Recesija - kako se spopasti z njo

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Apr. 2009 14:31

ne vem a to spada sem al ne... v glavnem učer je bilo pri Preverjeno, da naj bi se podal predlog za enotni državljanski dohodek,
univerzalni temeljni dohodek (utm), v znesku 500€/mesec, tako za revne kot tudi za bogate...

kai menite o tem?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Apr. 2009 14:36

Tamala_mrha napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:TBFH, to sploh ni mnenje glede ekonomije.

Kaj je pa spet to za ena interna kratica, za katero (sem prepričana) ne ve 90 % forumašev? Pa saj nismo na harrypotter strani.

http://justfuckinggoogleit.com/
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 22. Apr. 2009 15:44

jullia_ napisal/-a:
puma napisal/-a:p.s. kar se pa tiče glede zgoraj izraženega mnenja ... mi je zanimivo, da različno mnenje glede ekonomije in denarja lahko povzroči pri tebi tako mero sovraštva ... konec koncev vsak lahko gleda na denar, mizo ali emocijo kakor hoče, čemu potem potreba po poljuvanju drugačnega pogleda ... konec koncev te noben ne sili da sprejmeš drugo mnenje za svoje.

TBFH, to sploh ni mnenje glede ekonomije.

hehe ...ja kaj pa je izrazila, če ni izrazila mnenja :D
so takšni in drugačni vidiki ekonomije ... in če nekdo izrazi svoje mnenje skozi npr umetnost, je to še vedno mnenje ... prav tako, če se mnenje izrazi skozi new age ...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 22. Apr. 2009 15:53

Tamala_mrha napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Če se človek preneha sekirat zaradi finančnih težav in gre raje na kavico na popoldansko sonce, bo sicer bolj mirno živel (kar sploh ni slabo), finančne stanje se mu pa s tem ne bo izboljšalo.

... poslabšalo pa tudi ne. :wink:

:top: ... kadar smo žejni in imamo kozarec napol poln/prazen se še vedno lahko odločimo ali bomo paničarli ker imamo na pol prazen kozarec ali uživali v tisti polovici, ki jo imamo :D
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 22. Apr. 2009 15:57

lakeesha napisal/-a:ne vem a to spada sem al ne... v glavnem učer je bilo pri Preverjeno, da naj bi se podal predlog za enotni državljanski dohodek,
univerzalni temeljni dohodek (utm), v znesku 500€/mesec, tako za revne kot tudi za bogate...

kai menite o tem?

me zanima kako bi se na ta predlog odzvali politiki in razno razne 'velike živine' ...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Apr. 2009 16:24

^ to je baje obljubil finančni minister... :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 22. Apr. 2009 20:28

jullia_ napisal/-a:http://justfuckinggoogleit.com/

Saj niti to ne bo razumela.

lakeesha napisal/-a:ne vem a to spada sem al ne... v glavnem učer je bilo pri Preverjeno, da naj bi se podal predlog za enotni državljanski dohodek,

kai menite o tem?

Obstaja knjiga, ki si jo lahko prebereš in si sama svoje mnenje ustvariš, ki bo, tako verjamem, veliko bolj izpiljeno, kot od ostalih ljudi. Naslov knjige pa je:

Brezplačno kosilo za vse? : predlog
univerzalnega temeljnega dohodka
(2004)
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 22. Apr. 2009 20:32

puma napisal/-a: a ti to resno?

Mar ni resno? A ti je normalno, da pošljeno iz ene familije po 3, 4 ljudi na cesto. Pomoje, da se tako že dolgo ni odpuščalo.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 22. Apr. 2009 20:34

ja sej tole knjigo omenijo tud v prispevku ˇ o utm...
http://poptv.si/preverjeno/
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 22. Apr. 2009 20:34

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:53, skupaj popravljeno 1 krat.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 22. Apr. 2009 20:38

jullia_ napisal/-a:cvetkaaa
pri tebi me pa vsakič sproti preseneti, da si ena od najstarejših uporabnic na tem forumu, naivna pa kot triletni otrok. A v resničnem življenju tudi vsak stavek razumeš dobesedno in nimaš nikakršenga posluha za sarkazem, metafore,...?

Prvič niti približno nisem najstarejša uporabnica, ampak si lahko celo ti starejša.
Drugič ne vem zakaj bi bila naivna???
Tretjič bom kmalu vedela kako naiven je triletni otrok.
Četrtič, si ti naivna, ker ne razumeš mojega posta.
Petič to je namenjeno Mahagoniju, ker se tako grdo izraža glede žensk in ne tebi.
In šestič, če se bo še pisalo tako, se bo marsikaj počelo tudi za zaprtimi vrati, ker folk dobi idejo iz medijev. Potem pa ne stokat v drugi temi o nasilju nad ženskami in otroci.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Apr. 2009 20:45

Naivna zato, ker očitno še vedno ne dojameš, da se Mahagonij v resnici nima namena poročit s to žensko in jo pretepat. In da je bila njegova izjava mišljena zgolj kot podkrepitev ranta, ne pa kot neko resno priznanje, da je tudi v RL (se globoko opravičujem, ker spet uporabljam kratice, če ima kdo težave z razumevanjem, naj se mi javi na ZS, pa bom prevedla) nasilen do žensk.

Zelo hvalevredno, da ostro in glasno opozarjaš na nasilje nad ženskami, bi bilo pa fajn, če bi še znala razbrat, kdaj je neka izjava dobesedno mišljena in kdaj ne.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Apr. 2009 21:02

jullia_ napisal/-a:Naivna zato, ker očitno še vedno ne dojameš, da se Mahagonij v resnici nima namena poročit s to žensko in jo pretepat. In da je bila njegova izjava mišljena zgolj kot podkrepitev ranta, ne pa kot neko resno priznanje, da je tudi v RL (se globoko opravičujem, ker spet uporabljam kratice, če ima kdo težave z razumevanjem, naj se mi javi na ZS, pa bom prevedla) nasilen do žensk.

Zelo hvalevredno, da ostro in glasno opozarjaš na nasilje nad ženskami, bi bilo pa fajn, če bi še znala razbrat, kdaj je neka izjava dobesedno mišljena in kdaj ne.

:wall: Nivna ti, ker misliš, da je cvetkaaa Mahagonijev post vzela resno. A ti nikoli nikogar ne opozoriš, če se kdo grdo izraža (v tem primeru nad ženskami)?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Apr. 2009 21:04

Moj detektor glede tega, kdaj je treba človeka opozorit, kdaj pa z grožnjo, da bo nekomu glavo odšraufal, ne misli ravno resno, zaenkrat še dobro deluje, hvala lepa.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 22. Apr. 2009 21:20

jullia_ napisal/-a:Moj detektor glede tega, kdaj je treba človeka opozorit, kdaj pa z grožnjo, da bo nekomu glavo odšraufal, ne misli ravno resno, zaenkrat še dobro deluje, hvala lepa.

Pomoje jo ni na celem forumu, ki ne bi razumela Mahagonijevega posta. Ampak ti očitno misliš, da so. Detektor vrzi proč, ker ti ne dela.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov