Recesija - kako se spopasti z njo

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

OdgovorNapisal/-a puma » 27. Apr. 2009 0:17

kalanhoja napisal/-a:Eno je imeti svoje mnenje, drugo pa flancati zadevo, ki jo ne poznaš z namenom, da nekomu daješ kontra.

tako kot sedaj to počneš ti? :D

... zanimivo a, kako enostavno je nekoga označiti za flancatorja samo zato, ker se je pač lažje pridružiti masi.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

OdgovorNapisal/-a sončk » 27. Apr. 2009 1:09

A dej no nehi? Ženska se vtakne v vsako temo in sej ne bi blo nč narobe s tem, če se ne bi pojavljal nek določen vzorc. *purple* pride v temo x (vstavi random), napiše ene 30 desetmetrskih postov, kontrira čist vsakemu, vmes napiše še ene 30 klicajev, vprašajev in rolleyesov, na konc se pa tema zaklene.

Mogoče pa to sploh ni res, mogoče se pa spravljamo na njo sam zato, ker hočmo bit popularni na kozmo forumu. V resnici pa trpimo, ker se naše pravo mišljenje skriva za krinko množic, v bistvu jo mamo ful radi, cenimo njenih 12407 mnenj, ker so vsa zelo koristna, sej njena omniprisotna božanska figura pač vse ve.

In mislm da večina forumovcev piše samo v tiste teme, ki jih zanimajo, ki majo kj veze z njihovim izobraževanjem, življenjem, zdravjem, psiho. Če temu ne bi bilo tako, bi vsak mel tok postov k *purple* - pa jih žal nimamo. Zakaj si ne gre prebrat mal o ekonomiji, ko vid, da nima prov? VSAK normaln človek bi si, zakaj si ne gre še ona?

No sej zdej se bo itak ta tema zaklenila, k bo itak spet kšna zatežila moderatorjem. Anyway.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

OdgovorNapisal/-a puma » 27. Apr. 2009 1:32

lol ... torej na forumu komentiranje ni zaželjeno, še posebaj, če mnenje za odtenek odstopa od večinskega :D :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a sončk » 27. Apr. 2009 1:35

In kje si to v mojem postu zasledila? :)
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a puma » 27. Apr. 2009 1:39

sončk napisal/-a: Zakaj si ne gre prebrat mal o ekonomiji, ko vid, da nima prov?

prav??? :roll:

lol ... torej je po tvojem mnenju poanta forumov in debatiranja, dokazat kdo ima prav in kdo narobe?
:D
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a puma » 27. Apr. 2009 1:42

sončk napisal/-a:In kje si to v mojem postu zasledila? :)

celoten tisti post, ki si ga prej napisala, mi je deloval kot neka verzija, gremo zažgat na grmadi tiste, ki odstopajo od povprečja oz tiste, ki izražajo drugačnost. :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a sončk » 27. Apr. 2009 1:47

puma napisal/-a:
prav??? :roll:

lol ... torej je po tvojem mnenju poanta forumov in debatiranja, dokazat kdo ima prav in kdo narobe?

Ne, nič torej po mojem mnenju. Brezveze obračaš moje besede, no point :) Govorila sm o njenemu neznanju ekonomije. Če človek nima pojma o ekonomiji, gre nekak vsem drugim na živce, ko se začne prepirat s strokovnjaki, z glavo skozi zid. In to ne enkrat, dvakrat, ampak v vsaki faking temi.

Ti dam lažji primer, da boš razumela. Če človek napade človeka, ki prehranjuje svojo mačko z whiskasom, ki naj bi bil nezdrav, sam pa ima doma 5 ogabno debelih mačk, bo v očeh drugih popolnoma brezpredmeten in dela norca iz sebe ;)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *purple* » 27. Apr. 2009 2:47

huh.sonček.jst srčno upam, da te čimprej zabrišejo s tega foruma in za vselej, pa še kšno s tabo vred!
prvič, v temo sm napisala normalen post, v skladu s temo, nakar se je par kokodajs vtaknil zopet vame, se postavilo na osebni nivo in začelo komentirat temo s posti, ki tud PRIBLIŽNO niso bli v kontekstu!
Naj te ne srkbi moje forumsko življenje.Veliko ljudi srečujem v privat lajfu ravno s tega foruma, veliko ljudi brezskrbno in rado spije z mano kavico ali početa na kakšnem zasebnem četu!Obstaja pa ščepec nekaj vas, ki se STALNO vtikujete vame,v vsak moj faking post, v vsako mojo faking besedo!Pa kaj mislš da si pamet sveta požrla al kaj?Poglej se v špegu majke ti, preber bedarije ki jih sama pišeš, preber kakšn lajf maš!Potem pa utrujej drugim!V mojih postih razen v teh, ko morm takim kokodajsam kot si ti odgovarjat bedarije nazaj, ni nobenga offtopica več!
in resnično upam, da se kšn admin zgane, pa lahko brez problema tud mene zabriše zdele, ker enostavno ne bom več tiho, ker me bruhat da morm dihat zrak s tok usranim folkom kot si ti in še ostalih nekaj par!

Sam poglej kakšn ste forum naredl!pa ne jst draga,jst se ne vtikujem in ne moraliziram o takih stvareh!svoje mnenje, dokler mi bo prijava tlele gor še delala, pa bom jasno in glasno povedala pa če se ti in tvoje kure useskupi poserjete!

Evo, kr stisnte knof zame, da bo enkrat zavselej mir, ker zdej pa razumem vseh ostalih 50 ljudi zakaj ne obiskujejo tega foruma več!ker je posran, zarad tazga folka kot je zgoraj omenjena kokoš! :roll:
Nevzgojene kokle, slabš ste k cigani!še cigani se znajo lepš obnašat!
jadnice jadne, upam da vas žiulenje čimprej sune v rit, kukr vidm vas bo zlo hmal. :lol:

pa še tole bom dodala:
zasledila sem, da ima od ene vrlo pametne uporabnice, ki je vztrajno komentirala moje stanje s šolo, mama narjeno samo osnovno šolo.se pravi si se delala norca iz svoje mame?mene bi blo sram!rajš bi se v zemljo ugreznla, kot svojo mater neposredno vlačila po forumu.V lastno skledo si pljunla, ne morš vrjet! :lol:

to je tole od mene, lep pozdrav!pa serjite dalje, in naredite tale forum še bolj v pizdi kukr že je!prou smilte se mi res, jadnice!
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ana27 » 27. Apr. 2009 7:36

sončk napisal/-a:A dej no nehi? Ženska se vtakne v vsako temo in sej ne bi blo nč narobe s tem, če se ne bi pojavljal nek določen vzorc. *purple* pride v temo x (vstavi random), napiše ene 30 desetmetrskih postov, kontrira čist vsakemu, vmes napiše še ene 30 klicajev, vprašajev in rolleyesov, na konc se pa tema zaklene.

Mogoče pa to sploh ni res, mogoče se pa spravljamo na njo sam zato, ker hočmo bit popularni na kozmo forumu. V resnici pa trpimo, ker se naše pravo mišljenje skriva za krinko množic, v bistvu jo mamo ful radi, cenimo njenih 12407 mnenj, ker so vsa zelo koristna, sej njena omniprisotna božanska figura pač vse ve.

In mislm da večina forumovcev piše samo v tiste teme, ki jih zanimajo, ki majo kj veze z njihovim izobraževanjem, življenjem, zdravjem, psiho. Če temu ne bi bilo tako, bi vsak mel tok postov k *purple* - pa jih žal nimamo. Zakaj si ne gre prebrat mal o ekonomiji, ko vid, da nima prov? VSAK normaln človek bi si, zakaj si ne gre še ona?

No sej zdej se bo itak ta tema zaklenila, k bo itak spet kšna zatežila moderatorjem. Anyway.

Točno to.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

OdgovorNapisal/-a matjazd » 27. Apr. 2009 7:43

*purple* napisal/-a:pa še tole bom dodala:
zasledila sem, da ima od ene vrlo pametne uporabnice, ki je vztrajno komentirala moje stanje s šolo, mama narjeno samo osnovno šolo.se pravi si se delala norca iz svoje mame?mene bi blo sram!rajš bi se v zemljo ugreznla, kot svojo mater neposredno vlačila po forumu.V lastno skledo si pljunla, ne morš vrjet! :lol:

Tukaj si šla pa predaleč. Kot prvo sama nimaš nič več dokončanega kot njena mama, drugič njena mama je starejša generacija in jo ne moreš primerjat z današnjo generacijo in tretjič njena mama ne pametuje na forumu.

Drugače pa sram bodi tisto, ki se dela norca iz tistih, ki nimajo šole, ker sem prepričan, da so tisti ravno tako sposobni, seveda pa ne na področju, ki ga niso študirali. Kuhati, vzgajati otroke,... pa mogoče znajo boljši od ene ekonomistke npr.

Drugače pa predlog, da gremo dalje z recesijo.
Uporabniški avatar
sunnydayka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2005
Kraj: lj

OdgovorNapisal/-a sunnydayka » 27. Apr. 2009 12:33

sicer sm prebrala sam zadne tri strani postov sam dejansko so bli na teh straneh edini predlogi kaj nardit zdj v času recesije od purple. ostali ste ji samo oporekal in se norčeval iz njenih izjav...tko da če je ona tok neumna vi pa tok pametni nevem zakaj z vaše strani prhajajo posti u smislu : south park epizoda o recesiji je bla d best...
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

OdgovorNapisal/-a Smetka_ » 27. Apr. 2009 12:56

Jaz ne vidim nobene recesije nikjer, se me še ni dotaknila. Zato nasvetov o recesiji ne morem dajati.

Ta forum je že davno namenjen samo preganjanju res hudega dolgčasa (govorim zase), zato tudi redko pridem, ker vsaka tema ki jo odprem na zadnji strani (ali pa zadnjih 5 straneh) nima običajno nobene veze s samim naslovom teme, ampak se ponavadi 5 kokoši prepira o tem, katera ima prav o neki xy stvari.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

OdgovorNapisal/-a KiLLyKa » 27. Apr. 2009 13:17

matjazd napisal/-a:Tukaj si šla pa predaleč.

Ne ni šla predaleč. Njeno izobrazbo vlečejo že mesece, kjer jo le lahko!
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

OdgovorNapisal/-a puma » 27. Apr. 2009 13:23

sončk napisal/-a:Govorila sm o njenemu neznanju ekonomije. Če človek nima pojma o ekonomiji, gre nekak vsem drugim na živce, ko se začne prepirat s strokovnjaki, z glavo skozi zid. In to ne enkrat, dvakrat, ampak v vsaki faking temi.

strokovnjaki iz ekonomije? :lol: ... na podlagi mnenj, ki sem jih prebrala na tem forumu ne bi niti enga imenovalai za strokovnjaka iz ekonomije... če si tretji letnik ekonomskega faks ali če nekje prodajaš rožice, še te to ne naredi strokovnjaka ... hehe

kar se puprple tiče ... mislim, da je ta neki kvazi očitek, češ da njeno mnenje ni dovolj podkovano totalni absurd ... konec koncev cosmopolitanov forum ni strokoven forum in če bi ta pravila, ki ste si jih izmislili za odrivanje in poniževanje purple veljala za vse obiskovalce in udeležence foruma, potem takem velika večina oseb tukaj nebi smela niti b od besedice napisat na tem forumu

sončk napisal/-a:Ti dam lažji primer, da boš razumela. Če človek napade človeka, ki prehranjuje svojo mačko z whiskasom, ki naj bi bil nezdrav, sam pa ima doma 5 ogabno debelih mačk, bo v očeh drugih popolnoma brezpredmeten in dela norca iz sebe ;)

na podlagi tega, kar si zgoraj izpostavljeno napisala, bi lahko podale mnenje na to temo le osebe, ki so zaposlene pri whiskasu in usposobljeni veterinarji :D

iz tega tvojega vidika, bi lahko izpostavila dvoje:
whiskas je zdrav
debele mačke ne morejo biti zdrave

tako stališče pa se zelo hitro lakho ponazori iz drugega vidika:
1.
lahko da whiskas hrana mačkam resnično škodi ... kar pomeni, da bi bilo potrebno narediti analizo hrane... ali vsaj pogledat vsebino hrane na sami škatlici in se pozanimati, kaj taka vsebina hrane lahko povzroči mačkam.

trditi, da ta hrana je zdrava le na osnovi tega, ker ti tako misliš je enako brezpredmetno kot trditi da ta hrana ni zdrava.

2.
če je mačka debela, še ne pomeni, da je bolana.
lahko pomeni da mački resnično paše pečen piščanec :D

... in če ti to mnenje izpostavila sedaj purple, bi sigurno bil ogenj v strehi in bi se ti in tista mala četica postavili na osebni nivo žalitve, češ kako hoče purple imeti svoj prav.
in kaj ti to pove :D

...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Mahagonij » 27. Apr. 2009 14:00

*purple* napisal/-a:in ne mi rečt, da je en pleh od audia A3 vreden tolk kot stane.

LOL pleh je polna cena avtomobila? Kaj pa stroski dela proizvodnih delavcev? Kaj pa amortizacija tovarne in delovnih strojev? Kaj pa stroski razvoja? Kaj pa stroski dokumentacije in testiranja ustreznosti predpisom? Kaj pa stroski distribucijske in servisne mreze? Kaj pa stroski oglasevanja?
Poleg tega namen podjetja je poslovati z dobickom, ne pa zagotavljanje delovnih mest. A zaposleni smo zato, da mamo kej za delat? Ce bi se v tej usrani drzavi malo manj ukvarjali z zaposlenostjo ljudi in delavci ter vec z gospodarskim napredkom, bi mogoce kam prisli. Gospodarski napredek posredno ustvarja delovna mesta, zadrzevanje nivoja zaposlenosti za vsako ceno pa dolgorocno dela skodo in dolgorocno pomeni vecjo nezaposlenost. Samo folku se to ne pripelje.
*purple* napisal/-a:In zakaj vem to?Ker kolega "šverca" audije iz nemčije,fotr mu tam dela in dobita katergakol audija za 5000€ ceneje, kot v katerikoli štcuni.
Not a valid point. Vse kar si ugotovila je to, da ima slovenska avtohisa 5000 eur marze na prodan avto, da placa svoje zaposlene in obratovnaje.
To ne pove nicesar o tem, koliko ima tovarna profita na avto, samo koliko ima posrednik in nic ne pove o tem koliko lahko tovarna zniza ceno. Jst bi reku, da so kr na koncu.

*purple* napisal/-a:vse se da, če se potrudi :wink:
Ja, da se narest totalno neprofitabilno firmo, ki se 10 let kasneje zrusi ker ima 0 strateskih rezerv in ne more vlagat v razvoj in razsirjanje obratovanja toliko kot konkurenca. Vse samo zato, da bomo zdaj nekaj casa se vedno imeli 3 šihte v tovarni namesto 2.

Poleg tega, od kod ti sploh ideja, da bi znizanje cen privedlo do proporcionalno primernega povecanja prodaje?
Ce ljudje ne rabijo avtomobilov ti en k***c pomaga, ce nizas ceno. Jst ne bom nabavu avtomobila tudi ce toliko znizajo da imajo 0 profita. Ker ga ne rabim.
In v zadnjih treh letih je folk kupoval avtomobile kot nor. In zdej imas cel kup ljudi, ki imajo manj kot tri leta stare avtomobile, tem se tudi ne splaca kupovat. In povrhu vsega, avtomobil zgubi cetrtino vrednosti samo da ga iz salona odpeljes, zakaj bi to kupoval, ko pa imam na voljo tisoče malo rabljenih vozil, ki so veliko cenejsa kot mi lahko tovarna ponudi novega, ne glede na to koliko zmanjsajo stroske.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov