Življenjski standard v Sloveniji

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 15. Maj. 2008 20:14

no angel napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:No angel a pa ti veš kaj pomeni dvosobno stanovanje?

Ne, ne vem.

Pol mi pa povej kak nej en par z otrokom zivi v enosobnem stanovanju, ce si ze pametna. :roll:

Hvala za komliment, ki ga sploh nisem napisala :eek:
Hočem ti povedati, da dvosobno stanovanje ne pomeni, da sta dve sobi, in da ima v tem primeru otrok svojo sobo.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 15. Maj. 2008 20:17

Ja a mislis da ne vem, da nista to 2 sobi? Sam verjetn je treba met tud kuhno in dnevno (no, recimo to dvoje skupi), kar so 3 sobe ane (dnevna+kuhna, otroska soba in spalnica). In to je potem dvosobno stanovanje.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 15. Maj. 2008 20:48

sanjaanja napisal/-a:A po novem se standard meri po količini piva in cigaretih. Potem je pa pri nas visok. Skrajno bolno mi je, da ima nekdo za pivo in cigarete, medtem, ko za preživnino za otroka pa nima.

draga moja, moja pazi metoda je vedno uspešna (ali pa sem neploden), tako si lahko privoščim pivo in cigarete...

poglej, pivo in cigarete sem navedel zato, ker sem prepričan o cenah pri nas in v italiji. o drugih stvareh nisem govoril, ker o konkretnih cenah nisem seznanjen...dejstvo je, da če greš v restavracijo v italiji, so cene predjedi med 6 in 12€ (s tem da dobiš 3 makarone na krožnik), glavne jedi se gibljejo od 12-25€ itd, itd. torej v sloveniji je v restavracijah ceneje in porcije so obilnejše.

žal ne vem, kakšna je zadeva v trgovinah, ker ko grem v trgovino v sloveniji ali italiji, kupim stvar, ki jo potrebujem in ne vprašam za ceno. zato direktne primerjave nimam.

kakorkoli, kjerkoli se boste nahajali, imeli boste takšen standard, kot si ga boste naredili. in namesto da bi jokali, kako vam je hudo, raje tisto energijo usmerite v študij, delo, pa se vam bo tudi standard sčasoma povišal...
Zadnjič spremenil Jochie, dne 15. Maj. 2008 21:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Maj. 2008 20:49

Ok, sam mal, tole pa ne bo držal ...
Dvosobno stanovanje sta dve sobi (običajno sta to pač dnevna soba in spalnca) + kopalnca in kuhna (to dvoje se ne šteje kot soba).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 15. Maj. 2008 20:51

Pomoje ma tud Aloha prav. :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 15. Maj. 2008 20:55

Aloha napisal/-a:Ok, sam mal, tole pa ne bo držal ...
Dvosobno stanovanje sta dve sobi (običajno sta to pač dnevna soba in spalnca) + kopalnca in kuhna (to dvoje se ne šteje kot soba).

Točno tako. Dvosobno stanovanje pomeni: kuhinja, kopalnica, dnevna soba in spalnica. In glede na to, da je omenila otroka, ji hočem povedati, da je pametno, da razmišlja o trisobnem stanovanju, ker otrok najbrž ne bo do 25 leta spal pri starših.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 15. Maj. 2008 21:00

Ja sej tak tud js mislim - pac kuhna se ne steje kot soba, zato sta se dve sobi - recimo spalnica in otroska soba, s tem da je recimo kuhna mal vecja da lahk mas se dnevno zravn. V nasprotnem primeru bi pa rabla trisobno, ja. Js sm misnla, da ti hoces povedat da ne rabim dvosobnega stanovanja, v smislu da bi blo ze enosobno dovolj. Narobe smo se razumeli. :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 15. Maj. 2008 21:06

no angel napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:No angel a pa ti veš kaj pomeni dvosobno stanovanje?

Ne, ne vem.

Pol mi pa povej kak nej en par z otrokom zivi v enosobnem stanovanju, ce si ze pametna. :roll:

Po tej izjavi jaz ne bi sodil, da se ti spoznaš na stanovanja. Dvosobno je tudi zame spalnica, dnevna, kopalnica in kuhinja samostojno.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 15. Maj. 2008 21:10

Pa ka morm narisat - VEM da je dvosobno 2 sobi + kuhna in kopalnca, ampak ni pa nujno, da sta tisti dve sobi spalnica in dnevna - lahk mas spalnico in otrosko, pa recimo nimas dnevne al pa mas kuhno in dnevno skup, ce je mal vecji prostor.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 15. Maj. 2008 21:15

Prej tega nisi vedela. Sedaj, ko so ti 4 drugi povedali, si lahko pametna.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 15. Maj. 2008 21:22

No vsekakor ne glede ali je dvosobno, trisobno, ... cene stanovanj so v kritičnem porastu v Slovenji. Isto hrana, ki se nenormalno draži. Če bi bilo vse normalno bi se sorazmerno temu višale tudi plače.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 15. Maj. 2008 21:26

ko smo ravno pri stanovanjih....

cena je točka, kjer se stikata ponudba in povpraševanje. torej so cene takšne, po katerih je prodajalec sposoben stanovanje prodati in kupec kupiti...pomeni, da je standard v sloveniji visok, če se stanovanja prodajajo oz kupujejo po visokih cenah...
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 15. Maj. 2008 21:27

Pa kaj ti je?! Prvo kot prvo sm orhidejo al ka je napacno razumela, ker sm misnla da ona hoce povedat da je za 3-clansko druzino dovolj enosobno stanovanje, in zato sm napisala tole:

no angel napisal/-a:a a mislis da ne vem, da nista to 2 sobi? Sam verjetn je treba met tud kuhno in dnevno (no, recimo to dvoje skupi), kar so 3 sobe ane (dnevna+kuhna, otroska soba in spalnica). In to je potem dvosobno stanovanje.

S tem sm hotla povedat to, da tista soba kjer je kuhna, dejansko ne steje, v bistvu so pa 3 sobe (ker tud kuhna je konc koncev soba) ampak je stanovanje dvosobno. In js sm misnla da mas kuhno in dnevno skup, v enem prostoru. Ce mas pa oboje posebi + spalnico + otrosko je pa trisobno, jasno.

Sicer ja pa tole ze cist OT in me res boli patak ce kdo misli da nimam pojma o stanovanjih, da bi mogla zdej tle neki dokazovat kaj sm hotla povedat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 15. Maj. 2008 22:02

matjazd napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Jst imam pa strica iz Ljubljane, ki si je pred kratkim kupil novega audija in si privoščil potovanje v Mehiko. A vidiš, en Slovenec in ena Italijanka dobro živita, torej standard ne tu in ne tam ni slab :P

Ne vem, če se je treba na forumu hvalit kakšen avto si je kupil tvoj stric. Rajši povej kje si je denar nagrabil za njega?

Ukradel in laufal :P

A si zdej ponosen nase, ker ti je tako super ratalo en post ven iz konteksta citirat? :roll:
Moj namen ni bilo hvaljenje (itak sem anonimna in konec koncev lahko tudi lažem) ampak poanta, da na podlagi enega primera pač ne moreš sklepat na standard cele družbe.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 16. Maj. 2008 7:39

Julia, če lažeš po forumu pa še toliko slabše. Dejansko je, da si povprečen mlad Slovenec, ki nima nekoga, ki bi ga podpiral z denarjem težko kupi stanovanje ali plačuje najmenino, zraven pa še preživlja družino.
Vedno pa se bo našel folk, ki na veliko zapravlja, ker bodisi ne zna ravnati z denarjem, bodisi je eden izmed tistih bogatašev, ki bogatijo na račun drugih.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov