Opremljanje stanovanja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

smarcanka01
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a smarcanka01 » 27. Sep. 2009 19:10

Hvala za nasvete!

a pa bi bila morda še katera barva, ne rjava ali peščena, ki bi še vseeno pasala zraven???

ker me je pa že malo strah, da bo pa morda vse skupaj preveč rjavo-peščeno.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 28. Sep. 2009 11:04

smarcanka01 napisal/-a:Hvala za nasvete!

a pa bi bila morda še katera barva, ne rjava ali peščena, ki bi še vseeno pasala zraven???

ker me je pa že malo strah, da bo pa morda vse skupaj preveč rjavo-peščeno.

Jaz bi dala kakšno terakota ornažno, ne preveč živo, da malo popestri.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 28. Sep. 2009 13:43

tudi zelena zelo lepo poživi prostor in lepo paše k rjavi barvi (če želiš malo svežine). jaz mam eno steno v sobi tako res lepo travnato zeleno in je super (mam pa sicer svetlo rjavo pohištvo).

drugače pa ja, tudi oranža in rjava je lepa kombinacija! :wink:
smarcanka01
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smarcanka01 » 28. Sep. 2009 15:17

ja bi rada malo poživitve, ste me z to oranžno skor prepričale, sama prej še na oranžno pomisla nisem,... sicer bom pa še vprašale une dečkote ko barvo prodajajo, baje znajo fajn svetovat, tja ko grem po barvo,... ! če bo vse po sreči že danes! ;)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 28. Sep. 2009 15:42

http://www.jub.si/svetovalnica/barvni-n ... -prostoru/

to ti bo mogoče kej v pomoč. pomisli za kaj vse prostor uporabljaš in se na podlagi tega odločaj, da se ne boš pol neprijetno počutla v svoji sobi. baje bi morala na izbiro barve vplivat tudi tvoja osebnost. če si npr. zelo hiperaktivno oseba naj bi v poštev prišli bolj hladni odtenki (modra, zelena), ki pomirjajo in obratno.
smarcanka01
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a smarcanka01 » 28. Sep. 2009 17:30

no na koncu sem pa pristala na travniško zeleni, upam, da bo vse skupi vredu izpadlo,... jutri začnem barvat, pa bomo videli,...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 28. Sep. 2009 17:47

floribunda napisal/-a:http://www.jub.si/svetovalnica/barvni-navdih/teorija/psihologija-barv-in-barve-v-prostoru/

to ti bo mogoče kej v pomoč. pomisli za kaj vse prostor uporabljaš in se na podlagi tega odločaj, da se ne boš pol neprijetno počutla v svoji sobi. baje bi morala na izbiro barve vplivat tudi tvoja osebnost. če si npr. zelo hiperaktivno oseba naj bi v poštev prišli bolj hladni odtenki (modra, zelena), ki pomirjajo in obratno.

zanimivo. nisem hiperaktivna pa bi rekla, da sem zdaj, ko mam eno sobo eno steno travnato zeleno in drugo sobo eno steno temno modro, dosti bolje razpoložena, kot prej, ko sem mela pa vse stene neko oranžno rumeno kombinacijo. :)
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 29. Sep. 2009 9:30

Hej, bom kartle vprašala, ker vidim da dajete super nasvete glede barve sobe :
Nameravam prebarvat stene v svoji sobi ampak ne vem kakšne barve naj dam glede na ostalo opremo. Mam pa belo postlo in prav tko bele omare, s tem, da mam pri omarah na vrhu in spodaj rob 5 cm vijolčne barve.
Zdj mam sobo roza barve, ampak se to barvo komaj kaj opazi, pa še neko čudno barvo mam, ki se kar lušči s sten.
Lih vijolčne pa tud nebi mela..
mate kakšen predlog?
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 29. Sep. 2009 9:54

Midva imava kuhinjo zeleno barvo, kombinirana je z rjavim pohištvom in pride prov fajn vse skp.
Tudi v novem stanovanju imava namen uporabit barve pri barvanju sten :wink:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 29. Sep. 2009 10:21

Shimmie_ napisal/-a:Hej, bom kartle vprašala, ker vidim da dajete super nasvete glede barve sobe :
Nameravam prebarvat stene v svoji sobi ampak ne vem kakšne barve naj dam glede na ostalo opremo. Mam pa belo postlo in prav tko bele omare, s tem, da mam pri omarah na vrhu in spodaj rob 5 cm vijolčne barve.
Zdj mam sobo roza barve, ampak se to barvo komaj kaj opazi, pa še neko čudno barvo mam, ki se kar lušči s sten.
Lih vijolčne pa tud nebi mela..
mate kakšen predlog?

vijolična je po mojem mnenju kar težka barva za kombinirati. sicer ma moja sestra tudi vijolično steno v sobi, in pride prav lepo, ampak glede na to, da je ti nočeš... na pamet mi pade siva barva (glede na to, da imaš belo pohištvo, sobe nebi smelo preveč zmračiti). mogoče dodaš kakšni vijolični vzorec, ni pa nujno.
če pa je tista vijolična na omari minimalno opazna, pa lahko uporabljaš vse barve. :wink:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 29. Sep. 2009 10:27

lahko si privoščiš kako lepo rumeno, zeleno, turkizno. svašta!

sive sobe js ravno ne bi mela, ampak to je čisto moja osebna preferenca.
ališa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ališa » 29. Sep. 2009 10:32

red_rose napisal/-a:
mateja79 napisal/-a: Dobrodošle vse koristne informacije, izkušnje in predlogi.

en predlog: ne se bat barv. cim bolj barvne stene! ustvarijo zelo prijetno atmosfero v stanovanju. ne se jih bat. mi ko smo zgradil hiso smo dal v vse sobe nekaksne zlooo nezne barve. potem pa smo par let nazaj vse prebarvali z zivimi toni, bolj mocnimi barvami in je super. vecina se boji kako bi nekaj prislo na steni...

barve :flower:

SlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlika

seveda ce ti je vsec tak stil. mi sicer nimamo stila podobnega nicemur na zgornjih slikah, dosti bolj umirjeno, pa ne tako zive barve - ampak vseeno mocne. in ful dobro pride.

jooojjj :) res najlepše slikce :) :razz: čist navdušena! tko bi si tud jst uredila :biggthumpup: ... res najlepš mi je če je full barv v stanovanju in pohištvo čim bolj pisano! moje želja v bodočnosti met takšno stanovanje
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 29. Sep. 2009 10:33

Sj maš lahko bele stene pa daš obrobe vijolčne,men bi blo to full všeč...Sam okol po robovih take trakove vijolične barve,pa lahko v kotih tko kakšne vzorčke.... :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 29. Sep. 2009 11:38

To z vijolčnimi obrobami sploh ni tok slaba ideja. Rumeno bi full dala, ker mi je res zakon barva,sam nevem kk bi to izpadl skp z vijolčno :) Bom še malprespala tole, pa se enkrat dokončno odločla.
Pa hvala za nasvete punce :oops:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 29. Sep. 2009 11:45

Shimmie_ napisal/-a:To z vijolčnimi obrobami sploh ni tok slaba ideja. Rumeno bi full dala, ker mi je res zakon barva,sam nevem kk bi to izpadl skp z vijolčno :) Bom še malprespala tole, pa se enkrat dokončno odločla.
Pa hvala za nasvete punce :oops:

sem ravno želela še napisati, da sta močna rumena in vijolična ful lepa kombinacija :)
drugače tudi obrobe pridejo v poštev, samo a ni potem vse nekam preveč belo z vijoličnimi črtami?

floribunda: meni pa recimo zelena in vijolična ne gresta skupaj. turkizna pa že, ja! :)

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov