Koliko zapravite oz. kako razpolagate z denarjem?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Pa sej to z zdravilom proti raku ni bilo mišljeno dobesedno. Samo smešna se mi zdi ta slovenska logika z zapuščino, da moraš za seboj obvezno pustiti en manjši podeželski dvorec, za katerega se bodo potomci verjetno nato do svoje smrti kregali na zapuščinskih razpravah.
Če pa nimaš nepremičnine, pa kao nič nimaš. Pa kje to piše? Lahko imaš zbirko umetniških del, lahko imaš tisoče evrov v vrednostnih papirjih,... Niso vsi najemniki reveži.
Če pa nimaš nepremičnine, pa kao nič nimaš. Pa kje to piše? Lahko imaš zbirko umetniških del, lahko imaš tisoče evrov v vrednostnih papirjih,... Niso vsi najemniki reveži.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:Pa sej to z zdravilom proti raku ni bilo mišljeno dobesedno. Samo smešna se mi zdi ta slovenska logika z zapuščino, da moraš za seboj obvezno pustiti en manjši podeželski dvorec, za katerega se bodo potomci verjetno nato do svoje smrti kregali na zapuščinskih razpravah.
A za vrednostne papirje se ne bi kregali

-
Lara - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 6. 2004
Ja, saj jaz jim tudi zelim nekaj nudit za casa zivljenja, zato pa sem hodila v solo in imam zdaj tako sluzbo, da lahko ne glede na to, ce bi imela kredita 700€ mesecno se vedno svojim otrokom (ce bi jih imela) nudim vse in se vec kot marsikdo drug. Zato pa jih se nimam, ker jih zelim rodit v svoje stanovanje, ne pa npr. k starsem. Marsikdo pa se takoj po koncani srednji s placo 400-600€ odloci, da bi pa imel otroka in se pol sverca na izposojene stvari in seveda tudi na cim cenejso resitev stanovanjskega problema. Tudi ne obsojam takih ljudi, pravim samo, da svojim otrokom privoscim kaj boljsega 

-
Lara - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 6. 2004
sanjaanja napisal/-a:In kaj delaš,da imaš tako dobro plačo? Imam precej kolegic z visoko izobrazbo in dobro službo, ampak nobena ne zasluži toliko.
Saj ni ogromna plača, ampak dovolj, da se da lepo živet

-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
bom kar tukaj vprašala ker je brezveze odpirat novo temo.
torej,že lani sem prijateljici posodila denar (300€),ker je pač mela krizo, jest pa sem imela možnost ta denar posodit. rekla mi je,da mi bo vrnila do jeseni,ampak mi ga še do sedaj ni. tega ji ne omenjam,ker vem da ravno pride iz meseca v mesec,samo jaz bi tud rada ta denar že nazaj. bojim se,da se bo to kar nekako pozabilo. nočem ji težit,ker vem,da mi niti ni zmožna sedaj vrniti (vsaj naenkrat ne) ampak, ne vem kako naj se tega lotim.
torej,že lani sem prijateljici posodila denar (300€),ker je pač mela krizo, jest pa sem imela možnost ta denar posodit. rekla mi je,da mi bo vrnila do jeseni,ampak mi ga še do sedaj ni. tega ji ne omenjam,ker vem da ravno pride iz meseca v mesec,samo jaz bi tud rada ta denar že nazaj. bojim se,da se bo to kar nekako pozabilo. nočem ji težit,ker vem,da mi niti ni zmožna sedaj vrniti (vsaj naenkrat ne) ampak, ne vem kako naj se tega lotim.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
jez bi se lotila nekak v smislu 'oo, veš da sm gledala ponudbe za prvomajske počitnice! Res bi rada nekam šla.... btw, kdaj ti bo ratalo vrnit tisto ko sem ti posodla?'
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^bed...zato se pa jst ne spuscam u te posle z denarjem - posojanje/izposojanje...
js mislim da ce si ti bla tok dobra da si ji posodla, more bit zdej pac ona tok dobra da bo razumela ce ji ti lepo reces da bi rada denar nazaj (sej je tvoj?! v bistvu karkol zapravi, je zapravla tvoj denar, ker bi ga mogla teb vrnt
).
js bi ji pac lepo razlozla, brez kakega ovinkarjenja, sej tega se ne da olepsat, pac 300€ ti naj vrne, mogoce ce ma probleme, po obrokih..to se bota pa potem zmenile ane.
pri posojanju denarja se tok hitr pokaze hinavscina ljudi in se odnosi kr naenkrat obrnejo
sej ne pravim tega zate ampak na splosno...
js mislim da ce si ti bla tok dobra da si ji posodla, more bit zdej pac ona tok dobra da bo razumela ce ji ti lepo reces da bi rada denar nazaj (sej je tvoj?! v bistvu karkol zapravi, je zapravla tvoj denar, ker bi ga mogla teb vrnt

js bi ji pac lepo razlozla, brez kakega ovinkarjenja, sej tega se ne da olepsat, pac 300€ ti naj vrne, mogoce ce ma probleme, po obrokih..to se bota pa potem zmenile ane.
pri posojanju denarja se tok hitr pokaze hinavscina ljudi in se odnosi kr naenkrat obrnejo

-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz bi ji tudi direktno rekla. Nisem taka, da bi sitnarila za vsak evro, ampak 300 evrov pa verjetno tudi zate ni vsota, ki bi jo lahko kar pozabila in odpisala.
Pomoje ne boš nič grdo izpadla, če ji boš naravnost povedala, da te zanima, kdaj ti bo vrnila denar in ponudila, da ti lahko vrne po obrokih, če v enkratnem znesku ne more.
Pomoje ne boš nič grdo izpadla, če ji boš naravnost povedala, da te zanima, kdaj ti bo vrnila denar in ponudila, da ti lahko vrne po obrokih, če v enkratnem znesku ne more.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov