Opremljanje stanovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Ja to je res, če nažigaš talno gretje pa ogrevaš prostor samo s tem. Pri nas mamo talno gretje povsod razen v spalnicah, ampak je naštiman na 22 stopinj C. Kot dodatno ogrevanje pa uporabljamo radiatorje pa kamin (kar itak ogreva obe dnevni sobi pa kuhinjo, ker prostori niso ločeni med sabo z vrati, ampak imamo narejene samo prehode). Tko da talno gretje v bistvu ploščice ogreje samo tok, da niso mrzle. S tem pa ne povečuješ možnosti za krčne žile...
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Hej.. Jst sm se pa odločla, da bom sobo prenovila, ko bo začel še mal denarja pritekat..
Pa se še odločam glede barve. Zdej so stene svetlo vijolčne, pohištvo pa bukev-srebrna... Kakšna bi pasala? Razmišljam tut v kombinaciji dveh barv, mati navija za sivo med drugim.
Pa še: Ena stena je mal počečkana (s tempera barvami in flumastri), kako bi se dal to prebarvat?
+ letvice ob parketu spodaj (kjer se stikata stena in tla) so tut pobarvane z vijolčno, ker je mati ob prejšnjem pleskanju kr vse počez barvala. A se da to kako stran?
Pa se še odločam glede barve. Zdej so stene svetlo vijolčne, pohištvo pa bukev-srebrna... Kakšna bi pasala? Razmišljam tut v kombinaciji dveh barv, mati navija za sivo med drugim.
Pa še: Ena stena je mal počečkana (s tempera barvami in flumastri), kako bi se dal to prebarvat?
+ letvice ob parketu spodaj (kjer se stikata stena in tla) so tut pobarvane z vijolčno, ker je mati ob prejšnjem pleskanju kr vse počez barvala. A se da to kako stran?
- galathea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Sončk, poskusi najprej z jupolom, da sama vidiš, koliko ti sploh prekriva (v trgovini vprašaj za najbolj prekrivnega). Če bo šlo, si na konju. Če pa ne, bo potrebno brušenje sten.
Glede barve priporočam belo. Poživiš jo lahko s kako okrasno nalepko, vazico na polički, itd. Živih barv se hitro naveličaš, prekriješ pa izjemno težko. Mogoče bi poskusila najprej res z belo in potem dopolnila s kakšnim barvnim detajlom-npr. črto.
Glede barve priporočam belo. Poživiš jo lahko s kako okrasno nalepko, vazico na polički, itd. Živih barv se hitro naveličaš, prekriješ pa izjemno težko. Mogoče bi poskusila najprej res z belo in potem dopolnila s kakšnim barvnim detajlom-npr. črto.
Zivljenje je lepo...
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
s čim bi lahko pluto pobarvala?
v kopalnici mam namreč postavljeno tablo z plute, potem pa gor obešne uhane (ideja iz tega foruma). tabla je rjave barve in sploh ne zgleda v moji kopalnici, ki je vijolično-bele-sive barve.
hvala za odg.
v kopalnici mam namreč postavljeno tablo z plute, potem pa gor obešne uhane (ideja iz tega foruma). tabla je rjave barve in sploh ne zgleda v moji kopalnici, ki je vijolično-bele-sive barve.
hvala za odg.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
http://nakup.merkur.si/nasveti-namig.as ... QAENHJA83T
tu je nekaj o barvanju plute. najbrz bi slo tako. izbereš pač poljubno barvo laka.
tu je nekaj o barvanju plute. najbrz bi slo tako. izbereš pač poljubno barvo laka.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
Tukaj se pa čimbolj razpišite tisti, ki si sedaj opremljate stanovanje. S fantom si bova počasi pri njemu začela opremljati stanovanje v zgornjem štuku. Dobrodošle vse koristne informacije, izkušnje in predlogi. Predvsem pa me zanima kakšne so kaj cene, oz. koliko ste porabili za opremo prostorov (kuhinja, kopalnica, dnevna soba, spalnica). Zelo dobrodošla tudi kakšna fotografija
- luncca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2009
Midva sva letos opremila enosobno stanovanje, vse razen kuhinje, ki je bila že notri...
- posodo in ves pribor se res spalača skočit v Ikeo..midva sva za 350 € dobila skoraj vse za kuhinjo in ostalo, vse je po 1 €, teh stvari se pa nabere, recimo veš kako težko je dobit pameten mečkalec krompirja (nevem kako se mu reče....za pire krompir)
- v Ikei sva tudi kupila pojsteljo, ki se lahko sestavi v kavč za 300 €..pač nimava veliko prostora in sva mislila kupiti kavč ki se raztegne, tukaj sva pa dobila pojsteljo, kjer daš lahko dormeo gor(veliko bolj udobno), ko pa kdo pride vržeš en jogi na drugega in imaš kavč....
- omare sva kupila v Dipotu, pač pri nama bo veliko selitev in se nama ni splačalo kupovati drago opremo, ker to ne moreš sestavljati in raztavljati, cele ne moreš nositi okoli, tako, da sva iskala najcenejšo varianto...splača se pogledat tudi za kkšne druge malenkosti, res e ceneje kot drugje..recimo omaro za čevlje sva dobila za 80 €
- ramislita kje bosta sušila cune, midva sedaj kupujeva pralno-sušilni stroj, do sedaj sem na balkonu sušila, samo bolj ko je hladno, težje bo
- čim prejs i kupi vsa čistila, krpe, rokavice..te zadeve prov hitro rabiš, sama sem čisto pozabila na to, hvala bogu za mami...ko se selip moraš vsako stvar spucati, obrisati in brez vsega pri sebi je malo smotano , letati po vsako stvar v trgovino...
- jao teh malnkosti je ogromno, js sm še dva mesca skoraj vsak vikend letela v trgovino po recimo pekač, potem sem enkrat torto pekla in ugotovila, da nimam nič doma, ...
- posodo in ves pribor se res spalača skočit v Ikeo..midva sva za 350 € dobila skoraj vse za kuhinjo in ostalo, vse je po 1 €, teh stvari se pa nabere, recimo veš kako težko je dobit pameten mečkalec krompirja (nevem kako se mu reče....za pire krompir)
- v Ikei sva tudi kupila pojsteljo, ki se lahko sestavi v kavč za 300 €..pač nimava veliko prostora in sva mislila kupiti kavč ki se raztegne, tukaj sva pa dobila pojsteljo, kjer daš lahko dormeo gor(veliko bolj udobno), ko pa kdo pride vržeš en jogi na drugega in imaš kavč....
- omare sva kupila v Dipotu, pač pri nama bo veliko selitev in se nama ni splačalo kupovati drago opremo, ker to ne moreš sestavljati in raztavljati, cele ne moreš nositi okoli, tako, da sva iskala najcenejšo varianto...splača se pogledat tudi za kkšne druge malenkosti, res e ceneje kot drugje..recimo omaro za čevlje sva dobila za 80 €
- ramislita kje bosta sušila cune, midva sedaj kupujeva pralno-sušilni stroj, do sedaj sem na balkonu sušila, samo bolj ko je hladno, težje bo
- čim prejs i kupi vsa čistila, krpe, rokavice..te zadeve prov hitro rabiš, sama sem čisto pozabila na to, hvala bogu za mami...ko se selip moraš vsako stvar spucati, obrisati in brez vsega pri sebi je malo smotano , letati po vsako stvar v trgovino...
- jao teh malnkosti je ogromno, js sm še dva mesca skoraj vsak vikend letela v trgovino po recimo pekač, potem sem enkrat torto pekla in ugotovila, da nimam nič doma, ...
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
To je čist odvisno v katero trgovino se odpraviš po določen kos pohištva oziroma določeno stvar.
Odvisno je od samih materialov, kvalitete itd. Tak da ne moreš sklepat, če je nekdo opremil kopalnico za 1500-2000€, da jo boš ti tudi. Čist odvisno od okusa, zahtev in materialov, kot sem že omenila. Pa odvisno od tega, ali greš ti v Ikeo, ali Dipota ali Harvey Normana. Lahko ti kvečjemu vsaka izmed nas pove, kje je določen kos pohištva oziroma dol. stvari kupila, in kolikšna je cena, ne moreš pa ti splošno govorit, ker se cene zelo razlikujejo.
Odvisno je od samih materialov, kvalitete itd. Tak da ne moreš sklepat, če je nekdo opremil kopalnico za 1500-2000€, da jo boš ti tudi. Čist odvisno od okusa, zahtev in materialov, kot sem že omenila. Pa odvisno od tega, ali greš ti v Ikeo, ali Dipota ali Harvey Normana. Lahko ti kvečjemu vsaka izmed nas pove, kje je določen kos pohištva oziroma dol. stvari kupila, in kolikšna je cena, ne moreš pa ti splošno govorit, ker se cene zelo razlikujejo.
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
Mi2 sva pa si nardila nek seznam...ko bova živela skupaj koliko kaj naju bo prišlo vse skupaj (za kopalnico, kuhinjo, dnevno in spalnico) vendar sva gledala malo bolj dražje stvari... recimo pribor v merkurju za nekje 200€ (ampak je v njem vse po 8 žlic, vilic...) pralni stroj od LG ki ma garancijo 10 let nekje 600-700€ in takšne stvari sama mislim met nekaj let, ne pa da jih po 2h letih lahko zamenjam...kuhinje pa moram rečt da jih majo v PANLES ful lepe, isto kot svea ali pa kdo drugi in majo kr poceni - tudi odvisno od modela. Drgače pa se ti splača na različnih mestih pogledat za iste stvari, ker vrjamem da majo nekje dražje vendar najdeš še kje bol poceni.
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
midva sva pa vse kupila v Harvey Normanu, neke stvari so mogoče malo dražje, ampak se da dobit v Celju je bila glih konec avgusta otvoritev, pa so ble akcijske cene. Kupila sva res fuuull dobr jogi za dobrih 500, na kar sva zelo ponosna se lepše spi!
na kuhinjo sva morala počakat mesec pa pol, amapk je res lepa dala sva dobrih 1500, kar je kr poceni LCD ker brez tega je reku da se ne bo vseliu fantje! garderobna omara, omara za cevlje, dnevni regal, miza, 4 stoli, miza za racunalnik, pisarnisko stol, mizica in dva zlozljiva stola za na balkon, komoda, usnjen trosed. kopalnico pa so starsi kupili.
dost sva tud gledala da so stavri v tonih, pasejo med sabo. spalnica pa dnevna sta v temno rjavi barvi z svetlimi dodatki, taki zlato/srebrni ce si znate predstavljat (sej vem sliš se kičasto sam ni, res so lepi). Kuhinja je v barvi češnje z modrimi dodatki, modri prticki, vzorci na kroznikih, vaza pa take stvari.
kopalnica je pa men osebno najlepša taka svetlo zelena je v kombinaciji z fulful svetlo rumeno, k zgleda skor bela ooohhh i love it !
mislim da sm podala zelo nazorn opis
na kuhinjo sva morala počakat mesec pa pol, amapk je res lepa dala sva dobrih 1500, kar je kr poceni LCD ker brez tega je reku da se ne bo vseliu fantje! garderobna omara, omara za cevlje, dnevni regal, miza, 4 stoli, miza za racunalnik, pisarnisko stol, mizica in dva zlozljiva stola za na balkon, komoda, usnjen trosed. kopalnico pa so starsi kupili.
dost sva tud gledala da so stavri v tonih, pasejo med sabo. spalnica pa dnevna sta v temno rjavi barvi z svetlimi dodatki, taki zlato/srebrni ce si znate predstavljat (sej vem sliš se kičasto sam ni, res so lepi). Kuhinja je v barvi češnje z modrimi dodatki, modri prticki, vzorci na kroznikih, vaza pa take stvari.
kopalnica je pa men osebno najlepša taka svetlo zelena je v kombinaciji z fulful svetlo rumeno, k zgleda skor bela ooohhh i love it !
mislim da sm podala zelo nazorn opis
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
luncca napisal/-a:čim prejs i kupi vsa čistila, krpe, rokavice..te zadeve prov hitro rabiš, sama sem čisto pozabila na to, hvala bogu za mami...ko se selip moraš vsako stvar spucati, obrisati in brez vsega pri sebi je malo smotano , letati po vsako stvar v trgovino...
ja to pa res, jst sm že dost prej začelo to kupovat, če sm vidla kje kej v akciji al pa tko, se splača.
Ut ameris, ama...
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
mateja79 napisal/-a: Dobrodošle vse koristne informacije, izkušnje in predlogi.
en predlog: ne se bat barv. cim bolj barvne stene! ustvarijo zelo prijetno atmosfero v stanovanju. ne se jih bat. mi ko smo zgradil hiso smo dal v vse sobe nekaksne zlooo nezne barve. potem pa smo par let nazaj vse prebarvali z zivimi toni, bolj mocnimi barvami in je super. vecina se boji kako bi nekaj prislo na steni...
barve
seveda ce ti je vsec tak stil. mi sicer nimamo stila podobnega nicemur na zgornjih slikah, dosti bolj umirjeno, pa ne tako zive barve - ampak vseeno mocne. in ful dobro pride.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^^ To z barvami je res. Jaz sem začela v svoji sobi (rdeča + 2x roza + bela stena) in je ful dobro izpadlo; čeprav so mi govorili, da ne bo ok, ker bo preveč agresivno/barvasto.
Zdaj pa smo že odločeni, da bomo pri naslednjem pleskanju hiše vsaj eno steno v vsaki sobi prebarvali z (močno) barvo.
Zdaj pa smo že odločeni, da bomo pri naslednjem pleskanju hiše vsaj eno steno v vsaki sobi prebarvali z (močno) barvo.
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
luncca napisal/-a:
Pralno sušilni stroj je drek. To se kvari uh... pa še če se ti sušilec recimo pokvari, nimaš niti za prati kje. Tako da ne priporočam. boljš da vsakiga posebe kupiš če maš dnar.
Imamo pa doma takiga in eh. sušilec ne dela vreji, skoz mormo neke stiskat da sploh suši kaj...
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
^^ Nam pa delata tako pralni kot sušilni stroj čist ok, tako da mislim, da ne moreš govorit tako posplošeno.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov