Hišna opravila
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
MilkyWay napisal/-a: prah na poličkah brišem bolj poredko, ker je tooolko bedarij gor, da me kr mine volja, ko pomislim, da bo treba vse te igračke najprej odmaknit s police, najt začasen prostor zanje, in jih potem spet zložit nazaj...

Drugače pa vse naloge opravljam med vikendi 1x na teden, razen seveda posode, ki jo sproti umijem, in posteljnine, ki jo menjam 1x mesečno.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Pri nas doma je pa mami mahnjena na čistočo, da bi lahko jedel s tal..js naprimer pospravim svojo sobo vsak dan..pač postli naštimam (še od tamale), cune pospravim, mize itd. po tleh se pobriše kuhinja vsak dan, sobe enkrat ali dvakrat na tedn, sesam na vsake tok časa...pol likam ko kej nujno rabim, pa če mami ni že zlikala..cune se pač redno perejo, prah se spravim recimo enkrat na mesec brisat po policah itd, na pisalni mizi se pa vsake par dni obriše. Omaro pospravim vsaj enkrat na mesec (vse cune zložim po uporabnosti itd.) Kuhinjo in posodo pospravim po kosilo..če mam čas, čene pa sam v pomivalca zložim...ja spreminjam se počasi v mojo mt, no vsaj tko mi moj pravi
Pač sem navajena na določeno mero čistoče...
Pri mojmu doma je pa čist druga slika...se ne puca, se ne pomiva, imajo eno posodo za pomfri, ki se ne pomiva, samo olje se zamena na en teden ali dva. Enkrat sem se spravila jo pomit in je nism mogla zribat, kok je blo vse že zažrt notr. Kuhinja ni bila pomita ali pobrisana po tleh odkar sm js nazadnje tam prespala in jo pomila. Kopalnica se ne puca, tako kot tudi ne kad, umivalnik..pralni stroj ni bil ekrat pobrisan odkar je bil kupljen (3 leta nazaj). Dodaj še temu dve mački ki sta notri in enega psa na balkonu in dobiš popolno sliko. Njegova mami ne lika...mislim, da sploh nima likalnika...samo cune se zmečejo..ne zložijo v omaro. Posoda se sam spere pod toplo vodo (mogoče malo pene)...tko, da ponavadi če dobim kkšno vilco al žlico v roke je umazana do konca...tko, da se trudim tam čim manj jest.
To sem sam napisala zato, da se slučajno katera ne počuti krivo če včasih posoda počaka do večera
js se zihr ne

Pri mojmu doma je pa čist druga slika...se ne puca, se ne pomiva, imajo eno posodo za pomfri, ki se ne pomiva, samo olje se zamena na en teden ali dva. Enkrat sem se spravila jo pomit in je nism mogla zribat, kok je blo vse že zažrt notr. Kuhinja ni bila pomita ali pobrisana po tleh odkar sm js nazadnje tam prespala in jo pomila. Kopalnica se ne puca, tako kot tudi ne kad, umivalnik..pralni stroj ni bil ekrat pobrisan odkar je bil kupljen (3 leta nazaj). Dodaj še temu dve mački ki sta notri in enega psa na balkonu in dobiš popolno sliko. Njegova mami ne lika...mislim, da sploh nima likalnika...samo cune se zmečejo..ne zložijo v omaro. Posoda se sam spere pod toplo vodo (mogoče malo pene)...tko, da ponavadi če dobim kkšno vilco al žlico v roke je umazana do konca...tko, da se trudim tam čim manj jest.
To sem sam napisala zato, da se slučajno katera ne počuti krivo če včasih posoda počaka do večera

-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
^^ s kerim od Strojanov pa hodiš? (joke) 

-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Haha k bi vsaj..bi mela vsaj en izgovor...ne je dečko čistokrvni slovenc..vsa ostala družina majo vse lepo pošlihtan doma..njegova mt pa nevem..a se ji preprost jeb* za cel sistem al nevem kaj.
Da ne bom preveč offtopic: a se da to pozdravit? mislim, če je slučajno imela podoben problem pri kakšnemu fantu in se je pol fant naučil čistoče? ker midva planirava kmalu na svoje in mi že zdej teži, da sm preveč obsedena s čistočo....kako mate tiste k živite s fanti to zmenen? a kej pomagajo pri hišnih opravilih?
Da ne bom preveč offtopic: a se da to pozdravit? mislim, če je slučajno imela podoben problem pri kakšnemu fantu in se je pol fant naučil čistoče? ker midva planirava kmalu na svoje in mi že zdej teži, da sm preveč obsedena s čistočo....kako mate tiste k živite s fanti to zmenen? a kej pomagajo pri hišnih opravilih?
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Moj mi tud meče naprej da sem rpeveč obsedena s čistočo...ampak pri njih mado pospravljen,on sobo še kr (lahko bi blo slabš),tud cunje so vo marah pospravljene,prah briše vsak teden,sesanje pa pomivanje tal je pa pri njemu druga zgodba,ki se zgodi če jaz nardim
Posteljnine pa bi menjal na pol leta,in mi teži ko jo vsake 14 dni ko pridem pač fuknem v stroj.
Jaz sem pobrala mamine navade.če ni pospravljeno me moti.Enrkat na teden pucam svoj štuk,to je pač generalno,dogaja se pa ob petkih ali sobotah. Pomijev vse,posesam,očistim komaplnico,wc,svojo sobo,zbrišem prah in steklene površine...
Posoda se pri nas pomije po kosilu vsak dan,nikoli ne čaka v koritu,če vidim da se jo čez dan nabere jo pač pomijem. Vsak dan se pomete kuhinja,dvakrat na teden posesa dnevna soba in hodnik.
Lika se za vikend,vsak teden,pere tudi. POsteljnino menjam na 14 dni,več se mi zdi že čist preveč svinjsko. Brisače menjam 2× na teden.
Meni se to ne zdi nobeno pretiravanje.Rada mam pospravljno in pri meni bo tko. Bo pa tud fant pomagal,bo pač mogel,ker bo to deljena zadeva in ne bo samo živel v slogu jaz bom pa glancala.Bo tud sesalec gonil in posodo pomival,ne bom mu služkinja,tako kot je pri njih mat.Ampak ona je pač sama tko nardila da izgleda garačina ki je skoz na kolenih.Če si naiven pa ponižen potem nimaš kej.Jaz mam pa regelce že lepo postavljene in to je to....

Jaz sem pobrala mamine navade.če ni pospravljeno me moti.Enrkat na teden pucam svoj štuk,to je pač generalno,dogaja se pa ob petkih ali sobotah. Pomijev vse,posesam,očistim komaplnico,wc,svojo sobo,zbrišem prah in steklene površine...
Posoda se pri nas pomije po kosilu vsak dan,nikoli ne čaka v koritu,če vidim da se jo čez dan nabere jo pač pomijem. Vsak dan se pomete kuhinja,dvakrat na teden posesa dnevna soba in hodnik.
Lika se za vikend,vsak teden,pere tudi. POsteljnino menjam na 14 dni,več se mi zdi že čist preveč svinjsko. Brisače menjam 2× na teden.
Meni se to ne zdi nobeno pretiravanje.Rada mam pospravljno in pri meni bo tko. Bo pa tud fant pomagal,bo pač mogel,ker bo to deljena zadeva in ne bo samo živel v slogu jaz bom pa glancala.Bo tud sesalec gonil in posodo pomival,ne bom mu služkinja,tako kot je pri njih mat.Ampak ona je pač sama tko nardila da izgleda garačina ki je skoz na kolenih.Če si naiven pa ponižen potem nimaš kej.Jaz mam pa regelce že lepo postavljene in to je to....
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
SSarchy napisal/-a:MilkyWay napisal/-a: prah na poličkah brišem bolj poredko, ker je tooolko bedarij gor, da me kr mine volja, ko pomislim, da bo treba vse te igračke najprej odmaknit s police, najt začasen prostor zanje, in jih potem spet zložit nazaj...
![]()
A maš probleme?

-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Allora...
sesam ene 2x na teden, pometam sicer dnevno, tla pa pomijem recimo, da na vsake 10 dni (spet odvinso kolko so umazana), prah obrišem recimo 1x na teden.
Posteljnino menjam obvezno vsak teden (ker preživiva res veliko časa v postelji
)prav tako brisače (oz. pač po potrebi).
Posodo rada pomijem takoj, ker ne maram da smrdi. Če je ne utegnem pomit pa ni konec sveta, brez skrbi.
Kopalnico spucam 1x na teden, perem po potrebi - najraje če je burja, ker ga ni lepšega od perila posušenega na burji. Likam ne sploh.
Mam rada spucano in pospravljeno. Sicer če nimam časa, opravila počakajo (in zanimivo, da če pride kdo, pride vedno, ma VEDNO na razmetano). A vseeno ne bi mogla spati na umazani posteljnini. To je no go.
sesam ene 2x na teden, pometam sicer dnevno, tla pa pomijem recimo, da na vsake 10 dni (spet odvinso kolko so umazana), prah obrišem recimo 1x na teden.
Posteljnino menjam obvezno vsak teden (ker preživiva res veliko časa v postelji

Posodo rada pomijem takoj, ker ne maram da smrdi. Če je ne utegnem pomit pa ni konec sveta, brez skrbi.
Kopalnico spucam 1x na teden, perem po potrebi - najraje če je burja, ker ga ni lepšega od perila posušenega na burji. Likam ne sploh.
Mam rada spucano in pospravljeno. Sicer če nimam časa, opravila počakajo (in zanimivo, da če pride kdo, pride vedno, ma VEDNO na razmetano). A vseeno ne bi mogla spati na umazani posteljnini. To je no go.

Imaš, da me vikaš!
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
em.. pri nas DOMA vglavnem vse počne mami in to tako, da je vedno vse čisto. jaz sem doma načeloma vsak drug vikend in takrat je moja skrb večinoma posoda (ki jo redkokdaj pomijem takoj po jedi) in pospravljanje ter sesanje po potrebi..
drugač živim v študentu, kjer mam kr precej razmetano
po tleh pometem vsaj 1x na teden, pobrišem pa vsaj 1x na dva tedna. posteljnino menjam večinoma na 3, 4 tedne. prah brišem zelooo po potrebi, včasih me samo piči in grem pucat
miza je včasih čist založena z vsem kar obstaja.. se jo trudim pospravit čimvečkrat na teden, da imam vsaj delovni prostor. za kuhinjo, hodnike in kopalnico+wc pa imamo tukaj seznam, tako da se kopalnica+wc generalno spuca 1x na teden, kuhinja pa 2x na teden. 
drugač živim v študentu, kjer mam kr precej razmetano

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
MilkyWay napisal/-a:SSarchy napisal/-a:MilkyWay napisal/-a: prah na poličkah brišem bolj poredko, ker je tooolko bedarij gor, da me kr mine volja, ko pomislim, da bo treba vse te igračke najprej odmaknit s police, najt začasen prostor zanje, in jih potem spet zložit nazaj...
![]()
A maš probleme?
Sam ne mi govort! Miniaturni kipci, svečniki, šatuljice, posušeni mini šopki, punčke, medvedki, škatlice z različno vsebino (npr. sponkice za lase ali make up, laki za nohte), vazice, okvirčki s slikcami in še in še.. Vse mi je zlo pri srcu, ampak pri brisanju prahu bi pa najrajš vse skupi vrgla v smeče!

Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
SSarchy napisal/-a:Sam ne mi govort! Miniaturni kipci, svečniki, šatuljice, posušeni mini šopki, punčke, medvedki, škatlice z različno vsebino (npr. sponkice za lase ali make up, laki za nohte), vazice, okvirčki s slikcami in še in še.. Vse mi je zlo pri srcu, ampak pri brisanju prahu bi pa najrajš vse skupi vrgla v smeče!Tko da teh površin se zelo redko lotim..
No...še ena, ki me razume

-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
MilkyWay napisal/-a:SSarchy napisal/-a:Sam ne mi govort! Miniaturni kipci, svečniki, šatuljice, posušeni mini šopki, punčke, medvedki, škatlice z različno vsebino (npr. sponkice za lase ali make up, laki za nohte), vazice, okvirčki s slikcami in še in še.. Vse mi je zlo pri srcu, ampak pri brisanju prahu bi pa najrajš vse skupi vrgla v smeče!Tko da teh površin se zelo redko lotim..
No...še ena, ki me razume. Ampak mi je vsega tko škoda, zato mi niti na pamet ne pride, da bi te drobnarije vrgla u smeti... Vsaka ima svoj pomen...
dve,dve

Tkole je pr men.
Ker mam svoj flet je razumljivo, da zanj v celoti skorajda poskrbim sama.
Posode se lotevam ponavad že sprot ko kuham in probam čimveč pomit.Kar ostane pa v stroj al pa na roke, odvisno od količine, ampak nikoli ne takoj po kosilu.Po kosilu se pije kavica pa tko.

Prah brišem recmo enkrat mesečno približno in ravno zaradi zgoraj naštetega problema z drobnarijami, katere je treba umikat in zbrisat/preprat.In ker prah pri brisanju let tui po sobi je treba potem še tla pomit in tko da mi to vzame sigurno pol dneva.
Sem pa obsedena s pomivanjem oken.Sigurno enkrat na teden, če me fleša v glavi pa tud na dva dni.vsekakor more bit pogled na naše rožce na vrtu popolnoma čist

Tla pomivam dost pogosto, ker mam vhod direkt na laminat in se takoj use pozna.recimo ne nekej dni, ali pa tud usak dan na hitrco sprot, odvisno kolk me v tistem momentu lise in umazanija motijo.
enkrat na polleta al pa še prej, zbrišem vse omare v kuhinji po notranjosti.se pravi vse ven, zbrisat in nazaj notr.Zamudno in dolgočasno delo.
Kar se tiče pa površinskega pospravljanja..rada se preoblačim vsepovsod v fletu in vsepovsod puščam cunje, kar pomeni, da dokler ne pride mati da bo oprala, se skorajda teh cunj ne pospravi (izključene gate, štunfi in ornk umazane stvari, to gre prec u koš).perem pa ne, kot ste uspeli razbrati.Pere mami, zato ker ma ona gor svoj koš pa jst svoj in pol ona čaka, da se vse nabere, ker stroj je v moji kopalnici.sušim v sušilcu pa dostkrat, sploh če kšne cunje rabm oblečt.Likam pa tud, sam mal manj, ker mamo samo eno peglo.Poleti pa sploooh ne likam, če ne bi me kap ruknla.

sesam enkrat na tedn, po potrebi večkrat.mamo tud tist tamal akumulatorski sesalc, če rabš tko kej na hitr posesat.Z globincem pa enkrat na tedn.Pometanje pa po potrebi, skorajda usak dan.
To je to no, mislm, da nism nč pozabla.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov