Recesija - kako se spopasti z njo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
lakeesha napisal/-a:ja sej tole knjigo omenijo tud v prispevku ˇ o utm...
http://poptv.si/preverjeno/
Aja, če so jo omenili, potem pa kul. Tisto knjigo sem začel brat že pred dvema letoma, sicer še je nisem končal, ker se je vmes debata o UTD rahlo umirila, ampak očitno bom knjigo ponovno vzel v roke.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
lelija napisal/-a:puma napisal/-a:^^ lol ... da si ne boš kaj naredil
vedno znova me preseneti zatrtost/zadrtost slovenskega naroda ... namreč vsi so glasni na nekih forumih, v gostilnah in kvazi razpravah... in to je tud vse.
realnost je pač drugačna .... v odprti javnosti so še vedno repovi med nogami
p.s. kar se pa tiče glede zgoraj izraženega mnenja ... mi je zanimivo, da različno mnenje glede ekonomije in denarja lahko povzroči pri tebi tako mero sovraštva ... konec koncev vsak lahko gleda na denar, mizo ali emocijo kakor hoče, čemu potem potreba po poljuvanju drugačnega pogleda ... konec koncev te noben ne sili da sprejmeš drugo mnenje za svoje.
... še dobro da ni več inkvizicije hehe ...
se vidi, da nimaš pojma o ekonomiji in ne o zgodovini
eni še očitno brati ne znate hehe ... oz da ti prevedem zgoraj napisano: 'govor' (z moje strani) je bil o odzivu na mnenje ... in to je tud vse
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
matjazd napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Naivna zato, ker očitno še vedno ne dojameš, da se Mahagonij v resnici nima namena poročit s to žensko in jo pretepat. In da je bila njegova izjava mišljena zgolj kot podkrepitev ranta, ne pa kot neko resno priznanje, da je tudi v RL (se globoko opravičujem, ker spet uporabljam kratice, če ima kdo težave z razumevanjem, naj se mi javi na ZS, pa bom prevedla) nasilen do žensk.
Zelo hvalevredno, da ostro in glasno opozarjaš na nasilje nad ženskami, bi bilo pa fajn, če bi še znala razbrat, kdaj je neka izjava dobesedno mišljena in kdaj ne.
Nivna ti, ker misliš, da je cvetkaaa Mahagonijev post vzela resno. A ti nikoli nikogar ne opozoriš, če se kdo grdo izraža (v tem primeru nad ženskami)?
Točno to.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
miteq napisal/-a:jullia_ napisal/-a:http://justfuckinggoogleit.com/
Saj niti to ne bo razumela.
Pa koliko si ti star, da se greš "kdo bo koga"? Najprej je napisala google it, nato je spremenila in mi celo link postnila, čeprav ji ne bi bilo treba. A veš, da celo razumem, ker je pa tukaj res veliiiko za razumeti. Preklopi dalje na tvoje nonsense ugotovitve, ker itak veš preveč za cel babji forum.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Važno, da se izražamo s krajšavami kot je TBFH, omfg, imao, wtf in kar je še tega sr*nja. A veš miteq da pa jaz tudi nisem vedla kaj to sploh pomeni. Si lahko misliš?
Kar se pa tiče teme... tu imamo kot kaže itak več kot polovico ekonomistov, zlasti od tistega majhnega procenta moških, ki širijo svoje "znanje" na tem forumu, ker verjetno na kakšnem drugem (manj "rozanem") ne bi prišli do izraza. Tukaj se kot eden redkih tipov res ni težko uveljaviti.
Kar se pa tiče teme... tu imamo kot kaže itak več kot polovico ekonomistov, zlasti od tistega majhnega procenta moških, ki širijo svoje "znanje" na tem forumu, ker verjetno na kakšnem drugem (manj "rozanem") ne bi prišli do izraza. Tukaj se kot eden redkih tipov res ni težko uveljaviti.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
miteq napisal/-a:lakeesha napisal/-a:ja sej tole knjigo omenijo tud v prispevku ˇ o utm...
http://poptv.si/preverjeno/
Aja, če so jo omenili, potem pa kul. Tisto knjigo sem začel brat že pred dvema letoma, sicer še je nisem končal, ker se je vmes debata o UTD rahlo umirila, ampak očitno bom knjigo ponovno vzel v roke.
Jaz sem to knjigo prebrala pred dobrim letom (še pred recesijo torej). Ideja zveni privlačno, ampak jaz imam manj zaupanja v inteligentnost in razumno obnašanje ljudskih množic. Namesto UTD se mi zdi bolj smotrno dati ljudem brezplačno šolstvo, zdravstvo, ugodna državna stanovanja (najemniška, seveda), javni prevoz, ...
... ker vedno bodo obstajali primerki, ki bodo UTD porabili za nenujne zadeve in potem v Preverjeno jamrali, da ne morejo kupiti zvezkov otroku in zdravil na bel recept.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Ljudjem je predvsem treba omogočit službo, da lahko delajo in ustrezno plačilo za delo. Potem so sami krivi, če ne delajo. Tako pa služb vedno manj in potem je treba zagotavljati nešteto socialnih pomoči. Ampak tega enkrat zmanjka. Treba bo delat na tem, da bo zagotovljenega več dela. Samo dokler bomo uvažali tuje delavce? Začarani krog ni kaj.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Ljudje bodo imeli spet službo, ko se bo gospodarstvo pobralo in bodo začela prihajati spet naročila. To se pa ne bo zgodilo, dokler banke spet ne bodo dajale kreditov in ne bo denarja za plačilo naročenih izdelkov.
Gotovo so taki, ki so krizo izkoristili glede odpuščanj, ne pa vsi. Za nekatere je bila pokazatelj, da je poslovanje podjetja slabo in da so v bistvu životarili že ves čas.
Samo težko je tole krizo razložiti nekomu, ki že tri mesece ni dobil plače, potem so ga pa še iz službe dali. Pa doma otroci in položnice, pa še kak kredit po možnosti. Al pa še huje, je, kot so naredili v Gorenju, za majhen denar podpisal sporazumno prekinitev dela (t.j dal odpoved namesto da bi ga odpustili). S tem je pa revež avtomatsko zgubil možnost denarnega nadomestila na Zavodu za zaposlovanje.
Sj če si iz Osrednjeslovenske regije ni take sile, se vedno kaj naje, ma kaj če si iz Prekmurske regije al pa kaj podobnega? Kje boš pa tam kaj našel?
Jaz razumem krizo, razumem gospodarske vidike, ampak tele socialne zgodbe, ki jih kriza piše so vseeno srce parajoče, res....
Gotovo so taki, ki so krizo izkoristili glede odpuščanj, ne pa vsi. Za nekatere je bila pokazatelj, da je poslovanje podjetja slabo in da so v bistvu životarili že ves čas.
Samo težko je tole krizo razložiti nekomu, ki že tri mesece ni dobil plače, potem so ga pa še iz službe dali. Pa doma otroci in položnice, pa še kak kredit po možnosti. Al pa še huje, je, kot so naredili v Gorenju, za majhen denar podpisal sporazumno prekinitev dela (t.j dal odpoved namesto da bi ga odpustili). S tem je pa revež avtomatsko zgubil možnost denarnega nadomestila na Zavodu za zaposlovanje.
Sj če si iz Osrednjeslovenske regije ni take sile, se vedno kaj naje, ma kaj če si iz Prekmurske regije al pa kaj podobnega? Kje boš pa tam kaj našel?
Jaz razumem krizo, razumem gospodarske vidike, ampak tele socialne zgodbe, ki jih kriza piše so vseeno srce parajoče, res....
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
odpreš si eno pivo in počakaš da mine...
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
the big red machine napisal/-a:odpreš si eno pivo in počakaš da mine...
Boš ti tako zase naredila, ko boš v krizi
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Če ti ocenjuješ jakost recesije po številu avtomobilov pred nakupovalnim središčem, potem pomislim, da imaš votlo glavo.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jakost recesije se v celoti res ne more ocenjevat s številom avtomobilom v TC, niti s številom ljudi v njih, ampak glede na to, da je use to skupaj en krog, glede na to da usak tadrug jambra, bi pričakovali TC usaj zdej mogoče malo manj oblegane.
je pa veliko bolje, da so štcune polne, ker tako se denar obrača in ljudje ne šparajo več in kupujejo, kar lahko pripomore k izboljšanju stanja.
ne razumem pa čist politike recimo avtotovarn..Rajš zaprejo celo proizvodnjo, ker majo nalopičene zaloge avtov, namesto da bi za kakšen avto mal znižali cene in folk bi začel kupovat in veriga bi spet stekla.
Vem, da je lahko govort,ampak zapret proizvodnjo in odpustit delavce je najlažje.
je pa veliko bolje, da so štcune polne, ker tako se denar obrača in ljudje ne šparajo več in kupujejo, kar lahko pripomore k izboljšanju stanja.
ne razumem pa čist politike recimo avtotovarn..Rajš zaprejo celo proizvodnjo, ker majo nalopičene zaloge avtov, namesto da bi za kakšen avto mal znižali cene in folk bi začel kupovat in veriga bi spet stekla.
Vem, da je lahko govort,ampak zapret proizvodnjo in odpustit delavce je najlažje.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov