Življenjski standard v Sloveniji

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 16. Maj. 2008 7:53

ana27 napisal/-a:Vedno pa se bo našel folk, ki na veliko zapravlja, ker bodisi ne zna ravnati z denarjem, bodisi je eden izmed tistih bogatašev, ki bogatijo na račun drugih.

Ah...ta stavek mi pa ni všeč...ali misliš da lastnik podjetja nima odgovornosti in riziko? Tebi se kar zdi da je simpel odpreti podjetje in bogateti na tak račun z žulji drugih...
Veš kako je v življenju: majhen riziko= majhna nagrada, velik riziko= velika nagrada :)
Če nekdo hodi v službo za 1000€ in potem joka da pa njegov direktor ali pa lastnik podjetja pa se preserava in ne vem kaj na njegov račun.
Vejremi da je lažje hoditi v službo in na koncu meseca dobiš tisti denar in si happy...kakor graditi posel in se zajebavati cele dneve da boš imel več(s tem da imaš noter velik vložek denarja)...in potem ko tistemu podjetniku rata in zalavfa sistem, pa si vsi mislijo lako njemu...k s polno ritjo serje...noben pa ne vidi odrekanj, živcev, časa, itd.
Najlažje je potem nekoga označiti..on je obogatel na račun drugih :roll:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 16. Maj. 2008 7:58

ana27 zdej mi pa prosim povej, da podlagi česa pričakuješ, da si bo povprečen mlad Slovenec lahko kupil svoje stanovanje. Od kje naj mu pa bo denar?
To je ena navadna zabloda, da si mora vsak diplomant, ki je do 25ega leta študiral in nima niti enega leta delovne dobe, kupit stanovanje. Oziroma naj mu ga kar država šenka. Tako kot so jih v jugi, pa je šel potem cel sistem v franže.
In niti slučajno ne bo nihče šel v najem, ker to je pa metanje denarja stran, ane. Celemu svetu je jasno, da človek stanovanje najame, če si ga ne more kupit. Samo pri nas vlada mentaliteta, da mora bit vsakdo lastnik svojega grunta.

Pa nehaj že enkrat s tem svojim jamranjem in moraliziranjem, da je pošten človek avtomatično revež, kdor si pa kaj privošči, je pa gotovo tat.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 16. Maj. 2008 8:10

Ma ja lej tko je.Čez par let, bo tko,da vsi uni k si zidajo bajte na kredite in kupujejo stanovanja na kredite,le teh ne bodo mogli odplačat in b odo stanovanja ratala bolj poceni... JSt mislim da bodo zlo kmal nepremičnine zelo poceni...

No ampak jaz ne razmišljam o stanovanju. Moj tip nekaj bluzi o tem da bi si pri njih štuk zgoraj uredil ampak si raje roko odrežem kot pa grem tja živet. Tako da če bom šla kdaj na svoje bo to itak s pomočjo staršev,ki bosta upam dala za zemljo in to je to. DNar za bajto bomo pa pršparal...al pa tud ne :S Sem zagovorik tega,da se pač ne jemlje kredita.Seveda si to lahko ful mal ljudi privošči,ampak nekdo ki recimo za nekaj gara 17 let in si potem nekaj ogromnega zgradi brez kredita,vsi pa mislijo da ima hud kredit...Tak je zame car.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 8:36

jullia_ napisal/-a:ana27 zdej mi pa prosim povej, da podlagi česa pričakuješ, da si bo povprečen mlad Slovenec lahko kupil svoje stanovanje. Od kje naj mu pa bo denar?
To je ena navadna zabloda, da si mora vsak diplomant, ki je do 25ega leta študiral in nima niti enega leta delovne dobe, kupit stanovanje. Oziroma naj mu ga kar država šenka. Tako kot so jih v jugi, pa je šel potem cel sistem v franže.
In niti slučajno ne bo nihče šel v najem, ker to je pa metanje denarja stran, ane. Celemu svetu je jasno, da človek stanovanje najame, če si ga ne more kupit. Samo pri nas vlada mentaliteta, da mora bit vsakdo lastnik svojega grunta.

Pa nehaj že enkrat s tem svojim jamranjem in moraliziranjem, da je pošten človek avtomatično revež, kdor si pa kaj privošči, je pa gotovo tat.

Jaz sem zaposlena 8 let! In, ko grem na banko ne morem dobit kredita, ker imam prenizek osebni dohodek za stanovanjski kredit. Potem pa naj neha država flozat kako malo je otrok. Če ne morem vzeti kredita za stanovanje, a naj pote z družino živim pod mostom?
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 8:37

Smetka_ napisal/-a:Ma ja lej tko je.Čez par let, bo tko,da vsi uni k si zidajo bajte na kredite in kupujejo stanovanja na kredite,le teh ne bodo mogli odplačat in b odo stanovanja ratala bolj poceni... JSt mislim da bodo zlo kmal nepremičnine zelo poceni...

No ampak jaz ne razmišljam o stanovanju. Moj tip nekaj bluzi o tem da bi si pri njih štuk zgoraj uredil ampak si raje roko odrežem kot pa grem tja živet. Tako da če bom šla kdaj na svoje bo to itak s pomočjo staršev,ki bosta upam dala za zemljo in to je to. DNar za bajto bomo pa pršparal...al pa tud ne :S Sem zagovorik tega,da se pač ne jemlje kredita.Seveda si to lahko ful mal ljudi privošči,ampak nekdo ki recimo za nekaj gara 17 let in si potem nekaj ogromnega zgradi brez kredita,vsi pa mislijo da ima hud kredit...Tak je zame car.

Jaz pač nimam staršev, ki bi mi parcelo kupil in mislim, da večina ne.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 8:38

ryu10kyu napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Vedno pa se bo našel folk, ki na veliko zapravlja, ker bodisi ne zna ravnati z denarjem, bodisi je eden izmed tistih bogatašev, ki bogatijo na račun drugih.

Ah...ta stavek mi pa ni všeč...ali misliš da lastnik podjetja nima odgovornosti in riziko? Tebi se kar zdi da je simpel odpreti podjetje in bogateti na tak račun z žulji drugih...
Veš kako je v življenju: majhen riziko= majhna nagrada, velik riziko= velika nagrada :)
Če nekdo hodi v službo za 1000€ in potem joka da pa njegov direktor ali pa lastnik podjetja pa se preserava in ne vem kaj na njegov račun.
Vejremi da je lažje hoditi v službo in na koncu meseca dobiš tisti denar in si happy...kakor graditi posel in se zajebavati cele dneve da boš imel več(s tem da imaš noter velik vložek denarja)...in potem ko tistemu podjetniku rata in zalavfa sistem, pa si vsi mislijo lako njemu...k s polno ritjo serje...noben pa ne vidi odrekanj, živcev, časa, itd.

Kdo govori o lastnikih podjetja? Jaz ne!!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 16. Maj. 2008 8:59

ana27 napisal/-a:Kdo govori o lastnikih podjetja? Jaz ne!!

Ponavadi se ljudje zgražajo nad lastniki podjetij ki bogatijo na njihov račun oni pa delajo za drobiž. :D

Ali mi potem lahko poveš koga si imela v mislih? Me zanima kdo bogati na račun drugih in kako so drugi prikrajšani zaradi tega? :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 16. Maj. 2008 9:13

Saj nisem rekla da je to omogočeno vsem,nekaterim pa je in očitno imam srečo. Zaenkrat. Če starša propadeta smo pa isto pod mostom kot vsi ostali.

Drugače pa je velika razlika med podjetniki/menedžerji bogataši,ki pridejo na neko pozicijo in se preserevajo,in med ljudmi ki so začeli iz čiste nule, izgarali sami sabe in danes uživajo sadove svojega dela.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 16. Maj. 2008 12:20

ryu10kyu napisal/-a:

Ponavadi se ljudje zgražajo nad lastniki podjetij ki bogatijo na njihov račun oni pa delajo za drobiž. :D

Ali mi potem lahko poveš koga si imela v mislih? Me zanima kdo bogati na račun drugih in kako so drugi prikrajšani zaradi tega? :gruebel:

O pa še koliko je takšnih. Pride neki direktor, ki firmo še videl ni od znotraj, potem pa goni ljudi za tekočim trakom, ki tam delajo že 30 let za minimalno plačo, ki so v firmo seveda že veliko vložili, on pa pokasira velike dobičke.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Maj. 2008 12:34

V Sloveniji izginja srednji sloj, večata pa se revni in bogati. In zame ni pošteno, da si lahko neki župan npr. kupi neko poceni zemljišče, potem pa ga kot on pristojen za to, spremeni v zazidljivo ter ga nato proda za mastne denarce. To je zame bogatenje na nepošten način.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 12:38

ryu10kyu napisal/-a:

Lastniki podjetij? Kdo pa je lastnik podjetja? Lastnik je tisti, ki ga sam spravi pokonci, npr. nek privatnik. Nekdo, ki pride v firmo samo kot direktor zame ni lastnik. Nagrabi denar, nato ga pa itak odpustijo zaradi goljufij, nepravilnosti,... Apmak kaj njemu mar, če firma propade, samo, da ima on dovolj.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Maj. 2008 13:13

ryu10kyu napisal/-a:Tebi se kar zdi da je simpel odpreti podjetje in bogateti na tak račun z žulji drugih...

Pri nas direktorca ne zna nič, dela nič, papirje ji vodi računovodski servis. Njena prednost je bila samo v tem, da je imela dovolj kapitala, da je odprla s.p., to je pa vse kar je naredila. Zaposlila ljudi, da delajo, ona pa uživa na dopustu. Zaposleni smo vsi za določen čas, tako da nas lahko odlovi kadar hoče. Brez znanja in dela si je nabrala ogromno denarja, tako da zanjo ni panika, če takoj propademo. Ostali smo pa na cesti.
Uporabniški avatar
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a le@ » 17. Maj. 2008 9:18

ana27 napisal/-a:Jaz sem zaposlena 8 let! In, ko grem na banko ne morem dobit kredita, ker imam prenizek osebni dohodek za stanovanjski kredit. Potem pa naj neha država flozat kako malo je otrok. Če ne morem vzeti kredita za stanovanje, a naj pote z družino živim pod mostom?

Ana27, obstaja tudi možnost neprofitnih stanovanj, z nižjo najemnino, kredita ne rabiš. Še eno vprašanje, si že 8 let v isti službi ali si jo že kdaj menjala?
Mogoče ti bom zdele delala krivico, ampak sem opazla, da jamraš čist v vsaki temi kjer lahko in očitaš tistim, ki jim je v življenju "bolje postlano". Ravno tako, kot ti nisi sama kriva, da ti starši ne morejo kupiti stanovanja, ravno tako ni tisti, ki mu ga bodo kupili sam izbral staršev. Ne moreš pa zdaj slabo vest zbujat tistim, ki imajo to možnost. jaz bi bla tud lahko fovš nekimu, ki se vozi z Audijem, pa nisem, ker me moj Accent pripelje kamor hočem. :wink:
Tudi sanjanja ti je precej podobna, udriha čez državo, udriha čez tiste, ki dobijo popotnico od staršev, udriha čez delodajalce, potem pa napiše tole:
sanjaanja napisal/-a:Službe najbrž ne bom menjala, ker ima moja služba tudi določene prednosti: je za nedoločen čas, skoraj zraven mojega doma, uživam pri delu, super sodelavci, vem da lahko grem na porodniški dopust. Tako, da če bi menjala, bi lahko precej tvegala, lahko bi bila drugje nesrečna,... 200,00 eur na mesec tudi ne odtehta vsega.

Torej? za 200 € imam jaz že polovico položnic plačanih... :?
Vsi s(m)o preveč na komot narejeni, gremo po liniji najmanjšega odpora, najbolj fajn je videt nekoga, ki nekaj ima in sklepati, da je denar za to ukradel. Potem lahko sklepamo tudi, da tisti, ki si ne more privoščiti stanovanja, je len?
Ne, ne moremo, ker je od posameznika do posameznika drugače, ampak, dokler se ne potrudiš za nekaj, niti nimaš pravice jamrat! Sama sem tud 4 leta delala redni delovnik v službi + nadure, čez vikende pa podnevi in ponoči delala. In kje sem danes? V najinem stanovanju. :wink:
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 17. Maj. 2008 20:02

le@ napisal/-a:Ana27, obstaja tudi možnost neprofitnih stanovanj, z nižjo najemnino, kredita ne rabiš. Še eno vprašanje, si že 8 let v isti službi ali si jo že kdaj menjala?
Mogoče ti bom zdele delala krivico, ampak sem opazla, da jamraš čist v vsaki temi kjer lahko in očitaš tistim, ki jim je v življenju "bolje postlano".

Pri nas neprofitnih stanovanj ni. Službo sem že menjala, ker je prva firma šla v stečaj.
Nikomur ne očitam in lepo se mi zdi, če jim lahko kdo pomaga. Ampak naj mi pa tile tukaj ne nakladajo kako se vse da kupiti. Jaz govorim zase, da pač tega z mojo plačo ne zmorem in, da sploh ni možno, da bi zraven preživljala še otroke.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 17. Maj. 2008 20:13

Le@ 200 eur je lahko precej relativno. Pretehtati je potrebno dobre in slabe strani. Jaz nekoga popolnoma razumem, če reče, da se za 200 eur ne bo vozil 30km dlje v službo, ker tukaj prišpara na času in v tem času lahko nekaj naredi doma in s tem tudi prišpara na denarju. Poleg tega je nekdo rad z otroci (oz. mora biti) in ne mora biti cele dneve v službi. Poleg tega so lahko v neki firmi boljši odnosi, služba za nedoločen čas, boljši delovni pogoji, več dopusta, gibljiv delovni čas, lahko imaš dopust po lastni izbiri,... tudi te stvari veliko odtehtajo.
In še nekaj, če punca dela po cele dneve, ali fant, potem se velikokrat drugi partner začne pritoževati, da sta premalo skupaj. Tako, da nekaj je treba vlagati tudi v vezo. Zato ne nekomu govoriti, da naj dela cele vikende. To že ni več normalno.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov