Koliko zapravite oz. kako razpolagate z denarjem?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ja možu od moje sestrične je fotr kupil parcelo za bajto pa še denar dal za hišo pod streho spravit.
Njej je prav malo važno koliko je najemnina, parcela,...
Mene pa to zanima, ker si moram sama uredit streho nad glavo.
Njej je prav malo važno koliko je najemnina, parcela,...
Mene pa to zanima, ker si moram sama uredit streho nad glavo.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja no, pa to je ona, ti si pa lih tko naglasila kot da bi meli vsi take sreče.ja enihjih pač mamo, eni mamo nepremičnine, jebat ga.še vedno pa lohk potres rata, pa ostanemo brez vsega.
ampak da bom na to gledala kaj majo drugi, ja ne.
preglej kaj ti najbolj ustreza, ali kredit, najemnine, karkoli?z neba težko pade.
preglej kaj ti najbolj ustreza, ali kredit, najemnine, karkoli?z neba težko pade.
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
jaz mislim, da je za začetek najboljše, da greš v podnajemniško stanovanje, ker je od začetka težko najdt nekaj, kjer boš dolgo ostala (glede na to, da ne bi dobila stanovanjskega kredita pod 30 let, razn če imaš blazno plačo).... tistega denarja ti ne sme bit škoda...res je, da bi s tem že lahko odplačevala kredit, AMPAK si nanj vezana. po kakšnem letu, dveh, pa že boljše vidiš, kje si...
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
*purple* napisal/-a:ja no, pa to je ona, ti si pa lih tko naglasila kot da bi meli vsi take sreče.ja enihjih pač mamo, eni mamo nepremičnine, jebat ga.še vedno pa lohk potres rata, pa ostanemo brez vsega.
Nikoli ne gredo vsi v isti koš. Ja ni pa treba, da poimensko pišem tukaj.
Saj kako je nasplošno vsak ve. Debatiramo pa o dogodkih, ki niso obče znani.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Sem zaposlena, zaslužim v redu, sem zadovoljna, glede na to imam tud kr neki stvari na kredit (avto) oz. trajnik(zavarovanje za avto, prej še računalnik...), ker mi je lažje vsak mesc dajat kot pa najprej šparat za neki, pa si šele čez čas kupt.
Poleg obroka kredita in zavarovanja sem sklenila še naložbeni paket pri eni firmi na dolgi rok, 30 let, ki je v bistvu naložba v sklade in življenjsko zavarovanje, tako da sem investirala v prihodnost
Ker živim še doma, so moji stroški minimalni, seveda prispevam za gospodinjstvo, opravljam nakupe itd., neki gre za bencin (havla bogu, da ne velik, ker mam dizlčka ) poleg tega si pa kr dost še privoščim vsak mesc, pač obleke, kozmetika, kakšen kos pohištva, tehnika, izleti, večerjice...
da bi namensko varčevala za stanovanski problem, to pa ne, no, čeprav je to pri nas trenutno aktualno. Imam namreč parcelo (od staršev prepisana name), kjer bova nato enkrat postavila majhno montažno hiško. , nekaj začetnega kapitala ima moj partner, za naprej pa tudi približno vemo, od kod & kako bova črpala in se zavedam, da imava glede tega veliko srečo.
Aja, drgač bi pa šla komot v najemniško stanovanje, nisem obsedena z lastništvom; sem že živela tako "na svojem" brez problemov.
Pa pri nas tud niso neke grozne najemnine, za prenovljeno, opremljeno, lepo garsonjero sva plačevala takratnih 20k...
Poleg obroka kredita in zavarovanja sem sklenila še naložbeni paket pri eni firmi na dolgi rok, 30 let, ki je v bistvu naložba v sklade in življenjsko zavarovanje, tako da sem investirala v prihodnost
Ker živim še doma, so moji stroški minimalni, seveda prispevam za gospodinjstvo, opravljam nakupe itd., neki gre za bencin (havla bogu, da ne velik, ker mam dizlčka ) poleg tega si pa kr dost še privoščim vsak mesc, pač obleke, kozmetika, kakšen kos pohištva, tehnika, izleti, večerjice...
da bi namensko varčevala za stanovanski problem, to pa ne, no, čeprav je to pri nas trenutno aktualno. Imam namreč parcelo (od staršev prepisana name), kjer bova nato enkrat postavila majhno montažno hiško. , nekaj začetnega kapitala ima moj partner, za naprej pa tudi približno vemo, od kod & kako bova črpala in se zavedam, da imava glede tega veliko srečo.
Aja, drgač bi pa šla komot v najemniško stanovanje, nisem obsedena z lastništvom; sem že živela tako "na svojem" brez problemov.
Pa pri nas tud niso neke grozne najemnine, za prenovljeno, opremljeno, lepo garsonjero sva plačevala takratnih 20k...
-
habibi7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 5. 2005
orhideja1 napisal/-a:Jaz tudi, če bi imela možnost živeti doma, hočem na svoje, stran od mojih in njegovih. Pač res na svoje.
Mislim pa, da ni nič narobe, če vprašam, koliko kdo da za najemnino ali za parcelo, ker zbiram te informacije.
Odvisno s kje si, oz. kje bi rada živela. V LJ in drugih večjih mestih so ful visoke najemnine, tko nekje na obrobju oz. v manjših krajih pa se že kar da prit kar lepo skoz (vendar so drugi minusi).
Poglej na kakšno stran kjer oddajajo stanovanja ali pa salomonca pa boš hitro dobila približno sliko.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
*zeljka* napisal/-a:orhideja1 zdj je čist odvisno a bi ti šla sama živet na svoje al s partnerjem, pa tud to a maš stalno zaposlitev?
Šla bi s partnerjem. Zaposlitev imam stalno. Našparanega tudi približno toliko denarja, da bi lahko kupila parcelo, če ne bi bila preveč draga. Ampak poceni parcel je zelo malo, običajno so zelo visoke cene. Škoda se mi zdi plačevati najemnino, ker če si kupiš stanovanje, odplačuješ svoje. Najemnino pa zapraviš in tisto vseeno ni nikoli tvoje čeprav plačuješ. Partner pa nima prihrankov. Ima pa redno zaposlitev.
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
midva sva računala. če bi jz zdj mela redno zaposlitev, bi komot dvignla en hipotekarni kredit in kupila flat, res, da je kredit za 30 let al več, sam greš pa na svoje.
zdj tud odvisn kašne plače mata, pa kje bi rada živela, logično je, da v lj ne morš kupt flata za 150.000€, pa da je dost velk.
kokr sva midva zračunala, bi nama zlaufal s stroški, res pa je, da se morš pol kšni stvari odpovedat.
zdj tud odvisn kašne plače mata, pa kje bi rada živela, logično je, da v lj ne morš kupt flata za 150.000€, pa da je dost velk.
kokr sva midva zračunala, bi nama zlaufal s stroški, res pa je, da se morš pol kšni stvari odpovedat.
-
le@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
- Kraj: Domžale
Najemnine so svinjske v LJ in okolici, za isto kvadraturo boš v centru MB plačal pol manj, kot v LJ. Sem pa opazila, da so v Grosupljah (-em? Kako se to sploh sklanja?? ) ful nižje najemnine, nad temle sem bla čist šokirana - klik
Res je tudi to, da mladi iščemo predvsem manjša stanovanja, ker so v takih nižji stroški, na drugi strani pa so najemnine in tudi cene večjih stanovanj nižje. Vse je odvisno od lokacije in pa tvojih želja (seveda tudi zmožnosti) in pa tudi tvoje fleksibilnosti - npr. v primeru, da sedaj živiš v LJ, si se pripravljena seliti na obrobje mesta, mogoče tudi 50 km iz LJ?
Se mi pa še nekaj zdi zanimivo, veliko parov, ki jih poznam, v zadnjem času pospešeno išče najemniška stanovanja, ker vidijo le to, kako je fajn na svojem, pa ti noben po glavi ne skače, obenem pa sploh ne preračunajo vseh stroškov, midva sva velik velik računala, preden sva se preselila, pa sva se vseen kje zakalkulirala. Smešno se mi zdi, ko ti nekdo, ki se ima namen seliti, reče, da se mu 60 EUR zdi ful velik za tedenski nakup v trgovini. 60 eur ni nič.
Narediš lepo izračun npr. - eden je že zaposlen, drugi dela prek študenta. skupaj zaslužita nekje 1500 eur. Najemnina znaša 450 eur (36m2), stroški vsaj kakšnih 150eur (sem niso všteti stroški zavarovanj, telefonov, interneta ipd.), eden ima še kredit za avto 250 eur, mesečno v trgovinah pustiš 300 eur (če šparaš), pa tkole se nadaljuje. Če si pripravljen zategnt pas, bo šlo, drugače pa ne. Ne se preveč ob tele cifre obregnt, ker sm mal na pamet govorila...
Smo si pa ljudje različni, nekdo ima take potrebe, drug drugačne, je pa sigurno skupno življenje dober test partnerstva. Midva sva ga z lahkoto opravla...
Res je tudi to, da mladi iščemo predvsem manjša stanovanja, ker so v takih nižji stroški, na drugi strani pa so najemnine in tudi cene večjih stanovanj nižje. Vse je odvisno od lokacije in pa tvojih želja (seveda tudi zmožnosti) in pa tudi tvoje fleksibilnosti - npr. v primeru, da sedaj živiš v LJ, si se pripravljena seliti na obrobje mesta, mogoče tudi 50 km iz LJ?
Se mi pa še nekaj zdi zanimivo, veliko parov, ki jih poznam, v zadnjem času pospešeno išče najemniška stanovanja, ker vidijo le to, kako je fajn na svojem, pa ti noben po glavi ne skače, obenem pa sploh ne preračunajo vseh stroškov, midva sva velik velik računala, preden sva se preselila, pa sva se vseen kje zakalkulirala. Smešno se mi zdi, ko ti nekdo, ki se ima namen seliti, reče, da se mu 60 EUR zdi ful velik za tedenski nakup v trgovini. 60 eur ni nič.
Narediš lepo izračun npr. - eden je že zaposlen, drugi dela prek študenta. skupaj zaslužita nekje 1500 eur. Najemnina znaša 450 eur (36m2), stroški vsaj kakšnih 150eur (sem niso všteti stroški zavarovanj, telefonov, interneta ipd.), eden ima še kredit za avto 250 eur, mesečno v trgovinah pustiš 300 eur (če šparaš), pa tkole se nadaljuje. Če si pripravljen zategnt pas, bo šlo, drugače pa ne. Ne se preveč ob tele cifre obregnt, ker sm mal na pamet govorila...
Smo si pa ljudje različni, nekdo ima take potrebe, drug drugačne, je pa sigurno skupno življenje dober test partnerstva. Midva sva ga z lahkoto opravla...
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
midva sva pa tko zračunala:
oba redno zaposlena plača skupi 2000€
hipotekarni kredit prbližno 600€/mesec
stroški življenski 300-400€ (to mislm položnce brez hrane)
ostane 1000€ za živet, s tem da mava neki stvari na obroke in mesečno varčevanje, use to skp nekak 400€ nanese.
u končnem seštevku nama bi ostal 600€, to bi nekak zadostoval najinim življenskim potrebam (obleke, pijačke ipd.)
oba redno zaposlena plača skupi 2000€
hipotekarni kredit prbližno 600€/mesec
stroški življenski 300-400€ (to mislm položnce brez hrane)
ostane 1000€ za živet, s tem da mava neki stvari na obroke in mesečno varčevanje, use to skp nekak 400€ nanese.
u končnem seštevku nama bi ostal 600€, to bi nekak zadostoval najinim življenskim potrebam (obleke, pijačke ipd.)
-
Lara - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 6. 2004
Pa še to: res občudujem vse tiste ljudi, ki s plačo pod 1000€ upajo it na svoje. V vsakem primeru jaz mislim, da jim nekak znese, ampak to terja precej poguma. Jaz se prevelika ziherašica, da bi to nardila. Da pa pol o stroških, ki jih pridobiš, ko imaš otročka, niti ne razmišljam. Boljše je imet dobro zaledje, da si pol res lahko vse to privoščiš. Z dobro zaledje mislim predvsem ugoden kredit pa po možnosti partnerja, da si ga delita.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov