cvetkaaa napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:Jaz mislim da je večji problem v tem, da ljudje mislijo da morajo biti nujno lastniki svojega stanovanja
Jaz tudi mislim, da moram biti nujno lastnik svojega stanovanja, ker si ne predstavljam, da bi potem, ko bom v penziji s 300 eur pokojnine plačevala 500 eur najemnine za stanovanje. Moja mami, ko je bila najemnica je za najemnino plačevala 20% svoje plače. Jaz bi za takšno stanovanje danes porabila 60% svoje plače.
Kako boš pa stroške za stanovanje plačala s 300€?
Malo povprašaj mamo ali očeta koliko stane elektrika, voda, hrana, ogrevanje,itd.
Poleg tega...ali si pomislila da se ti lahko zgodi da boš v 30letih za kolikor želiš vzeti kredit...morda vmes izgubila službo, ali pa zbolela ali pa dobila otroka ali karkoli že pač. Kaj misliš da se bo zgodilo ko ne boš zmogla plačevati obrokov za stanovanje? In ali misliš da bo obrok 30 let isti ali se bo zviševal skozi leta?
Ali je morda že kdo kdaj pomislil da ljudje živijo v stanovanjih vrednih 300.000€ pa za jesti nimajo doma in denarja za stroške plačati?
Poleg tega to da je tvoja mama takrat pač tako malo plačala je bilo zato ker ni bilo kapitalizma (socijalizem bratsvo in jedinstvo)...kaj pa kapitalizem prinaša se pa itak ve...zunaj je džungla in noben ti nič ne bo dal...sam si moraš obrok najti ali dobiš pa ostanke oz. drobovino( in si posledično lačen...ali pa čez Janšo pljuvaš...pesde Janšasto

)...velike kose mesa pa drugi pojedo
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE