Kakšen avto kupiti?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 02. Okt. 2008 22:20

js sm pa od včeri ponosna lastnica ta nove Seat Ibize... :tanz:

to je že moj tretji avto...

ta drugi je bil VW Lupo...sej ni bil slab avto...edino zdej na koncu (zaradi tega sm ga tudi prodala oz dala noter) mu je šou menjalnik in so mi rekli, da je blo kao serijsko da se je vsem Lupo-tom pri cca 70.000 prevoženih km sf***l menjalnik...

zdej dejansko nism mela namena še kupit avta, ma pole po sili razmer smo se odločli, sicer finančno samo js, da rajši vzamem nov vato, k ga bom mela več let, kot pa neki, da bom mela pole z njim še več stroškov...

sicer so se mi prodajalci smejali...ma ko sm pršla v avtosalon sm jim takoj povedala, da mora met avto 5 vrat, najmanj 250 l prtljažnik in manj kot 1.4 motor tudi naj mi ne kažejo...

glede twingota...ta stari model mi deluje kot škatlca...sm ga vozila...sicer službeno in se v njemu sploh nism počutla v redu... se mi je zdelo da bi se kar sploščil če bi kam prletela... ta nov mi je pa simpatičen in mi v nasprotju s tastarim dejansko deluje varen avto...v njem sem se kot voznik in sovoznik počutla v redu...
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Okt. 2008 22:35

Yazmeen napisal/-a:Men je bil ta star twingo k ena pokveka, katastrofa od avta za pogledat, ta nov mi je pa ful luškan, sploh moj, k ma spojlerje pa to :D Ampak mi je tud velik lepš spredi, kokr zadi.

ja noooo, men je twingo tud kr en avto.Notr res zgleda, kot da bi sedu v eni plehnati škatli, fuuj :x tega avta pa nkol nebi mela, raj cliota al pa kej podobnga, ampak tastar twingo pa ne ne!

namest da dam dva jurja za plehnato škatlo si raj kupm kšno tako škatlo, pa sem srečna in zadovoljna :D

drgač sva pa z mami gledale tole mrcino pa naju je fotr skor ubiu s pogledom :D a jebeš, midve bi se fensi šmensi vozile v cabrioletu on nama pa tega ne prvoš (razlog verjetno vemo, bmw pa vse to, pa žejn pomojem tud ni lih mal) :D :cry:
sigurno pa bo en tak stroj moj.Star, lep pa cabrio..nekega dne.

kar pa ni cabrio bi mela pa tanovga seat leona, sam se mi zdi mal precenjen.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 02. Okt. 2008 22:57

Čestitam Miss N., pa čim več varne vožnje :wink:

Men je ta nova Ibiza ful lepa, sm jo tud mela v ožjem izboru, ampak pol sm se za druzga odločla. Kašne barve pa je?
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 03. Okt. 2008 7:55

Jaz pa se ne najdem v majhnih avtih. Sem jih prevozla na stotine in se res nisem našla v njih. So mi kot male krste.
Da je avto kot se šika, mora bit velik vsaj tolko kot Golf. :D
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 03. Okt. 2008 8:03

Yazmeen napisal/-a:Men je bil ta star twingo k ena pokveka, katastrofa od avta za pogledat, ta nov mi je pa ful luškan, sploh moj, k ma spojlerje pa to :D Ampak mi je tud velik lepš spredi, kokr zadi.

meni pa ravno ta nov ne potegene...preveč plastičen mi je...v takšen rangu bi raje kupila c1 ali pa peugeot 107..ali pa c2...so mi veliko lepši...čeprav zame zelo zelo premali...jaz potrebujem velik prtljažnik..pa obvezno 5 vrat.. :)pa nemec ali francoz...drugo skoraj odpade...
Zadnjič spremenil astra_mb, dne 03. Okt. 2008 8:13, skupaj popravljeno 1 krat.
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Okt. 2008 9:29

:D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 21:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Okt. 2008 9:45

Ok, Nia, kam so si pa teli avti podobni??? Ker men si res niso ane. A ta starga twingota pa kao nima pol Slovenije? Jst jih vidm ogromn, vsak dan.

No sicer pa moj twingič tud ni moj sanjski avto, mi je pa kul, ker nimam trenutn 50 000 €, da si kupm kej druzga. Mi je pa med temi tamalimi (kot so c1, c2, peugeot 107...) zdaleč najlepši, ampak še to sam v GT izvedbi, k je mal pošmekan, ne čist navadn. Edin notr mi ni lih ne vem kva všeč, mi je pa velik lepša corsa npr.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 03. Okt. 2008 9:57

corsa je sicer lepa....ampak je po mojem twingo boljši izbor...sama imam sedaj opla..pa saj sem zadovoljna pa vse...je moja astra zakon...ampak renaulti so vseeno bolj mehki...vsaj meni se tako zdi...čeprav naj bi imeli ti ta novi kar veliko serijskih napak...jaz, če bi sedaj menjevala avto...sicer ga še en čas ne mislim, ker mi odgovarja kar imam...bi izbrala c 4 ali megana...
yazmeen...kolk pa je prišel tvoj twingič? kakšna pa je mašina v tej izvedbi?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Okt. 2008 10:06

Bil je 9000 €, ampak je že mal rabljen, slab let je star. Mašina je huda, 1.2 16V, tce...ma turbino in 100 konj. Ful je močn tko, pa fajn potegne, to mi je res dobr. Sam morš pa bit pazljiv, da ga mrzlga ful ne teraš, ker so tele turbine dost občutljive. Men je (zaenkrat), kar se vožnje tiče, ful všeč, pa tud ni mehak, vsaj moj ne, ker je GT in je kr trd za vozt. Pa rabla sm 14 dni, da sm se navadla speljevat, ker ma res močno in kratko prvo in ma takoj 3000 obratov not, k speleš :D Skoz mi je crkval na začetku :oops:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Okt. 2008 10:06

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 21:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 03. Okt. 2008 12:17

Yazmeen napisal/-a:Bil je 9000 €, ampak je že mal rabljen, slab let je star. Mašina je huda, 1.2 16V, tce...ma turbino in 100 konj. Ful je močn tko, pa fajn potegne, to mi je res dobr. Sam morš pa bit pazljiv, da ga mrzlga ful ne teraš, ker so tele turbine dost občutljive. Men je (zaenkrat), kar se vožnje tiče, ful všeč, pa tud ni mehak, vsaj moj ne, ker je GT in je kr trd za vozt. Pa rabla sm 14 dni, da sm se navadla speljevat, ker ma res močno in kratko prvo in ma takoj 3000 obratov not, k speleš :D Skoz mi je crkval na začetku :oops:

uu..moja ima 1.6, 16 V pa sto konjev...potem je ta tvoj kar en mali strup... :) sem mislila, da si dala več, ker je pač posebna izvedba...kakšna pa je kaj poraba glede na vse te posebnosti? verjetno malo večja?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 03. Okt. 2008 23:49

Ja, sj nov pride tam okol 11 al pa 12 čukov...Poraba je pa super, res mi mal kur, ok, tud odvisn od vožnje, ampak tam okol 6 litrov!

Drgač so mi pa tele astre gtc tud ful lepe, je bla tud v ožjem izboru pr men :ja: A si zadovolna z njo?
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 04. Okt. 2008 10:21

jaz vozim astro classic II...mi je full všeč, ker je klasičen avto...pa nekak še zmeraj aktualen model, čeprav je že nova zunaj...mi je bila pa včasih res avto, ki sem ga hotela imeti in mi je še sedaj blazno všeč...ima res vso opremo, ki jo potrebujem...oziroma mogoče česa ne potrebujem, ampak je meni vseeno všeč, da ima :D v glavnem...meni je fajn..rada jo vozim, sicer malo trda in težka...ampak sem je že navajena...in je trenutno ne bi zamenjala...porabo ima okoli 7-7,5, kar se mi za takšno mašino ne zdi prehudo...mi je pa fajn, da je malo težji avto in fajn leži na cesti...
ima pa kolegica novo gtc, pa jo bo sedaj prodala, ker ima veliko porabo...mislim, da okoli 11... pa še non stop je nekaj narobe...
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 06. Okt. 2008 19:52

Yazmeen napisal/-a:Čestitam Miss N., pa čim več varne vožnje :wink:

Men je ta nova Ibiza ful lepa, sm jo tud mela v ožjem izboru, ampak pol sm se za druzga odločla. Kašne barve pa je?

je črne barve...malo bolj športno poštimana...zatemnjene šipe, feltni...

drugače je pa bencinc, ker se mi je zdelo butasto jemat dizla, ker samo uničuješ turbino s takimi kilometri kot jih delam js dnevno...6x palim avto in nrdim skupno max 15 km - to je čez teden, za vikend sicer nrdim kej več km, ma vseeno ni nekih hudih razdalj...
so mi tudi svetovali pole k sm povedla, da je škoda avta, ker ga samo uničuješ...

aja...sori za malo bolj ksn odgovor, ma če mi znese 2x tedensko prit na forum je že dosti...
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 06. Okt. 2008 19:58

Miss N. napisal/-a:
je črne barve...malo bolj športno poštimana...zatemnjene šipe, feltni...

drugače je pa bencinc, ker se mi je zdelo butasto jemat dizla, ker samo uničuješ turbino s takimi kilometri kot jih delam js dnevno...6x palim avto in nrdim skupno max 15 km - to je čez teden, za vikend sicer nrdim kej več km, ma vseeno ni nekih hudih razdalj...
so mi tudi svetovali pole k sm povedla, da je škoda avta, ker ga samo uničuješ...

aja...sori za malo bolj ksn odgovor, ma če mi znese 2x tedensko prit na forum je že dosti...

Čez nekaj let ko boš prodajala avto povej ;)
Tazadnje 2 modela Ibize sta res zakon, in imam namen kupiti ibizo po končanem faxu

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov