Kakšen avto kupiti?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

OdgovorNapisal/-a Yazmeen » 06. Okt. 2008 20:01

Miss N. napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Čestitam Miss N., pa čim več varne vožnje :wink:

Men je ta nova Ibiza ful lepa, sm jo tud mela v ožjem izboru, ampak pol sm se za druzga odločla. Kašne barve pa je?

je črne barve...malo bolj športno poštimana...zatemnjene šipe, feltni...

drugače je pa bencinc, ker se mi je zdelo butasto jemat dizla, ker samo uničuješ turbino s takimi kilometri kot jih delam js dnevno...6x palim avto in nrdim skupno max 15 km - to je čez teden, za vikend sicer nrdim kej več km, ma vseeno ni nekih hudih razdalj...
so mi tudi svetovali pole k sm povedla, da je škoda avta, ker ga samo uničuješ...

aja...sori za malo bolj ksn odgovor, ma če mi znese 2x tedensko prit na forum je že dosti...

No tako sm tud jst mela u mislih, če bi jo kupvala. Kolk ma pa motor? 1.4? 1.6? Mi je pa ta Ibiza (lih tko k moj twingič) ful lepša spredi, kokr zadi. Jst ne vem, kva delajo zadne čase s temi avtomobili, spredi so ful hudi, na ta zadn konc pa kr pozabjo :?
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

OdgovorNapisal/-a Miss N. » 06. Okt. 2008 20:04

OrangeLady napisal/-a:
Miss N. napisal/-a:

drugače je pa bencinc, ker se mi je zdelo butasto jemat dizla, ker samo uničuješ turbino s takimi kilometri kot jih delam js dnevno...6x palim avto in nrdim skupno max 15 km - to je čez teden, za vikend sicer nrdim kej več km, ma vseeno ni nekih hudih razdalj...
so mi tudi svetovali pole k sm povedla, da je škoda avta, ker ga samo uničuješ...

aja...sori za malo bolj ksn odgovor, ma če mi znese 2x tedensko prit na forum je že dosti...

Čez nekaj let ko boš prodajala avto povej ;)
Tazadnje 2 modela Ibize sta res zakon, in imam namen kupiti ibizo po končanem faxu

dvomim da bo to tako hitro...čez enih 5, 6 let morda...če ne pride kej vmes...

če bi mela zdej več keša za nakup avta bi sigurno kupla džipa...ma zdej sm šla kupit avto, skorej tako kot kruh...malo sm šla sicer pogledat, ma najbolj pomembno mi je blo kako hitro lahko dobim nov avto...ker je bil ta star v ne najbolj bleščečem stanju (serijska napaka, za katero ob nakupu nismo vedeli - kupljen je bil druge roke, od zasebnika)...

kako je to zgledlo si lahko prebereš par postov bolj gor... :D
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

OdgovorNapisal/-a Mimi_M » 06. Okt. 2008 20:06

Čas bo za zimske gume... za katere se boste odločili?
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

OdgovorNapisal/-a Damyanchyka » 06. Okt. 2008 21:26

Joooj Seat Leon Nitro..kuk je lep..prec bi ga mela :love: Sej je velik autov lepih..

No tej mali mi pa res niso ušeč. K te je strah že k se not usedš :D
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

OdgovorNapisal/-a Miss N. » 06. Okt. 2008 21:29

Yazmeen napisal/-a:
Miss N. napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Čestitam Miss N., pa čim več varne vožnje :wink:

Men je ta nova Ibiza ful lepa, sm jo tud mela v ožjem izboru, ampak pol sm se za druzga odločla. Kašne barve pa je?

No tako sm tud jst mela u mislih, če bi jo kupvala. Kolk ma pa motor? 1.4? 1.6? Mi je pa ta Ibiza (lih tko k moj twingič) ful lepša spredi, kokr zadi. Jst ne vem, kva delajo zadne čase s temi avtomobili, spredi so ful hudi, na ta zadn konc pa kr pozabjo :?

1.4 motor...ma potegne...je reku tata, da je zame k mam težko nogo že skorej premočen avto...ma je blo mišljeno bolj v hecu... ma meni je pa ibiza lepša zadej ku spredaj...isto twingo...ta nov...
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a trapa » 07. Okt. 2008 10:36

Mimi_M napisal/-a:Čas bo za zimske gume... za katere se boste odločili?

Jaz bom obdržala lanske. Za to sezono bodo še ok.

Se pa pri nakupu gum odločam izključno po AMZSjevi tabeli. Na pnevmatikah se ne špara. Prvi pravilo varne vožnje. :schlaumeier:
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a McLarnovc » 07. Okt. 2008 11:20

Poleg tega, da se ne špara, je treba upoštevati, da morajo biti zadnje gume enakovredne prvim, ali celo boljše.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

OdgovorNapisal/-a BIBI21 » 07. Okt. 2008 11:26

trenutno mam že 1 leto novo opel corso, črne barve in z vso opremo, sam mam namen drugo leto zamenjat avto za kaj malenkost večjega, samo se še nikakor nisem mogla odločit kaj bi si kupla ...

tipček ki je men full všeč ma opel signuma, sam men je ta avto apsolutno prevelik in ne vem če bi se znašla v tok velikem avtu ... mi je pa full všeč zdej ta insignia, ki prihaja na naš trg, samo je razlika da ta avto bo dost drag in ne vem če bo zneslo ...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a trapa » 07. Okt. 2008 11:41

McLarnovc napisal/-a:Poleg tega, da se ne špara, je treba upoštevati, da morajo biti zadnje gume enakovredne prvim, ali celo boljše.

Nekateri poznavalci zagovarjajo ravno obratno teorijo: spredaj slabše kot zadaj (ne glede na tip pogona)

Namreč, če veš, da imaš malce slabše gume, boš vozil počasneje in boš malce previdnejši. (Prvi +)
Če te na cesti zanese, boš "plaval" vse dokler zadnje gume ne dobijo oprijema. Še en razlog zakaj imeti zadaj boljše gume.

Tako sem na vprašanje "Torej če je cilj enak profil spredaj in zadaj. Na vsake kolko naj jih menjam?" dobila odgovor na pol milimetra. Cel milimeter je že lahko preveč.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a Yazmeen » 07. Okt. 2008 14:04

Miss N, kolk ma pa konj pr 1.4 mašini?

Moj ma 1.2, 16 V mašino, pa 101 konjička, je čist zmešan, potegne k sto mater :D Men pa ta nov Twingo zgleda zadi tak, k da bi ga pozabl dokončat, tud moj, pa je GT in ma spojler zadi, pa un ta hud avspuh, ampak mi je absolutno ful lepši spredi :?

Ja, jst tud morm zimske gume nabavt, pa mi je tip svetoval Michellin-ove, čeprov so mal dražje, ampak so pa ful fajn, on jih ma skoz. Enkrat je mel vmes Fuldo in je bla razlika očitna! Pa enkrat si mislm nabat še ene lite feltne, ker tele, ki so original zravn, mi niso lih kej preveč lepe, tk da bom mela te za pozim, pa pol kšne hude za polet.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a Yazmeen » 07. Okt. 2008 14:07

BIBI21 napisal/-a:trenutno mam že 1 leto novo opel corso, črne barve in z vso opremo, sam mam namen drugo leto zamenjat avto za kaj malenkost večjega, samo se še nikakor nisem mogla odločit kaj bi si kupla ...

tipček ki je men full všeč ma opel signuma, sam men je ta avto apsolutno prevelik in ne vem če bi se znašla v tok velikem avtu ... mi je pa full všeč zdej ta insignia, ki prihaja na naš trg, samo je razlika da ta avto bo dost drag in ne vem če bo zneslo ...

To je pa res škoda, prodajat dve let star avto, ker lih takrat ful zgubi na ceni :? Brezveze si je kupvat pol nov avto, če ga maš namen čez let al pa dve menjat, razn, če maš res preveč denarja :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

OdgovorNapisal/-a jagodka85 » 07. Okt. 2008 14:31

Mimi_M napisal/-a:Čas bo za zimske gume... za katere se boste odločili?

Kdaj se morajo zamenjat gume? :oops:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a Mimi_M » 07. Okt. 2008 14:33

Men so tako svetovali glede zimskih gum:

Najboljše zmogljivosti: Continental TS800 in Goodyear Ultragrip (malce neenakomerna obraba), potem Dunlop WinterResponse,
nazadnje pa Michelin Alpin A3 in Bridgestone. :wink:
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a Yazmeen » 07. Okt. 2008 14:43

^^Za kere dimenzije to govoriš? Ker to ni za vse dimenzije enak...tele ocene mislm.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a Mimi_M » 07. Okt. 2008 14:44

Konkretno je bilo to rečeno za 165/70/14.

Kaj pa je drugače pri isti gumi drugih dimenzij :?:

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov