Detergenti in pranje perila
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
baje da je čisto nevtralen.
js sm malo navlečena na ta vonj mehččalca ker mi je ful kul, da perilo diši...
pa tudi o home made pralnemu prašku zadnje čase razmišljam. en kolega ga dela in res fantastično diši.
js sm malo navlečena na ta vonj mehččalca ker mi je ful kul, da perilo diši...
pa tudi o home made pralnemu prašku zadnje čase razmišljam. en kolega ga dela in res fantastično diši.
- floribunda
- Cosmopsiho
ful je enih variant.
http://thehumbledhomemaker.com/2013/05/ ... gents.html
milo rabiš pa eterična olja pa sodo, v osnovi...
http://thehumbledhomemaker.com/2013/05/ ... gents.html
milo rabiš pa eterična olja pa sodo, v osnovi...
-
Little fairy - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2010
Jaz bom probala s tem mehčat:
Potrebujete:
100 g sode bikarbone
600 ml alkoholnega kisa
700 ml destilirane vode
Eterično olje po izbiri
Priprava:
V veliko posodo (vsaj 4-litrsko) vstavite sodo bikarbono in ji dodajte 100 ml vode. Počasi dolivajte kis. Med dolivanjem kisa bo prišlo do penjenja, kar je povsem normalna reakcija med kisom in sodo bikarbono. Počakajte nekaj minut, da se soda bikarbona raztopi. Zatem dodajte preostanek vode, ki bo ustavil penjenje in šele takrat začnite mešati, da bi dobili homogeno tekočino. Mešanici dodajte 10 do 15 kapljic eteričnega olja po želji. Pripravljen izdelek prelijte v plastično posodo s pokrovom. Pri pranju perila uporabite eno dozico oziroma lonček mehčalca.
Potrebujete:
100 g sode bikarbone
600 ml alkoholnega kisa
700 ml destilirane vode
Eterično olje po izbiri
Priprava:
V veliko posodo (vsaj 4-litrsko) vstavite sodo bikarbono in ji dodajte 100 ml vode. Počasi dolivajte kis. Med dolivanjem kisa bo prišlo do penjenja, kar je povsem normalna reakcija med kisom in sodo bikarbono. Počakajte nekaj minut, da se soda bikarbona raztopi. Zatem dodajte preostanek vode, ki bo ustavil penjenje in šele takrat začnite mešati, da bi dobili homogeno tekočino. Mešanici dodajte 10 do 15 kapljic eteričnega olja po želji. Pripravljen izdelek prelijte v plastično posodo s pokrovom. Pri pranju perila uporabite eno dozico oziroma lonček mehčalca.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
- floribunda
- Cosmopsiho
boraks se da dobit v lekarni (pa še kje), sodo za pranje v mullerju...tako da se pomojem tudi pralna mila tam najdejo.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Boraks je ful poceni pri organiki (sploh nisem vedela da ga majo, čeprav večino sestavin za labele, kreme itd kupujem pri njih), milo sem kupila v muellerju (0.50eur za 100g) pralno sodo tudi (1eur za 500g).
Moram pa še preštudirat kaka je sploh razlika med to pralno sodo in navadno sodo bikarbono ki jo kupiš vsepovsod. Sklepam, da je tale kuhinjska varjanta bolj neoporečna/boljše kvalitete/brez kakih primesi. Jaz sem do zdaj redno dodajala kar to navadno sodo v pralni stroj.
Kakorkoli, ker je boraks še na poti (sem ga šele naročila), sem našla recept za detergent brez, danes zjutraj sem ga naredila in se mi že pere prva žehta. Poročam o rezultatu.
Recept:
http://www.edusatis.si/preprostost/doma ... erjava-cen
Moram pa še preštudirat kaka je sploh razlika med to pralno sodo in navadno sodo bikarbono ki jo kupiš vsepovsod. Sklepam, da je tale kuhinjska varjanta bolj neoporečna/boljše kvalitete/brez kakih primesi. Jaz sem do zdaj redno dodajala kar to navadno sodo v pralni stroj.
Kakorkoli, ker je boraks še na poti (sem ga šele naročila), sem našla recept za detergent brez, danes zjutraj sem ga naredila in se mi že pere prva žehta. Poročam o rezultatu.
Recept:
http://www.edusatis.si/preprostost/doma ... erjava-cen
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Voila - oprano in posušeno.
Perilo je čisto, sicer ni niti bilo ful umazano (za to bi js še vedno rekla da je boljši industrijski detergent), popolnoma brez vonja in normalno mehko, brez kakih ostankov itd, kot opisujejo punce po blogih.
Sem zelo zadovoljna, bom od sedaj naprej kar s tem prala.
Za nekatere zna bit težava, ker perilo po tem detergentu ne diši čisto nič, ampak če uporabljate mehčalec je potem itak vonj po mehčalcu (mi že kake pol leta peremo brez in nam je ok).
Perilo je čisto, sicer ni niti bilo ful umazano (za to bi js še vedno rekla da je boljši industrijski detergent), popolnoma brez vonja in normalno mehko, brez kakih ostankov itd, kot opisujejo punce po blogih.
Sem zelo zadovoljna, bom od sedaj naprej kar s tem prala.
Za nekatere zna bit težava, ker perilo po tem detergentu ne diši čisto nič, ampak če uporabljate mehčalec je potem itak vonj po mehčalcu (mi že kake pol leta peremo brez in nam je ok).
- floribunda
- Cosmopsiho
super. jeseni se lotim izdelave domačega pralnega praška....pa še vsi bodo to dobili za novoletna darila
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov