mi smo kao (moj ati najbolj ) ono se zavedamo da je treba varcevat z energijo pa to... zato mamo s celo hiso minimalne stroske ogrevanja, manjse kot vecina ljudi v stanovanjih (folk ne verjame kok majhne poloznice mamo pa je kr dosti vlka hisa - 3 etazna )...stopinje so cel dan okrog 17-najvec 18. ampak pozor - centralna se ob 23.00 ugasa in se prizge zopet ob 6.00 ponoci smo pa vsi navajeni spat pri ODPRTEM oknu, tut pozimi...! noben od nas ni zmrzljiv, sploh pa smo pac navajeni...to se pravi brez centralne pri odprtih oknih spimo pri takorekoc zunanjih temperaturah (hec je, ko sem jaz tabornica, in recimo ko spimo kje zunaj in je ful mrzlo okrog 0, pa vsi zmrzujejo jst se pa lepo naspim looool )
tk da je problem s fantom ki ga bolj rado zebe zato imama v stanovanju neko kompromisno temperaturo - okrog 22-23 stopinj (ampak to je men skor pretoplo in mam zraven se okno odprto) ponoci pa dam mal na manj, pa se okno odprem, zdej se je ze navadu pocas... pa js tut morem rect da sem se navadla na malo visje temperature tako da mi pocasi doma kr mal mrzlo postaja
mi smo kao (moj ati najbolj ) ono se zavedamo da je treba varcevat z energijo pa to... zato mamo s celo hiso minimalne stroske ogrevanja, manjse kot vecina ljudi v stanovanjih (folk ne verjame kok majhne poloznice mamo pa je kr dosti vlka hisa - 3 etazna )...stopinje so cel dan okrog 17-najvec 18. ampak pozor - centralna se ob 23.00 ugasa in se prizge zopet ob 6.00 ponoci smo pa vsi navajeni spat pri ODPRTEM oknu, tut pozimi...! noben od nas ni zmrzljiv, sploh pa smo pac navajeni...to se pravi brez centralne pri odprtih oknih spimo pri takorekoc zunanjih temperaturah (hec je, ko sem jaz tabornica, in recimo ko spimo kje zunaj in je ful mrzlo okrog 0, pa vsi zmrzujejo jst se pa lepo naspim looool )
tk da je problem s fantom ki ga bolj rado zebe zato imama v stanovanju neko kompromisno temperaturo - okrog 22-23 stopinj (ampak to je men skor pretoplo in mam zraven se okno odprto) ponoci pa dam mal na manj, pa se okno odprem, zdej se je ze navadu pocas... pa js tut morem rect da sem se navadla na malo visje temperature tako da mi pocasi doma kr mal mrzlo postaja
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Jst kr naprej luftam. Še najbl sred zime . Ne maram (pre)toplih prostorou.
Polet mi pa ni živet brez klime.
Pred spanjem vedno odprem okn (ampak kr je spalnca podstrešna, je ta res mini, pa še na stežaj ga ne smem pustit, da ne bi mačka prjel na kšn sprehod po strehi ...), dostkrat hladim tut štuk niži, da pride svež, mrzu luft tja pod strop (ponavad kr traja, zato najbolš spim u drugi polovici noči, ko me učas clo zazebe in se lahko mal bl ovijem; koutra tle ne poznamo sploh).
Tut čez dan so moji prostori najhladnejši in velik raj sm zavita u deko al pa u družbi termoforja u prezračenem prostoru, kt pa u gatah pr zatohlem luftu. Je pa problem, kr so nam neki narobe "zvezal" radiatorje in sta en moj pr pisalni mizi in en u kopalnc za goste povezana, zato če ugasnem svojga, zmrzne tut un ... In pol se znamo skregat .
Polet mi pa ni živet brez klime.
Pred spanjem vedno odprem okn (ampak kr je spalnca podstrešna, je ta res mini, pa še na stežaj ga ne smem pustit, da ne bi mačka prjel na kšn sprehod po strehi ...), dostkrat hladim tut štuk niži, da pride svež, mrzu luft tja pod strop (ponavad kr traja, zato najbolš spim u drugi polovici noči, ko me učas clo zazebe in se lahko mal bl ovijem; koutra tle ne poznamo sploh).
Tut čez dan so moji prostori najhladnejši in velik raj sm zavita u deko al pa u družbi termoforja u prezračenem prostoru, kt pa u gatah pr zatohlem luftu. Je pa problem, kr so nam neki narobe "zvezal" radiatorje in sta en moj pr pisalni mizi in en u kopalnc za goste povezana, zato če ugasnem svojga, zmrzne tut un ... In pol se znamo skregat .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Pr nas je približno 18 stopinj. Zna se zgodit, da se ta temperatura spreminja, če ata pozabi dan v centralno drva in pol, ko ns mal zazebe se spomnemo, da je treba dajat drva not. Drgače pa mi je kr prijetno, da je malo bolj toplo. Prezračujem lih tolko, da se zrak prelufta, ker ne maram, da mi gre toplota v nič v smislu, da kurimo, jz mam pa okno odprto.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema