Hiša ali stanovanje v bloku?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Okt. 2010 10:02

Glede na to, da dejansko obstajajo ljudje, ki se odselijo od staršev, to očitno ni taka neuresničljiva fantazija.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Okt. 2010 10:26

Definitivno je odselitev dalec od nemogocega.
Ampak je vse odvisno od tega koliko si se pripravljen odpovedat ostalim stvarem. Nekaterim pac to pomeni najvec, nekaterim pac ne (in si ne predstavljamo zivljenja brez dolocenih stvari, ki nas zelo osrecujejo in bi bili totalno nesrecni s tako velikim kreditom nad glavo).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Okt. 2010 10:31

Javite se tiste, ki ste si kuple stanovanje.
(s)mej se
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 26. Okt. 2010 10:33

Moja želja je imet svojo novo hiško nekje na svojem z lepim vrtom.
Realnost pa takšna, da si še stanovanja ne upam privoščiti. Nakup preveč stane, najemnino pa spet ne vem kako lahko odplačuješ s takšno skromno penzijo.
Sicer mi več pomeni lastno stanovanje, hiša kot velik dopustov, ampak vsemu se je pa tud težko odpovedat.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 26. Okt. 2010 10:38

^lepo povedano
(s)mej se
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Okt. 2010 10:46

*mala* napisal/-a:Definitivno je odselitev dalec od nemogocega.
Ampak je vse odvisno od tega koliko si se pripravljen odpovedat ostalim stvarem. Nekaterim pac to pomeni najvec, nekaterim pac ne (in si ne predstavljamo zivljenja brez dolocenih stvari, ki nas zelo osrecujejo in bi bili totalno nesrecni s tako velikim kreditom nad glavo).

To se absolutno strinjam. Nekomu lastna streha nad glavo nič ne pomeni. Jaz sem pa ravno po še enem prepiru o tem, zakaj hudiča me ne morejo pustit pri miru in pustit, da si sama skuham kosilo. Ker vem, da mi tu ločen vhod ne bi nič nucal, je svoje stanovanje edina opcija za srečno življenje.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 26. Okt. 2010 11:09

Tananda napisal/-a:Hiše so za dva prevelike (tudi velika družina je komot v stanovanju) in predrage, plus ne vem, kaj naj počnem z vrtom in ostalimi pritiklinami. Pa lastna hiša je ena velika finančna luknja, ki ti nič ne povrne.
Na splošno bi najraje stanovanje v bloku, ker res ne maram hiš v mestu, sploh pa hiš v "idilični vasici s prelepo naravo", v resnici pa bogu za leđima.
In seveda pod nobenim pogojem ne v bližini staršev.
Pa blok s sosedi na vseh straneh preferiram osamljeni hiši sredi gozda.:)

se do pikice strinjam s tem kar si napisala. pri meni je isto - vrt in ostalo mi ne pomeni nič, razen tega da bi vsak vikend zabila še z urejanjem tega. odkrito povedano sem prelena za hišo. če bomo hotli it v naravo imamo golovec 2 min stran, če bomo hotli it na vrt, bomo šli k babicam :wink:

drugače pa imava midva stanovanje v Lj, super lokacija in dost veliko za še kakšnega otroka :D celo življenje sem živela v bloku in se mi najbrž tudi zato ne kolca po hiši.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Okt. 2010 12:59

Meni osebno je vrt fajn (imamo ga doma na stajerskem), ker lahko zunaj posedis, priredis kak piknik za prijatelje, ce hoces si lahko naredis malo vrta in gojis domaco zelenjavo...

...ampak tudi proti bloku nimam nic proti. Pri najinen fletu v bloku, ki ga urejava me moti pa samo to, da ni nobenega balkona. Amak ok...tudi to bomo preziveli.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 26. Okt. 2010 14:13

Midva s fantom nameravava v kratkem (beri dec., januarja) najeti stanovanje.. On je star 26 let, jaz pa 19.. Potrebujeva neko zasebnost+ oba se morava odmakniti od problemov družine (sploh jaz). Ne nameravava se odseliti prav daleč, nameravava ostati v istem kraju, tako da bomo še vedno precej na vezi, a distanca bo.
Vseeno nama je ali bo to garsonjera, saj sama ne rabiva veliko.
Balkonček bi bil pa super :)
Premišljevala sva tudi o selitvi v Ljubljano, a tam so najemnine tako vrtoglavo visoke, da se ne splača.. Če jaz lahko vsak dan na faks pridem normalno in on v službo, potem tudi v nadaljno ne bi smelo biti problema..
Sanje...
Hm...
To je pa druga stvar..
Stanovanje bi mi seveda ugajalo.. 3-sobno, z balkončkom, vrta ne rabim :P. Preveč urejanja :P.Sicer pa na koncu tako ali tako ni pomembno kje živiš, pomembno je samo to, da je tebi v redu oz. da svoje bivanje deliš z nekom, ki ga imaš rad. Vsaj jaz tako vidim.. Pa je potem vseeno ali imaš svoj blok ali pa garsonjero.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 26. Okt. 2010 19:37

No men pa hiša velik pomen, ker sem od rojstva v hiši in mi življenje v bloku ne ugaja. Če se človek navadi na luksuz je težko it na slabše.
Ampak dejstva so takšna, da bo prvo velik uspeh priti do nekega srednjega stanovanja, šele potem, če bo sploh kdaj mogoče pa razmišljati o hiši. Samo kaj, ko človek nima kaj prišparat.

Brez vrta si pa tud ne predstavljam bit, ampak ne zaradi potrebe po vrtnarjenju, (čeprav to rada počnem), ampak zaradi tega, ker si ne predstavljam čist vsako solato v trgovini kupit, ker potem bom pa res lahko celo življenje samo za hrano delala. Se kar pozna, če se lahko kaj na vrtu pridela. Tako, da če romam v blok bom doma prosila, če mi odstopijo del parcele za vrt ali pa si nekje kupila eno majhno parcelo za vrt ali vzela v najem. Da bom vsaj nekaj sama pridelala, s tem prišparala in še eko bo.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 27. Okt. 2010 11:16

Jaz sem si uredila stanovanje zgoraj doma pri starših in mi je vredu tako. Ne čutim nobene potrebe po čem drugem. Le tako si bom lahko kaj privoščila. Seveda se super razumemo.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 27. Okt. 2010 12:34

Saj je prav, če maš to možnost, ampak vsak jo pa nima. Eni jo pa majo pa jo vseen nočejo izkoristit. Različne želje. Saj pr nas bo tud sestra doma. Ne moreva pa dve bit.
In mi je čist vredu, da ona ostane, ker jaz bi bila rajši kje drugje, oziroma na svojem. Njej pa odgovarja, da bo imela varstvo in vse pri roki.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 27. Okt. 2010 17:00

Sem preizkusila življenje v bloku.. Prej sem celo življenje namreč živela v hiši. Kljub temu mi v bloku ni bilo hudega, da ne bi mogla zdržat. Ampak nama je bila ponujena druga, boljša opcija in sva jo izkoristla. Drugače pa človek se vsega navadi, če se mora.
Pa četudi je to življenje v bloku, ali v hiši. Seveda pa je odvisno od posameznika, katerim stvarem daje prednost in kako prilagodljiv je, če sploh zna biti.
In če se člvek zna prilagodit, ne komplicira preveč, se vedno najde kakšna pametna rešitev oz. opcija, ki mu bo slej ali prej ustrezala :)
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 28. Okt. 2010 6:18

Velik je pomoje to kaj nekomu največ pomeni. Enim dom, drugim pa tisto kar je izven njega. Tu mislim na dopust in ostale stvari, ki si jih privoščimo.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 28. Okt. 2010 18:55

Sanjsko bi bilo mini hiška nekje praktično sredi Lj. :D Ampak za to, bi morala zade na ene treh lotih ne sam na enem :lol:

Načeloma živim celo življenje v bloku in v mestu in ud ne bi šla nekam na deželo, pač nism za to, sm preveč mestno bitje.
Mel bi hiško v Lj pa glih tok vrta okrog za kak piknik pa za polet se zvečer ven usest, to je pa tud to.

Živim pa na svojem že skoraj 5 let in mi to dost pomeni, ker imam rs svoj mir in delam kar hočem, kadar hočem itd. pa čeprav vem, da se moja mami ne bi v nič vtikala, če bi živeli skupaj mi je vseeno tako ljubše.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov