sanjaanja napisal/-a:A po novem se standard meri po količini piva in cigaretih. Potem je pa pri nas visok. Skrajno bolno mi je, da ima nekdo za pivo in cigarete, medtem, ko za preživnino za otroka pa nima.
draga moja, moja pazi metoda je vedno uspešna (ali pa sem neploden), tako si lahko privoščim pivo in cigarete...
poglej, pivo in cigarete sem navedel zato, ker sem prepričan o cenah pri nas in v italiji. o drugih stvareh nisem govoril, ker o konkretnih cenah nisem seznanjen...dejstvo je, da če greš v restavracijo v italiji, so cene predjedi med 6 in 12€ (s tem da dobiš 3 makarone na krožnik), glavne jedi se gibljejo od 12-25€ itd, itd. torej v sloveniji je v restavracijah ceneje in porcije so obilnejše.
žal ne vem, kakšna je zadeva v trgovinah, ker ko grem v trgovino v sloveniji ali italiji, kupim stvar, ki jo potrebujem in ne vprašam za ceno. zato direktne primerjave nimam.
kakorkoli, kjerkoli se boste nahajali, imeli boste takšen standard, kot si ga boste naredili. in namesto da bi jokali, kako vam je hudo, raje tisto energijo usmerite v študij, delo, pa se vam bo tudi standard sčasoma povišal...