Recesija - kako se spopasti z njo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jaz sem nekako čudno neopredeljena glede recesije ... Je ne občutim, tudi v ožji in širši družini je, koliko vem, nihče ne. Razumem pa, da je mnogim hudo, sploh če so ostali brez službe. Ja no, očitno sistem, ki ga imamo, ne deluje.
V bistvu se še ne obremenjujem s tem, v kolikor pa bi me zadelo ali ko me bo zadelo, bom najverjetneje varčevala pri 'luksuzu', kateremu se lahko odpovem - drage čokoladice, pijačke po gostilnah, kakšne obleke, kulice , ne vem, take vsakdanje zadeve, s katerimi lahko mesečno, če se nabirajo, precej prišparaš.
V bistvu se še ne obremenjujem s tem, v kolikor pa bi me zadelo ali ko me bo zadelo, bom najverjetneje varčevala pri 'luksuzu', kateremu se lahko odpovem - drage čokoladice, pijačke po gostilnah, kakšne obleke, kulice , ne vem, take vsakdanje zadeve, s katerimi lahko mesečno, če se nabirajo, precej prišparaš.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
marypa napisal/-a:Tamarra* napisal/-a:Ne pazim na to, koliko zapravim za nakupe, kupujem tam, kjer sem doslej (zaenkrat).
Sicer pa je ta recesija za mene popoln idiotizem - če bi iz medijev za 3 mesece izbrisali vse novice, povezane z recesijo in podobnim, je najverjetneje več niti ne bi bilo
Kaj bluziš?
Mladim ljudem v tovarnah ne podaljšujejo delovne pogodbe in zato ostanejo brez služb;) in to ni nič al kaj.. Vi pa res živite al pri direktorskih starših al pa na marsu
ps: Lepo zate, da ne paziš koliko zapraviš za nakupe, nekateri ravno zaradi tega, ker so izgubili službo nimajo te sreče. velik sreče v lajfu, ko boš samostoječa
Točno tako. Me prav zanima, če bi ona toliko zapravila, če bi morala za denar pravzaprav delat.
- Black Kitty
Danes je STAT objavil, da je v zadnjem četrtletju 2008 gospodarska rast negativna in glede na to, kako kaže prve mesce 2009 smo že v recesiji, uradno bo, ko bo poročilo prvega četrtletja 2009.
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Black Kitty napisal/-a:Danes je STAT objavil, da je v zadnjem četrtletju 2008 gospodarska rast negativna in glede na to, kako kaže prve mesce 2009 smo že v recesiji, uradno bo, ko bo poročilo prvega četrtletja 2009.
Pr nas je blo dones u službi k da bi bli na sedmini Use tok depresivno in pogrebno...vsi v negotovosti al jutr bo plača al ne...?!
Nč dobrega se nam ne obeta...in izjave osebkov, da se jih kriza ne doatkne oz. da je use to en lari-fari...sej člouk ne ve kako bi komentiral take izjave...svetovno gospodarstvo tone, folk pa niti ne razmišlja ne kam nas use to lahko pripelje...aj, aj, aj...me zanima če bi use te pupe k majo zdej še dost dnarja od očitou in mamic takole govorile, če bi mele svojo plačo, s katero bi morale preživet čez mesec...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Točn tko. V naši firmi se nam tale recesija ful pozna. Naročila so nam ful padla in nč se ne ve, tud za en mesec naprej, kolk bo dela. Neki folka so že odpustil, šli smo na 36-urni delovnik, plače so nam zmanjšal za 10% , hotl so nas že dat v stečaj (no tle se je najdu en prasec, ki bi izkoristu recesijo, da bi se dnarja nabral) itd. Bog ve, kaj še bo.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Black Kitty napisal/-a:Danes je STAT objavil, da je v zadnjem četrtletju 2008 gospodarska rast negativna in glede na to, kako kaže prve mesce 2009 smo že v recesiji, uradno bo, ko bo poročilo prvega četrtletja 2009.
Točno tole sem hotela ravnokar napisat. No če pa ti podatki niso dovolj zgovorni, da bi razumeli, kakšna je in bo situacija, potem pa nekateri res živite v iluziji.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Mlade smrklje seveda ne bodo razumele kaj je to recesija.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
- Equilibrium
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2009
Slabo šele pride . Čeprav zaenkrat je v Sloveniji dobro v primerjavi z nekaterimi drugimi državami.
Tukaj je dobra definicija recesije:
http://www.financnislovar.com/recesija.html
Tako kot je ryu10kyu napisal, je trenutna težava slovenskega gospodarstva precej izvozno naravnana ekonomija. Upad izvoza bo težko nadomestit z domačo porabo. Države, ki bodo pri tem učinkovite bodo definitivno na boljšem.
Dokler je le recesija je super.
Tukaj je dobra definicija recesije:
http://www.financnislovar.com/recesija.html
Tako kot je ryu10kyu napisal, je trenutna težava slovenskega gospodarstva precej izvozno naravnana ekonomija. Upad izvoza bo težko nadomestit z domačo porabo. Države, ki bodo pri tem učinkovite bodo definitivno na boljšem.
Dokler je le recesija je super.
- mateja111
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 2. 2009
TLE NI NOBENE RECESIJE ! ! !
kaka recesija, dajte no....
Priporočam ogled dokumentarca: (ubistvu kr obvezno si poglejte!!!)
Zeitgeist I (vsebuje 3 dele)
Zeitgeist II Addendum
Pol vam bo mogoče kj jasno glede recesije in dogodkov po svetu, saj je vse načrtovano...
pozzz
Zeitgeist II Addendum
Pol vam bo mogoče kj jasno glede recesije in dogodkov po svetu, saj je vse načrtovano...
pozzz
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
mateja111 napisal/-a:TLE NI NOBENE RECESIJE ! ! !
Zeitgeist II Addendum
pozzz
Spet ena, ki misli, da je prijela boga za jajca, s tem, ko je gledala Zeitgeist.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
Enim je pa res fajn, da majo toliko denarja in zvez in vsega, da sploh ne opazijo, kako se nekaterim ruši vse skupaj!
I am not an enigma, just a contradiction!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
miteq napisal/-a:Mlade smrklje seveda ne bodo razumele kaj je to recesija.
Če mlade smrklje tega ne razumemo, pa nam ti razloži kaj več. Plus tega, si na forumu mladih smrkelj, ki po tvojem nimajo pojma o tem (in verjetno še čem drugem), torej tudi ti ne izpadeš nič kaj bolj razgledanega, če sodeluješ na takem forumu.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov