Opremljanje stanovanja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 20. Sep. 2009 22:11

Jas sem tako slišala in tudi zgodilo se nam je isto. Se skoz kvari :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 20. Sep. 2009 22:51

Pralni in sušilni stroj tudi jaz priporočam vsako zase.

Drugače si je pa kolegica zdaj opremila stanovanje skupaj s fantom. Dala pa sta za kopalnico 3.000, za spalnico 2.000 in za kuhinjo (skupaj z belo tehniko) 9.000.
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a luncca » 21. Sep. 2009 6:48

sama v enosobnem stanovanju nimam kam dat in pralnga in sušilnega stroja, sedaj imam pralenga v kopalnici, ampak je ta tako mejhna, da je že ta čez pol kopalnice. Cune sušim na balkonu, sem si kupila stojalo, sedaj ko je malo bolj hladno kar v spalnici, samo je res v napoto... Nažalost druge izbire kot oboje skupaj nimam. Sema pa slišala, da se kvarijo predvsem zato, ker če imamo recimo opcijo da perejo 8 kg, sušijo pa 6, ljudje dajo pa 8-8... Midva itak nikol nimava tok cunj, tako, da to sploh ni panike....
Bova dala pa kr mal več, da bo res kvaliteten...
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 21. Sep. 2009 8:12

Če nimaš druge opcije potem ne gre. Pač če bi imela prostor. Dobiš pa sedaj tudi bolj majhne pralne stroje s katerimi opereš skoraj enako količino perila kot z večjimi.
Kombinirani se pomoje rajše pokvarijo, ker imajo pač več funkcij, kar je logično. In če se pokvari sušilni, potem je avtomatično pokvarjen še pralni. Zato odsvetujemo.
Kako pa komu bolj prostorko odgovarja je pa seveda druga zgodba.
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 21. Sep. 2009 10:14

Mi2 sva pa v Lesnini kupila kavč pa dva foteljčka za dnevno sobo,posteljo,mizico za dnevno in sva dala tm 800€ za vse skupaj tm dol v Diskontu...Zavese sva mela že not hvala bogu,pribor pa mal loncev za začetek nama je dala mama njegova,pa krpe za čistit pa vilede,...Edin čistila sm šla sama kupt :D Aja pa da ne pozabm LCD tv sva šla pa v Tehnomarket(Tuš BTC) kupt na obroke,biu je pa 500€ 82 cm heheheeheh :D za moje grozljivke pa za njegove tekme :cool:
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Sep. 2009 13:31

midva bova tudi počasi začela opremljat 'stanovanje'. hodila sva gledat pohištvo v il ambienti, kjer sva si ogledala pohištvo za dnevno sobo za 600€. sicer je bilo glede na ostalo, ki je stalo vsaj enkrat več, tole zelo ugodno, ampak potem sem bila še v lesnino, kjer imajo recimo razstavne eksponate tudi po 200€.
sicer bova pa šla gledat pohištvo tudi v ikeo (in ostale dodatke), kjer je zelo ugodno.
ker bo tole le začasno (ker jaz ne želim živeti pri njegovih starših in tudi on želi samostojno življenje), ne bova kupovala nekega dragega pohištva, ampak nekaj čisto poceni in preprosto, ker če se bova preselila po parih letih, pohištvo nebo šlo z nama.

je pa zelo odvisno, kje kupuješ in na kakšen rok. če se kupuje za daljši rok (recimo 10 ali 20 let) se splača kupiti malo dražje pohištvo, saj se nakup pogosto obrestuje.

pa tudi glede barv se strinjam z red_rose. barve znajo dobro poživiti prostor in celoto naredijo popolnoma drugačno! :wink:
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Sep. 2009 13:45

^jap. to je to, kar želim jaz v svoji hiši! :)
ampak tole vse skupaj sploh ni tako poceni :?

sicer mam pa že prav eno mapo z ful ful slikami, kako bo/bi zgledalo moje stqanovanje! :) (in ja, manj je več. in rjava barva)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Sep. 2009 13:47

^^ Js bi rada to tvojo mapo slikc vidla :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 21. Sep. 2009 14:06

matejka** napisal/-a:
luncca napisal/-a:
- ramislita kje bosta sušila cune, midva sedaj kupujeva pralno-sušilni stroj, do sedaj sem na balkonu sušila, samo bolj ko je hladno, težje bo

Pralno sušilni stroj je drek. To se kvari uh... pa še če se ti sušilec recimo pokvari, nimaš niti za prati kje. Tako da ne priporočam. boljš da vsakiga posebe kupiš če maš dnar.

Imamo pa doma takiga in eh. sušilec ne dela vreji, skoz mormo neke stiskat da sploh suši kaj...

To je pa po moje čis odvisn katerga imaš. jaz mam svojga že več kot 3 leta pa ni blo še čist nič narobe niti enkrat. Kar naprej perem in sušim v njem, kupljen je bil v akciji tko, da je bil komaj kej dražji kt navaden pralni stroj itd. Jaz sm ful zadovoljna in ga ne bi zamenjala.

Drgač pa na začetku k sm se selila sm kupla pralno-sušilni stroj, štedilnik pa hladilnik...zdj nameravam še pomivalni stroj počas.
Glede na to, da so majhni prostori se ne morm tok zmišljevat z barvami, je pa v dnevni sobi ena soba rumena ostale so pa bele, neki podobnga bom naredila tud v spalnici, ko bom barvala.
Kavč je iz Lesnine (ne priporočam, res je bil poceni ampak ni snemljiva prevleka tud kao ne priporočajo dat čisti prevleke ker bi se lohk skrčla tko da mam jaz zdj čez še eno prevleko, ker je svetel in se takoj umaže), omare so vse iz Ikee razen kar je blo v kuhinji že notri. Miza kuhinjska in tista v dnevni je iz Ikee (ta pred kavčem je stala 10€), preproga je iz Ikee, kozarci so iz Ikee...edino nad čemer sm iz Ikee razočarana je ponev, res je bla poceni ampak tud tega ni vredna ker skor nč ne prevaja toplote in da spečeš eno palačinko postaviš doktorat.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Sep. 2009 15:49

*mala* in buubbika: teh slikic je ogromno, zato enih par sem gor. tole so samo ideje, ki jih imam, kako urediti stanovanje. sicer tule zgleda vse ful lepo in seveda ogromno. itak bi tudi jaz rada imela ogromno hišo, ampak bomo videli, kakšne bodo finančne zmožnosti :)
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 21. Sep. 2009 17:00

gaby_ nekaj slikic mi je znanih :wink: (tudi sama namreč delam zbirko idej za opremo stanovanja) Imamo kar podoben okus,moram rečt
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Sep. 2009 17:12

^ja, se mi zdi, da je zdaj vsem nekako všeč ta minimalizem in grobe, ravne linije. v bistvu če opremljaš danes stanovanje, imaš na izbiro tak stil ali pa tisti 'srednjeveški' (ki pa meni nekak ni, čeprav je tako stanovanje lahko dooosti dražje od modernega).

aja, drugače pa redno berem tale blog
veliko lepih eksteriorjev, interiorjev in idej za opremljanje stanovanja. posebej mi je všeč kategorija 'dream homes'.
:)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Sep. 2009 17:39

buubbika napisal/-a:Js bi mela tak univerzaln stil, ne preveč barv pa predvsem moderno.
Nekaj takega, kot je v tej galeriji - KLIK. WC školjka mi je svetovna! :P
Najbolj pa si želim bele barve v kombinaciji z 1 drugo barvo, prevladovalo pa bi/bo pravilo; manj je več.

eeemmm...tu v tej galeriji je vso pohištvo dizajnersko. samo ena una micena lucka na stropu v kuhnji stane 200-300€.

good luck with that :wink:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Sep. 2009 17:42

gaby_ napisal/-a:^ja, se mi zdi, da je zdaj vsem nekako všeč ta minimalizem in grobe, ravne linije. v bistvu če opremljaš danes stanovanje, imaš na izbiro tak stil ali pa tisti 'srednjeveški' (ki pa meni nekak ni, čeprav je tako stanovanje lahko dooosti dražje od modernega).

aja, drugače pa redno berem tale blog
veliko lepih eksteriorjev, interiorjev in idej za opremljanje stanovanja. posebej mi je všeč kategorija 'dream homes'.
:)

E

meni se ta minimalistična stanovanja (čeprav to na slikah niti niso minimalistična stanovanja ne zdijo ravno prijetno bivalno okolje. sicer zelo všečni prostori, ki pa mi delujejo kot en razstavni salon. tako bajto morš met non stop pospravljeno. bog ne daj da žlico na pultu pustiš, ker gre cela kompozicija v franže!
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 21. Sep. 2009 17:46

red_rose napisal/-a:
mateja79 napisal/-a: Dobrodošle vse koristne informacije, izkušnje in predlogi.

Slika

Ta je neverjetno lepa :D :love:
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov