Življenjski standard v Sloveniji

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 03. Maj. 2008 15:09

ja saj...

kar se tiče štipendij pa še vedno mislim da bi blo najbol fer da bi vsaki dobil toliko koliko rabi za prevoz ali pa dijaški dom in bi bilo to... ne pa sedaj nekdo ko da za mesečno karto 15 evrov dobi 1oo evrov štipendije, nekdo ko pa da skoraj 2oo pa nič...
nevem ne, kak si to predstavlajo.
Enim ni težko dat 2oo vsaki mesec, nekateri pa že brez tega komaj
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Maj. 2008 15:24

..
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 27. Jan. 2011 0:54, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 03. Maj. 2008 15:33

ka pa če ti povem da je moj fotr navadn delavec mama pa invalidsko upokojena pa mam do šole 4o kilometrov pa ne dobim štipendije čisto nič ? :roll:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Maj. 2008 15:35

Si edinka? Če nisi, potem se strinjam s tabo, da je izjemno čudno, da ne dobiš štipendije, če pa si edinka..pa jebiga.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 03. Maj. 2008 15:38

ja edinka sem ja :? :roll:
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 03. Maj. 2008 18:25

jebiga, vedno bo tko. jst tud nism mela nobene štipendije, niti nism mogla dobit kšne subvencije za mesečno karto, ker je mama kao imela preveliko plačo (pa ma drugače čist povprečno in je bila samohranilka, fotr ni plačeval preživnine). tiste, k jih poznam d imajo štipendijo, so v 80% njihovi starši precej premožni. sem recimo imela tipa, k so njegovi starci delal na črno (in mel valda dost denarja), pa so dobival socialno, štipendijo za sina in vse možne subvencije. jst se tok nizko ne bi spustila. dokler imam več kot dovolj za preživetje, se ne sekiram, razen občasne majčkene zavisti, ko vidim, kako se komu drugemu bolje godi.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 03. Maj. 2008 22:00

DiamondLollipop napisal/-a:ja edinka sem ja :? :roll:

To je pa potem to, ker ste samo trije člani in že presegate cenzus, ki je določen. Kriteriji so res hudi.
V naši državi se obnašajo tako kot, da kruh ne bi bil za vse enako drag. Ampak na žalost ga mora en navaden delavec plačati ravno toliko kot en direktor.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 05. Maj. 2008 9:41

Življenjski standard v Sloveniji je za večino Slovencev takšen, da ne morejo ne živeti, ne umreti.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Maj. 2008 11:51

V Sloveniji se (vsaj po mnenju folka) kvalificiraš za občinskega reveža, če nimaš sušilnega stroja.

Najbolj všeč mi je argument, da se nizek standard vidi v tem, da folk nakupuje v Lidlu. To že, tja se pa z avtomobili višjega srednjega razreda vozijo. In hrano peljejo nazaj v svojo podeželsko graščino, za katero bodo verjetno še njihovi vnuki pufe odplačevali.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 05. Maj. 2008 14:43

Če mene vprašate.. Men se zdi naš standard grozn! Mami sicer dela v leku in ima bruto 1000€ plače..Še 2 leti nazaj sva zelo solidno živeli; dobro, luksuzno.. Zdj k so evri se je vse to spremenil.. Sj gre samo za položnice 400€-600 na mesec!! Pol mam p jst še kakšno ekskurzijo (ala zdle anglija, ko naju je vse skupej za 4 dni pršlo 700€), trgovine; hrana, kakšen kos oblačila, cepljenje psa, hrana za psa.. Too much je vsega.. Plače gredo minimalno gor, cene pa skoz bolj!!?? :x
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 06. Maj. 2008 11:57

jullia_ napisal/-a:V Sloveniji se (vsaj po mnenju folka) kvalificiraš za občinskega reveža, če nimaš sušilnega stroja.

Najbolj všeč mi je argument, da se nizek standard vidi v tem, da folk nakupuje v Lidlu. To že, tja se pa z avtomobili višjega srednjega razreda vozijo. In hrano peljejo nazaj v svojo podeželsko graščino, za katero bodo verjetno še njihovi vnuki pufe odplačevali.

Torej smo pri nas reveži, ker nimamo sušilnega stroja, mikrovalovke,...
V Lidlu je res nizek standard. Mogoče pa zato kupujejo tam, da imajo potem boljši avto. Za kruh ni, za avto je. Ker avtomobile imajo Slovenci res boljše kot si jih lahko privoščijo.
Jaz v Lidlu ne kupujem, avto imam pa nižjega razreda.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 06. Maj. 2008 12:45

Meni pa v Sloveniji najbolj gre na jetra mišljenje kako so danes mladi čudni, ker ne grejo na svoje, nimajo otrok,.. :roll:
Jaz, če bi si imela možnost urediti stanovanje pri meni ali fantu doma v zgornjem štuku si ga lahko danes. V tem primeru denar ni problem. :)
V primeru, da si moram stanovanje kupiti, enostavni ni denarja. Cene so nore. Kredita si ob vseh teh obrestih in nizkih plačah ne bi morala odplačati. Zakaj potem ni otrok mi najbrž ni potrebno razlagati. :cry:
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 07. Maj. 2008 13:46

ana27 napisal/-a:Meni pa v Sloveniji najbolj gre na jetra mišljenje kako so danes mladi čudni, ker ne grejo na svoje, nimajo otrok,.. :roll:
Jaz, če bi si imela možnost urediti stanovanje pri meni ali fantu doma v zgornjem štuku si ga lahko danes. V tem primeru denar ni problem. :)
V primeru, da si moram stanovanje kupiti, enostavni ni denarja. Cene so nore. Kredita si ob vseh teh obrestih in nizkih plačah ne bi morala odplačati. Zakaj potem ni otrok mi najbrž ni potrebno razlagati. :cry:

Se popolnoma strinjam s to izjavo.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 12. Maj. 2008 0:17

Men se zdi standard v Sloveniji čedalje bolj v ku*cu. Ma ni normalno to, da se vse tak draži, js se še recimo spomnem lani ko sm bla v LJ, sm si vsak dan kupvala v trgovini vse možno, razn hrane še polno sladkarij, sadja pa vsega, letos - ma kje, še za hrano dam tok keša, da mi na misel ne pride več, da bi si še sladkarije privoščla! Sam mi je pa čudno - če mal pogledaš po cesti, še zmeri vidiš same neke fajne al pa npr. zlo solidne avte - pa se kr sprašujem, od kod ljudem dnar. Še s 1000evri plače se pomojem ne da več ne vem kak zlo dobr živet, kaj šele tisti, ki zaslužjo 500evrov na mesec. Pojma nimam kak jim rata pridet skoz mesec. :?
Mene kr mal skrbi kaj bo ko bom js šla 1x na svoje - kak si bom privoščla svoje stanovanje, svoj avto ...?! Lahk sam sanjam!
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 14. Maj. 2008 13:41

Včasih sem z nižjo plačo lahko kaj prišparala, zdaj pa ne ostane nič. Stroškov vedno več, denarja vedno manj, vse se draži,... Država nas pa skubi in skubi.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov