Kakšen avto kupiti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Jaz osebno prisegam na nemške avtomobile, sicer so dražji, ampak varnejši, kar dokazujejo tudi različni testi ( ponavdi jih najdeš v motoreviji,.. ).
Najbolje je kupiti nov avto, ker naj bi bil brez napak, če pa jih ima, je to naloga avtohiše, da jih odpravi.
Če kupuješ avto star okoli dveh let, ga peljite na servis in pregled motorja. Če je vse Ok, pregled plačaš ti, če ni, naj plača lastnik.
Če kupuješ rabljen avto, ne pozabi poskušati vsaj malce zbiti cene in obvezno se prepričaj, da niso iz volana odvzeti airbagi in da nima kakšne druge črne preteklosti.
Lastnika prevprašaj o vsaki malenkosti in poglej tudi podvozje ter če ima vse potrebne dokumente. Ne pozabi na servisno knjižico.
Osebno, če bi kupovala rabljenega, bi ga rajši privat, ne preko preprodajalcev ali avtohiše, ker sama želim videti, pri kakšnih ljudeh je bil avto in ali je bil res garažiran, po kakšnih cestah se je vozil, itd itd...
Če gledaš na avto.net, izberi vedno 1.ga lastnika, ne kupovati od 2.ga, kaj šele 3.ga itd.
In pa še to, kot je že ena rekla, čim dlje od avtov, ki imajo CE, NM ali SG registracijo.
Aja pa še to, če kupuješ od privat človeka, povej, da želiš videti avto pred njegovo hišo, da vidiš kje in kako je bil parkiran, ne pa da se dobita nekje bogu za hrbtom.
Predvsem pa, kupi avto, v katerem se boš počutila varno in fajn.
In pa, če ti denar ne predsavljo oviro, se raje odloči za novega. Danes lahko že za okolo 10000€ dobiš soliden avto, za odličnega pa boš morala še malce odšteti. Odvisno seveda od velikosti, znamke itd itd.
Ampak to še ne pomeni, kot je ena rekla, da če si ženska, da rabiš manjši avto. Ni res. Večji avti so predvsem varnejši, udobnejši, tako da jaz na tvojem mestu ne bi izbrala kakšnega majhnega, razen če je to 2.gi oz. 3. avto v družini; za v trgovino, v šolo,..itd. Torej za po mestu.
Veliko sreče pri nakupu!
Najbolje je kupiti nov avto, ker naj bi bil brez napak, če pa jih ima, je to naloga avtohiše, da jih odpravi.
Če kupuješ avto star okoli dveh let, ga peljite na servis in pregled motorja. Če je vse Ok, pregled plačaš ti, če ni, naj plača lastnik.
Če kupuješ rabljen avto, ne pozabi poskušati vsaj malce zbiti cene in obvezno se prepričaj, da niso iz volana odvzeti airbagi in da nima kakšne druge črne preteklosti.
Lastnika prevprašaj o vsaki malenkosti in poglej tudi podvozje ter če ima vse potrebne dokumente. Ne pozabi na servisno knjižico.
Osebno, če bi kupovala rabljenega, bi ga rajši privat, ne preko preprodajalcev ali avtohiše, ker sama želim videti, pri kakšnih ljudeh je bil avto in ali je bil res garažiran, po kakšnih cestah se je vozil, itd itd...
Če gledaš na avto.net, izberi vedno 1.ga lastnika, ne kupovati od 2.ga, kaj šele 3.ga itd.
In pa še to, kot je že ena rekla, čim dlje od avtov, ki imajo CE, NM ali SG registracijo.
Aja pa še to, če kupuješ od privat človeka, povej, da želiš videti avto pred njegovo hišo, da vidiš kje in kako je bil parkiran, ne pa da se dobita nekje bogu za hrbtom.
Predvsem pa, kupi avto, v katerem se boš počutila varno in fajn.
In pa, če ti denar ne predsavljo oviro, se raje odloči za novega. Danes lahko že za okolo 10000€ dobiš soliden avto, za odličnega pa boš morala še malce odšteti. Odvisno seveda od velikosti, znamke itd itd.
Ampak to še ne pomeni, kot je ena rekla, da če si ženska, da rabiš manjši avto. Ni res. Večji avti so predvsem varnejši, udobnejši, tako da jaz na tvojem mestu ne bi izbrala kakšnega majhnega, razen če je to 2.gi oz. 3. avto v družini; za v trgovino, v šolo,..itd. Torej za po mestu.
Veliko sreče pri nakupu!
-
lissa - Sramežljivka
trapa napisal/-a:Jochie napisal/-a:trapa napisal/-a:
2. dve leti star avto se ti veliko bolj splača kupovat,
meni je sumljivo, če se prodaja 2 leti star avto...(razen če uporabnik ne more plačevati lizinga in se mu zato odvzame...
namreč bogataši avto menjajo na 3-4 leta najmanj...
moja prva asociacija na prodajanje 2 leti starega avta je: problemi z avtom, hoče se ga znebiti...
Sodelavec je prodajal Peugeota 308 (mislim,da tega) po dveh letih preprosto zato, ker mu je bil premajhen in premalo udoben. Dečko meri v višino slaba 2 metra in baje' da ni blo v avtu nikjer placa za noge.
Drugače pa, kolikor sem zadeve spremljala, se veliko avtov prodaja predvsem zato, ker so ljudje bili nezmožni plačevanja lizngov.
Da dobiš pokvarjen rabljen avto je tako ali tako možno, pa če je star 2 leti, 4 leta, 10 let ali je testni avto star pol leta. Zato pa se take zadeve hodi gledat z nekom, ki se na željeno področje spozna.
Ne bo šlo, Peugeot 308 še ni star dve leti, je novejši model.
Maš v mislih morda 307 ?
-
lissa - Sramežljivka
Če ti pri Peugetoih, zlasti 206, crkne motor ali da se ti pokvari karkoli, ki je odvisno od motorja oz. obratno, je baje zelo težko popraviti, narejeno pa naj bi bilo, logično, po francosko.
Izkušnje stare mame, tete, sestrične, kolegice in bratove punce.
Nekoliko boljši naj bi bili večji modeli, kot je 307, a vseeno.
Sicer pa, nikoli se ne ve, kdaj se dobi mačka v žaklu. Enim pa delajo super, spet drugim, katerim nagajajo avti za 50,60 000€.
Moram potrkati, mene moj še ni pustil na cedilu.
Izkušnje stare mame, tete, sestrične, kolegice in bratove punce.
Nekoliko boljši naj bi bili večji modeli, kot je 307, a vseeno.
Sicer pa, nikoli se ne ve, kdaj se dobi mačka v žaklu. Enim pa delajo super, spet drugim, katerim nagajajo avti za 50,60 000€.
Moram potrkati, mene moj še ni pustil na cedilu.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tiavanna napisal/-a:Ne kupuj piđota, res. Iz lastnih izkušenj. Pa še Lejlo vprašaj kaj si misli.
mi mamo peđoja 307 in dela ko urca edino kar se je kvarlo je bla klima, ampak je šlo očitno za serijsko napako.Potem so nam celotni klimo zamenjali in zdaj že tri leta pa pol dela, brez da bi karkoli bilo narobe
isto ga ima bratranc in njemu isto dela normalno.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Ja tudi moja sošolka se pritožuje nad njim, ampak njej ni problema it vsake toliko na popravilo, meni bi pa bilo.
O zdej ste me pa res zamorile . Od vedno sanjam, da bi imela pežojčka, ker mi je res tko sexy avto. Celo v določeno avtošolo sem se vpisala ravno zaradi tega, ker so imela same pežojčke
O zdej ste me pa res zamorile . Od vedno sanjam, da bi imela pežojčka, ker mi je res tko sexy avto. Celo v določeno avtošolo sem se vpisala ravno zaradi tega, ker so imela same pežojčke
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Lol.Dela kot urca, razen serijskih napak. Kako so pa kej luči?
Pežoji so polni serijskih napak, ampak se mi tle res ne da razglabljat že 834634ič, ker se vedno najde nekdo, ki pozna nekoga, ki mu je frendica rekla, da je pa njen pežo ful ok. Whatever, res, kupujte kar hočete. MilkyWay, če kaj rabiš se pa javi na ZS.
Pežoji so polni serijskih napak, ampak se mi tle res ne da razglabljat že 834634ič, ker se vedno najde nekdo, ki pozna nekoga, ki mu je frendica rekla, da je pa njen pežo ful ok. Whatever, res, kupujte kar hočete. MilkyWay, če kaj rabiš se pa javi na ZS.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ni dvoma - audi .
Mi mamo že tretga po vrst in z usakim je bla vožna pravi užitek.
Preprosti, a lepi (za razliko od raznih bemflnou & co. iz njih ne veje snobizem), zmogljivi (moč), tihi znotri in lepo slišni zuni, kvalitetno narjeni (oprema in dizajn), ne zatajijo (heh, naši niso), edina napaka sta velka poraba in cena (če bi mela, bi sigurno dala).
To NI oglasno sporočilo .
Preprosti, a lepi (za razliko od raznih bemflnou & co. iz njih ne veje snobizem), zmogljivi (moč), tihi znotri in lepo slišni zuni, kvalitetno narjeni (oprema in dizajn), ne zatajijo (heh, naši niso), edina napaka sta velka poraba in cena (če bi mela, bi sigurno dala).
To NI oglasno sporočilo .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
^^ mi samo tud ful zadovolji z avdijem + golfem.
Drugac pa glede pezoja. Fant je mel 106 in je blo to res neki najhujsa. Skoz je neki crkavu, vse je blo zjahan - pa ceprov ga je mela skoz mami. Velika poraba, ne vem no.
Sam po drugi strani pa mamo pr atiju zdej pezoja 307 in je vse vredu blo do zdej.
Drugac pa glede pezoja. Fant je mel 106 in je blo to res neki najhujsa. Skoz je neki crkavu, vse je blo zjahan - pa ceprov ga je mela skoz mami. Velika poraba, ne vem no.
Sam po drugi strani pa mamo pr atiju zdej pezoja 307 in je vse vredu blo do zdej.
-
arnela - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 9. 2007
Aloha napisal/-a:Ni dvoma - audi .
Preprosti, a lepi (za razliko od raznih bemflnou & co. iz njih ne veje snobizem), zmogljivi (moč), tihi znotri in lepo slišni zuni, kvalitetno narjeni (oprema in dizajn), ne zatajijo (heh, naši niso), edina napaka sta velka poraba in cena (če bi mela, bi sigurno dala). .
Se podpise pod to Audi je res zakon!
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov