Opremljanje stanovanja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
tracie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a tracie » 17. Okt. 2007 19:20

Našla sem prav fino stvar ... semle lahko pošljete vprašanja glede postavitve in ureditve prostorov in dobite odgovor s strani arhitekta. :cool: Dobro je dobiti takole kakšno mnenje, včasih se kakšna rešitev spregleda, če se preurejanja lotevamo sami.
Uporabniški avatar
mimi.k
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mimi.k » 19. Dec. 2007 17:10

http://www.design-3000.de

se nove ideje za ''tapete'' in ostale malenkosti za stanovanje

Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika
Uporabniški avatar
sugar_Neza
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a sugar_Neza » 19. Dec. 2007 20:49

o najboli.. tistle pujsek je ustvarjalen ja :D
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

OdgovorNapisal/-a lakeesha » 19. Dec. 2007 23:05

kšno idejo rabm:
januarja se selim v podstrešno stanovanje... prostor kjer bo spalnica je zelo temen... kako ga opremit? barve pa to? naj stene barvam al raje pustim bele?
drugač bi full rada mela vsak prostor v svoji barvi (oprema pa to), sam ne vem kako naj zberem barve, d bo stanovanje kot celota nekak usklajeno? npr. spalnica bela, kuhinja kombinacija rumene in modre, kopalnica bela+ siva+roza+vijolčna, pol mi pa že zmanka idej... kopalnica je že zrihtana. :D
kakršnakoli ideja... :)
thanks
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Rhea
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 10. 2004
Kraj: Frigate Bay

OdgovorNapisal/-a Rhea » 20. Dec. 2007 2:00

lakeesha napisal/-a:kšno idejo rabm:
januarja se selim v podstrešno stanovanje... prostor kjer bo spalnica je zelo temen... kako ga opremit? barve pa to? naj stene barvam al raje pustim bele?

Najina spalnica bo tudi temnejsa (hvalabogu, ker ne marava jutranje svetlobe dokler nisva zares zbujena :D ), pa sva dala stene vseeno pobarvat, in sicer v zelo svetlo pastelno modro barvo. Strop bova pustila bel, pravtako okenske okvirje in okvir od vrat v sobo in v omaro (walk in closet - ne vem, kaksno ime ima to v slovenscini), vrata so tudi bela. Pod je lesen, temno rjav, in vse skupaj izgleda prav lepo. Ce bi bila na tvojem mestu, mogoce ne bi pretiravala s temno opremo.
Uporabniški avatar
PurpleBitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2007

OdgovorNapisal/-a PurpleBitch » 20. Dec. 2007 6:03

densy napisal/-a:
bejbika napisal/-a:dobavni roki znajo biti problem pri Rutarju ali Harveyu ... sorodnica je na sedežno z H.Normana čakala 3 mesece ...
glede Rutarja - bejži kolikor te nosijo noge ... ker toliko kot sem slišala slabih stvari glede Rutarja, jih nisem še o nobeni trgovini ;)

ja, jest sm tut od vsazga k je tm kej kupu slišala neki slabga.. enim se je pojstla sesula,..

ja sej nevem zakaj mi je to tolk znano :? najbrž zaradi tega, ker se je men isto zgodilo :roll: pa sem postlo melo lih 7 mesecov :!: druga stvar, ki pa se je začela že malo prej kazati je bla pa ta... da se je "kovinski" del pri postelji začel luščit...barvo si lahk kr v kosih dol potegnil...mislim, nenormalno :roll:

ma rutar ma popolnoma za nič pohištvo... vsaj kaj se glede kvalitete tiče :!:
sicer pa spomladi nameravamo malo preurejat vse in ponovno zavijem v ikeo :) me vedno znova navdušuje kot z kvaliteto in vsem ostalim :) enostavno super je :D
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a ANGELgirl » 20. Dec. 2007 15:54

Midva sva večina stvari za stanovanje kupila v Dipotu. Naj bi bila neka podružnica Rutarja, pa sva bila izredno zadovoljna.

Cena je bila izredno ugodna npr omare za dnevno sobo - 200 eurov. Sva šla pogledati še v Harvey Normana, me je pa na rit vrgel. Ni bilo ene omare za dnevno sobo cenejše od 1000 eurov.. Huh..

Kar se pa kvalitete tiče v Dipotu, ja no.. Ni ravno njihovo vrlina, ampak za pritoževat se pa vseeno ni..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a lakeesha » 27. Dec. 2007 19:15

zanima me kakšen blago naj izberem d preoblečem 2 starejša fotelja? material? :P
hvala za odg.! verjetn bom zdj kr spraševala glede na to d se januarja selim en štuk višje in d mi je všeč varianta "naredi sam" :D
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

OdgovorNapisal/-a ela85 » 28. Dec. 2007 15:41

ANGELgirl napisal/-a:Midva sva večina stvari za stanovanje kupila v Dipotu. Naj bi bila neka podružnica Rutarja, pa sva bila izredno zadovoljna.

Cena je bila izredno ugodna npr omare za dnevno sobo - 200 eurov. Sva šla pogledati še v Harvey Normana, me je pa na rit vrgel. Ni bilo ene omare za dnevno sobo cenejše od 1000 eurov.. Huh..

Kar se pa kvalitete tiče v Dipotu, ja no.. Ni ravno njihovo vrlina, ampak za pritoževat se pa vseeno ni..

- ja, dipo je cenejša verzija rutara,
- res imajo nizke cene, predvsem tistega kar je v akciji,
- kvaliteta je primerna ceni,
- oja, pa še kako se je za pritoževati. jaz sem skorajda pobesnela tam, ko mi je ženska rekla, da je potrebno za spalnico, ki je bila v akciji od tistega dne, potrebno čakati vsaj dva meseca. mislim, zakaj pa potem je v akciji?! sem skorajda po****a tam. sem pričakovala, da bo kakšen dan, teden za počakati (ker imajo po novem centralno skladišče v lj, midva pa sva bila v mb), ampak vsaj dva meseca? takrat sva se z fantom obrnila in šla v drugo trgovino.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a lakeesha » 29. Dec. 2007 14:17

joj a res nobena ne ve??? :?:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *purple* » 30. Dec. 2007 18:34

če boš sama preoblačila fotelje, se ti bodo hitro slekli :D vsekakor je tako stvar najboljše dat narest tapetniku, ker če velik kavč uporabljaš se lahko res hitro strga če ne znaš narest tko kot je treba.mi smo preoblekl enkrat en foteljček, pa nevem če je zdržu dva mesca, pa več smo dal za tiste klanfe, kot pa če bi ga h tapetniku peljal. :?
materiali?Zdej lahko oblečeš pač v karkoli želiš, loh tud v svilo če boš ful pazla na fotelj in samo primeru sedela :D .drgač pa je najboljše dat v kakšen debeljši material.al pa nardiš (če znaš šivat) take podolgovate tenke blazince za sedet, pa kakšne povštrčke zraven pa ful lepše zgleda (kot zdej verjetno) in poživi.

Ela85....Jst sm nabavla kuhinjo v akciji v dipotu, pa so mi jo vozili enmesec, zato ker ponavadi teh akcijskih kuhinj nimajo v skladiščih, sploh zarad mer in vsega, tko da nekak nikjer ne moreš pričakvat d aboš dubu takoj.Tud omar ne in poodbnih zadev.Oni pač preračunajo kaj bo šlo najhiterej in česa rabjo v skladišču največ in potem dajo to v skladišče.Ni pa nujno da so to vsi izdelki iz akcije.Lohk tud zmanka pa pol čakaš da prpelejo.Mislm nevem, jst s tem nimam slabih izkušenj pri Dipotu.Pri rutarju je pa res drugače, ja.pa splh ne razumem, glede na to da je eno in isto.
Je pa precej res tudi to, da ne moreš pričakvat da bo recimo ena kuhinja/omara z precej zasoljeno ceno, v teh prodajalnah (rutar dipo, harvi norman, lesnina....) kvalitetna.Načeloma take štcune neke prevelke kvalitete nimajo.Ijn žal mi je za tistega ki misli da če je v teh štecunah plačal veliko, da je to kvalitetno.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a lakeesha » 04. Jan. 2008 20:11

*purple* pol zih veš kašne so cene pri tapetnikih... približn... a pol morm sama blago kupt al to oni zrihtajo? mam pa 2 manjša foteljčka... :)
hvala
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

OdgovorNapisal/-a ANGELgirl » 06. Jan. 2008 14:35

ela85 napisal/-a:oja, pa še kako se je za pritoževati. jaz sem skorajda pobesnela tam, ko mi je ženska rekla, da je potrebno za spalnico, ki je bila v akciji od tistega dne, potrebno čakati vsaj dva meseca. mislim, zakaj pa potem je v akciji?! sem skorajda po****a tam. sem pričakovala, da bo kakšen dan, teden za počakati (ker imajo po novem centralno skladišče v lj, midva pa sva bila v mb), ampak vsaj dva meseca? takrat sva se z fantom obrnila in šla v drugo trgovino.

:D Midva sva že prej pričakovala, da bo povsod za čakat, zato sva že kakšen mesec prej šla na potovanje po trgovinah.. Čakala sva pa (samo) 4 tedne..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a lakeesha » 12. Feb. 2008 22:28

a mi loh kera svetuje: zdj si morm luči kupt za podstrešno stanovanje... hotla sm met reflektorčke v vseh sobah (dobr razen kopalnica, pa kuhinja nad mizo)... zdj me pa folk prepričuje, d mam loh različne luči v prostorih... ampak men je to :tot: mislm d full neb zgledal...
a mi svetujete d najprej opremim stanovanje pa pol kupujem luči al kuko?
(a naj postopoma kupujem lučke d se neb kej zaj*****)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

OdgovorNapisal/-a *purple* » 12. Feb. 2008 22:49

pomojem je najprej boljš opremt stanovanje, da nouš tko kot jst ker s kupla nek lustr z nekimi rumenimi črtami (naj i bla rumena kuhna) na konc je bla pa kuhna belo rjava in tist lustr niti prbližn ne paše zraven, ker tud dodatkov nimam rumenih ne nič :? no, so ga uporabl na vikendu :D
drgač pa je reflektorček, sploh s kšnimi 4 žarncami pomoje najboljš, ker največ osvet, lohk obračaš tiste "žarnce" pa še ful ful lepe majo.In za razliko od lustrov nekaterih se ga da normalno in po hitrm postopku pobrisat.
če mene prašaš je res najboljš to, sploh če rabš svetlobo.men lustri tisti recimo sam za nad mizo ful ne odgovarjajo ker rabm ful svetlobe na vse strani.Zato mam pa reflektorčke, če ne bi mogla met pet lustrov po kuhni :D

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov