lastno stanovanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Stara sem 19 let in imam rpavi luksuz. Naša bajta ma okrog 300 kvadratov od teha jih je okrog 60-70 samo mojih. Zgornje nastropje mam totalno zrihtano..Imam svojo sobo, sobo z računalnikom, klavirjem in sedežno garnituro, svoj WC in svojo kopalnico. Edino ponoči mi v svoji sobi poleg moje družbo dela sestrica (11 let). Nimam svojega vhoda. Tu bi lahko živela za zmeraj,ker je prostora dovolj, sem se pa odločila, da bom po diplomi ali enrkat takrat sigurno odšla na svoje in niti slučajno ne razmišljam o selitvi v Ljubljano ali kaj podobnega. Slovenija je majhna,v 1,5 H si v Kopru praktično iz Kranja, imam frenda, ki se iz Kranja tja vsak dan vozi na delo,tu pa ima hišo...Sama sicer živim izven Kranja...Se pa pogosto dogaja da se v naše kraje selijo Ljubljančani (mislim da razlogov ni potrebno naštevat: predvsem mlade družine), ker so cene stanovanj/hiš tu precej, precej nižje.
Ko bom sama iskala svoj prostor pod soncem (sem samska...pa tudi če takrat ne bom) bo to verjetno stanovanej v duplexu, vrstna hiša,ali pa najmanj dvosobno stanovanje. Dokler ne našparam toliko (vem da mi bosta sigurno podprla tudi starša...predvsem finančno), pa se sploh ne mislim selit iz 300 kvadratov bivalne in 300 vrtne površine. HALO! Sploh pa ne v LJ (tud če bom tam delala) ker imam 2 km stran avtocesto do tja in sem tam v 40 minutah. Ljubljana mi smrdi, in ne zamenjam okolja kjer živim za nič na svetu....Nikoli ne bom živela v mestu,imam precej raje umirjena predmestja s hišicami...
LP
Ko bom sama iskala svoj prostor pod soncem (sem samska...pa tudi če takrat ne bom) bo to verjetno stanovanej v duplexu, vrstna hiša,ali pa najmanj dvosobno stanovanje. Dokler ne našparam toliko (vem da mi bosta sigurno podprla tudi starša...predvsem finančno), pa se sploh ne mislim selit iz 300 kvadratov bivalne in 300 vrtne površine. HALO! Sploh pa ne v LJ (tud če bom tam delala) ker imam 2 km stran avtocesto do tja in sem tam v 40 minutah. Ljubljana mi smrdi, in ne zamenjam okolja kjer živim za nič na svetu....Nikoli ne bom živela v mestu,imam precej raje umirjena predmestja s hišicami...
LP
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Jaz imam tudi lastno stanovanje v Ljubljani, ker sem si v poznih najstniških letih zaželela spremembe, in kmalu so mi starši kupili stanovanjce v novogradnji
... Tako sem se sčasoma iz enega dela Ljubljane preselila v drugega, ampak se vez s starši očitno bolj počasi trga, tako da živim 'malo tu, malo tam'
... Je pa fino, ker imam vse opremljeno po svoji zamisli, pa tudi lokacija je zelo priročna... Še posebno zdaj poleti uživam na ležalniku na balkonu in občudujem razgled
...
Ampak že zdaj delam načrte in si zamišljam, kakšno bo moje naslednje stanovanje... Predvsem bo (upam) precej večje (najraje v 2 etažah) in manj roza, hehe
...
Je pa res krasno živeti sam, ne predstavljam si, da bi morala bivališče deliti še s kakim osebkom (če odmislimo starše, s katerimi sem živela prej celo življenje
)...

Ampak že zdaj delam načrte in si zamišljam, kakšno bo moje naslednje stanovanje... Predvsem bo (upam) precej večje (najraje v 2 etažah) in manj roza, hehe

Je pa res krasno živeti sam, ne predstavljam si, da bi morala bivališče deliti še s kakim osebkom (če odmislimo starše, s katerimi sem živela prej celo življenje

-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
bom obnovila mal tole temo, ker me to vprašanje zadnje čase zlo mori...kako pridt do lastnega stanovanja če nimaš nič in ne moreš računati na nobeno pomoč..midva s fantom oba še živiva pri starših v majhnih stanovanjih, on ma redno službo s plačo okol 900 €, js sm absolventka zdele ampak ne bova šla na svoje dokler se js ne zaposlim nekje. kakšne so sploh opcije? kje bi lahko kredit dobila in koliko? gledam po bankah pa soraj ni možnosti, vsaj brez predhodnega varčevanja ne. a kdo že kaj varčuje, kje in koliko? študiram, da bi šla zdele na 100 € na mesec pa za ene 5 let. kje so sploh najugodnješi kredi in varčevnja? če ima kdo kakšne izkušnje s tem naj prosim napiše...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
tanika, jst se ti morm kr nasmejat
pa preračunajmo: 100€x5let=6000€.Povej mi kako dober avto dobiš za to, kaj šele stanovanje??
stanovanja so tam nekje od 40 tisoč evrov dalje (garsonjera) in za tak znesek bi plačevala zihr če bi šla na pet let cerka 600 evrov na mesec, kar pa mislim da si glede na napisano finančno zmožnost ne moreta privoščit, niti nebi dobila kredita, leazinga pa tudi ne, razen preko poroka če je kreditno sposoben za tak znesek in če sploh odobrijo.
Plus to, da so pri leazingu še tok enormne obresti, da stanovanje ornk preplačaš.
skratka, edino kar vama presotane je kakšen najem stanovanja, ali pa da živita kje doma.Drugega mislim, da vama ne bo ratalo.
Men kot študentu še 15x manjšega kredita niso odobrili, kaj šele da tebi odobrijo večji kredit.
In brez zamere, ampak mal preveč sanjaš, nepremičnine so danes ogromno drage!

pa preračunajmo: 100€x5let=6000€.Povej mi kako dober avto dobiš za to, kaj šele stanovanje??
stanovanja so tam nekje od 40 tisoč evrov dalje (garsonjera) in za tak znesek bi plačevala zihr če bi šla na pet let cerka 600 evrov na mesec, kar pa mislim da si glede na napisano finančno zmožnost ne moreta privoščit, niti nebi dobila kredita, leazinga pa tudi ne, razen preko poroka če je kreditno sposoben za tak znesek in če sploh odobrijo.
Plus to, da so pri leazingu še tok enormne obresti, da stanovanje ornk preplačaš.
skratka, edino kar vama presotane je kakšen najem stanovanja, ali pa da živita kje doma.Drugega mislim, da vama ne bo ratalo.
Men kot študentu še 15x manjšega kredita niso odobrili, kaj šele da tebi odobrijo večji kredit.
In brez zamere, ampak mal preveč sanjaš, nepremičnine so danes ogromno drage!

-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
se strinjam s purple.
tanika kaj pa, kot je omenila purple, ce bi sla v podnajemnisko stanovanje?? Bi vaju dosti ceneje prislo!
Na zalost je tako, da brez denarja ne dobis danes namrec nic razen zraka, ki ga dihas, za stanovanje pa rabis kar zajeten kup! Vem, jaz si tudi nekega dne zelim imeti svojo hisico, pa vrt, pa dober avto, kup otrok, ampak to vse stane in za to vse moras imeti prekleto dosti denarja, da ti gre skoz.
tanika kaj pa, kot je omenila purple, ce bi sla v podnajemnisko stanovanje?? Bi vaju dosti ceneje prislo!
Na zalost je tako, da brez denarja ne dobis danes namrec nic razen zraka, ki ga dihas, za stanovanje pa rabis kar zajeten kup! Vem, jaz si tudi nekega dne zelim imeti svojo hisico, pa vrt, pa dober avto, kup otrok, ampak to vse stane in za to vse moras imeti prekleto dosti denarja, da ti gre skoz.
You want me to be something I can never ever be.
-
tani24 - Kofetarica
js nevem a vi sploh preberete kaj je napisano, al kr mal po svoje odgovarjate...js nism rekla, da hočem kredit danes, ko sem še študentka, temveč bi midva šla na svoje šele ko bi oba delala. kot drugo pa vem, da stem zneskom ne bom dobila stanovanja, sej zato sem pa spraševala kje je najugodejše varčevanje..ker na podlagi tega varčevanja potem dobiš kredit, al ne? ej oba veva, da je zdele edina opcija najemnina ampak ker nimava denarja živiva vsak pri svojih. in ne v prihodnosti ne bova mogla živet pri tastarih, ker, kot sm že napisala oba živiva v mejhnih stanovanjih. sej če bi js misla, da je to vse tooooook enostavno pol nebi spraševala ampak bi kr naprej sanjala. sej je velik ljudi na mojem mestu in me zanima, kako so se znašl..al mislite vsi do konca življenja plačevati najemnino..mogoče je pa kje še kdo ki planira nakup svojega in me zanima kako do tega?
sej se zdele ravno pregovarjava, kaj se ti bolj splača..it v najemnino in upati da boš nekaj prišparal..kar s današnjimi cenami težko izvedljivo..al se zakreditirat za 30 let in več, ter plačevat pač tisti znesek kredita?
sej se zdele ravno pregovarjava, kaj se ti bolj splača..it v najemnino in upati da boš nekaj prišparal..kar s današnjimi cenami težko izvedljivo..al se zakreditirat za 30 let in več, ter plačevat pač tisti znesek kredita?
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jaz sicer prav dosti o tem ne vem
...
Je pa verjetno res to, da brez lastne udeležbe (privarčevanih sredstev) kredita danes ne dobiš.
Tako da pomoje je res najboljše, da se kar lotita varčevat, pa čeprav na banki, na enem posebnem računu, vseeno bolje kot nič, dokler ne izbrskata kakšne ugodnejše in donosnejše variante.
Velikokrat preberem tudi, da folk jemlje hipotekarne kredite, ampak priznam, da o tem ne vem veliko in o tem ne bom razpravljala, omenim samo kot eno možnost, da se sama pozanimaš dalje. V osnovi mislim, da gre za to, da zastaviš nepremičnino za primer, da ne moreš več plačevat obrokov kredita. Mislim, da lahko zastaviš tidi tisto nepremičnino, ki jo v bistvu kupuješ. Nisem pa ziher v te zadeve.
Potem je lahko probem še služba za določen čas, čeprav vem tudi za primere, ko so dobili kredit tudi v primeru zaposlitve za določen čas.
Iz tega, kar preberem o tej problematiki na internetu, pa sklepam, da so očitno ugodnejše in uporabnikom prijaznejše tuje banke.

Je pa verjetno res to, da brez lastne udeležbe (privarčevanih sredstev) kredita danes ne dobiš.
Tako da pomoje je res najboljše, da se kar lotita varčevat, pa čeprav na banki, na enem posebnem računu, vseeno bolje kot nič, dokler ne izbrskata kakšne ugodnejše in donosnejše variante.
Velikokrat preberem tudi, da folk jemlje hipotekarne kredite, ampak priznam, da o tem ne vem veliko in o tem ne bom razpravljala, omenim samo kot eno možnost, da se sama pozanimaš dalje. V osnovi mislim, da gre za to, da zastaviš nepremičnino za primer, da ne moreš več plačevat obrokov kredita. Mislim, da lahko zastaviš tidi tisto nepremičnino, ki jo v bistvu kupuješ. Nisem pa ziher v te zadeve.
Potem je lahko probem še služba za določen čas, čeprav vem tudi za primere, ko so dobili kredit tudi v primeru zaposlitve za določen čas.
Iz tega, kar preberem o tej problematiki na internetu, pa sklepam, da so očitno ugodnejše in uporabnikom prijaznejše tuje banke.

-
tani24 - Kofetarica
ja sej za te hipotekarne kredite sem tudi js slišala..sej zato pa sprašujem kaj je ugodenjša varianta in kje. zdej pri eni banki je tako, da varčujem npr. dobo 10 del in potem ti banka odobri kredit v višin, dvakratnega privarčevanega zneska za dvakratno dobo varčevanja..se pravi 30 let in 2*privarčevano...sam spet tega ni velik...nekak je pol res opicija tale hipotekarni ali pa da tastari vzamejo kredit na svoje stanovanjepa ga midva odplačujeva...sam to ne moji ne njegovi nebi pomoje hotl nardit
res opcij ni velik...sam nekak se mi zdi glupo plačevat najemnino npr. 300-400 € na mesec, ker toliko so v našem kraju in na koncu ne moreš niti varčevati niti nimaš stanovanja..pol je vseeno bolje dolgoročni hipotekarni kredit vzeti in vsak mesec 500-600 dati za kredit in ti ni treba še zraven varčevati...nevem tko js na to gledam

res opcij ni velik...sam nekak se mi zdi glupo plačevat najemnino npr. 300-400 € na mesec, ker toliko so v našem kraju in na koncu ne moreš niti varčevati niti nimaš stanovanja..pol je vseeno bolje dolgoročni hipotekarni kredit vzeti in vsak mesec 500-600 dati za kredit in ti ni treba še zraven varčevati...nevem tko js na to gledam
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Sessa napisal/-a:mi2 s fantom zivima zdaj kak mesec v svojem stanovanju
In? Kaj si se tela pohvalit al boš kej več povedala o tem?

Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
tani24 - Kofetarica
ma sej ni panike če ti fotr pa mt kupta...tle ni nič slabega, sej bi vsak tko hotu met, pa pomoje nebi noben reku ne..sam mene je zmotl, da js tle napišem kako ne vidm, da bom kadar kol lahko si kupla svoje stanovanje..pa mi ena odspod pod nos vrže js mam pa svojga haha..o mi je nekak tko, k da bi napisala da sm na smrt bolana ena mi pa prbije, js sm pa zdrava, samo to me je zmotl 

Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov