TOREJ: ta tema je odprta z namenom, da si malo damo nasvete, da malo povemo, da se malo poučimo, itd.
Kaj uporabljate za čiščenje stanovanja, za čiščenje kuhinje, glede ločevanja odpadkov, kakšni posebni domači recepti za hrano in kozmetiko so tudi dobrodošli, za industrijsko kozmetiko imamo druge teme...
Vsi domači recepti dobrodošli

Jaz sem si včeraj naredila šprico alkoholni kis - voda v razmerju 50:50 in se mi zdi ful ok...probala sem v kuhinji, danes se lotim še kopalnice (in komi čakam hihihi, ko enkrat začnem pucat namreč ne morem nehat

Kupila sem si tudi sodo bikarbono, a je še nisem probala...bom danes.
Odpadke že dolgo ful vestno ločujem, papir, embalažo, za organske odpadke imam v hladilniku plastično tupperware posodico in je ful ok, k nič ne smrdi pa lepo odnesem parkrat na teden...
Sama delam jogurte, kislo mleko, kefir, pa skuto bom pa probala prvič, ko grem po mleko

Jogurt: vzamem mleko iz mlekomata, segrejem na štedilniku, zamešam notri en jogurt in dam v segreto pečico čez noč, pozimi na radiator.
Kislo mleko: mleko iz mlekomata se na sobni temperaturi skisa v 24ih urah, dam notri par žlic kislega mleka (skisa se tudi brez začetne kulture, samo dlje časa traja, pa meni je boljše, če je narejeno iz že skisanega mleka)
Kefir: iz kefirjevih gobic, to veste:)
Za pranje uporabljam pralno kroglo, dam tut minimalno praška za boljši filing...tut če ne bi, pomoje
Čiščenje stekel&ogledal: ni boljše stvari od časopisnega papirja, ker ne pušča nobenih kosmičev, al kako bi temu rekla

Aja sama delam tudi kruh, ni dober samo iz polnozrnate moke, ker je pretežka, tako da del polnozrnate, del bele, ful imam rada notri sončnična semena, pa kakšne ovsene kosmiče, itd...spečem dobro kilo, razrežem in dam v vrečki v zamrzovalnik, pol pa samo jemljem ven odrezane kose

Zelenjavo jem v topli sezoni leta samo od babic in staršev, hvalabogu mi ni treba kupovati, pa še zdravo je. Ko kupujem, napokam čimveč sadja&zelenjave v eno vrečko, pa gor napopam etikete. Grem s svojo platneno vrečko, itak.
Dobrodošla mnenja, izkušnje, domači recepti