Opremljanje stanovanja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 21. Sep. 2009 17:56

floribunda napisal/-a:bog ne daj da žlico na pultu pustiš, ker gre cela kompozicija v franže!

:lach:

Jaz imam podoben občutek, ja. Meni tako opremljene hiše sicer delujejo zelo lepo in elegantno, ne pa tudi domače in toplo. Sem tudi za kakšne okrogline in tople barve v hiši, ne sami nevtrali in ostre linije.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 21. Sep. 2009 18:27

Men osebno je pa tale kuhinja fuuul všeč, ampak kaj k mi je cena took anti :D (Je bla ljubezen na prvi pogled :rofl:)

http://www.gorenje-no.si/si/kuhinje_gorenje/modern/delta_multicolor
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Sep. 2009 18:36

floribunda napisal/-a:tako bajto morš met non stop pospravljeno. bog ne daj da žlico na pultu pustiš, ker gre cela kompozicija v franže!

ja mi smo bli pred par mesci na poroki od enih dveh k mata ful fancy cist moderno minimalisticno opremleno hiso, in sta za poroko dobila ogromno nekih reci za na polico postavt, pa kej lesenga, pa tako, in je rekla zenska da prav nima kam druga za dat kot v klet :lach: nicesar ne more na polico v dnevni sobi postavit recimo :D to je res mal huda...stanovanje more bit nekak uravnotezeno med to minimalisticno estetiko (seveda po okusu) in pa hkrati prakticno in z nekim prijetnim, domacim ambientom v stavbi...meni je tak najbolj vsec.

TOM-Lady wauu... nora je - no razn js ne bi v zeleni barvi :D pa obvezno velik kuhinjski pult na sredini (tak k ga majo v filmih vedno, recimo pr seven heaven :D ). ker je obup odkar sm se ful vrgla v kuhanje mi po vseh teh navadnih pultih zmanjka prostora :tot: v glavnem, hocem met OGROMNO kuhinjo :twisted:

kej u tem stilu, ampak ne takih temnih barv. pac glede razporeditve in dosti, dosti prostora za pripravljanje hrane :D

Slika
(stane pa verjetn tok k eno stanovanje :lach: )
Zadnjič spremenil red_rose, dne 21. Sep. 2009 18:40, skupaj popravljeno 1 krat.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 21. Sep. 2009 18:40

red_rose -> dobra je ja,(predvsem mi je padla v oči zaradi barve in ploščic :D )ampak tudi mene je zmotilo (poleg cene seveda), to da nima otoka. Sama namreč prav tako iščem (oziroma zaenkrat še gledam) kuhinje z otokom (seven heaven to ja :D ), in na sredini tistega otoka en štedilnik ter eno tako ogromno napo. :) mmmm to je zame ja
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 21. Sep. 2009 19:02

floribunda napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:^ja, se mi zdi, da je zdaj vsem nekako všeč ta minimalizem in grobe, ravne linije. v bistvu če opremljaš danes stanovanje, imaš na izbiro tak stil ali pa tisti 'srednjeveški' (ki pa meni nekak ni, čeprav je tako stanovanje lahko dooosti dražje od modernega).

aja, drugače pa redno berem tale blog
veliko lepih eksteriorjev, interiorjev in idej za opremljanje stanovanja. posebej mi je všeč kategorija 'dream homes'.
:)

E

meni se ta minimalistična stanovanja (čeprav to na slikah niti niso minimalistična stanovanja ne zdijo ravno prijetno bivalno okolje. sicer zelo všečni prostori, ki pa mi delujejo kot en razstavni salon. tako bajto morš met non stop pospravljeno. bog ne daj da žlico na pultu pustiš, ker gre cela kompozicija v franže!

Hahaha :lol:
Jaz se strinjam, prav minimalizem mi ni všeč plus, da ne maram preveč grobih in ostrih linij. Bolj prijetno mi je, če je vsaj kje kaj zaobljeno (pa še štor sem in pol mam manj modric).
Sem mnenja, da si moraš praktično opremit stanovanje...sploh kuhinjo - če seveda kuhaš veliko oz. skoraj vsak dan. Veliko teh kuhinj je potem tako postavljenih, da je ful nepraktično...recimo omarica za začimbe čisto na drugem koncu ali pa korito čisto stran od štedilnika, pol pa pejt odcejat makarone brez večjih težav :D
Na splošno mi sterilna stanovanja niso všeč, pr meni je bolj po domače, noben se ne boji usest na kavč pa dat nog gor, ker najbolj bolano mi pa je imet kavč za 6000€ pa ga potem par let pustu v polivinilu, da se ne bo kej polil.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 21. Sep. 2009 19:46

Meni so tudi blazno postale všeč kuhinje z otočkom. S to razliko, da nočem ne štedilnika ne pomivalnega korita na otočku, ker oboje samo šprica. Rada bi čisto enostaven pult, če se na eni strani nadaljuje v šank pa še bolje. Eno popolno sem pred časom videla v eni od SLO trgovin, ampak je bila čisto drugačen stil, kot bi ga želela jaz. No ja... Preden bom imela sploh kuhinjo kam postavit, bodo tudi kako tako menda naredil.

Slika

Takale postavitev mi je recimo všeč.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Sep. 2009 20:28

red_rose napisal/-a:ja mi smo bli pred par mesci na poroki od enih dveh k mata ful fancy cist moderno minimalisticno opremleno hiso, in sta za poroko dobila ogromno nekih reci za na polico postavt, pa kej lesenga, pa tako, in je rekla zenska da prav nima kam druga za dat kot v klet :lach: nicesar ne more na polico v dnevni sobi postavit recimo :D

Če se lahko v tole zapičim, zato je pa najbolj pametno kuverto dat za darilo, ne pa da se mladoporočence zasuje z lovilci prahu, s katerimi si nimata kaj pomagat, pa še ne sedejo jima v stanovanje, ki si ga imata čisto vso pravico po lastnih željah opremit.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 21. Sep. 2009 20:59

Jaz tudi ne prenesem nobenih ""okraskov"" ki to niso. In nabiralce prahu brez slabe vesti vržem v kako omaro :P
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 21. Sep. 2009 22:02

Najbolj 'bizarna' hiša v kateri sem bila:
Minimalizem, na hard. Vse stene bele, po tleh bel epoksi, ni sob, le 4 medetaže (levo desno), vsaka deluje kot 'ena soba'. Zgornja je kopalnice, ki sploh nima vrat (spet vse belo, zraven je pa do stropa segajoča bela omara čez celo steno, brez klukic, morš nogo spodi zahaklat in odpret.
Naslednja etažaje kuhinja, isti princip omar, cela stena, sploh ne opaziš, da so omare. Na sredi je bel otok s koritom (korito je seveda 'del' otoka, izdolbljeno, belo). Ob otoku par belih barskih stolčkov.
Potem je pašespodnja etaža, 'dnevna soba', v kateri je samo kavč. Aja, pa wc in tuš (?!). Ne vem, najbolj neosebna in nefunkcionalna hiša ever. Sej je kul za par urc,sam živet si pa sploh ne rpedstavljam tam. Je pa fajn za učit se.

Js mam rada stvari. Veliko stvari. Da si mam na čem oči spočit. Pa da mi prostor deluje 'udoben in topel'. Topli materiali, ne preveč pospravljeno, tko, za v dekco zavit se.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 21. Sep. 2009 22:38

sej jaz mam tud rada, da je veliko predmetov, da je prostor zapolnjen in da dejansko deluje kot stanovanje in ne kot samica oz celica v zaporu :D ... Pa če ej preveč pospravljeno, se sploh ne počutim domače, ker pri meni vlada ustvarjalni kaos. :D
Sam ni mi jasno kam naj npr postavim živo oranžnega plastičnega slona višine 1m, ker kjerkoli bo postavljen, bo v napoto.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 22. Sep. 2009 6:11

ja, itak do so ta stanovanja (recimo primer moje slike) samo za gledati. zato pa ponavadi pravijo, da naj bodo slike samo za zgled in idejo. da je potrebno v stanovanje vnesti tudi nekaj svojega, da zgleda domače. zato jaz nikoli nebi opremljala stanovanja do potankosti enako,kot je recimo na sliki, ali pa kot ima nekdo drug.
se strinjam drugače s floribundo. drugi problem pa so majhni otroci, ki puščajo povsod svoje odtise, pavkajo ipd.
take slike so zame bolj za 'dušo'. dom je pa potem čisto drugačen, kar je pa čisto pravilno. :wink:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 22. Sep. 2009 6:19

jullia_ napisal/-a:
red_rose napisal/-a:ja mi smo bli pred par mesci na poroki od enih dveh k mata ful fancy cist moderno minimalisticno opremleno hiso, in sta za poroko dobila ogromno nekih reci za na polico postavt, pa kej lesenga, pa tako, in je rekla zenska da prav nima kam druga za dat kot v klet :lach: nicesar ne more na polico v dnevni sobi postavit recimo :D

Če se lahko v tole zapičim, zato je pa najbolj pametno kuverto dat za darilo, ne pa da se mladoporočence zasuje z lovilci prahu, s katerimi si nimata kaj pomagat, pa še ne sedejo jima v stanovanje, ki si ga imata čisto vso pravico po lastnih željah opremit.

tudi pri nas se večinoma nosijo kuverte na poroko. nekako istaljena praksa, saj denar vedno prav pride, razne posode, krožniki ipd. tega pa je vedno preveč. bognedaj, da res vsak prinese kakšen okrasek za dom. :?
sicer pa sem doživela že tudi, da je par pri vabilu na poroko na vabilo napisal pesem in je v njej bilo nekaj v stilu, da imata že opremljeno stanovanje, in da zdaj pač bolj rabita denar (to se je nekak rimalo). :)

glede kuhinj: danes so večinoma vse že z otokom. tudi jaz bi mela tako in tudi jaz bi imela ogromno. :)
aja p.s. kakšne so neke primerne cene za kuhinje? doma slučajno kupujemo novo in sem večraj vidla za 20k (nič posebej velika, je pa imela otok). a to so vse tako, ker meni se 20k za eno kuhinjo ne zdi tako malo, no. :?
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 22. Sep. 2009 7:44

Moja prijateljica in njen fant bosta dala zdaj za kuhinjo 9.000 eur. Ena druga prej je dala pa 6.000 s tem, da prva ima zraven tudi belo tehniko, druga jo ni imela.
Drugače pa tudi meni niso všeč tele ravne linije in ostri robovi kot jih ima sodobno pohištvo.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 22. Sep. 2009 7:57

No 20k je pa kr malo fejst veliko za kuhinjo (Kaj je zlata :D ali sama kuha :P )

Midva sva malo informativno gledala, in kuker sva si do zdaj uspela ogledat ter se pozanimat, mislim da bi tam za cca. 5.000 - 6.000€ (kakših 500€-1000 € gor/dol) dobila kr fajn kuhinjo. (Govorim zase, za svojo dušo oz.zadovoljstvo). Je pa seveda cena odvisna od materialov, kakovosti in drugih dejavnikov.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 22. Sep. 2009 9:43

TOM-Lady napisal/-a:Men osebno je pa tale kuhinja fuuul všeč, ampak kaj k mi je cena took anti :D (Je bla ljubezen na prvi pogled :rofl:)

http://www.gorenje-no.si/si/kuhinje_gorenje/modern/delta_multicolor

hehe tole kuhno mata od mojga brat in njegova punca...edin hladilnik ni ora ito, ampak je tale retro varianta

midva mava tud kuhinjo z otočkom oz. šankom, na njem je na sredini kuhalna plošča in nad njo napa...kljub temu, da je ful mal prostora za kuhno, sva tko skombinirala, da pride otoček, pa četud zmanjka placa za kej druzga :D bla je pa 7.000€ in je kombinacija vanilije in rdeče

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov