Koliko zapravite mesečno?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 16. Apr. 2008 7:15

^^
Ne,ker še študiram.

1. hrana + pijača ter kje največkrat kupujete?
Nič, dobim povrnjeno od staršev,tisto kar si hrane kupim na faksu (sendviči).

2. obleke in čevlje? Katera je vaša naj trgovina? Kaj od oblek najraje kupujete?
Mesečno se ne bi dal razpravljat, ker si ne kupim cunj mesečno.Ampak če recmo potem strošek 2 mesecev razdelim,bi rekla recmo 30€ na mesec.

3. modne dodatke? Katera je vaša naj trgovina? Kaj najraje kupujete? Kakšne modne dodatke?
Acessories,če že sploh kaj,grem pa zelo redko,recmo torej 10€.

4. kozmetiko? Za katero kozmetiko več porabite dekorativno ali

Ko se ponuca,si kupim novo.Recmo 5€.

5. žuriranje + alkohol?
Ne žuram,ne hodim ven.

6. cigarete (če kadite)?
Ne kadim.

7. dnevne pijačke (kavo in podobno)? s kom ponavadi hodite na pijačo?
Recmo 10 € na mesec,tisto kar grem parkrat na mesc po faksu na čaj.

8. bencin al avtobus, tiste katere se vozite z njim?
Tuki gre konkretno, okol 120 €, povrnejo starši,ker so stroški vožnje na faks. Recmo da en tank plačam sama,za ostalo vožnjo,torej 32€.

9. revija? katera ja vaša naj revija? poleg cosmota, ker predvidevam da večina ga prebira
Za razliko od večine,cosmota ne berem,ker mi je stupid revija,na tem forumu sem zarad dolgčasa.Doma smo naročeni na national geographic, na dnevnik,kupuje se jano,Mag. To vse bereta starša,jst pa potem tud zraven.Plačam pa nič.

10. frizerja? kolikokrat mesečno hodite k njemu?
1× na tri mesece,takrat pustim 30 €.

11. morje? (letno)
500 € basta starša,ostalo plačam sama.Torej bom letos zagonila okol 100 €.

Torej moj mesečni "izhodek": 77 €,recmo da 80€. Zoisova mi prinese 230 €. Ostalo dam v sklade/prišparam. V 6 letih se je že nabralo.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Apr. 2008 8:38

orhideja1 napisal/-a:Mene pa zanima, a se vam zdijo ti podatki resnični?

Vsi tukaj ste še kao mladi, še študirate, delate preko študenta,...
Izdatke imate pa takšne kot bi vsi imeli že fejst plačo?
Meni to ne gre skupaj.

A tisti, ki živite še pri starših nič ne prispevate za hrano, kurjavo,...?

Kaj ti ne gre skupi, eni smo že zaposleni in mamo plačo in se sami preživljamo.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 16. Apr. 2008 9:30

Za hrano zapravim ene 80€ na mesec (to je za med tednom, ko sm v LJ), kupujem pa večinoma v Tušu (ker ga mam ravno čist blizu stanovanja :lach:).
2. obleke in čevlje? Katera je vaša naj trgovina? Kaj od oblek najraje kupujete?
Tle je pa čist odvisno - včasih ne zapravim nič, včasih 100€, povprečno pa nekje 50, 60€. Od oblek najrajš kupujem majce, kupujem pa večinoma v Benettonu, Espritu, S.Oliverju ... Ma v bistvu kje kej pametnega najdem.
3. modne dodatke? Katera je vaša naj trgovina? Kaj najraje kupujete? Kakšne modne dodatke?
Od modnih dodatkov v bistvu kupujem sam torbice, druga pa ne, ker mi je bedno nosit neke kičaste verižce pa take fore. Tak da nimam niti najljubše trgovine, pa niti ne zapravim vlk (razn ko si kupim kako torbico, potem gre ene 40, 50€, sam to je parkrat na leto).
4. kozmetiko? Za katero kozmetiko več porabite dekorativno ali negovalno? Kje največkrat kupujete oz. katera je vaša naj trgovina?
Negovalno. Sam mi dost kozmetike kupuje mami, tak da iz svojga žepa dam približno 10€ na mesec. Pa za maskaro dam vsaka 2 mesca tud ene 10€. :lach:
5. žuriranje + alkohol?
Za alkohol zapravim ful mal, ker ga redkokdaj pijem, prav tisto žurat tud ne hodmo vlk, če pa recimo sem štejem ko gremo ob vikendih zvečer mal okol na kakšno pijačo, v kino pa take stvari, pa ene 30€ na mesec.
6. cigarete (če kadite)?
Ne kadim, tak da nič.
Hodim s sošolci, kolegi ... zapravim pa ene 30€ na mesec.
Med tednom se vozim s trolo, za mesečno mi da mami tak da tle nimam stroškov, v LJ se vozim z vlakom, to si polovico sama plačam, kar je približno 20€ na mesec, ko sm doma, se pa vozim z maminim avtom pa ni treba nč prispevat za bencin.
9. revija? katera ja vaša naj revija? poleg cosmota, ker predvidevam da večina ga prebira
Ne berem več cosmota, ker mi je že bedn, tu pa tam sam kupim Novo - recimo če 2x na mesec je to 3€. :D
Ne grem vsak mesec, ampak na ene 3 mesce, zapravim pa čist odvisno - ponavadi okol 20€.
11. morje? (letno)
Tle bi moglo bit vprašanje kok zapravimo za izlete pa take stvari, ker ne hodmo vsi na morje. :D No sej js hodim, sam ne grem pa vsako leto, ker grem potem recimo rajš kam drugam. Nazadnje sm bla na morju 2 leti nazaj, pa je vse skup prišlo okol 300€ (sam so mi dali doma), lani sm bla pa sam za vikend, pa je blo bolj mal, 100€ mnda. Letos bomo pa še vidli kak bo.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a le@ » 16. Apr. 2008 9:48

Zapravim tolk, kot ga zaslužim, ostane bolj mal....

Mislim da tam okoli 300-400 EUR mesečno, največ kupujem v Sparu in v Lidlu, v Mercator hodim le po določene izdelke (mleko, mehčalec).

Največkrat kupujem v H&Mu, Tom Tailor in pa Tailly Weijl. Mogoče nekje 30 eur mesečno?

3. modne dodatke? Katera je vaša naj trgovina? Kaj najraje kupujete?
Niti nisem nek frik na to, mogoče čez celo leto kakšnih 100 eur (tud torbice sem štejem...)

4. kozmetiko? Za katero kozmetiko več porabite dekorativno ali
kupujem bolj negovalno, za dekorativno zapravim cca. 30 eur na 2 meseca (maskara+ korektor), za negovalno pa sploh ne vem....

5. žuriranje + alkohol?
Alkohol je vštet že pod točko 1., največkrat kakšni prijatelji pridejo k nama domov, pa mava pivo, vino pa kkšnga jegra na zalogi.

6. cigarete (če kadite)?
cca 50 EUR/mesec

Bolj malo, mogoče kakšnih 10 EUR/mesec

Ponavadi spraznim 2 tanka v mesecu, torej okrog 100 EUR

Cosmota že dolgo več ne, kupujem Readers Digest 3,25 eur in pa Lepota & Zdravje - 1 EUR

15 EUR na 2 meseca, striženje in barvanje.

11. morje? (letno)
Odvisno kam grem... Lani npr. sva šla na Tenerife, za 14 dni sva za aranžma za oba plačala 1070 EUR, tam sva pa tud kakih 1000 zapravla... Letos mislim, da bo manj, ampak kakšnih 1500 vseen računam...

Dodajam:
12. Najemnina in stroški stanovanja:
Najemnine nimava, je stanovanje najino, stroški pa znašajo nekje 250 EUR mesečno (torej elektrika, voda, smeti, ogrevanje, kabelska, internet ipd) za cca. 50 m2.
Zadnjič spremenil le@, dne 16. Apr. 2008 11:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 16. Apr. 2008 11:28

100€ dam staršem za hrano.
zara, h&m, deichmann = 50-100€ odvisno od počutja :D
3. modne dodatke? Katera je vaša naj trgovina? Kaj najraje kupujete?
na leto, mogoče 20€
4. kozmetiko? Za katero kozmetiko več porabite dekorativno ali negovalno? Kje največkrat kupujete oz. katera je vaša naj trgovina?
večinom miler al pa dm tm do 15€, pa še to je maskara na 2 mesca.
5. žuriranje + alkohol?
žuram velik, pijem mal, edin če si kupm vodko v štacuni :D to je pa 20€ na mesec
6. cigarete (če kadite)?
Ne kadim
s kolegicami 1x na mesec učas tud to ne 10-15€
vozim se s fantovim avtom, tanka on, občasno jz, doma pa starši tankajo
Ne berem več cosmota, ker mi je že bedn, tko da ne kupujem nobene revije, modno jano mi pa fant prnese iz službe
grem mogoče 2x na let, tm 20-30€
11. morje? (letno)
lani sm šla 2x na morje, obakrat za en teden, skp je blo tm okol 350€ še mnj se mi zdi, sam se ne spomnem točn.
letos bo pa verjetn več.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2008 11:32

Yazmeen napisal/-a:

Meni to ne gre skupaj.

Kaj ti ne gre skupi, eni smo že zaposleni in mamo plačo in se sami preživljamo.

Pri teh mi gre vse skupaj.
Sicer nikjer ne zasledim koliko npr. plačate najemnino stanovanja. To bi me zelo zanimalo, ker iščem stanovanje.

Drugače pa ne štekam, ker če to berem ima vsak polno izdatkov za razno razne stvari (tudi nepomembne), medtem, ko v drugih temah večina tarna, da nima prihodkov.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2008 11:41

Meni to ne gre skupaj.

zakaj pa nebi bli podatki resnični?
eni pač delamo prejo študenta dobivamo neke povprečne plače, nekateri imajo tud za delo preko študenta velike plače, nekateri velike žepnine, nekatere starši financirajo itd...zakaj se nebi izšlo?

Pač za najemnino ne rabimo dat vsi če smo še doma.nevem, jst doma ne rabim nč plačevat, njim je važno da poskrbim zase in si sama plačujem svoje stvari.od raznih položnc (net, gsm, karkoli) do oblačil, malice, žetonov,kozmetike, šamponov itd...
nevem kaj je s tem tolk narobe.mislm da odkar delam sm ju obadva zihr razbremenila za kar nekej denarja mesečno.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 16. Apr. 2008 12:19

*purple* napisal/-a:mislm da odkar delam sm ju obadva zihr razbremenila za kar nekej denarja mesečno.

sam je bla taka inflacija in je šlo tok use gor, da se lih pokrije...no vsaj pr nas je tko...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 16. Apr. 2008 12:22

okoli 50€,kupujem v glavnem v mercatorju in sparu,včasih grem v hofer

ne kupujem vsak mesec,tko bl po potrebi,velikokrat se zadržim in ugotovim,da kakšne stvari sploh ne rabim,drugače pa počakam na razprodaje.največ kupujem v sportini,benettonu,massu,tally weil.naenkrat zapravim nekje do 100€,razen če si kupujem plašč ali kaj podobnega

to skorajda nikoli ne kupujem

več porabim za negovalno,ker mam zelo občutlijvo kožo.nekaj stvari kupujem v lekarni,drugače pa v dm-u ali mullerju.kremice in podobno ne kupujem vsak mesec,ostalo se pa kar najde...okoli 40€

5. žuriranje + alkohol?
žurat grem samo občasno,tko da odvisno,recimo da 20€

6. cigarete (če kadite)?
ne kadim

tole tud ne bi znala ocenit,ampak okrog 20-30€

včasih grem jaz tankat,včasih mami,ampak vsaj 60€

9. revija? katera ja vaša naj revija? poleg cosmota, ker predvidevam da večina ga prebira če ne pa to omenite
ne kupujem revij,cosmo včasih kupi mami

zdej,ko si puščam dolge grem 2x na leto,se pravi ene 50€ na leto

11. morje? (letno)
letos ne grem nikamor,drugo leto pa planiram dolgo potovanje in bo kakih 3000€
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2008 12:24

Ni letelo nate Purple.

Vidim pa, da so na forumu samo tisti, ki dobro zaslužijo in imajo zraven še enega, ki jih financira.

Če poslušam svoje kolegice pa so zaposlene, ampak imajo pol manj izdatkov za oblačila, kozmetiko, veliko več pa za položnice, ipd

Živijo pri starših, da ne bo dileme.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 16. Apr. 2008 12:30

Jaz ti lahko zagotovim da mene nihče ne financira - zadnjih 5 let se financiram popolnoma samostojno :D Plačujem najemnino + stroške + use položnice popolnoma sama + use ostajo kot sm u postu napisala.

Pa mi znese. Pač je treba znat razpolagat z dnarjem ki je na voljo...Kšn mesec gre pač manj za oblekce in podobne pi**arije, kšn mesec pač več...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 16. Apr. 2008 12:31

*zeljka* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:mislm da odkar delam sm ju obadva zihr razbremenila za kar nekej denarja mesečno.

sam je bla taka inflacija in je šlo tok use gor, da se lih pokrije...no vsaj pr nas je tko...

jah jst pa mislm da ni čist tko.mislm da ni inflacije tolk da ju stane okol 400 evrov al pa še več na mesec.

orhideja, sej vem da ni letelo name, sam pač sem povedala kako in kaj je.
ne vem pa po čem sklepaš da so na forumu sami taki ki imajo dobro plačo in enga ki jih financira?Ok, če je v mojem primeru mami moj financer za hrano in kurjavo, pa prav ane, dokler nimam redne službe si pač ne morem prvoščt še tega, niti starši tega nočejo.

je pa odvisno kakšne položnice boš imel od tega kar pač imaš za plačevat.jst mam lahko 20mega neta pa plačujem sam zato 50 evrov, pa lahko nabijem za sto evrov telefona, itd...sam zakaj?pač čimbolj zmanjšam na tisto kar res rabim.Če majo pa one večje položnice za plačevat je pa to, sori njihov problem.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 16. Apr. 2008 12:34

Sweet Princess napisal/-a:Jaz ti lahko zagotovim da mene nihče ne financira - zadnjih 5 let se financiram popolnoma samostojno :D Plačujem najemnino + stroške + use položnice popolnoma sama + use ostajo kot sm u postu napisala.

Pa mi znese. Pač je treba znat razpolagat z dnarjem ki je na voljo...Kšn mesec gre pač manj za oblekce in podobne pi**arije, kšn mesec pač več...

Evo končno ena. In koliko stane najemnina? Jaz bi glede stanovanja rada kako informacijo.
Koliko človek zmore s svojo plačo.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 16. Apr. 2008 12:42

*purple* napisal/-a:
*zeljka* napisal/-a:

jah jst pa mislm da ni čist tko.mislm da ni inflacije tolk da ju stane okol 400 evrov al pa še več na mesec.

no ne vem, hrana recimo se je ful podražila, kšne stvari tud 100% in več...
da ne govorim o štromu in podobno.
sicer zdj tud odvisno kok so starši dajal za otroka, ker jz sm celo SŠ za cunje, mobitel in pijače/večerje/žure sama dajala dnar, starši so pa financeral šolo, hrano in položnice doma.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 16. Apr. 2008 12:43

Nič :)

Čist odvisno. Včasih tud 100€ na mesec alpa več, včasih nič. Odvisno od meseca. Pull&Bear, Stradivarius, H&M, Sportina...

Kdaj kaka torbica..pa piercingi. Ne znese veliko...tam 25€.

Kupim ko mi zmanjka. Za puder tam 20€, maskara 15€...tko dalje :)

5. žuriranje + alkohol?
Spet odvisno od meseca, ker včasih ni noč pametnega nikjer in negrem vn. Včasih bi šla pa vsak vikend. Sm pa sposobna tud 100€ zapravt v enmu večeru, če jih mam :D

6. cigarete (če kadite)?
Vsak dan 2,60€ :D

Ful malkrat grem tkole na akvice. Ponavad pride kdo k meni alpa jaz h komu. Tko da recmo 10€ pa še to pomoje ne :D

Za vikend za vlak ko grem do mojga (se menjava) 2x tko da tm nekje 15€ :)

Včasih Playboy - 5€ :D

Enkrat na 2 meseca alpa mesec in pol...40€ :)

11. morje? (letno)
Uh...to je pa čist odivsno, nemorm povedat točno:)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov