Kaj ti narediš za varovanje okolja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
LeillaLee
Se full strinjam. Osebno že dooolgo delam na tem - namreč če kupim kaj malega mimogrede, zavrnem vrečko, ker imam itak vedno torbico zraven in lahko stvar shranim not. Za večje nakupe, ki so tudi načrtovani, pa vedno vzamem zraven platnene vrečke.
Glede flašk z vodo. Res ne vem, zakaj bi bil tak problem flaško nosit poleg in ko spiješ vodo, si na faksu lahko komot svežo naliješ not. Saj pa ni strupena tista voda s kopalnice, đizs krajst. Pol se mi pa zdi, da me folk že mal čudno gleda, ker mam en teden isto flaško, ki si jo hodim na wc filat...ko da sn neki klošar zaj. Ne, predragi sošolci, imam dovolj denarja, da si lahko grem po novo flaško v trgovino, ampak razmišljam en (1) korak naprej. Nekaterim tudi ta en korak ne potegne, zgleda.
Se full strinjam. Osebno že dooolgo delam na tem - namreč če kupim kaj malega mimogrede, zavrnem vrečko, ker imam itak vedno torbico zraven in lahko stvar shranim not. Za večje nakupe, ki so tudi načrtovani, pa vedno vzamem zraven platnene vrečke.
Glede flašk z vodo. Res ne vem, zakaj bi bil tak problem flaško nosit poleg in ko spiješ vodo, si na faksu lahko komot svežo naliješ not. Saj pa ni strupena tista voda s kopalnice, đizs krajst. Pol se mi pa zdi, da me folk že mal čudno gleda, ker mam en teden isto flaško, ki si jo hodim na wc filat...ko da sn neki klošar zaj. Ne, predragi sošolci, imam dovolj denarja, da si lahko grem po novo flaško v trgovino, ampak razmišljam en (1) korak naprej. Nekaterim tudi ta en korak ne potegne, zgleda.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
la HauteCouture - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 10. 2009
A je kdo gledal na kanalu A tist resničnostni šov Piflar in Lepotica, ko dobi ena vprašanje, kaj bi nardila, da bi zmanjšala onesnaževanje okolja, pa je rekla, da ne bi jedla hrane, ki napenja

- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
la HauteCouture napisal/-a:A je kdo gledal na kanalu A tist resničnostni šov Piflar in Lepotica, ko dobi ena vprašanje, kaj bi nardila, da bi zmanjšala onesnaževanje okolja, pa je rekla, da ne bi jedla hrane, ki napenja![]()
dober odgovor

Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
-
Ksenija Zupanc - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Rimske Toplice
moji (naši) ukrepi za varovanje okolja:
*zbiramo star papir
*ne uporabljamo plastičnih vrečk za v trgovino, ampak imamo take platnene torbe, ki je bol luštno izgledajo
*izogibamo se kupovanju vod v plastenkah (namesto tega imamo doma filter za vodo)
Kaj bi pa še lahko storili:
*vedno ugasnili TV
*porabili manj tople vode
*zbiramo star papir
*ne uporabljamo plastičnih vrečk za v trgovino, ampak imamo take platnene torbe, ki je bol luštno izgledajo
*izogibamo se kupovanju vod v plastenkah (namesto tega imamo doma filter za vodo)
*vedno ugasnili TV
-
Manca Smolej - Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana Šmartno
Ksenija Zupanc napisal/-a:moji (naši) ukrepi za varovanje okolja:
*zbiramo star papir
*vedno ugasnili TV
Same here ...

Huh, še nekaj zelo aktualnega. 17 april akcija: Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Zakon akcija, kateri se bom pridružila tudi sama v družbi tabornikov. Bodite zravn tudi vi!

-
Ajda Sitar - Sramežljivka
- Kraj: Domžale
- ločevanje odpadkov (to smo počeli tudi že pred tem novim zakonom)
- tudi v šoli dajem odpadke v ločene smetnjake
- poskušamo varčevat z električno energijo
- baterije kupujemo samo še za polnit, ostale pa odnesemo v za to namenjene koše
- v trgovino gremo skoraj vedno z isto vrečko;)
- tudi v šoli dajem odpadke v ločene smetnjake
- poskušamo varčevat z električno energijo
- baterije kupujemo samo še za polnit, ostale pa odnesemo v za to namenjene koše
- v trgovino gremo skoraj vedno z isto vrečko;)
-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Kraj: Hrastnik
- Ne kupujemo vrečk, ampak nosimo s sabo v trgovino platnene ali pa nakupljeno damo v kartonasto škatlo.
- Varčujemo z električno energijo in vodo
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)
- Ločeno zbiramo skoraj vse odpadke
- Hišo ogrevamo z biomaso
- Zbiramo nevarne odpadke
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)

-
Ksenija Zupanc - Sramežljivka
- Kraj: Rimske Toplice
Rebeka Kupec napisal/-a:- Ne kupujemo vrečk, ampak nosimo s sabo v trgovino platnene ali pa nakupljeno damo v kartonasto škatlo.
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)![]()
![]()
O spomnila si me na varžne žarnice, tudi mi jih imamo sedaj po vsej hiši (razen v garažah ne).
Biomasa

-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Kraj: Maribor
- ugašam luči po stanovanju, v šoli ...
- med umivanjem zob zaprem vodo, če je ne potrebujem
- kolikor se da, ločujemo odpadke (bio, plastika, ostalo) - imamo več košev
- ne mečem smeti po tleh.. če naredi to kdo izmed bližnjih, tako sama poberem in nesem v smeti (zato tega v moji prisotnosti skoraj ne počnejo več)
+ mogoče bi se še kaj našlo, trenutno se ne spomnim
- med umivanjem zob zaprem vodo, če je ne potrebujem
- kolikor se da, ločujemo odpadke (bio, plastika, ostalo) - imamo več košev
- ne mečem smeti po tleh.. če naredi to kdo izmed bližnjih, tako sama poberem in nesem v smeti (zato tega v moji prisotnosti skoraj ne počnejo več)
+ mogoče bi se še kaj našlo, trenutno se ne spomnim

-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Kraj: Maribor
Ksenija Zupanc napisal/-a:Rebeka Kupec napisal/-a:- Ne kupujemo vrečk, ampak nosimo s sabo v trgovino platnene ali pa nakupljeno damo v kartonasto škatlo.
- Uporabljamo varčne žarnice (Kakšen zgled pa bi sicer bila, ko je pa ati električar?!)![]()
![]()
O spomnila si me na varžne žarnice, tudi mi jih imamo sedaj po vsej hiši (razen v garažah ne).
Biomasa![]()
jooj, ja

- Nica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 2. 2010
- uporabljam reciklirane vračke za trgovino
- smeti mečem v koš
- uporabljam čimveč recikliranega papirja
- pazim na porabo vode
Ne spada ravno v EKO temo, vendar vseeno:
- redno puščam hrano v gozdu, ko grem na sprehod, za ptičke ali kogarkoli drugega. Npr, zdej puščam jajčka.
- smeti mečem v koš
- uporabljam čimveč recikliranega papirja
- pazim na porabo vode
Ne spada ravno v EKO temo, vendar vseeno:
- redno puščam hrano v gozdu, ko grem na sprehod, za ptičke ali kogarkoli drugega. Npr, zdej puščam jajčka.
-
Peterca18 - Debatorica
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
positive vibration napisal/-a:LeillaLee
na našem faksu pa smo očitno kar ozaveščeni glede flašk. Vsi polnimo flaške z vodo iz pipe in se to nobenemu ne zdi čudno. Vsaj na enem področju je Filofaks boljši

meni bi se celo zdelo čudno in potratno da bi vsakokrat ko sem žejna kupila novo flaško.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^tole nam oče doma trobi že leta, pa sem si jz lani končno nabavila eno SIGG flaškico. Z "eko" sporočilom. 

Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov