torej, še kako aktualna tematika.
kako?
nekako se držim načela, najprej pometi pred svojim pragom.
to pomeni, da skušam pri pomivanju posode porabit čim manj vode (najprej stvari oplakne, potem namilim in zdrgnem, potem pa spet vse splaknem).
da se trudim, da je čim večji delež čistil in kozmetike prijazen okolju.
da ne upujem brezglavo novih stvari, ampak kako stvar rešim z brušenjem in novo barvo.
da pogledam tudi second hand trgovine in brez zadržkov, da je nekaj staro in že nošeno, tudi kaj kupim. da cot, ki sem jih odrabila, ne mečem proč, ampak podarim ali vržem v kontejner humane.
odpadke skrbo ločujem in vem kam kej spada. mimogrede, tu imate podatke za ljubljano (vsaka občina ima namreč malo drugačen sistem zbiranja, glede na kapacitete zbiralnic in tehnologijo ločevanja)
klik
da se strašno jezim, ko kdo meče svojo svinjarijo po tleh in jim po možnosti še težim, da morejo pol zadevo pobrat in dat v koš.
naslednji cilj je lokalno pridelana hrana, kupljena preko čim manj posrednikov. ampak tu morem še malo preštudirat ponudbo.