Opremljanje stanovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
lakeesha napisal/-a:a mi loh kera svetuje: zdj si morm luči kupt za podstrešno stanovanje... hotla sm met reflektorčke v vseh sobah (dobr razen kopalnica, pa kuhinja nad mizo)... zdj me pa folk prepričuje, d mam loh različne luči v prostorih... ampak men je to mislm d full neb zgledal...
a mi svetujete d najprej opremim stanovanje pa pol kupujem luči al kuko?
(a naj postopoma kupujem lučke d se neb kej zaj*****)
z lučmi morš zmeraj pazit, kaka bolj osebna luč zmeraj rabi svoj prostor, vedet moreš če bo osvetljevala cel prostor al samo nek določen detajl.
reflektorčki so sicer simpatični ampak dajejo preveč direktno svetlobo, kar ni primerno za vse prostore (zato morš pač vedet čemu bo služla luč, da lahko pol zbiraš med bolj direktnimi svetlobami, difuznimi ipd)
v dnevni je fajn met kako luč, ki daje toplo svetlobo, da je prostor bolj prijeten in da lahko zvečer pritemniš vse skupaj,da ni svetloba premočna, delovni prostori morejo met valda močnejšo svetlobo (npr v kuhnji reflektor nad mizo ni ravno pametna stvar, razen če ne izbereš zdej nevem kakšnega, mogoče bolj kje drugje, tako da ti osvetljujejo delovno površino. mi mamo v študenskem stanovanju v dnevni reflektore in je grozno...
itak da lahko luči kombiniraš (npr...kuhinja...nad mizo luster, nad pultom reflektorji), seveda pa moreš malo pazit pri izbiri, da ne bo to grozno zgledalo, ampak sej če maš vsaj malo zilice za to ne bo panike.
v glavnem res dobro premisli za kaj boš uporabljala določen prostor, ali delovni kotiček in kakšno svetlobo bi približno pri tem rabla.
glede barv sten pa....nikakor nobenih rdečih,razen kake prefinjene desaturirane bordo, v spalne prostore temnejše bolj umirjene barve, če je prostor majhen čim svetlejše, pa strop naj bo bel, da se prostor odpre al pa vsaj nekaj odtenkov svetlejši kot stene, svetlo pohištvo, pa čim manj pohištva, po možnosti zaprte omare, da ne zgleda prostor 'nasmeten'...
pa tu maš eno stran kjer se lahko malo z barvami igraš.....če ti je kak všeč jo klikneš....si zapomneš njene RGB vrednosti, da ti jo lahko v trgovini z barvami namešajo.
http://www.colorjack.com/
še kej?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
reflektorčki so sicer simpatični ampak dajejo preveč direktno svetlobo, kar ni primerno za vse prostore (zato morš pač vedet čemu bo služla luč, da lahko pol zbiraš med bolj direktnimi svetlobami, difuznimi ipd)
v dnevni je fajn met kako luč, ki daje toplo svetlobo, da je prostor bolj prijeten in da lahko zvečer pritemniš vse skupaj,da ni svetloba premočna,
ja, jst mam v sobi in v kuhi ji kjer imam male lučkice na strop vzidane, tist stikalo za regulirat svetlobo.Tko da če je recimo romantična večerja imam samo tiste lučke vžgane pa še to zreguliram tako da je malo svetlobe.ravno tako v sobi za gledanje televizije ipd. Ko pa recimo kuham, se učim,pospravljam mam pa reflektorčke užgane da vidim dobro vsekakor so teli regulatorski stikalčki dobra naložba.
-
lakeesha - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
jez mam tud regulatorčke svetlobe v dnevni pa splanici...
drugač pa očitno nimam lih žilce za ugotavlat kva gre skup pa kva ne ...
in zanč k sm šla gledat reflektorčke sm naletela na prodajalko k mi je (k sm ji povedala d bi mela reflektorčke) prbila: "to bi v tvojem stanovanju tko zgledal k d bi se 2 ptiča usrala na strop!" ok in pol mi s težavo gre še ene pokazat, pa mi niso bli všeč, in ona tko full:" ja kva naj jez če ti nč ni všeč?" ja ne vem pi*** pokaž mi še kšne??? in sm sam šla... me je čist minil!
drugač bi pa valda mela še druge svetilke v prostorih...
drugač pa očitno nimam lih žilce za ugotavlat kva gre skup pa kva ne ...
in zanč k sm šla gledat reflektorčke sm naletela na prodajalko k mi je (k sm ji povedala d bi mela reflektorčke) prbila: "to bi v tvojem stanovanju tko zgledal k d bi se 2 ptiča usrala na strop!" ok in pol mi s težavo gre še ene pokazat, pa mi niso bli všeč, in ona tko full:" ja kva naj jez če ti nč ni všeč?" ja ne vem pi*** pokaž mi še kšne??? in sm sam šla... me je čist minil!
drugač bi pa valda mela še druge svetilke v prostorih...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
- floribunda
- Cosmopsiho
pejt u eno fajn trgovino s svetili, kjer ti bodo znali svetovat. in če se bo kaka prodajalka še kdaj tako obnašala do tebe jo pošlji v 3PM, ker one so tam da ti pomagajo, ne da ti gluposti stresajo. če ne zahtevaj pa šefa....če boš dovolj vztrajna ti bodo za celo stanovanje svetovali, kako nej ga opremiš. samo zapomni si, da si ti tista ki kupuješ in maš denar....od katerega je odvisna njena služba.
-
lakeesha - Kofetarica
ja men je to čist jasn d je ona tm zato d mi svetuje, sam men pol kr vse dol pade in sam rečm adijo pa grem... verjetn se bom zdj mal spremenila pa jim tud kej nazaj loh rekla (delam namreč v klicnem in slišm marskej...)!
ja men so od vseh zadev k svetjo najbl všeč navadni reflektorčki... loh bi mela sicer te bravne lučke so tud loh reflektorčki (barvano steklo), majo tud več vrst... ampak to bi mogla šele pol kupt d bo oprema notr... d bi zgledal...
če pa zdj kupm te navadne bi blo pa gut...
ja men so od vseh zadev k svetjo najbl všeč navadni reflektorčki... loh bi mela sicer te bravne lučke so tud loh reflektorčki (barvano steklo), majo tud več vrst... ampak to bi mogla šele pol kupt d bo oprema notr... d bi zgledal...
če pa zdj kupm te navadne bi blo pa gut...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja sej maš barvne žarnce pa jih menjaš.Če hočešmet bordel, daš rdeče, če hočeš met afro light, daš zelene.Če hočeš imet umetno sonce daš rumene.Če hočeš met Uv daš modre (hec)
pri barvnemu steklu morš pa spet pazit da se bo ujemalo z opremo, ker če boš mela kuhno rjavo, stole rdeče, pol nekak zelen steku ne paše.
Mislm nevem, mogla bi vidt in tvoj fledt in lučke kakšne maš v mislih pa bi ti povedala.
pri barvnemu steklu morš pa spet pazit da se bo ujemalo z opremo, ker če boš mela kuhno rjavo, stole rdeče, pol nekak zelen steku ne paše.
Mislm nevem, mogla bi vidt in tvoj fledt in lučke kakšne maš v mislih pa bi ti povedala.
-
lakeesha - Kofetarica
je tuki kera k je kdaj naredila mozaik? me par zadevic zanima
- floribunda
- Cosmopsiho
sicer cisto brezvezne....in res ze dolgo tega ampak naceloma ja.
- Cranberries
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: LJ
Nisem vedla kam bi to moje vprašanje spadalo, pa vseeno mislim, da paše semle:) Končno nama je lastnik stanovanja dovolil prepleskati, in se hočem znebiti te beline po celem stanovanju...
Rabim en nasvet v zvezi z barvanjem sten.. Ne morem se odločiti ali naj stene v kuhinji pobarvam v rdečem ali v zelenem odtenku. pohištvo je belo, te ročice na predalih pa elementih pa so rdeče. tla pa so v belo zelenem odtenku. hvala za odgovore..
Rabim en nasvet v zvezi z barvanjem sten.. Ne morem se odločiti ali naj stene v kuhinji pobarvam v rdečem ali v zelenem odtenku. pohištvo je belo, te ročice na predalih pa elementih pa so rdeče. tla pa so v belo zelenem odtenku. hvala za odgovore..
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Jaz bi rdece pobarvala. Nasplosno mi je ze zelena barva najbolj gadna barva ever. Ce pa se rdeca ujema s pohistvom, pa se toliko boljse.
Jaz imam tudi eno vprasanje.
Starsi so mi naredili eno stanovanje. Je ze prepleskano in vse, ampak problem je drugje. Kaj naj dam na tla? Torej za katere pode se naj odlocim?
V spalnici bom verjetno imela laminat. Parket ne pride v postev.
Stvar je pa taka, da je stanovanje bolj malo in so kuhinja, jedilnica in dnevna soba en prostor. Se vam zdi boljse, da bo po celem prostoru ena vrsta poda? Ali pa naj imam v kuhinji do jedilnice ploscice, jedilnica in dnevna soba pa kaj drugega?
Vsec so mi kuhinje, ki imajo ploscice - sahovnico, crno-bele ploscice, ampak se mi zdi, da je prevelik kontrast, poleg tega pa so se stene oranzne.
Moja mama navija za topli pod, ampak ce ni to najbolj grda stvar, ki jo lahko das na tla...
Kaj menite?
Starsi so mi naredili eno stanovanje. Je ze prepleskano in vse, ampak problem je drugje. Kaj naj dam na tla? Torej za katere pode se naj odlocim?
Stvar je pa taka, da je stanovanje bolj malo in so kuhinja, jedilnica in dnevna soba en prostor. Se vam zdi boljse, da bo po celem prostoru ena vrsta poda? Ali pa naj imam v kuhinji do jedilnice ploscice, jedilnica in dnevna soba pa kaj drugega?
Vsec so mi kuhinje, ki imajo ploscice - sahovnico, crno-bele ploscice, ampak se mi zdi, da je prevelik kontrast, poleg tega pa so se stene oranzne.
Moja mama navija za topli pod, ampak ce ni to najbolj grda stvar, ki jo lahko das na tla...
Kaj menite?
You want me to be something I can never ever be.
-
lakeesha - Kofetarica
jez ti odsvetujem laminat... jez ga mam po celem stavnovanju (razen hodnik in kopalnica) in se že uničuje, kruši, čeprou sploh še nimam opreme gor... kakšn bo takrat ne vem...
laminata ne! v noben prostor!!
laminata ne! v noben prostor!!
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Topli pod (to še obstaja?!), laminat, men je oboje grdo, ceneno, uprašljivo, kar se tiče kvalitete. Ne bi dala po tleh nč od tega, sploh če je stanovanje mau bolš opremleno, tak podn (s)kvari podobo.
Cranberries, na pamet je težko govort; velik je odvisn od odtenka same barve (men so ušeč intenziune, ne pastelne, boh ne dej kšne bejbi plave/roza), velikosti prostora (če je mejhn, je treba barvo še bl pazlivo zbrat, da ne ispade utesnjujoče), osebnosti človeka (ene barve delujejo pomirjujoče, druge poživljajoče, tretje depresiuno, četrte te delajo žiučnga, ...), pa seveda od opreme stanovanja.
To boš prebarvala use stene al sam eno, dve?
Js zagovarjam saj eno belo steno, sploh, če gre za res intenziune odtenke.
Naša kuhna ma en deu ene stene živo zelene, čez pa steklo, na drugi strani, pr štedilniku, je rumena (ki so nam jo zajebal in ni taprau odtenk), šank ma ubijalsko rdečo šipo, deu nad njem je spet u zeleni, ... Skratka, z barvami se je fino igrat, sam pazt je treba na nevarnost načičkanosti, neskladnosti.
Cranberries, na pamet je težko govort; velik je odvisn od odtenka same barve (men so ušeč intenziune, ne pastelne, boh ne dej kšne bejbi plave/roza), velikosti prostora (če je mejhn, je treba barvo še bl pazlivo zbrat, da ne ispade utesnjujoče), osebnosti človeka (ene barve delujejo pomirjujoče, druge poživljajoče, tretje depresiuno, četrte te delajo žiučnga, ...), pa seveda od opreme stanovanja.
To boš prebarvala use stene al sam eno, dve?
Js zagovarjam saj eno belo steno, sploh, če gre za res intenziune odtenke.
Naša kuhna ma en deu ene stene živo zelene, čez pa steklo, na drugi strani, pr štedilniku, je rumena (ki so nam jo zajebal in ni taprau odtenk), šank ma ubijalsko rdečo šipo, deu nad njem je spet u zeleni, ... Skratka, z barvami se je fino igrat, sam pazt je treba na nevarnost načičkanosti, neskladnosti.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Foxy-lady napisal/-a:Jaz bi rdece pobarvala. Nasplosno mi je ze zelena barva najbolj gadna barva ever. Ce pa se rdeca ujema s pohistvom, pa se toliko boljse.
Kaj menite?
Zakaj pa parket ne pride v poštev? Parket je namreč ena izmed najbolj trpežnih, toplih, naravnih,... talnih oblog kar jih je...
Osebno ne bi dajal eno vrsto poda čez in čez...na hodnik bi dal ploščice, v dnevno sobo/spalnico parket, kopalnica/wc ploščice, v kuhinjo pa pluto...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov