Omara v spalnici

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Maj. 2009 20:06

kalanhoja napisal/-a:UG84 super omara :)
Kakšno razporeditev pa ima levo in desno? Kaj polic? Koliko stane, če mogoče veš?

Ogromno možnosti imaš, ker v trgovini sam poveš kako boš imela razporeditev - police na široko, na gosto, brez njih, brez njih le delno, ipd. Jaz sem izbrala pol omare s policami, pol brez, zgornji del pa z dolgimi policami - dvemi) Ostali dve omari imam z dvema policama zgoraj, potem pa spodaj brez polic - moj večinoma med tednom nuca srajce in hlače, zato zanj ne rabim polic). Tu si boš lažje predstavljala:

Slika
(to je model z vsemi mogočimi idejami, zato je tako velika omara)

Sicer pa : http://www.alples.si/prodajni-program/s ... ednosti/26

Midva sva za omaro, kotno omarca, komodo predalnik in posteljo dala 1578,37 EUR.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 03. Maj. 2009 20:10

Aloha napisal/-a:omare sam plac jemljejo in kvarjo estetiko katerekol sobe.

Zakaj? Meni je pa prostor brez omare pust.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Maj. 2009 20:20

kalanhoja napisal/-a:

mi mamo tut doma garderobo, in mamo tam vsi cote (mislim pr men doma doma, pr starsih...), in je to ena velika soba kjer mamo vsi vse notr. pa je lepo kopalnica s pralnim strojem in susilcem blizu, pa tut likajo se lahko tam cote...da ni nosenja sem in tja (k mamo veliko hiso :D ) v sobah pa nimamo omar z cotami. mamo sam manjse policke ipd. pac za stvari, zvezke, knjige...mi je ful usec ta nacin.
pa letos poleti k sm bla au pair sta mela (pac starsa od tamalega) spalnico, kjer je bla samo veliiika postelja, nocne omarce in nekaj manjsih polick, potem pa lepo posebej sobo zraven, ogromno sobo samo za obleke :D cela soba omar.
to mi je ful vsec nacin in bom tut js sigurno tako mela nekoc...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 03. Maj. 2009 20:29

A ne, to mi pa ni všeč. Jaz hočem imet moje cunje v moji sobi.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Maj. 2009 20:33

Jst sm tud naročila omaro in to nikdar več ne bo nobena omara na vratca, ampak omara z drsnimi vrati.
Res ibr priporočam take omare, ker maš lahko ful boljšo prostorsko razporeditev in pa še lepše so.
Tist kar je nalimala UG84 je najboljša možna omara in taka pride tud h men, sam da je v eni liniji (ravna).In za še boljšo prostorsko ureditev v omari priporočam patent za obešence obleke, ki jih ko jih obesite povleče do stropa omare in potem vseskupaj zavzame manj placa.
tole je tale patent, primeren res za tiste, ki imate omare do stropa.

drgač pa bo moja nekej takega, sam da bo cela v rjavi barvi (mislm da oreh),brez tistih sredinskih okenčkou in dolga 3 metre.
zraven mam pa še en predalnik v mešanci bele in rajve barve (oreh) dolg 2,5metra s petimi predali.in glede na mojih pet omar pa regalou notr u sobi, bo sam tista omara dost velka za vseh miljon cunj in predalniki za use ostale stvari.
Police bodo pa nekako tako razporejene kot tiste na sliki od UG84 .
res take omare so dbest!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 03. Maj. 2009 20:36

*purple* ta patent, ki si ga opisala in pa drsna vrata sta tud možna pri zgornji omari. Nisem lepila vse možnih izvedb, ampak, ja, se ju da dobit. :zustimm:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 03. Maj. 2009 20:44

*hox* napisal/-a:Če bi še enkrat kupovala omaro, bi zihr kupila tako z drsnimi vrati in brez poličk.

kaj pa pocnes sploh lahko potem s tako omaro?!

zanimivo res, drugacne navade ljudi...js nikol nism vedla kaj pocet s temi obesalniki :D gor mam samo bunde in jakne obesene :D drugace je pa bla prazna in spodaj kupi oblek...(v dijaskem). tako da sm absolutno za policke :P
enkrat sm si poskusla vecino stvari obesit, pa je blo to enkrat in edinkrat da so ble obesene :D se mi jih ne da vsakic nazaj pospravljat lol
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 03. Maj. 2009 21:09

red_rose napisal/-a:
kalanhoja napisal/-a:

mi mamo tut doma garderobo, in mamo tam vsi cote (mislim pr men doma doma, pr starsih...), in je to ena velika soba kjer mamo vsi vse notr. pa je lepo kopalnica s pralnim strojem in susilcem blizu, pa tut likajo se lahko tam cote...da ni nosenja sem in tja (k mamo veliko hiso :D ) v sobah pa nimamo omar z cotami. mamo sam manjse policke ipd. pac za stvari, zvezke, knjige...mi je ful usec ta nacin.
pa letos poleti k sm bla au pair sta mela (pac starsa od tamalega) spalnico, kjer je bla samo veliiika postelja, nocne omarce in nekaj manjsih polick, potem pa lepo posebej sobo zraven, ogromno sobo samo za obleke :D cela soba omar.
to mi je ful vsec nacin in bom tut js sigurno tako mela nekoc...

Mojedva mata enako, spalnca, nočne omarce, ena mala ob steni, ena vrata za u kopalnco, druga za u garderobno sobo. Men se zdi super.

Sicer bi omaro u spalnci pogojno še prenesla, si je pa nikakor ne predstauljam u kšnem drugem prostoru (govorim o teh klasičnih omarah do stropa, ne o kredencah, predlačnikih, regalčkih, ...).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Maj. 2009 21:10

^^odvisno kakšna oblačila imaš.
jst mam recimo ful tunik in takih oblačilc, za katere je velik lepš in boljš če so obešene na obešalnikih, kot zložene, ker se tako ne zmečkajo.
zrd tega sem šla zdej tud tko na pol omare obešalniki in pol poličke za ostale stvari, ki so lahko komot zložene.
pa a ni isti đao če obleko zložiš al če obesiš?men se zlaganje zdi še bolj zamudno :D
aja pa pri moji mi je še to ušeč, ker ma en delček ločen od ostalega in bom lahko ta delček uporabila za že nošene cunje, da jih bom lahko pospravila v omaro, namesto da bodo v sobi na stolu, pa da bodo ločene od ostalih čistih oblačil.
In tko kot redrose, bi tud jst nekoč imela svojo garderobno sobo.tiste Carriine iz sexa v mestu (film) se prou nebi branla :P :D
al pa kej tazga je tud ful dobr.ma moj stric tkole, sicer ma poličke zaprte z drsnimi vrati, ampak je čist fukiš :)

UG84, ja tale patent je kr kul in se kr prodaja, sam je pa res, da je omara s takim patentom še bolj navita s ceno.Pol maš pa še une ustavljalne patente za predalnike in omarce, da ne loputajo, al pa klik patent k sam pritisneš (sam se znajo fajn prsti gor poznat)....Tko no, če maš dost dnarja maš lohk svetovno omaro, al pa mizarja v družini da ti cenej pomaga do svetovne omare :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Maj. 2009 21:11

Meni se to, da imaš ločen garderobni prostor, sicer zdi fajn z estetskega in feng-shui ( :) ) vidika, praktično bi mi šlo pa verjetno precej na živce, da bi za vsak pulover morala čez pol hiše hodit.
Oziroma bi se verjetno končalo tako, da bi se obleke postopoma selile v mojo sobo in se valjale po postelji, kavču in tleh. To počnejo že zdaj, samo lažje in hitreje jih je pospravit, če je omara pol metra stran :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Maj. 2009 22:02

jullia_ napisal/-a:Meni se to, da imaš ločen garderobni prostor, sicer zdi fajn z estetskega in feng-shui ( :) ) vidika

Hehe, jaz tudi zadnje čase feng šui študiram in ugotavljam, koliko vsega imamo "napačno". :? :D (pa dosti tudi prav, predvsem zato, ker je bil tako "pravi filing".)

Hvala vsem za mnenja o mojem problemu z omarami. :D Trenutno se bolj nagibam k navadnim vratom in svetlemu lesu. Bom temne barve črtala iz sobe. Bo dovolj drugih močnih barv.

Glede notranjosti omare - jaz imam vedno raje viseče obleke (verjetno zato, ker imam dosti takih oblek, ki se jih ne da normalno zložiti). Nikoli prej nisem mislila, da moraš dejansko premisliti o tem, kakšna naj bi bila notranja razloreditev polic in letev v omari. ... Bom pa vseeno šla na kombinacijo obojega, visečih zadev in poličk.

Ko bom pa velika in bom imela svojo hišo, bom pa zagotovo imela en veelik prostor posebej samo za obleke. :D In čevlje haha.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 03. Maj. 2009 22:03

Si res ne predstavljam, da bi imela oblačila v drugem prostoru.
Zdaj sem že odločena, da kupim neko 4delno omaro od Alplesa.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 04. Maj. 2009 6:38

Pa saj drugo pohištvo ni cenejše od Alplesovega, razen če je kvaliteta res slaba. Slabega se ne splača kupovat, ker se vse takoj uniči.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Maj. 2009 9:13

jullia_ napisal/-a:Meni se to, da imaš ločen garderobni prostor, sicer zdi fajn z estetskega in feng-shui ( :) ) vidika, praktično bi mi šlo pa verjetno precej na živce, da bi za vsak pulover morala čez pol hiše hodit.
Oziroma bi se verjetno končalo tako, da bi se obleke postopoma selile v mojo sobo in se valjale po postelji, kavču in tleh. To počnejo že zdaj, samo lažje in hitreje jih je pospravit, če je omara pol metra stran :)

Ja, to je res ... :wink:
Meni bi bilo idealno imeti garderobno sobo v bližini spalnice ali med spalnico in kopalnico. Tako pa imam v spalnici zaradi pomanjkanja prostora le predalnik in nizko omarico za perilo, nogavice in majčke, pižame in oblačila za doma so v omari v kopalnici, vse ostalo pa na hodniku. Ki, roko na srce, ni daleč, saj je celo stanovanje majhno, ampak kljub temu se cunje zaradi moje lenobe velikokrat znajdejo naložene v kupe na fotelj v spalnici. :?

Čeprav sem daleč od poslovno elegantnih kostimčkov, imam rajši stvari obešene. Sploh pomladno-poletne cunje, ker imam precej širokih bombažnih in lanenih hlač, ki ne bi bile ničemur podobne, če ne bi visele na obešalnikih s ščipalkami. Tudi obleke in jakne visijo, kavbojke, športne hlače, majice in puloverji pa seveda ležijo na policah.
Pri omarah mi je pomembno, da so dovolj dolge, ker imam rada dolga krila in obleke in ni fajn, če se spodnjih dvajset centimetrov krila valja po tleh omare.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 04. Maj. 2009 9:48

red_rose napisal/-a:
*hox* napisal/-a:Če bi še enkrat kupovala omaro, bi zihr kupila tako z drsnimi vrati in brez poličk.

kaj pa pocnes sploh lahko potem s tako omaro?!

Sej sem že napisala. :D Rada bi imela vseee obleke obešene + ušeč mi je način odpiranja vrat. :P

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov