Detergenti in pranje perila
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Prva runda domačega pralnega gela (pralna soda+ pralno milo+ voda) porabljena.
Perilo je čisto, diši sicer ne, vsaj ne po ne-vem-kakih-super-duper-vonjih-toskanskih-trav-v-južnem-vetru-kot-čarovnija-vejejo-skozi-perilo...
Gel se sproti strjuje, zato ga je pametno v embalažo naliti ful manj, da ga lahko pred uporabo fino pretresemo, do tekočega stanja. KOličine sem uporabljala enake, kot pri navadnem pralnem prašku.
Perilo je čisto, diši sicer ne, vsaj ne po ne-vem-kakih-super-duper-vonjih-toskanskih-trav-v-južnem-vetru-kot-čarovnija-vejejo-skozi-perilo...
Gel se sproti strjuje, zato ga je pametno v embalažo naliti ful manj, da ga lahko pred uporabo fino pretresemo, do tekočega stanja. KOličine sem uporabljala enake, kot pri navadnem pralnem prašku.
- biba999
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2014
Ja, za belo in barvno perilo uporabljam tekoči detergent in mehčalec znamke Super (kupljen v Sparu), saj je proizvajalec slovenski in to mi veliko pomeni. Detergent je za svojo nizko ceno tudi kvaliteten.
Če se najde kakšen madež, ki ne gre in ne gre dol (masten, čokolada, sadni sok), madež samo namažem s čistilom Nanotreat textile plus (kupi se v intersparu, bauhausu) in dam v stroj (edini doslej, ki res res odstrani madeže) Zadeva je sicer malo dražja (mislim da okrog 8 eurov), vendar pa ne vem več, kako bi brez njega!
Lep pozdrav!
Če se najde kakšen madež, ki ne gre in ne gre dol (masten, čokolada, sadni sok), madež samo namažem s čistilom Nanotreat textile plus (kupi se v intersparu, bauhausu) in dam v stroj (edini doslej, ki res res odstrani madeže) Zadeva je sicer malo dražja (mislim da okrog 8 eurov), vendar pa ne vem več, kako bi brez njega!
Lep pozdrav!
-
strawberry. - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Katere detergente uporabljate za pranje belega in katere za pranje barvastega perila? Za belo perilo uporabljam Persil, Fax..zanbarvasto pa tekoč Persil gel sivka
Uporabljate mehčalec, in če kateri vam je dober?
Uporabljam Doussy iz Lidla
Kako pogosto perete? 2x na teden
Ali kakšen kos perila operete tudi na roke? redko kdaj
Uporabljate sušilni stroj? Ne
Katere kose perila likate in katere ne?
Ne likam brisač, nogavic, spodnjega perila in oblek, ki niso zmečkane
Uporabljate mehčalec, in če kateri vam je dober?
Uporabljam Doussy iz Lidla
Kako pogosto perete? 2x na teden
Ali kakšen kos perila operete tudi na roke? redko kdaj
Ne likam brisač, nogavic, spodnjega perila in oblek, ki niso zmečkane
- dizzy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 5. 2015
Živjo, punce. Jaz imam en problem. Že nekaj časa opažam, kako pri drugih perilo lepo diši, tudi po nošenju ali dveh. Moje pa nikoli nima tako lepega vonja. Najbrž je kriv mehčalec - uporabljam Denk Mit za občutljivo kožo za dojenčke, ki nima prav izrazitega vonja. Zato zdaj iščem mehčalec, ki lepo diši in vonj ohrani tudi na perilu.
Imate kako priporočilo, kaj kupiti? S čim ste zadovoljne?
Imate kako priporočilo, kaj kupiti? S čim ste zadovoljne?
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Meni so všeč predvsem sveži, nežni, lahki, ne pretirano sladki vonji, tako da, če so tebi tudi, lahko poskusiš kombinacijo detergenta Omino Bianco Nature Fresh in mehčalca Felce Azzurra Intenso Benessere Fiorito. Ko v pralni stroj nalijem po pokrov obojega, ima perilo do naslednjega pranja svež, nežen vonj.
- dizzy
- Sramežljivka
Ja, tudi meni so ljubši lahki in sveži vonji. Si bom zabeležila to kombinacijo, ko bom spet kupovala mehčalev. Z detergentom sem sicer že zadovoljna (dm Denk Mit, zeleni), ampak vsaj mehčalec bom preverila. Včeraj sem nameravala kupiti Ornel v Sparu, ko je bila akcija 1+1 gratis, ampak sem prišla ob 7 zvečer v trgovino in so bili vsi že razgrabljeni.
Hvala ti, Lani.
Hvala ti, Lani.
- dizzy
- Sramežljivka
Oglasim se, če najdem kaj. Zdaj sem pri tašči vohala dmov Oriental ali nekaj podobnega (v taki "zlati "plastenki je) in zelo lepo diši. Pravi, da se tudi na perilu lepo ohrani. Mogoče poskusim s tem, ker je kar poceni in nimam veliko za izgubiti.
Imaš čisto prav, tudi meni je veliko lažje obesiti perilo (pa tega res ne maram), če lepo diši. Za zlaganje in likanje še nisem prišla tako daleč, niti mehčalec mi ne pomaga.
Imaš čisto prav, tudi meni je veliko lažje obesiti perilo (pa tega res ne maram), če lepo diši. Za zlaganje in likanje še nisem prišla tako daleč, niti mehčalec mi ne pomaga.
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
Ha ha, to je pa tudi mene vedno zanimalo - skoraj vsak drugi človek, mimo katerega grem na ulici, kar cel oblak za njim diši po opranem perilu, pa kaj to zlivate vsi 3 zamaške mehčalca v pralni stroj al kaj ?
Sama uporabljam vsega boga detergentov, kar pač pride pod roke, tako da sem sprobala že iz vseh trgovin po kakšnega, edino tisti Eurospinov je bil pa zanič (tekoči), živima v bloku, ne potima se grozno, oblačila niso nikoli ultra umazana, pa ni nesel dol niti najmanjših madežev, tako da ne priporočam.
Mehčalca pa ne uporabljam, ker je moj alergičen.
Sama uporabljam vsega boga detergentov, kar pač pride pod roke, tako da sem sprobala že iz vseh trgovin po kakšnega, edino tisti Eurospinov je bil pa zanič (tekoči), živima v bloku, ne potima se grozno, oblačila niso nikoli ultra umazana, pa ni nesel dol niti najmanjših madežev, tako da ne priporočam.
Mehčalca pa ne uporabljam, ker je moj alergičen.
I am not an enigma, just a contradiction!
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Katere detergente uporabljate za pranje belega in katere za pranje barvastega? za vse barve istega, trenutno imam tekoci Violeta double care
Uporabljate mehčalec, in če kateri vam je dober? ne uporabljam( mama mi je rekla, da je za brisace da so bolj mehke fajn dat malo kisa, ma nisem se nikoli do zdaj)
Kako pogosto perete? 10 strojev na teden, 2 dneva v tednu sta za pranje, ce so kaksni madezi, ki jih je treba takoj oprat, pa v istem dnevu.
Ali kakšen kos perila operete tudi na roke? pred pranjem vse madeze najprej na roke kolikor gre
Vse, razen nogavic
Uporabljate mehčalec, in če kateri vam je dober? ne uporabljam( mama mi je rekla, da je za brisace da so bolj mehke fajn dat malo kisa, ma nisem se nikoli do zdaj)
Kako pogosto perete? 10 strojev na teden, 2 dneva v tednu sta za pranje, ce so kaksni madezi, ki jih je treba takoj oprat, pa v istem dnevu.
Ali kakšen kos perila operete tudi na roke? pred pranjem vse madeze najprej na roke kolikor gre
Vse, razen nogavic
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov