Recesija - kako se spopasti z njo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
To pa ne bo drzalo. Davki so v procentih dohodka. Torej ce 500 delavcev dvakrat vec dela, kot 1000 delavcev, in jih enako placas na uro, bos tudi dvakrat vec davka placal na delavca, oziroma za vse skupaj povsem enako. V koncni fazi bos se vec placal davka, ce jih (ker imas posamezn delavec dvakrat vecjo placo) s to visjo placo porines v visji davcni razred. Edin na zdravstvenem zavarovanju prisparas.~NIA~ napisal/-a:sam je lažje imet recimo 500 zaposlenih kot pa 1000, pa tem petstotim dat več dnarja, ker vsakmu zaposlenmu morš dat več, kolkr dobi pol čistga vn, zato je lažje če jih je manj, pa tisti več delajo (davki..)
recesijo so izkoristle velike firme sebi v prid.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Strokovnjakinja NIA se je oglasila.
Nihče ni nikoli rekel, da raznih krivičnih odpuščanj pod pretvezo sedanje krize ni. Seveda so. Vendar v manjšem obsegu, kot ti in tebi podobni ekonomski laiki trobite.
Vzami raje kak ekonomski časopis v roke, pa poglej realne številke raznih industrijskih panog, pa ti bo jasno zakaj je toliko odpuščanj in manj dela.
In logično, da se najprej odpusti zaposlene z določenim časom, saj je strošek veliko manjši, kot če odpustiš nekoga z nedoločenim časom zaposlitve.
Nihče ni nikoli rekel, da raznih krivičnih odpuščanj pod pretvezo sedanje krize ni. Seveda so. Vendar v manjšem obsegu, kot ti in tebi podobni ekonomski laiki trobite.
Vzami raje kak ekonomski časopis v roke, pa poglej realne številke raznih industrijskih panog, pa ti bo jasno zakaj je toliko odpuščanj in manj dela.
In logično, da se najprej odpusti zaposlene z določenim časom, saj je strošek veliko manjši, kot če odpustiš nekoga z nedoločenim časom zaposlitve.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
NiA, ko so začel odpuščat (oz. pri nas odpuščanja sloh ni bilo; šlo je le za to, da niso podaljševali pogodb za določen čas) je bilo dejansko minimalno naročil, kritično nizka prodaja in dela res ni blo;
vendar je v zadnjih nekaj tednih precej naraslo povpraševanje po naših izdelkih (ne vseh, na določenih liijah) in naročila se povečujejo, zato je blo pač treba tiste ljudi, ki so ostal, mal prerazporedit .
Ampak če bo šlo tako naprej (povečevanje obsega dela), bo kriza, ker enostavno ne bo dovolj ljudi v firmi
vendar je v zadnjih nekaj tednih precej naraslo povpraševanje po naših izdelkih (ne vseh, na določenih liijah) in naročila se povečujejo, zato je blo pač treba tiste ljudi, ki so ostal, mal prerazporedit .
Ampak če bo šlo tako naprej (povečevanje obsega dela), bo kriza, ker enostavno ne bo dovolj ljudi v firmi
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
miteq napisal/-a:In logično, da se najprej odpusti zaposlene z določenim časom, saj je strošek veliko manjši, kot če odpustiš nekoga z nedoločenim časom zaposlitve.
Nima kaj bit logično tako pač je. In to ne zaradi stroška, ampak zaradi trajnosti pogodbe in zakona.
Drugače pa ne vem kje ti nabiraš znanje glede na neolikano izražanje do nekaterih tukaj.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
No jaz še vedno zagovarjam tiste, ki imajo smolo in ostanejo brez službe. Tile menim, da res občutijo kaj je recesija, in da recesija res je.
Vsekakor pa se na ta račun okoriščajo direktorji, oz. se mi zdi, da so v večji meri krivi, da je do nje sploh prišlo in pa seveda banke.
Ni mi jasno kako lahko npr. v MIPu dopustijo, da se jim pokvari toliko mesa, medtem ko je toliko njihovih delavcev lačnih. Poleg tega pa kako lahko neka živilska industrija tako hitro propade, ker ja proizvajajo hrano, ki se vsak dan rabi. In njihov vodja Vovk ima revček samo 900 eur plače. Bla, bla,...
Ne vem pa zakaj bi tisti, ki imajo službo omejevali svoje življenje s tem, da bi se odpovedali hoji na pijače, kinu, nakupovanju, ker navsezadnje, če ne bo potrošnikov potem nimamo za koga proizvajati. Res da so nekateri imeli preveč in zapravljali na veliko kar ni nobeni stvari podobno. Ampak da bi se človek popolnoma omejil, pelje samo v veliko skromnost, ki se povezuje in potegne še ostale za sabo.
Vsekakor pa se na ta račun okoriščajo direktorji, oz. se mi zdi, da so v večji meri krivi, da je do nje sploh prišlo in pa seveda banke.
Ni mi jasno kako lahko npr. v MIPu dopustijo, da se jim pokvari toliko mesa, medtem ko je toliko njihovih delavcev lačnih. Poleg tega pa kako lahko neka živilska industrija tako hitro propade, ker ja proizvajajo hrano, ki se vsak dan rabi. In njihov vodja Vovk ima revček samo 900 eur plače. Bla, bla,...
Ne vem pa zakaj bi tisti, ki imajo službo omejevali svoje življenje s tem, da bi se odpovedali hoji na pijače, kinu, nakupovanju, ker navsezadnje, če ne bo potrošnikov potem nimamo za koga proizvajati. Res da so nekateri imeli preveč in zapravljali na veliko kar ni nobeni stvari podobno. Ampak da bi se človek popolnoma omejil, pelje samo v veliko skromnost, ki se povezuje in potegne še ostale za sabo.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
matjazd napisal/-a:miteq napisal/-a:In logično, da se najprej odpusti zaposlene z določenim časom, saj je strošek veliko manjši, kot če odpustiš nekoga z nedoločenim časom zaposlitve.
Nima kaj bit logično tako pač je. In to ne zaradi stroška, ampak zaradi trajnosti pogodbe in zakona.
Drugače pa ne vem kje ti nabiraš znanje glede na neolikano izražanje do nekaterih tukaj.
Bumbar, seveda zaradi trajanja pogodbe. Vendar se velikokrat pogodbe tudi podaljšujejo, a ne? V tem kriznem času pa pač ne.
Pa ne ti meni pridigat o oliki na internetu, sploh pa ne na tem forumu.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Jaz sem šel prejšnjo soboto ven zvečer...malo sem se pogovarjal z varnostniki, taksisti in enim človekom, ki dela v restavraciji.
Taksisti so mi jamrali da se jim dosti pozna trenutno stanje...varnostnik je rekel da je manj ljudi zunaj in da manj spijejo. Kuhar mi je rekel da včasih so imeli gužvo ko so bile malice in je delal.
Opazil sem tudi da zunaj sploh ni bilo ljudi. Par turistov in nekaj malega ljudi. Zdaj ne vem ali je bilo to slučajno ali je stanje dejansko tako kritično?
Grem danes tudi ven v nočno življenje in bom videl ali je bil prejšnji teden zgolj naklučje ali je dejansko tako stanje...
Malo mi je grozno hkrati se pa vprašam ali so ljudje prej živeli preko svojih zmožnosti ali kaj je zdaj to?
Taksisti so mi jamrali da se jim dosti pozna trenutno stanje...varnostnik je rekel da je manj ljudi zunaj in da manj spijejo. Kuhar mi je rekel da včasih so imeli gužvo ko so bile malice in je delal.
Opazil sem tudi da zunaj sploh ni bilo ljudi. Par turistov in nekaj malega ljudi. Zdaj ne vem ali je bilo to slučajno ali je stanje dejansko tako kritično?
Grem danes tudi ven v nočno življenje in bom videl ali je bil prejšnji teden zgolj naklučje ali je dejansko tako stanje...
Malo mi je grozno hkrati se pa vprašam ali so ljudje prej živeli preko svojih zmožnosti ali kaj je zdaj to?
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mogoče malo OT, ampak če se mi pa kdo ne smili, so pa to nočni lokali v Ljubljani. Če bodo zaradi te krize malo razmislili o tem, koliko zaračunajo za pljunek viskija, ne bom imela nič proti.
Na tvoje vprašanje ti pa ne znam odgovorit, ker mi že prej ni bilo jasno, kako si ljudje lahko privoščijo žuranje v ljubljanskih klubih, ki cenovno dosegajo ali celo presegajo svoje večje in boljše brate in sestre v tujini
Na tvoje vprašanje ti pa ne znam odgovorit, ker mi že prej ni bilo jasno, kako si ljudje lahko privoščijo žuranje v ljubljanskih klubih, ki cenovno dosegajo ali celo presegajo svoje večje in boljše brate in sestre v tujini
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
miteq napisal/-a:matjazd napisal/-a:miteq napisal/-a:In logično, da se najprej odpusti zaposlene z določenim časom, saj je strošek veliko manjši, kot če odpustiš nekoga z nedoločenim časom zaposlitve.
Bumbar, seveda zaradi trajanja pogodbe. Vendar se velikokrat pogodbe tudi podaljšujejo, a ne? V tem kriznem času pa pač ne.
Pa ne ti meni pridigat o oliki na internetu, sploh pa ne na tem forumu.
A nisi še nikoli slišal, da je podaljševanje pogodb omejeno?
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jst delam v klicnem centru. In ko kličemo gor v prekmurje je grozno ; vsak drugi mi reče, da si trenutno ne more privoščit nič, da je ostal brez službe...in tkole se začneš pol zavedat kakšna je situacija.
Sploh si ne predstavljam kako bi blo pri nas če bi kdo od staršev , ali pa jaz ostal brez službe.
Sploh si ne predstavljam kako bi blo pri nas če bi kdo od staršev , ali pa jaz ostal brez službe.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
^^ Sej gor so bili že od nekdaj bolj bogi, ker jim nudijo manj delovnih mest kot npr. v Ljubljani. Kakšn teden nazaj sem poslušala eno oddajo o odpušanju delavcev v MS in mislim, da je ena cela družina ostala brez službe - oči, mami in 2 sina. To mora bit res grozno.
- zala123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
- Kraj: Kranj
Tudi jaz sem vidla tole 4 člansko družino po TVju, če je to ista, lahko da je tudi druga. Mora bit res kriza in se mi kar smilijo takšni, ki zakole nastradajo na račun drugih.
Sama se zaenkrat še ne spopadam z recesijo, ampak je potrebno kar potrkat, ker nikoli ne veš kaj še pride.
Sama se zaenkrat še ne spopadam z recesijo, ampak je potrebno kar potrkat, ker nikoli ne veš kaj še pride.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov