Življenjski standard v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- Nalin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 8. 2007
sanjaanja napisal/-a:Ja vidiš, sedaj je stanovanje že 120.000,00 eur, cene gredo gor.
In vidva imata plačo nad povprečjem. Povprečje je okrog 800 eur. Zelo malo ljudi poznam, ki zaslužijo 1.000 eur. Jasno tudi jaz nisem med njimi. Jaz nikakor ne morem privarčevati za stanovanje ali hišo.
Je cene so ful zrasle. No sedaj nekak stagnirajo se mi zdi. Vsaj pri nas.
Drugače pa človek sam zelo težko privarčuje za stanovanje. Če sta dva lažje. Pa če ni treba najemnine plačevat.
Če je pa najemnina je pa res težko. Dokler si še pri starših se ful da šparat.
Se pa čist zavedam da ljudje z nižjimi plačami težko pridejo do stanovanja. Ampak tako je vedno bilo in vedno bo.
Se pa strinjam da so nepremičnine resnično predrage. Sploh ljubljana. Sploh novogradnje k so drage k norc, na koncu pa še zelo nekakovostno narejene.
Pridno varčuj, upaj na boljšo službo(boljš plačano), pa upaj da cene padejo

- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Službe najbrž ne bom menjala, ker ima moja služba tudi določene prednosti: je za nedoločen čas, skoraj zraven mojega doma, uživam pri delu, super sodelavci, vem da lahko grem na porodniški dopust. Tako, da če bi menjala, bi lahko precej tvegala, lahko bi bila drugje nesrečna,... 200,00 eur na mesec tudi ne odtehta vsega.
-
Absint - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Ljubljana
Ker se debata tule razvija predvsem o možnosti nakupa stanovanj, potem bi tole morala biti dobra novica: kriza nepremičninskega trga (in celotnega gospodarstva) je iz ZDA definitivno že prišla v Evropo. Torej, ker si ljudje več ne morejo privoščiti stanovanj, cene nepremičnin začnejo padati. To se bo zgodilo tudi pri nas. Če boste torej takrat (ob dejstvu, da je gospodarska kriza splošna) še v službah, se bo dalo stanovanja kupiti po bolj normalnih cenah.
Tisti, ki jih že imamo in odplačujemo kredite, pa se moramo pripraviti na večanje obrokov za kredit...
Tisti, ki jih že imamo in odplačujemo kredite, pa se moramo pripraviti na večanje obrokov za kredit...
-
BeXy - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2008
- Kraj: Over the Niji
K**** pa ta kapitalizem!!!
nč druzga ni ta Amerika prnesla kukr materializem!zdej pa še ta inflacija!in pol vidiš čist navadne občane (k jih na videz poznaš) brskat neki po kontejnerih že nevekdaj zjutri d jih noben ne vid
....ma nimam besed sploh!

- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Ko že govorimo o standardu v Sloveniji! Živ poraz!! Po TV se govori samo še o revščini. Ker mi je pač šla veza po vodi, sem se odločila, da si sama poiščem stanovanje in grem na svoje. Imam povprečno slovensko plačo in sem mislila, da bi moralo biti dovolj, da si vzamem kredit za 2-sobno stanovanje (mini kopalnica, kuhinja, dnevna soba, spalnica), glede na to, da morajo nekateri preživeti z minimalno (400,00 eur). To stane okrog 100.000,00 eur. Vse lepo, našla stanovanje,... Grem na banko in na kaj naletim
če bi vzela 100.000. eur kredita, bi ga morala odplačati nazaj 180.000,00 eur!!
Glede na mojo povprečno plačo ga seveda toliko sploh ne morem dobiti, mesečne aniutete bi mi prišle višje kot imam plačo. Seveda bi kredit morala zavarovati, ker nimam kaj zastaviti.
Ob upoštevanju, da imam 800,00 eur plače so mi naračunali, da bi lahko dobila kredit v znesku okrog 27.000,00 eur, z upoštevanjem, da ga ne smem vzeti za več kot 180 mesecev, ker ga moram zavarovati. In ob predpostavki koliko rabim za preživetje. In to seveda v moji matični banki. Drugje so rezultati še toliko bolj porazni.
S 27.000,00 eur si pa ne morem kupiti nič!!!
To pa je standard.
V eni banki so mi celo rekli, da je za stanovanjski kredit smiselno spraševati, če imaš vsaj 1.200,00 eur neto plače!!

Ob upoštevanju, da imam 800,00 eur plače so mi naračunali, da bi lahko dobila kredit v znesku okrog 27.000,00 eur, z upoštevanjem, da ga ne smem vzeti za več kot 180 mesecev, ker ga moram zavarovati. In ob predpostavki koliko rabim za preživetje. In to seveda v moji matični banki. Drugje so rezultati še toliko bolj porazni.
S 27.000,00 eur si pa ne morem kupiti nič!!!
To pa je standard.

V eni banki so mi celo rekli, da je za stanovanjski kredit smiselno spraševati, če imaš vsaj 1.200,00 eur neto plače!!
Zadnjič spremenil jagoda-malina, dne 03. Maj. 2008 14:43, skupaj popravljeno 6 krat.
-
DiamondLollipop - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 4. 2008
najbolj nepravično v Sloveniji pa so te štipendije.
Ne razumem kako lahko nekdo ko da na mesec za avtobus 4o evrov dobi 2oo evrov štipendije, nekdo ko pa da na mesec za avtobus 16o evrov pa ne dobi niti evra štipendije, ker kao ni upravičen
Ne razumem kako lahko nekdo ko da na mesec za avtobus 4o evrov dobi 2oo evrov štipendije, nekdo ko pa da na mesec za avtobus 16o evrov pa ne dobi niti evra štipendije, ker kao ni upravičen

- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
DiamondLollipop napisal/-a:najbolj nepravično v Sloveniji pa so te štipendije.
Odvisno od dohodka na družinskega člana.
-
ja pa ja...
kaj pa to ko gre vstran ??
zakaj ima potem kolegica ki je v dijaškem domu ki stane približno 2oo evrov na mesec, in je v družini 5 otrok pa samo oče zaposlen manjšo štipendijo ko nekdo ko sta v družini dva otroka pa plača na mesec 4o evrov ???
se ovi tudi ni na beraški palici anee

zakaj ima potem kolegica ki je v dijaškem domu ki stane približno 2oo evrov na mesec, in je v družini 5 otrok pa samo oče zaposlen manjšo štipendijo ko nekdo ko sta v družini dva otroka pa plača na mesec 4o evrov ???

-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
DiamondLollipop napisal/-a:ja pa ja...![]()
Odvisno kako visoko plačo ma oče in če so otroci pod 18 oz če majo svoje dohodke in spet kok masta ta starša teh dveh otrok plače, kok so oddaljeni od šole in kok sta stara otroka.
Štipendija se pač na dohodk gleda.
It was forever..but it didnt last long..
- zala123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
- Kraj: Kranj
Pri republiški štipendiji izračunajo skupen dohodek in ga delijo s številom članov. Glede na to dobiš višino štipendije, če meje seveda ne presegaš. + dodatek za prevoz, ki je omejen glede na dohodek in seveda na kilometre. Do neke količine kilometrov se plačuje, naprej ne več.
Kadrovske štipendije pa so politika podjetja in ne države.
Kadrovske štipendije pa so politika podjetja in ne države.
-
ja ampak če je v dijaškem domu je očitno kar oddaljena od šole ane
..mah saj je vseeno.
jas vem da se gleda na dohodek, ampak ni pa fer da se ne gleda oddaljenost od šole že takrat ko se gleda če si upravičen do štipendije

..mah saj je vseeno.
jas vem da se gleda na dohodek, ampak ni pa fer da se ne gleda oddaljenost od šole že takrat ko se gleda če si upravičen do štipendije

- zala123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
- Kraj: Kranj
[quote="DiamondLollipop"]ja ampak če je v dijaškem domu je očitno kar oddaljena od šole ane
Če je v dijaškem domu naj za prevoz sploh ne bi dobivala, ampak za bivanje v dijaškem domu. Itak pa je prevoz omejen na 20 km ali nekaj takega. Kar je več ti ne plačajo.

Če je v dijaškem domu naj za prevoz sploh ne bi dobivala, ampak za bivanje v dijaškem domu. Itak pa je prevoz omejen na 20 km ali nekaj takega. Kar je več ti ne plačajo.
-
aja ?
to pa nisem vedela...
.torej je naš konec spet čisto pozabljen ja

to pa nisem vedela...
.torej je naš konec spet čisto pozabljen ja

Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov